Da_rudakos Δημοσ. 11 Ιουνίου Share Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα αγόρια, έχω ενα qnap 253Be το οποίο έχει πάνω 2 δίσκους με raid 1 - 4tb. Αύριο παραλαμβάνω 2 των 8tb και θα ήθελα να τοποθετήσω αυτούς μέχρι να σπρώξω αυτό και να πάω σε Synology 4Bay Ds 923+. Η ερώτηση είναι πως μπορώ να βάλω τους 2 8αρηδες χωρίς να χάσω τα δεδομένα μου. Εννοείται θα υπάρχει back up σε άλλο δίσκο σε pc για κάθε ενδεχόμενο. Η qnap εδώ https://www.qnap.com/en/how-to/faq/article/how-can-i-expand-the-storage-pool-static-volume-by-replacing-the-disks-with-larger-capacity-drives λέει αν καταλαβαίνω καλά οτι μπορώ να βάλω τον ενα 8αρη, να φτιαχτεί ξανά το raid με 4tb, στη συνέχεια να βάλω τον 2ο 8αρη και να ξαναφτιάξει raid και στη συνέχεια να κάνω expand space σε 8tb. Καλά στα θεωρητικά αλλά θα δουλέψει λέτε, το έχετε κάνει; Όταν με το καλό παω σε 4bay Synology, τι raid προτείνετε να στήσω; 2 x raid 1 (4tb + 8tb) ή κάτι άλλο; Ευχαριστώ προκαταβολικά! Επεξ/σία 11 Ιουνίου από Da_rudakos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JPaxilleas Δημοσ. 11 Ιουνίου Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2 ώρες πριν, Da_rudakos είπε Καλά στα θεωρητικά αλλά θα δουλέψει λέτε, το έχετε κάνει; Για να το λέει η qnap μάλλον έτσι θα είναι. Μπορείς να δεις και στο forum της και στο knowledge base της για περισσότερα π.χ. εδώ και εδώ. 2 ώρες πριν, Da_rudakos είπε Όταν με το καλό παω σε 4bay Synology, τι raid προτείνετε να στήσω; 2 x raid 1 (4tb + 8tb) ή κάτι άλλο; Όταν πας με το καλό εκεί το βλέπουμε ανάλογα με το ποιες θα είναι οι πραγματικές σου ανάγκες τότε. Δεν υπάρχει μια λύση. Υπάρχουν λύσεις ανάλογα με αυτό που θέλεις να πετύχεις και ανάλογα με την αξία των δεδομένων σου που θέλεις να προστατέψεις. Άλλος μπορεί να σου πει RAID 1 άλλος RAID 5 άλλος φίλος κάτι άλλο. Καθένα έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του τα οποία μπορεί να διαφοροποιηθούν εάν ληφθούν υπόψη οι δικές σου ανάγκες. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Da_rudakos Δημοσ. 12 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουνίου Όντως ακολούθησα τις οδηγίες της qnap και όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά. Αύριο πρωί ο δεύτερος και αν πάνε όλα καλά το βράδυ είμαστε στα 8tb. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου Στις 11/6/2024 στις 8:03 ΜΜ, Da_rudakos είπε Όταν με το καλό παω σε 4bay Synology, τι raid προτείνετε να στήσω; 2 x raid 1 (4tb + 8tb) ή κάτι άλλο; Ειδικά αν έχει δίσκους διαφορετικών μεγεθών, το SHR (Synology Hybrid Raid) θεωρώ ότι είναι μονόδρομος. Είναι μια μορφή Raid 5 (με redundancy ενός δίσκου), χωρίς τους όποιους περιορισμούς του Raid 5. Εχω ένα pool από 4 δίσκους σε SHR από το 2013, και έχω επεκτείνει την χωρητικότητα 3 φορές αλλάζοντας τους δίσκους με μεγαλύτερους, χωρίς κανένα πρόβλημα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Da_rudakos Δημοσ. 12 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Jiakometi είπε Ειδικά αν έχει δίσκους διαφορετικών μεγεθών, το SHR (Synology Hybrid Raid) θεωρώ ότι είναι μονόδρομος. Είναι μια μορφή Raid 5 (με redundancy ενός δίσκου), χωρίς τους όποιους περιορισμούς του Raid 5. Εχω ένα pool από 4 δίσκους σε SHR από το 2013, και έχω επεκτείνει την χωρητικότητα 3 φορές αλλάζοντας τους δίσκους με μεγαλύτερους, χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω καθόλου απο Synology, πολλά χρόνια με qnap. Τι ακριβώς είναι το synology hybrid raid; Θα έχω 2 δίσκους 8tb και 2 δίσκους 4tb. Πως προτείνεις να το στήσω; Σκεφτόμουν 2 pool σε raid 1, ενα με 8tb και ενα με 4tb. Επεξ/σία 12 Ιουνίου από Da_rudakos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 12 Ιουνίου Share Δημοσ. 12 Ιουνίου Γενικά η Qnap μια χαρά είναι. Απλώς το λειτουργικό και το UI των Synology είναι λίγο πιο «βατό». Για να στήσεις το SHR απλώς θα βλέπεις τους δίσκους και θα επιλέξεις την δημιουργία SHR. (θα σε ρωτήσει). Δες εδώ και εδώ ΠΡΟΣΟΧΗ θα φορμάρει τους δίσκους σου οπότε τα δεδομένα σου θα χαθούν. Πρέπει να τα έχεις αλλού και να τα μεταφέρεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Da_rudakos Δημοσ. 14 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιουνίου Όλα πήγαν καλά παιδιά, έγινε η αντικατάσταση του 1ου δίσκου που ήταν 4tb με έναν 8tb, φτιάχτηκε το raid σε 10 ώρες περίπου. Στη συνέχεια η ίδια διαδικασία για τον 2ο, αλλες 10 ώρες και τέλος η επέκταση του χώρου άλλες 10. Στο περίπου όλα αυτά γιατί τους άλλαζα βράδυ, έγραφε 10 ώρες υπολοιπόμενο χρόνο και το πρωί ήταν έτοιμο. Όλα πήγαν ρολόι μη φοβηθείτε αντίστοιχη περίπτωση! Δίσκοι παλαιοί wd red 4tb efax, νέοι wd red plus 8tb efzz. Μια 1η παρατήρηση είναι οτι οι προηγούμενοι δίσκοι δούλευαν στους 38-39 βαθμούς κατά μέσο όρο, οι νέοι στους 43-45. Βέβαια είναι και ανεβασμένη η θερμοκρασία αυτές τις μέρες, ίσως να επηρεάζει. Ανέβασα τους ανεμιστήρες απο 1000 στροφές στις 1500. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα