dimitris212 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Καλημέρα σας, θέλω να χρησιμοποιήσω mail server του otenet για τα email του site μου που είναι σε διαφορετικό host (το site). 1. Θα πρέπει να στείλω την IP του site μου στον ote; 2. Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο πακέτο φιλοξενίας μου; Ευχαριστώ πολύ
konet Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Καλήμερα, Χριστός Ανέστη, 🙂 Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να κάνεις 😅 Θα προσπαθήσω να υποθέσω τι θες να κάνεις. 1η περίπτωση: Έχεις το example.com και θες να βάλεις το [email protected] για να παίρνεις τα email σου. Σε αυτήν την περίπτωση βάζεις το [email protected] σε έναν Email Client και θα εξυπηρετηθείς με αυτόν τον τρόπο. 2η περίπτωση: Έχεις το example.com και θες τα emails σου (πχ [email protected]) να εξυπηρετηθούν από Server του ΟΤΕ. Σε αυτήν την περίπτωση θα ενημερώσεις τα DNS σου. Με βάση αυτά τα 2 σενάρια, οι απαντήσεις στα ερωτήματά σου είναι: 1) Όχι, 2) Ρύθμισε τα DNS. Σε κάθε περίπτωση, ενημέρωσε τον hosting provider σου για να μην κάνεις κανένα χοντρό λάθος με τα DNS και μείνεις offline κανά διήμερο.
dimitris212 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 22 λεπτά πριν, konet είπε Καλήμερα, Χριστός Ανέστη, 🙂 Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να κάνεις 😅 Θα προσπαθήσω να υποθέσω τι θες να κάνεις. 1η περίπτωση: Έχεις το example.com και θες να βάλεις το [email protected] για να παίρνεις τα email σου. Σε αυτήν την περίπτωση βάζεις το [email protected] σε έναν Email Client και θα εξυπηρετηθείς με αυτόν τον τρόπο. 2η περίπτωση: Έχεις το example.com και θες τα emails σου (πχ [email protected]) να εξυπηρετηθούν από Server του ΟΤΕ. Σε αυτήν την περίπτωση θα ενημερώσεις τα DNS σου. Με βάση αυτά τα 2 σενάρια, οι απαντήσεις στα ερωτήματά σου είναι: 1) Όχι, 2) Ρύθμισε τα DNS. Σε κάθε περίπτωση, ενημέρωσε τον hosting provider σου για να μην κάνεις κανένα χοντρό λάθος με τα DNS και μείνεις offline κανά διήμερο. Το δεύτερο σενάριο θέλω να κάνω καλά το μάντεψες 😁 Να διευκρινίσω ότι και το domain είναι στον ΟΤΕ αν παίζει ρόλο. Χρειάζεται να στείλω στον ΟΤΕ την IP server; Ο ΟΤΕ θα μου δώσει εκείνος οδηγίες για το τι θα κάνω στον server; Χρειάζεται να γίνει καμία ρύθμιση στο domain;
konet Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Έπρεπε να σου πω "πάνε πάρε υποστήριξη από τον ΟΤΕ" να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι... 😂 Τίποτα από όσα έγραψες. Ενημέρωσε τον hosting provider σου να σε βοηθήσει στην ενημέρωση των DNS records. Θα σε κατευθύνει εκείνος.
MacTech Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Το αρχείο ζώνης σου και επομένως και οι ζώνες DNS βρίσκονται στον διακομιστή που υποδεικνύουν οι Nameservers που έχεις στο Domain σου. Χοντρικά, το μόνο που πρέπει να αλλάξεις είναι μια A εγγραφή τύπου mail.domain.gr που να δείχνει στον Mail Server και μετά μια MX εγγραφή με priority 0 και destination το mail.domain.gr
dimitris212 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Ευχαριστώ πολύ και τους 2 σας για τις απαντήσεις σας, ελπίζω να βγάλω άκρη.
dimitris212 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Επανέρχομαι για το ζήτημα, μπορείτε να μου πείτε αν είναι σωστά;
konet Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Παιδευεσαι στα forums ενώ ένα τηλέφωνο ή email στον ΟΤΕ και στον hosting provider θα έλυναν το πρόβλημά σου. Κάτι σου λείπει. Στο webmail, πώς θα μπεις με αυτά τα records; 🤔
dimitris212 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Παιδεύομαι έχεις δίκιο, αλλα στον ΟΤΕ εχω στείλει και έχω πάρει τηλ και λένε επεξεργαζονται το αίτημα μου από το Σάββατο πρωι. Ο provider δεν έχει απαντήσει στο email support. Ο ΟΤΕ αυτά έστειλε v=spf1 a mx include:spf.otenet.gr -all ΚΑΙ Host Class TTL Type Mname/Target Priority mydomain.gr IN 86400 MX mx.otenet.gr mx2.otenet.gr mx3.otenet.gr mx4.otenet.gr 10 Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2024 από dimitris212
konet Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Επομένως ναι, τα βάζεις έτσι όπως είπες τα MX Records και επίσης ενημερώνεις το SPF Record με βάση το πρώτο που σου έστειλε. Κακά τα ψέματα πάντως, δεν σου δίνουν πρόσβαση σε webmail μέσα από το domain σου με τα παραπάνω records. Δεν γνωρίζω αν έχουν άλλο τρόπο να σε εξυπηρετήσουν σε επίπεδο webmail. Ζήτα 'το πάντως (την πρόσβαση στο webmail) από την υποστήριξη. 2024 έχουμε. Είναι αδιανόητο να μην μπορείς να δεις τα email σου από έναν browser τη σήμερον ημέρα. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2024 από konet
angmar Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Παρ΄τα όλα απ τον ΟΤΕ και φύγε, δε γίνεται το 2024 να μη δίνουν πρόσβαση σ ένα διαχειριστικό για το κωλοdomain και να πρέπει να βγάλεις συνεννόηση με email και fax, κωλοδεινόσαυροι, μη τους πληρώνετε άλλο, φτάνει.
dimitris212 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, konet είπε Επομένως ναι, τα βάζεις έτσι όπως είπες τα MX Records και επίσης ενημερώνεις το SPF Record με βάση το πρώτο που σου έστειλε. Κακά τα ψέματα πάντως, δεν σου δίνουν πρόσβαση σε webmail μέσα από το domain σου με τα παραπάνω records. Δεν γνωρίζω αν έχουν άλλο τρόπο να σε εξυπηρετήσουν σε επίπεδο webmail. Ζήτα 'το πάντως (την πρόσβαση στο webmail) από την υποστήριξη. 2024 έχουμε. Είναι αδιανόητο να μην μπορείς να δεις τα email σου από έναν browser τη σήμερον ημέρα. Σε ευχαριστώ πολύ! 49 λεπτά πριν, angmar είπε Παρ΄τα όλα απ τον ΟΤΕ και φύγε, δε γίνεται το 2024 να μη δίνουν πρόσβαση σ ένα διαχειριστικό για το κωλοdomain και να πρέπει να βγάλεις συνεννόηση με email και fax, κωλοδεινόσαυροι, μη τους πληρώνετε άλλο, φτάνει. Θα ήταν το ιδανικό αλλά δεν γίνεται είναι για λογαριασμό τρίτου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα