Προς το περιεχόμενο

LotR: The War of the Rohirrim (Animated, 2024)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κύριοι δεν πρόκειται να απολαύσετε τίποτα απo τον κόσμο του Τόλκιν που μεταφέρεται στην μικρή και μεγάλη οθόνη από εδώ και πέρα.

Όπως και οι περισσότεροι φανατικοί των βιβλίων δεν απόλαυσαν την τριλογία.

Πιθανόν και εγώ να μην τις απολάμβανα αν γνώριζα τότε τι αλλαγές έχει κάνει ο Τζάκσον.

Ας ελπίσουμε σε μια καλή εκτέλεση και ας μην είναι τόσο πιστό στον κόσμο του Τόλκιν.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 26/8/2024 στις 2:16 ΠΜ, Bourdoulas είπε

Κύριοι δεν πρόκειται να απολαύσετε τίποτα απo τον κόσμο του Τόλκιν που μεταφέρεται στην μικρή και μεγάλη οθόνη από εδώ και πέρα.

Πιθανόν και εγώ να μην τις απολάμβανα αν γνώριζα τότε τι αλλαγές έχει κάνει ο Τζάκσον.

Ας ελπίσουμε σε μια καλή εκτέλεση και ας μην είναι τόσο πιστό στον κόσμο του Τόλκιν.

Αυτό.

Kαι δε θα απολαυσουν τιποτε οσο παρακολουθουν youtubers και δηθεν γνωστες του κόσμου του Τολκιν ή του Μάρτινς κτλ.

Ειδικά οσοι δεν έχουν διαβάσει βιβλία, καλό ειναι να μην ασχολουνται με αυτους. Ενα καλό που έμαθα απο την εμπειρία του GOT και του Χομπιτ παλαιότερα ειναι οτι όσο λιγότερο διαβάζεις η ακους κριτικές απο δηθεν γνωστες, τοσο το καλύτερο. Φαντάσου οτι το Χομπιτ που ειναι μια καταπλητική τριλογία, ασφαλώς οχι ανάλογη του LotR αλλά επισης πολύ καλή, έχει σταθεροποηθεί στο 7,8 πχ στο imbd. Και αν ρωτησεις τον μέσο χρηστη θα σου πει οτι ειναι χάλια κτλ :P 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, pontez2 είπε

Αυτό.

Kαι δε θα απολαυσουν τιποτε οσο παρακολουθουν youtubers και δηθεν γνωστες του κόσμου του Τολκιν ή του Μάρτινς κτλ.

Ειδικά οσοι δεν έχουν διαβάσει βιβλία, καλό ειναι να μην ασχολουνται με αυτους. Ενα καλό που έμαθα απο την εμπειρία του GOT και του Χομπιτ παλαιότερα ειναι οτι όσο λιγότερο διαβάζεις η ακους κριτικές απο δηθεν γνωστες, τοσο το καλύτερο. Φαντάσου οτι το Χομπιτ που ειναι μια καταπλητική τριλογία, ασφαλώς οχι ανάλογη του LotR αλλά επισης πολύ καλή, έχει σταθεροποηθεί στο 7,8 πχ στο imbd. Και αν ρωτησεις τον μέσο χρηστη θα σου πει οτι ειναι χάλια κτλ :P 

Και εγώ έχω πέσει στην παγίδα να συγκρίνω πολλές φορές το source material με την ταινία / σειρά. Νομίζω είναι λογικό να γίνεται. Και είναι λογικό ένας φαν να απογοητεύεται όταν γίνονται πολλές αλλαγές. Και αυτό τον κάνει να μην βλέπει τα υπόλοιπα θετικά.

Και ειδικά σε έπη όπως αυτά του Τόλκιν υπάρχει μια παραπάνω ευαισθησία.

• Like 1
Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι η WB παει για φουλ ξεζουμισμα του IP, το εχει πει και στο financial report της, οτι θα εστιασουν μονο στα πετυχημενα property τους. Γιαυτο τα κοστουμια δωσανε το πρασινο φως στο Furiosa, ηταν παλι soft reboot της σειρας, αλλα οπως και με το Fury Road, δεν τους βγηκε.

Οσο αφορα το LOTR, ο Peter Jackson θα χρησιμοποιηθει ως PR αλλα και ασπιδα για οτι σκουπιδι θα βγει απο δω και περα. Ακομη και οι youtubers που αρχικα αβανταριζαν την WB, εχουν καταλαβει πλεον κατα που παει το πραμα.

Πατο θα πιασουν οταν το κοινο βαρεθει την σαβουρα τους και τα ταμεια μεινουν αδεια. Τοτε θα αποφασισουν να κανουν remake την τριλογια του PJ. Το ιδιο θα συμβει και με την OT του George Lucas. Ζουμε πολιτισμικη παρακμη.

• Like 4
  • 3 μήνες μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.
46 minutes ago, Chrisxxx said:

Κάποιος φαν των βιβλίων που να το ειδε και να του αρεσε;

Αύριο δεν είναι η πρεμιέρα?

Δημοσ.

και φυσικα η ταινια κατεληξε να ειναι ακριβως αυτο που ολοι μας ειχαμε προβλεψει οτι θα ειναι. υποψιν οτι εχει την υπογραφη του PJ, με τον ιδιο να εχει ενεργο ρολο και σε οτι αλλο σκουπιδαριο ετοιμαζει να βγαλει η WB στο μελλον.

Στις 26/8/2024 στις 2:16 ΠΜ, Bourdoulas είπε

ισχυει. αν και τις ευχαριστηθηκα τις ταινιες, ακομη και το χειροτερο Hobbit, παρολο που ειχα διαβασει τα βιβλια πρωτα. ο κανονας μου ειναι αν η προσαρμογη κανει μια τιμια προσπαθεια να σεβαστει το πνευμα της ιστοριας και την αυθεντικοτητα των χαρακτηρων, παιρνει ενα free pass απο εμενα. αλλα ποτε δεν θεοποιησα τον PJ, ουτε χαρακτηρισα την τριλογια του τελεια, οπως κανουν οι γνωστοι youtubers και το κοινο τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, KilliK είπε

και φυσικα η ταινια κατεληξε να ειναι ακριβως αυτο που ολοι μας ειχαμε προβλεψει οτι θα ειναι. υποψιν οτι εχει την υπογραφη του PJ, με τον ιδιο να εχει ενεργο ρολο και σε οτι αλλο σκουπιδαριο ετοιμαζει να βγαλει η WB στο μελλον.

ισχυει. αν και τις ευχαριστηθηκα τις ταινιες, ακομη και το χειροτερο Hobbit, παρολο που ειχα διαβασει τα βιβλια πρωτα. ο κανονας μου ειναι αν η προσαρμογη κανει μια τιμια προσπαθεια να σεβαστει το πνευμα της ιστοριας και την αυθεντικοτητα των χαρακτηρων, παιρνει ενα free pass απο εμενα. αλλα ποτε δεν θεοποιησα τον PJ, ουτε χαρακτηρισα την τριλογια του τελεια, οπως κανουν οι γνωστοι youtubers και το κοινο τους.

ο λογος που ειναι αγαπημενες οι 3 ταινιες (για τις χομπιτ ταινιες αστο καλυτερα - ειδικα η ξεφτυλο-3η) ηταν οτι ο τοτε PJ εδειξε τον απαραιτητο σεβασμο στην ιστορια και στους χαρακτηρες (στους περισσοτερους τουλαχιστον - στην περιπτωση που εχουμε Γκίμλι fanboys εδω). Λογικο ηταν να υπαρξουν αλλαγες λογω του διαφορετικου μεσου (αλλο βιβλιο, αλλο ταινια).
Στις τωρινες ταινιες/σειρες οι "αλλαγες" ειναι τοσο δραστικες που χτυπαει απίστευτα άσχημα.

Αυτο που ειμαι περιεργος να μαθω ειναι ποιος ειναι ο πραγματικος PJ. Ο τοτε PJ ή ο τωρινος. Σε αντιθεση με αλλους παλιους δημιουργους που μολις τους το επετρεψε το τρεχον κλιμα μας εδειξαν την μαυριλα της ψυχης τους, για τον PJ δεν εχω ακουσει κατι.

Επεξ/σία από negator2vc
Δημοσ.

Οκ καλά πέρασα, δεν τρελάθηκα κι ολας αλλά δεν ξέρασα την ζωή μου σαν το Rings of Power. Προφανώς το story είναι αυτό που είπαν οι παραπάνω οποτε πας να δεις απλά μια ιστορία που έγραψε κάποιος στη μέση Γη για μια τυπισσα που είναι υπεργαματη κ συμπαθητική με Rohan theme. Εχει κάποια θέματα στις γρήγορες αλλαγές (θολούρα), κ κάποιες υπερβολές (πηδάνε από πύργους φάση κ προσγειώνονται κομπλέ),  η μουσική copy paste από την τριλογία πέρα από το horse and the rider, κ στο τέλος μου άφησε μια περίεργη γεύση του στυλ ότι η ιστορία παρά ήταν ηρωική για κάποια που δεν αναφέρεται πουθενά.

5.5/10 γιατι μου έδωσε ιδέες για νέες 3D printed φιγούρες με lotr theme 😝

Δημοσ.

Συνοπτικά τι είδαμε χθες:

Είναι μια animated προσπάθεια να σε βάλει στον κόσμο του Τόλκιν πράγμα που δε το πετυχαίνει κατά τη δική μου άποψη.

Προσπαθεί να εμβαθύνει σε δευτερεύοντες χαρακτήρες των βιβλίων στο πλαίσιο του να δούμε την ιστορία του Χελμ  Ντιπ που δε το έχουμε δει στις ταινίες και εισάγει φανταστικούς όπως τη πρωταγωνίστρια για να προσθέσει το ηρωικό στοιχείο. 

Διάλογοι εντελώς κλισέ χωρίς καμία εμβάθυνση αλλά και οι ίδιοι οι χαρακτηρες εν τέλει δεν παρουσιάζονται με αυτή τη λεπτομέρεια που βλέπαμε στις ταινίες.

Η μουσική όμως είναι καλή. Αυτή ίσως σε βάζει στο κλίμα. Δηλαδή μην υπερβάλλουμε και με αυτό.

Συμπερασματικά η ταινία προσπαθεί να μας βάλει ξανά στον κόσμο του Τόλκιν, αλλά δεν πετυχαίνει να φτάσει το μεγαλείο των κλασικών ταινιών. Παρόλο που έχει κάποιες καλές στιγμές, συνολικά οι χαρακτήρες και η πλοκή δεν προκαλούν ιδιαίτερη συγκίνηση, ενώ οι μάχες δεν καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν. Οι φανατικοι όπως εγώ πχ βρήκαμε κάποια ενδιαφέροντα στις λεπτομέρειες, αλλά γενικά  μην περιμένετε κάτι που θα σας καθηλώσει. Περνάς απλά λίγο χρόνο με ποκ κορν σε μια ωραία ιστορία. Δε κλαίω τα λεφτά αλλά τίποτε το τρομερό.

6,5 λόγω της μουσικής και κάποιων ωραίων λεπτομέρειων και σκηνικών που μου θύμισαν τις τριλογίες.

Αχρειαστο μου φάνηκε. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερες ιστορίες που θα μπορούσαν να γίνουν έστω animated ταινίες.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
21 hours ago, Thresh said:

Streaming κιόλας, με το ζόρι 2-3 βδομάδες μετά τις αίθουσες.

Λογικό μετά τέτοιο πάτο The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim - Box Office Mojo

Λογικό. Μία ταινία που κάνεις δεν ήθελε(ούτε καν το στούντιο) για έναν χαρακτήρα που κάνεις δεν ξέρει(ούτε καν ο Τόλκιν)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...