Προς το περιεχόμενο

Στησιμο Mail server σε synology

ΜΑΝΩΛΗΣ1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειμαστε σε pop3 με τα καλα και τα κακα του . Εχω ενα synology στημενο στην εταιρια το οποιο επιτελει κυριως backups μεσω veeam απο τους clients (full disk backup με differentials Κλπ) , και backup στον server. Βάσεις δεδομενων erp φευγουν καθημερινα full και differentials σε microsoft cloud storage

Σκεφτόμουν για να μην πειραξω το συγκεκριμενο με εξτρα να παρουμε αλλο ενα με 2 δισκους 4tb πχ σε mirror  και να στησω mail server . το θεμα ειναι δεν ξερω ποιον γιατι δεν εχω ασχοληθει

Σκεφτηκαμε την λύση της microsoft με exchange online αλλα περα του οτι ειναι ακριβο πρέπει να αλλάξουμε και ολα τα office Μεσα που ειναι 2016 μιας και δεν συνεργαζεται πλεον αποτι μου ειπαν. 

Συν του οτι ενας συνάδελφος θέλει να στησει και imap στο σπιτι για να βλεπει τα ιδια συν αλλος ενας που δουλευει θεσσαλονικη σαν εξωτερικος πωλητης.

Υπάρχουν σιγουρα mail accounts που τα παιρνει ενας μονο client στην εταιρία και lists που τα παιρνουν 2 και 3 pc διαφορετικά οπως πχ το sales η το logistirio

Το θεμα ειναι δεν ξέρω απο που να ξεκινησω. με ποιο application , αν αυτο εχει την δυνατότητα να στέλνει παραλληλα backup σε cloud της synology , να μπορεις να κανεις restrore

σε περιπτωση σβησιματος καποιου φακελου και σιγουρα οτι πρέπει να ανοιξεις προσβασης για ληψη και αποστολή εκτος εταιριας (για τα 2 pc των συναδελφων)

Ευχαριστώ

EDIT : Σε οτι αφορα τις προσβασει εκτος lan εχουμε static wan ip οπότε αρκει να δηλωσω στο meraki οτι θα το Nas θα βγαινει απο αυτην

Επεξ/σία από ΜΑΝΩΛΗΣ1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στο κομμάτι του mail server δεν μπορώ να βοηθήσω αλλά τι εμποδίζει το να έχεις exchange online to office 2016?
δεν χρειάζεται outlook για να δεις τα mail σου. Εμένα με έχει βολέψει το OWA πιο πολύ από το office outlook

Το office 2016 κατα πρωτον εχει νομιζω σταματησει η υποστηριξη . κατα δευτερον ολοι μου ειπαν οτι ο exchange online δεν υποστηρίζει office 2016

Ειδαμε και google imap και βγαινει περιπου 1200 το χρονο για τα mailboxes

Το OWA ειναι το online . Γενικά δεν εχουμε θεματα με το ιντερνετ. Αντε να πεσει η γραμμη μια φορα στους 2μήνες αλλα επανερχεται σε 2 λεπτα. Εχουμε και δευτερη backup βεβαια με Load balance

το Owa πάει στα 11,70/μηνα per user.  Το θέμα ειναι οτι εχουμε και αρκετα accounts πανω από 12-13

Το synology το αποκλειω . Δεν εχει θέματα, αλλα αν κλατάρει καμια στιγμη ..δεν υπάρχει και η απαιτούμενη υπομονη απο καποιους στην εταιρία. οπότε καταλαβαινεις

Βασικα περα από το erp το οποίο ειναι νεο και το εγκαταστησαμε Locally σκεφτομαι να τα πάω ολα σε cloud να ηρεμησω, backup , restores 

Να εχω την ηρεμια μου.  Δεν ειναι τρελές οι ανάγκες. ουτε shared folders εχουμε , ουτε services, ουτε καν active directory, με workgroup δουλευουμε

ο καθενας εχει το pc του και τα αρχεια του

Κάποτε που δουλευα επαρχια για λιγο διάστημα σε μια εταιρία και υποστηρίζαμε τράπεζες είχα παει στην Εθνικη να σετάρω με ενα στικάκι ένα νεο pc μιας και το παλιο εκει ειχε καεί. Ειχα σημειωσεις τι θα κανω οπότε ολα καλά

Αυτό που μου ειχε κάνει εντύπωση τότε αλλα δεν το εψαξα ποτε ηταν ο χρήστης παταγε ένα εικονίδιο , εφευγε από την τοπικη επιφάνεια εργασίας του και δουλευε

απροσκοπτα σε καποιο virtual machine πιθανον στημενο σε esxi πχ σε καποιο datacenter τηςτραπεζας ειτε σε τοπικό server του καταστηματος. δεν το ειχα ψάξει

Ξερεις/ξέρετε αν το azure μπορεί να προσφέρει τετοια δυνατότητα?

Πχ αν καει δηλαδη ενα pc ξαφνικα στην εταιρία , αντι να τρεχω με εγκαταστάσεις, παιρνω ενα νεο , το σετάρω και σε λίγες ωρες ειμαστε παλι οκ

19 λεπτά πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

Το office 2016 κατα πρωτον εχει νομιζω σταματησει η υποστηριξη . κατα δευτερον ολοι μου ειπαν οτι ο exchange online δεν υποστηρίζει office 2016

Ειδαμε και google imap και βγαινει περιπου 1200 το χρονο για τα mailboxes

Το OWA ειναι το online . Γενικά δεν εχουμε θεματα με το ιντερνετ. Αντε να πεσει η γραμμη μια φορα στους 2μήνες αλλα επανερχεται σε 2 λεπτα. Εχουμε και δευτερη backup βεβαια με Load balance

το Owa πάει στα 11,70/μηνα per user.  Το θέμα ειναι οτι εχουμε και αρκετα accounts πανω από 12-13

Το synology το αποκλειω . Δεν εχει θέματα, αλλα αν κλατάρει καμια στιγμη ..δεν υπάρχει και η απαιτούμενη υπομονη απο καποιους στην εταιρία. οπότε καταλαβαινεις

Βασικα περα από το erp το οποίο ειναι νεο και το εγκαταστησαμε Locally σκεφτομαι να τα πάω ολα σε cloud να ηρεμησω, backup , restores 

Να εχω την ηρεμια μου.  Δεν ειναι τρελές οι ανάγκες. ουτε shared folders εχουμε , ουτε services, ουτε καν active directory, με workgroup δουλευουμε

ο καθενας εχει το pc του και τα αρχεια του

Κάποτε που δουλευα επαρχια για λιγο διάστημα σε μια εταιρία και υποστηρίζαμε τράπεζες είχα παει στην Εθνικη να σετάρω με ενα στικάκι ένα νεο pc μιας και το παλιο εκει ειχε καεί. Ειχα σημειωσεις τι θα κανω οπότε ολα καλά

Αυτό που μου ειχε κάνει εντύπωση τότε αλλα δεν το εψαξα ποτε ηταν ο χρήστης παταγε ένα εικονίδιο , εφευγε από την τοπικη επιφάνεια εργασίας του και δουλευε

απροσκοπτα σε καποιο virtual machine πιθανον στημενο σε esxi πχ σε καποιο datacenter τηςτραπεζας ειτε σε τοπικό server του καταστηματος. δεν το ειχα ψάξει

Ξερεις/ξέρετε αν το azure μπορεί να προσφέρει τετοια δυνατότητα?

Πχ αν καει δηλαδη ενα pc ξαφνικα στην εταιρία , αντι να τρεχω με εγκαταστάσεις, παιρνω ενα νεο , το σετάρω και σε λίγες ωρες ειμαστε παλι οκ

συνηθως οι τραπεζες επαιζαν σε citrix..

Μπορεις να στησεις και postfix mail server σε ubuntu

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Πως θα πας τα πάντα σε Cloud (Από θέμα Ασφάλειας και όγκου εννοώ)

Εκτυπώσεις, Παραστατικά....άσε που για GDPR θέλει κρυπτογράφηση και από οσο έχω ρωτήσει και εγώ είναι ακριβά τα πακέτα.
Εκτός και αν οι απαιτήσεις είναι λίγες.

Έχεις δεί καθόλου για Storage ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...