JDM95 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα σε όλους, Μετά από πολλά χρόνια με το redmi note 6 pro, ναι ναι. Το 6. Όπου υπηρετεί ακόμα πιστά λέω να προβώ σε αγορά καινούργιου κινητού και επειδή έχω σταματήσει να παρακολουθώ την αγορά των καινούργιων smartphone, θα ήθελα τα φώτα σας ψάχνωντας την καλύτερη λύση στην κατηγορία των midrange!!! Λόγω του ότι η χρήση που κάνω είναι απλή, spotify, pairing με το αυτοκίνητο, ελάχιστα social , σχεδόν καθόλου gaming, θα ήθελα να βγάζει όσο το δυνατόν καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο. Ενδεικτικά μία μικρή λίστα από τα κινητά της κατηγορίας που ψάχνω, - Google Pixel 8a - Samsung Galaxy A55 5G - Samsung Galaxy A35 5G - Samsung Galaxy S23 FE - Nothing Phone 2a - Nothing Phone 2 - Vivo V30 & Pro - Honor 90 - Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus - Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - Xiaomi 13T - Poco X6 & Pro - Poco F4 GT - Poco F6 & Pro. Να πω την αλήθεια, ζαχαρώνω το pixel 8a, το καινούργιο, μιας και από ότι λένε το ατού του είναι οι κάμερες που έχει για την κατηγορία, χωρίς όμως να έχει την καλύτερη μπαταρία ή τις καλύτερες επιδόσεις στον επεξεργαστή. Θα πήγαινα ξανά και σε XIAOMI εύκολα. Ψάχνω κυρίως ΚΑΤΙ ΦΡΕΣΚΟ που δεν κυκλοφορεί εδώ και έναν χρόνο στην αγορά. 1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; Εως 550€ 2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Από Ελλάδα αποκλειστικά. 3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; Μέσω Σκρουτζ. 4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; Μόνο Καινούργιες. 5) Μέγεθος οθόνης; Αδιάφορο. 6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); Σε αυτή τη κατηγορία, τα περισσότερα έχουν τα χαρακτηριστικά που με καλύπτουν προσωπικά. 7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών ;Ναι, διότι η χρήση στις υπόλοιπες εφαρμογές που κάνω είναι απλή. 8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; Ναι, χωρίς να είναι καταλητικός παράγοντας. 9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό ;Android. 10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά) Απλή χρήση social, spotify, σύνδεση με το αυτοκίνητο, φωτογραφίες, βίντεο, editing σε φωτογραφίες και βίντεο. Σας ευχαριστώ πολύ!
tsimisdel Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Από τη λίστα που έχεις, οι πιο νέες προτάσεις, που έχουν κυκλοφορησει το τελευταίο εξάμηνο, είναι τα εξής: Xiaomi Redmi Note 13 Pro & 13 Pro Plus, Poco X6 & Pro, Poco F6 & Pro, Samsung Galaxy A35 & A55, Nothing Phone 2a. Σε αυτή τη λίστα, θα προσέθετα και τα Realme 12+ και Realme 12 Pro. Στο οικονομικό ταβάνι που έχεις βάλει, βγαίνει εκτός το Poco F6 Pro. Όλες οι προτάσεις είναι αξιόλογες, η καθεμιά με το δικό της τρόπο οπότε, έχει να κάνει με το τι θέλεις εσύ, για τη χρήση πάντως που θέλεις να κάνεις, θα καλυφθείς και με το παραπάνω με όποιο από τα παραπάνω καταλήξεις. Από προσωπική εμπειρία όμως, προτείνω το Redmi Note 13 Pro Plus, εδώ και λίγους μήνες που το έχω, δηλώνω ικανοποιημένος, δεν υπάρχει κάτι αρνητικό (η μάλλον δεν έχω εντοπίσει) και γενικά, όλα καλά μέχρι στιγμής, σε όλους τους τομείς, είναι καλό, υπάρχουν διάφορα σχόλια σχετικά με την αυτονομία, από προσωπική εμπειρία όμως, δεν έχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα. 1
