Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, v_keis said:

Έχω διαβάσει πολλά σχόλια, αλλά πολλές φορές βλέπω κάτι αντιφάσεις. Πολλοί συγκρίνουν ένα κινητό android στα 300 ευρώ με iPhone στα 800 με 900. Είναι σαν να συγκρίνεις Nissan με BMW στην ποιότητα και όλοι λένε ότι η BMW έχει καλύτερη ποιότητα. 

Όλοι λένε για τις ενημερώσεις. iPhone 14 pro σε ενημέρωση δέχεται το always display on. Το απλό όχι. Τελικά δέχονται όλα τα κινητά την ίδια ενημέρωση ή όχι.

Έχω το S22 Ultra  χωρίς κανένα πρόβλημα. Μετά από 2.5 χρόνια η μπαταρία του μια χαρά με χρήση email εταιρείας, YouTube, μήνυμα, τηλεφωνήματα και μου βγάζει την μέρα. Φίλος μου με iPhone (2.5 χρονών) θέλει power bank και τί έχει πάντα μαζί του.

Όσο αναφορά τις αναβαθμίσεις το S24 όπως και τα pixel θα έχουν 7 χρόνια αναβαθμίσεις στο android και στις security.

Ναι είναι η κλασική απάντηση ότι γίνεται σύγκριση ανόμοιων τιμών χωρίς ποτέ να κοιτάνε οι android users πόσο πάνε τα flagship τηλέφωνα με android και ότι έχει αναφερθεί, τουλάχιστον από εμένα, η σύγκριση ανάμεσα σε flagship phones. Παρεμπιπτόντως στην ίδια τιμή μπορείς να πάρεις πολλές μάρκες αμάξι, η επιλογή πρέπει να γίνεται βάση των αναγκών και όχι της τιμής. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

Πως θες να πάρει συσκευή που δεν έχει το κατάλληλο hardware κάποιο χαρακτηριστικό που τρέχει σε συγκεκριμένο hardware; Ναι, την ίδια ενημέρωση δέχονται όλα τα κινητά. Όπως τον ίδιο driver θα πάρει η RTX 4090 και η 780 ti γιατί δεν ζητάς ray tracing στην 780;

Κάνετε την ίδια χρήση και οι 2; είναι πολύ υποκειμενικό αυτό που λες, άλλες μπαταρίες, άλλες συσκευές, άλλη χρήση.

7 χρόνια αναβαθμίσεις είναι καλό, μακάρι όλοι οι κατασκευαστές να έχουν την ίδια πολιτική

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, comfuzio είπε

Γιατί να κοιτάμε την εξαίρεση και όχι τον κανόνα; Πόσοι έχουν pixel μέσα στα δις των android που δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και δυνατότητες;
Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες απλά είναι μικρό το ποσοστό για να το πάρω στα "σοβαρά". Αν και το έχω σκεφτεί για pixel, μου φαίνεται λίγο παράξενο να θέλω να έχω κάποια "ιδιωτικότητα", όχι κάτι τρελό, σε συσκευή της εταιρείας ορισμός του παραβίασης της.
Τώρα για τον στόχο των elite black hackers, δεν το έχω ψάξει και τόσο να μην πω ψέματα. Αυτό που θα πω είναι ότι όταν βρουν κάτι, η apple θα το φτιάξει και οι υποστηριζόμενες συσκευές θα το πάρουν όλες την ίδια μέρα. Τώρα στο android με ένα store μόνιμα γεμάτο με επικίνδυνες εφαρμογές και έναν τεράστιο κατακερματισμό, θα ήθελα να ήξερα ποια είναι οι πολιτική τους αν βγει (σενάριο φαντασίας) κάποιο πολύ σημαντικό κενό ασφαλείας που επηρεάζει κάθε υποστηριζόμενη συσκευή android. Οκ τα pixel θα τα πάρουν day 1, τα άλλα; Δεν ξέρω γι'αυτό ρωτάω

Η φάση είναι ότι δεν τρέχω τα apple maps, δεν τα έχω δοκιμάσει καν αλλά θα το κάνω γιατί αν είναι όντως έτσι βολεύει αντί να μετράω μέτρα. Αυτό δεν με βόλεψε ποτέ με τα gmaps. Η σύγκριση μου πριν ήταν για το ίδιο app σε 2 διαφορετικές πλατφόρμες και ότι τρέχει καλύτερα στην "ξένη" πλατφόρμα παρά στην πλατφόρμα του κατασκευαστή της.

Τα android έχουν δύο διαφορετικές ενημερώσεις. Το ένα είναι το λειτουργικό και το άλλο το security όπου γίνεται σχεδόν κάθε μήνα. Οπότε σε αυτό που λες θα στείλουν ένα security update και το πρόβλημα θα λυθεί. Η Apple τί έχει ενσωματωμένο μέσα στο λειτουργικό της για αυτό έχει τις εκδόσεις 15.1 ή 15.11

Δημοσ.
5 minutes ago, Agent94 said:

Εγώ πάντως που πήγα από 13 pro max σε s24 Ultra δεν βλέπω γιατί ο κόσμος εξακολουθεί να θεωρεί τα iphone ανώτερα. Ίσα ίσα που με το iphone είχα αντιμετωπίσει κάτι μικρα σκαλωματα, φάση να μαυρίσει η οθόνη και να μην ανταποκρίνεται ή ξαφνικά να μην μου έρχονται ειδοποιήσεις και να θέλει restart η συσκευή. Και ο κολλητός μου που έχει το 15 αντιμετώπισε καποια θεματακια. Δεν λεω οτι ειναι πολλα ή τραγικα αλλα δεν είναι και τέλειο το ios όπως το αναφέρουν μερικοί. 

Τέλειο δεν είναι τίποτα, γι΄αυτό και βγάζουν συνέχεια νέες εκδόσεις όλα τα λειτουργικά και όλα τα λογισμικά, αυτό που λες το είδα σε iphone 14 pro max φίλου μου και του το είχε κάνει πολλές φορές, πιθανό ελαττωματικό κομμάτι, συμβαίνει παντού αυτό. Εγώ όσο είχα το 11 το απλό δεν είχα κανένα σκάλωμα ή πρόβλημα και τα μόνα reboots που έκανα ήταν για τα iOS updates, τώρα το έχω δώσει στην μάνα μου, αθάνατο τηλεφωνάκι!
Στο 15 pro που έχω τώρα μόνο από μπαταρία δεν είμαι εντάξει, τουλάχιστον όχι όσο θα ήθελα, πιθανό battery drain γιατί στο 17.3 αν θυμάμαι καλά κράταγε πιο πολύ με ίδια χρήση.
Όπως είπα και στον φίλο πιο πάνω, με ότι σε βολεύει να είσαι, αν με κάποια android συσκευή είσαι ικανοποιημένος και κάνεις την δουλειά σου άνετα και όπως θέλεις, ε τέλος μια χαρά είσαι!

5 minutes ago, v_keis said:

Τα android έχουν δύο διαφορετικές ενημερώσεις. Το ένα είναι το λειτουργικό και το άλλο το security όπου γίνεται σχεδόν κάθε μήνα. Οπότε σε αυτό που λες θα στείλουν ένα security update και το πρόβλημα θα λυθεί. Η Apple τί έχει ενσωματωμένο μέσα στο λειτουργικό της για αυτό έχει τις εκδόσεις 15.1 ή 15.11

οκ αλλά πότε; πιο είναι με λίγα λόγια το χρονοδιάγραμμα για να μπει ένα security patch σε όλα τα υποστηριζόμενα τηλέφωνα; Η apple ξέρω ότι έχει αφήσει εδώ και καιρό ένα bug, με το ξυπνητήρι που δεν παίζει σε μερικούς, ενώ το αναγνωρίζει έχει μείνει ακόμα και νομίζω είναι από τον Μάρτη αν δεν κάνω λάθος. Δεν το έχω το bug αυτό για να πω εκ πείρας αλλά διαβάζω ότι δεν το έλυσαν με το 17.5.1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Τέλειο δεν είναι τίποτα, γι΄αυτό και βγάζουν συνέχεια νέες εκδόσεις όλα τα λειτουργικά και όλα τα λογισμικά, αυτό που λες το είδα σε iphone 14 pro max φίλου μου και του το είχε κάνει πολλές φορές, πιθανό ελαττωματικό κομμάτι, συμβαίνει παντού αυτό. Εγώ όσο είχα το 11 το απλό δεν είχα κανένα σκάλωμα ή πρόβλημα και τα μόνα reboots που έκανα ήταν για τα iOS updates, τώρα το έχω δώσει στην μάνα μου, αθάνατο τηλεφωνάκι!
Στο 15 pro που έχω τώρα μόνο από μπαταρία δεν είμαι εντάξει, τουλάχιστον όχι όσο θα ήθελα, πιθανό battery drain γιατί στο 17.3 αν θυμάμαι καλά κράταγε πιο πολύ με ίδια χρήση.
Όπως είπα και στον φίλο πιο πάνω, με ότι σε βολεύει να είσαι, αν με κάποια android συσκευή είσαι ικανοποιημένος και κάνεις την δουλειά σου άνετα και όπως θέλεις, ε τέλος μια χαρά είσαι!

οκ αλλά πότε; πιο είναι με λίγα λόγια το χρονοδιάγραμμα για να μπει ένα security patch σε όλα τα υποστηριζόμενα τηλέφωνα; Η apple ξέρω ότι έχει αφήσει εδώ και καιρό ένα bug, με το ξυπνητήρι που δεν παίζει σε μερικούς, ενώ το αναγνωρίζει έχει μείνει ακόμα και νομίζω είναι από τον Μάρτη αν δεν κάνω λάθος. Δεν το έχω το bug αυτό για να πω εκ πείρας αλλά διαβάζω ότι δεν το έλυσαν με το 17.5.1

Από την εμπειρία μου (S22 Ultra, Note 20) κάθε μήνα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Γιατί όλες οι τράπεζες θέλουν το security update, οπότε εάν η συσκευή σου το δέχεται μετά από 6 χρόνια η εφαρμογή της τράπεζας δουλεύει κανονικά.

Επεξ/σία από v_keis
  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, v_keis said:

Από την εμπειρία μου (S22 Ultra, Note 20) κάθε μήνα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Γιατί όλες οι τράπεζες θέλουν το security update, οπότε εάν η συσκευή σου το δέχεται μετά από 6 χρόνια η εφαρμογή της τράπεζας δουλεύει κανονικά.

Αυτό να υποθέσω για κάθε κατασκευαστή ή μόνο για samsung και google pixel?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Αυτό να υποθέσω για κάθε κατασκευαστή ή μόνο για samsung και google pixel?

Το security update είναι για κάθε κατασκευαστή. Το μόνο που αλλάζει είναι η διάρκεια (2, 3, 4 ... χρόνια). Ανάλογα τον κατασκευαστή και το μοντέλο 

Επεξ/σία από v_keis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπέροχα νέα..!

Τώρα που το ios γίνεται φτυστό το android

(και ακόμα περισσότερο, όταν εμφανιστούν τα πρώτα αξιόλογα alternative stores για sideloading)

με βλέπω να χτυπάω ένα iphone..

Επεξ/σία από gadgetseek
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Agent94 είπε

Εγώ πάντως που πήγα από 13 pro max σε s24 Ultra δεν βλέπω γιατί ο κόσμος εξακολουθεί να θεωρεί τα iphone ανώτερα. Ίσα ίσα που με το iphone είχα αντιμετωπίσει κάτι μικρα σκαλωματα, φάση να μαυρίσει η οθόνη και να μην ανταποκρίνεται ή ξαφνικά να μην μου έρχονται ειδοποιήσεις και να θέλει restart η συσκευή. Και ο κολλητός μου που έχει το 15 αντιμετώπισε καποια θεματακια. Δεν λεω οτι ειναι πολλα ή τραγικα αλλα δεν είναι και τέλειο το ios όπως το αναφέρουν μερικοί. 

Τέλειο δεν είναι τίποτα. Τα Samsung Series S είναι όντως πολύ καλά κινητά. Άλλαξα «φέτος»(2023)  από S9 (το παράκανα 5,5 χρόνια) σε 15 Pro μόνο και μόνο επειδή σιχάθηκα την Google. Εύχομαι και θέλω η Samsung να τηρήσει τις υποσχέσεις της για τα updates.

Αυτό που άλλαξε για μένα με το iPhone είναι ότι κάνει πράγματα out of the box, το privacy και το οικοσύστημα. Πχ βάσει το ξυπνητήρι , τις ώρες  εργασίας ή την τοποθεσία όρισα τα focus modes και ησύχασε το κεφάλι μου από ενοχλητικά notifications σε λάθος ώρες. Σίγουρα πλέον τα κανείς και σε Android, το διαφορετικό είναι ότι στο iPhone δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ. 

Στα μεγάλα αρνητικά όπως προανέφερα είναι ότι το call log είναι τόσο κακό που θυμίζει εποχές 2005. Άλλο αρνητικό είναι οι διάφορες πολιτικές της Apple πχ δίνω το τάδε feature μόνο στο τελευταίο pro μοντέλο ή σε κλειδώνω στο οικοσύστημα.

Στο τέλος της ημέρας είναι θέμα προσωπικής επιλογής τι είναι καλύτερο για τον καθένα. Πριν 10 χρόνια δεν θα έπαιρνα iPhone με τίποτα πλέον το θεωρώ μακράν την καλύτερη επιλογή για εμένα.

• Like 3
Δημοσ.
12 minutes ago, v_keis said:

Το security update είναι για κάθε κατασκευαστή. Το μόνο που αλλάζει είναι η διάρκεια (2, 3, 4 ... χρόνια). Ανάλογα τον κατασκευαστή και το μοντέλο 

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Δημοσ.
2 hours ago, Te0sX said:

Ως χρήστης macos 14 χρόνια και φαν της Apple, εχεις μείνει ομως υπερβολικά πισω. Ενας χρήστης Pixel δεν καταλαβαίνει τιποτα απο οσα ειπες. Για malwares κτλ δες τι λένε οι ειδικοί στο θέμα, που στοχεύουν περισσοτερο οι elite black hackers.

🙂 Κάθε WWDC εδω και 5-6 χρονια, η Αππλε απλα βάζει και ένα ακομα feature που υπαρχει σε Android. Πλεον σχεδόν ολο το ενδιαφέρον υπάρχει σε Android για νέα features. Η Αππλε εκει που χτυπάει ειναι η συνεργασία mac, iphone, ipad.

Παρτε ενα Pixelακι να βρειτε την χαρά σας.

Για το iOS 18, το μονο πολυ ενδιαφερον και επικο ειναι το iphone Mirroring!

στην Ελλάδα υπάρχει επίσημο service για Pixel? Γιατί από όσο ξέρω δεν αναλαμβάνει κάποιο κατάστημα.

Δημοσ.

Σημασία έχει για τον απλό κόσμο να λειτουργεί το κινητό άψογα out of the box. Μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος ούτε ειδικός είναι ούτε έχει όρεξη να ψάξει για να διορθώσει κάτι ιδιαίτερα αν είναι και λίγο μεγάλης ηλικίας. 
Το περασμένο καλοκαίρι τέτοιο καιρό αποφάσισα να πουλήσω το iPhone 13 Pro Max και να πάω στο S23 Ultra από την πρώτη στιγμή που το έβγαλα από το κουτί του είχα πρόβλημα με την τράπεζα μισθοδοσίας μου είχα Πειραιώς δεν δεχόταν με κανένα τρόπο την κάρτα στο Google Walet όπως και με το σήμα που με το iPhone είχα full και δεν έχανα κλήση και με το S23U μετά βίας δυο γραμμές. Ταλαιπωρεία 3 εβδομάδων με συνεχόμενες επικοινωνίες ανάμεσα σε τράπεζα Google και Samsung και δεν μπορούσα να δουλέψω με την κάρτα μου στο τηλέφωνο μου με την Google να μου λέει ότι η κάρτα έχει μπλοκάρει από την τράπεζα από την τράπεζα να μου λένε ότι έχει μπλοκάρει από την Google και η Samsung να λέει ότι το τηλέφωνο είναι καινούριο και ίσως να μην υποστηρίζεται ακόμα από το google wallet και το ζήτημα θα λυθεί σε μελλοντικό update που ποτέ δεν ερχόταν και περίμενα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Τον Σεπτέμβριο λύθηκε το ζήτημα πουλώντας το S23Ultra και παίρνοντας ένα iPhone 14 Pro Max.

Για πολλά χρόνια είχα android πριν πάρω το 13 Pro Max και είχα περάσει και custom roms και είχα ξεκλειδώσει και bootloader και είχα κάνει και root σε πολλές συσκευές. 
Εχω όμως πια μεγαλώσει θέλω το τηλέφωνο να λειτουργεί out of the box δεν έχω ούτε την πολυτέλεια χρόνου ψάχνω λύσεις ούτε και την υπομονή. Με το iOS απλά περνάς το Apple ID σου επαναφέρεις ένα αντίγραφο ασφαλείας και το τηλέφωνο δουλεύει τόσο απλά δουλεύει.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, comfuzio είπε

Στο τελευταίο, θα σου έλεγα και βασικά σε όλους, πάρε αυτό που σε βολεύει και που κάνεις αυτό που θες στην τελική.
Είναι κόσμος που τους αρέσει αυτό με custom boot loaders, custom roms και η ελευθερία του να κάνεις αυτό που θες στην συσκευή που σου ανήκει, εγώ να δεις πως έκανα με κάθε αλλαγή συσκευής δεν έβλεπα ποτέ το stock android, ήταν πάντα πρώτη κίνηση να μπουν όλα custom, μου άρεσε η διαδικασία αλλά μεγάλωσα, όχι ότι κάποιος ίδιας ή μεγαλύτερης ηλικίας απαγορεύεται να συνεχίσει να τα κάνει, άλλαξαν οι προτεραιότητες μου και μετά όπως έγραψα για το gps/google maps, αυτό το είχα πρόβλημα με ότι συσκευή και να είχα και όταν πήρα το πρώτο μιλόφωνο και είδα ότι απλά λειτουργούσε χωρίς να πρέπει να αλλάζω 1002 settings...ε δεν θα μπορούσα να πάω πίσω.
Βέβαια δεν παίζω παιχνίδια στο κινητό και δεν έχω τρελές απαιτήσεις, αυτά τα κόλπα που έκανα τότε, να τρέχει vm κτλ, τώρα έχω dedicated servers οπότε μου έφυγε και η κάψα.

Να ξεκαθαρίσω ότι το Galaxy S7 Edge που είχα για τα πιο πολλά χρόνια, το έχω stock, μπας και έφταιγε τίποτα από αυτά που πειράζω και το πρόβλημα ήμουν εγώ και όχι το android, το πρόβλημα παραμένει και με τα stock, ακόμα και μετά από factory reset και με τίποτα άλλο εγκατεστημένο.

Καμία αντίρρηση σε όσα γράφεις. Απλά υπάρχουν φορές που δεν ξέρεις τι είναι αυτό που σε βολεύει ή και συμφέρει. Π.χ. εγώ ήμουν εναντίον του κλειστού οικοσυστήματος της Apple  από κοσμοθεωρία, από αρνητική διάθεση να μπλέξω με κάτι καινούργιο ή διαφορετικό, από άρνηση να πληρώσω κάτι αρκετά πιο ακριβό σε σχέση με αυτό που πλήρωνα.

Και εμένα μου άρεσε αυτό με τους boot loaders και τις custom roms και αν σε κάποιους αρέσει εννοείται να κάνουν αυτό που τους ικανοποιεί.

Εδώ να πω ότι έχουν ένα valid point οι συμφορουμίτες που αναφέρουν ότι γίνονται συγκρίσεις στα μηλόφωνα με χαμηλότερης κατηγορίας κινητά όμως στο συμπέρασμα που κατέληξα ρωτώντας άλλους ή διαβάζοντας υπήρχαν και περιπτώσεις που πήγαν στα μηλόφωνα από ναυαρχίδες και δεν ξαναγύρισαν. Βλέπεις όμως και χρήστες που πηγαίνουν πέρα δώθε από μηλόφωνα σε ναυαρχίδες android. Anyway γούστα είναι αυτά, κάθενας ας καταναλώνει τα λεφτά του και τον χρόνο του όπως τον ευχαριστεί.

Για τους ίδιους/παρόμοιους λόγους με εσένα, άλλαξαν και οι δικές μου προτεραιότητες μου, μεγάλωσα και εγώ,  ούτε εγώ παίζω παιχνίδια, κουράστηκα να αλλάζω 1002 settings, δεν θέλω να βλέπω το bloatware που χώνει στο mid range κινητό που αγοράζα μέχρι τώρα η κάθε XIAOMI και να ψάχνω πως θα το ξηλώσω, άει στο δι@0λ0.

Μόλις τώρα, PLHROPPP είπε

Εχω όμως πια μεγαλώσει θέλω το τηλέφωνο να λειτουργεί out of the box δεν έχω ούτε την πολυτέλεια χρόνου ψάχνω λύσεις ούτε και την υπομονή. Με το iOS απλά περνάς το Apple ID σου επαναφέρεις ένα αντίγραφο ασφαλείας και το τηλέφωνο δουλεύει τόσο απλά δουλεύει.

Αυτό ακριβώς.

Επεξ/σία από SV1EOD
  • Like 4
Δημοσ.

εξαρταται τι θελεις απο ενα κινητο.η φραση του φιλου που ειπε πηρα iphoneκαι ηρεμησα ειναι χαρακτηριστικη για ολα τα προιοντα mac.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Και το τελευταίο και κυριότερο έχω iPhone iPad & MacBook και μόνο οποίος είναι μέσα στο οικοσύστημα της  apple ξέρει πως συνεργάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται και τα τρία μαζί κάτι που αν δεν το έχεις ζήσει χρησιμοποιήσει δεν μπορείς να το καταλάβεις 

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω ότι ενσωματώνει πλέον επαγγελματικές λειτουργίες που το απογειώνουν. Το ΚΑΛΟ είναι ότι σε σχέση με το android η εταιρία έχει παράδοση σε updates 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...