Payne83 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Δυστυχώς η ευτυχώς υπάρχουν αρκετές επιλογές να δεις... Εάν ανέβαινες ένα 50αρικο θα μπορούσες να δείς. Pixel 8 από amazon Samsung S23, Motorola edge 50 Pro Κάτω από 500 με 550€ με κριτήριο βασικά την κάμερα το πιο δυνατό είναι το pixel 7a σε πολύ καλή τιμή, σου μένουν λεφτά στην άκρη (από amazon). *Υπάρχει και το pixel 7 σε προσφορά εκεί Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και το nothing phone 2. Πολύ ιδιαίτερο ειδικά σε εμφάνιση. Είναι με 27% έκπτωση στο amazon Γερμανίας. Επίσης realme 12 pro +, Redmi note 13 Pro + (έχει θέμα σύνδεσης σε android auto..bug λογισμικού) Honor 90 Samsung A55 (δεν είμαι καθόλου υπέρ του exynos επεξεργαστή) αλλά πολύ τίμιο για τα λεφτά. Motorola edge 40 Οποίο και να πάρεις από κάμερα θα είσαι μια χαρά. Δες τα λίγο Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2024 από Payne83 1
JDM95 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 10 ώρες πριν, tsimisdel είπε Από τη λίστα που έχεις, οι πιο νέες προτάσεις, που έχουν κυκλοφορησει το τελευταίο εξάμηνο, είναι τα εξής: Xiaomi Redmi Note 13 Pro & 13 Pro Plus, Poco X6 & Pro, Poco F6 & Pro, Samsung Galaxy A35 & A55, Nothing Phone 2a. Σε αυτή τη λίστα, θα προσέθετα και τα Realme 12+ και Realme 12 Pro. Στο οικονομικό ταβάνι που έχεις βάλει, βγαίνει εκτός το Poco F6 Pro. Όλες οι προτάσεις είναι αξιόλογες, η καθεμιά με το δικό της τρόπο οπότε, έχει να κάνει με το τι θέλεις εσύ, για τη χρήση πάντως που θέλεις να κάνεις, θα καλυφθείς και με το παραπάνω με όποιο από τα παραπάνω καταλήξεις. Από προσωπική εμπειρία όμως, προτείνω το Redmi Note 13 Pro Plus, εδώ και λίγους μήνες που το έχω, δηλώνω ικανοποιημένος, δεν υπάρχει κάτι αρνητικό (η μάλλον δεν έχω εντοπίσει) και γενικά, όλα καλά μέχρι στιγμής, σε όλους τους τομείς, είναι καλό, υπάρχουν διάφορα σχόλια σχετικά με την αυτονομία, από προσωπική εμπειρία όμως, δεν έχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα. Σε ευχαριστώ πολύ. Πριν δω το καινούργιο pixel 8a, που έχει έρθει μερικές μέρες στην Ελλάδα, και καθημερινά πέφτει η τιμή του, μιας και πριν 3 βδομάδες ήρθε στα 580€ και σήμερα είναι στα 506€, είχα καταλήξει στο redmi note 13 pro , μιας και από το 6 pro, τόσα χρόνια δεν είχα κανένα θέμα και ακόμα και σήμερα δεν μου κολλάει πουθενά ούτε τα έχει παίξει η μπαταρία του. Το μόνο που με προβληματίζει στο 8a, είναι τα "παράπονα" για την μπαταρία, αλλά θα το ψάξω παραπάνω. 10 ώρες πριν, Payne83 είπε Καλημέρα. Δυστυχώς η ευτυχώς υπάρχουν αρκετές επιλογές να δεις... Εάν ανέβαινες ένα 50αρικο θα μπορούσες να δείς. Pixel 8 από amazon Samsung S23, Motorola edge 50 Pro Κάτω από 500 με 550€ με κριτήριο βασικά την κάμερα το πιο δυνατό είναι το pixel 7a σε πολύ καλή τιμή, σου μένουν λεφτά στην άκρη (από amazon). *Υπάρχει και το pixel 7 σε προσφορά εκεί Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και το nothing phone 2. Πολύ ιδιαίτερο ειδικά σε εμφάνιση. Είναι με 27% έκπτωση στο amazon Γερμανίας. Επίσης realme 12 pro +, Redmi note 13 Pro + (έχει θέμα σύνδεσης σε android auto..bug λογισμικού) Honor 90 Samsung A55 (δεν είμαι καθόλου υπέρ του exynos επεξεργαστή) αλλά πολύ τίμιο για τα λεφτά. Motorola edge 40 Οποίο και να πάρεις από κάμερα θα είσαι μια χαρά. Δες τα λίγο Θα αποφύγω αγορά από το εξωτερικό και θα προτιμήσω αγορά εντός Ελλάδας μιας και θα κόψω τιμολόγιο την αγορά οπότε θα γλιτώσω και το ΦΠΑ. Για το 7a, που ανέφερες βγήκε το 8a, πλέον όπου καθημερινά πέφτει η τιμή του. Ήρθε 580€, χθες ήταν 516€ σήμερα 506€. Μπορώ να περιμένω 1-2 βδομάδες, να "σταθεροποιηθεί" η τιμή του και να το τσιμπήσω, αφού το ψάξω λίγο παραπάνω ακόμα και το συγκρίνω πλέον με άλλες 1-2 συσκευές , γιατί όντως οι επιλογές είναι πολλές και δεν χρειάζεται να το κουράζω και πολύ, αφού οι απαιτήσεις δεν είναι και ιδιαίτερες. Για το 13 pro+ που είπες πως έχει θέμα στο android auto μιας και είναι κάτι που με ενδιαφέρει, θα το ψάξω μήπως έχει διορθωθεί, αλλιώς θα κοιτάξω και αυτό σαν επιλογή. Ευχαριστώ! 2
Votritis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, JDM95 είπε Θα αποφύγω αγορά από το εξωτερικό και θα προτιμήσω αγορά εντός Ελλάδας μιας και θα κόψω τιμολόγιο την αγορά οπότε θα γλιτώσω και το ΦΠΑ. Για το 7a, που ανέφερες βγήκε το 8a, πλέον όπου καθημερινά πέφτει η τιμή του. Ήρθε 580€, χθες ήταν 516€ σήμερα 506€. Μπορώ να περιμένω 1-2 βδομάδες, να "σταθεροποιηθεί" η τιμή του και να το τσιμπήσω, αφού το ψάξω λίγο παραπάνω ακόμα και το συγκρίνω πλέον με άλλες 1-2 συσκευές , γιατί όντως οι επιλογές είναι πολλές και δεν χρειάζεται να το κουράζω και πολύ, αφού οι απαιτήσεις δεν είναι και ιδιαίτερες. Για το 13 pro+ που είπες πως έχει θέμα στο android auto μιας και είναι κάτι που με ενδιαφέρει, θα το ψάξω μήπως έχει διορθωθεί, αλλιώς θα κοιτάξω και αυτό σαν επιλογή. Ευχαριστώ! Aν θες πιξελ καλύτερα απο Αμαζον για να εχεις την "εγγυηση" απο εκει γιατι στην ελλαδα επισημα τα πιξελ δεν έρχονται, παιζει σε καλη τιμη απο Αγγλια το 7α στα 330Ε https://www.amazon.co.uk/dp/B0BYZFBQR1?tag=lagonika0cc-21&creative=6738 μαζι με φορτιστή και η καμερα του δεν υστερεί ιδιαίτερα σε σχεση με το 8 . Αν δεις εδω το βγαζει οβεραλ πρωτο σε φωτος πανω απο πολυ ακριβότερα τηλεφωνα . Και εγω το σκεφτομαι σε κανενα χρονο για το 8 αλλα να πεσει κατω απο 400Ε τωρα δεν αξίζει. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2024 από Votritis 2
kaykis27 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Μπορεί να είναι πιο κάτω από midrange οι επιλογές μου , αλλά μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ως προς την επιλογή μεταξύ των poco m5s, realme 10 και redmi note 12s;
Payne83 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Μεταξύ αυτών των τριών εάν έχεις εμπειρία με λογισμικό xiaomi το redmi note 12s. Δες και το Redmi Note 13.
kaykis27 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 5 ώρες πριν, Payne83 είπε Μεταξύ αυτών των τριών εάν έχεις εμπειρία με λογισμικό xiaomi το redmi note 12s. Δες και το Redmi Note 13. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω εμπειρία από xiaomi ούτε και από realme.. Οπότε τι προτείνεις; Το note13 αν και ελάχιστα είναι λίγο μεγαλύτερο από τα 3( έχω πει μέχρι τα 160mm :P)
kp1 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Στις 11/6/2024 στις 7:35 ΠΜ, tsimisdel είπε Από τη λίστα που έχεις, οι πιο νέες προτάσεις, που έχουν κυκλοφορησει το τελευταίο εξάμηνο, είναι τα εξής: Xiaomi Redmi Note 13 Pro & 13 Pro Plus, Poco X6 & Pro, Poco F6 & Pro, Samsung Galaxy A35 & A55, Nothing Phone 2a. Σε αυτή τη λίστα, θα προσέθετα και τα Realme 12+ και Realme 12 Pro. Στο οικονομικό ταβάνι που έχεις βάλει, βγαίνει εκτός το Poco F6 Pro. Όλες οι προτάσεις είναι αξιόλογες, η καθεμιά με το δικό της τρόπο οπότε, έχει να κάνει με το τι θέλεις εσύ, για τη χρήση πάντως που θέλεις να κάνεις, θα καλυφθείς και με το παραπάνω με όποιο από τα παραπάνω καταλήξεις. Από προσωπική εμπειρία όμως, προτείνω το Redmi Note 13 Pro Plus, εδώ και λίγους μήνες που το έχω, δηλώνω ικανοποιημένος, δεν υπάρχει κάτι αρνητικό (η μάλλον δεν έχω εντοπίσει) και γενικά, όλα καλά μέχρι στιγμής, σε όλους τους τομείς, είναι καλό, υπάρχουν διάφορα σχόλια σχετικά με την αυτονομία, από προσωπική εμπειρία όμως, δεν έχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα. Καλησπερα επειδη το εχεις πως παει η καμερα βραδυ;και ζεστενεται ;και τωρα με ηλιο εχει καλη οθονη βλεπεις καλα;Ευχαριστω
tsimisdel Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 11 ώρες πριν, kp1 είπε Καλησπερα επειδη το εχεις πως παει η καμερα βραδυ;και ζεστενεται ;και τωρα με ηλιο εχει καλη οθονη βλεπεις καλα;Ευχαριστω Έχει πολύ καλά αποτελέσματα το βράδυ, η αλήθεια να λέγεται. Επίσης η οθόνη, είναι φωτεινή, δεν είχα κάποιο πρόβλημα στο να διακρίνω τι δείχνει ακόμα και με ντάλα ήλιο από πάνω της. Σε θέμα ζέστης όμως, η αλήθεια είναι ότι ζεσταίνεται σε βαθμό ανησυχητικό τώρα τελευταία, προφανώς θα μου πεις λόγω της κάψας που υπάρχει τον τελευταίο καιρό, παρόλα αυτά, ζεσταίνεται ανησυχητικά πολύ, σε βαθμό όπου έχει παρατηρήσει και τα πρώτα λαγκαρίσματα, σημάδι ανησυχητικό για ένα κινητό 4 μηνών.... 1
SciManiac Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδιά και από μένα, για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα θα κάνω εδώ την ερώτησή μου καθώς αφορά midrange συσκευές. Στο εύρος 250-300€ (τιμές skroutz) τι θα προτείνατε μεταξύ Samsung και Xiaomi σε κάποιον που είναι συνηθισμένος στο λογισμικό της Samsung, κάνει απλή χρήση (social - browsing - καμια φώτο) και θέλει να κρατήσει το νέο κινητό για τα επόμενα 4+ χρόνια; Βλέπω ότι υπάρχουν πολύ αξιόλογες επιλογές από Xiaomi σε αυτά τα λεφτά (τουλάχιστον από άποψη χαρακτηριστικών) αλλά φοβάμαι λίγο το λογισμικο και με προβληματίζει και το θέμα υποστήριξης. Πχ με βάση τα παραπάνω, το Xiaomi Redmi Note 13 Pro στα 300€ θα ήταν ξεκάθαρα καλύτερη επιλογή από το Samsung Galaxy A35; Ή Samsung για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο; Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2024 από SciManiac
polhs Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Σχετικά με mid range συσκευές . Είμαι κάτοχος του motorola edge 40 , προχθές έγινε αναβάθμιση σε android 14. Το κινητό είναι από τα καλύτερα γενικά , με μόνο μειονέκτημα ότι είναι περσινό μοντέλο !! Σαν πρόταση ρίξε μια ματιά 2
tsimisdel Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 9 ώρες πριν, SciManiac είπε Γεια σας παιδιά και από μένα, για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα θα κάνω εδώ την ερώτησή μου καθώς αφορά midrange συσκευές. Στο εύρος 250-300€ (τιμές skroutz) τι θα προτείνατε μεταξύ Samsung και Xiaomi σε κάποιον που είναι συνηθισμένος στο λογισμικό της Samsung, κάνει απλή χρήση (social - browsing - καμια φώτο) και θέλει να κρατήσει το νέο κινητό για τα επόμενα 4+ χρόνια; Βλέπω ότι υπάρχουν πολύ αξιόλογες επιλογές από Xiaomi σε αυτά τα λεφτά (τουλάχιστον από άποψη χαρακτηριστικών) αλλά φοβάμαι λίγο το λογισμικο και με προβληματίζει και το θέμα υποστήριξης. Πχ με βάση τα παραπάνω, το Xiaomi Redmi Note 13 Pro στα 300€ θα ήταν ξεκάθαρα καλύτερη επιλογή από το Samsung Galaxy A35; Ή Samsung για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο; Λοιπόν, κάτοχος του Redmi Note 13 Pro plus εδώ. Αρχικά έλεγα ότι το λογισμικό της εταιρείας, δεν έχει τα προβλήματα που είχε κάποτε, ελα όμως που άρχισα να διαψεύδομαι. Παρόλο που έχει βγεί η νέα έκδοση του λογισμικού της Xiaomi, δυστυχώς έχει κάποια κολλήματα όπως η παλιά έκδοση επομένως, πήγαινε σε Samsung και εφόσον θα το κρατήσεις για καιρό, θα έχεις και αναβαθμίσεις για καιρό επομένως, γνώμη μου είναι να στραφείς προς τα εκεί, το OneUI είναι από τα καλύτερα λογισμικά εκεί έξω επομένως.... 2
CaptainChris Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Συμφωνώ κι εγώ το Edge 40 της Motorola είναι ότι καλύτερο και ομορφότερο κάτω των 400€. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα