Crash24 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Το νέο λειτουργικό συνοδεύεται από δυνατότητες προσαρμογής στις προτιμήσεις του χρήστη, AI λειτουργίες με την ονομασία Apple Intelligence στις υπάρχουσες εφαρμογές και πολλές λειτουργίες που έχουμε δει και στο Android. Ανανεωμένη η νέα έκδοση του iOS 18, θα συνοδεύεται από εργαλεία προσαρμογής για την αρχική οθόνη του λειτουργικού. Τα εικονίδια των εφαρμογών διαθέτουν πλέον Dark Mode και οι χρήστες θα μπορούν να προσθέτουν χρώμα, ώστε να προσαρμόζουν την εμφάνισή τους στις προτιμήσεις τους. Επίσης, τα εικονίδια των εφαρμογών μπορούν πλέον να μετακινούνται ελεύθερα στην αρχική οθόνη. Το Control Center ανασχεδιάζεται και πλέον διαθέτει πολλές δυνατότητες προσαρμογής, με νέο gallery. Οι developers μπορούν πλέον να παρέχουν εργαλεία από τις εφαρμογές τους στο Control Center. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να σύρουν το δείκτη πάνω στην οθόνη ώστε να αποκτούν πρόσβαση σε επόμενες επιλογές του Control Center. Δυνατότητα προσαρμογής έχει και ο τρόπος που ελέγχεται το κλείδωμα της οθόνης. Πλέον υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος εφαρμογών με σύστημα επιβεβαίωσης, καθώς και η απόκρυψη πληροφοριών από την αναζήτηση και τη Siri. Επίσης, το iOS 18 περιλαμβάνει νέο τρόπο ευκολότερης σύνδεσης περιφερειακών. Στο Messages, τα tapback έχουν ανασχεδιαστεί και οι χρήστες μπορούν πλέον να αντιδρούν με οποιοδήποτε emoji. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα προγραμματισμού αποστολής μηνυμάτων αργότερα, καθώς και να προσαρμόζουν το κείμενο με τη χρήση bold, italics, υπογράμμισης και διαγραφής. Νέα εφέ κειμένου προσφέρουν τη δυνατότητα προβολής συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων, με το iOS 18 να προτείνει αυτόματα κάποιες λύσεις. Οι χρήστες μπορούν επίσης να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα μέσω δορυφόρου. Στο Mail, τα μηνύματα μπορούν να κατατάσσονται αυτόματα σε κατηγορίες, ώστε να δίνεται προτεραιότητα σε επιλεγμένα μηνύματα. Υπάρχουν επίσης νέοι τοπογραφικοί χάρτες, με δίκτυα μονοπατιών και διαδρομές πεζοπορίας στο Maps. Στο Wallet, η νέα λειτουργία Tap to Cash στέλνει μετρητά φέρνοντας σε επαφή δύο συσκευές. Η εφαρμογή Photos επανασχεδιάστηκε πλήρως. Πλέον, διαθέτει ενοποιημένη μορφή, με το πλαίσιο των φωτογραφιών στην επάνω πλευρά και τη βιβλιοθήκη οργανωμένη θεματικά από κάτω. Το πλαίσιο των φωτογραφιών εμφανίζει ολόκληρη τη βιβλιοθήκη. Οι χρήστες μπορούν να αξιοποιούν τις επιλογές θέασης ανά Μήνα και Έτος στο κάτω μέρος, ενώ υπάρχει και φίλτρο που επιτρέπει την απόκρυψη screenshots και την κατάταξη με άλλους τρόπους. Ο χώρος κάτω από το πλαίσιο περιλαμβάνει τις συλλογές (Collections) με δυνατότητα αναδρομής σε αυτές με παραμέτρους όπως Χρόνος, Άτομα, Αναμνήσεις, Ταξίδια και άλλα. Με το Recent Days εμφανίζονται φωτογραφίες τραβηγμένες το τελευταίο διάστημα, με φωτογραφίες όπως αυτές από αποδείξεις να φιλτράρονται αυτόματα. Το People and Pets πλέον συγκεντρώνει φωτογραφίες ομάδων ανθρώπων. Τα διάφορα Collections μπορούν να τοποθετούνται με διαφορετική σειρά και τα σημαντικότερα να καρφιτσώνονται. Με δεξί swipe από το πλαίσιο των φωτογραφιών εμφανίζεται ένα νέο carousel με Featured Photos και άλλες αγαπημένες συλλογές. Ανανεώνεται αυτόματα, ώστε να εμφανίζει νέες εικόνες. Για πρώτη φορά έρχεται και Game Mode στο iPhone, ελαχιστοποιώντας τη δραστηριότητα των εφαρμογών που τρέχουν παράλληλα ώστε να διατηρούνται τα frames σε υψηλό επίπεδο, ενώ είναι ευκολότερη και η σύνδεση με AirPods και ασύρματα χειριστήρια. Επιβεβαιώθηκε παράλληλα και η παρουσία μιας νέας εφαρμογής με την ονομασία Passwords, η οποία αποτελεί το password manager για το οικοσύστημα συσκευών της εταιρείας όπως το iPad, vision Pro και Mac, συγχρονίζοντας του κωδικούς του χρήστη στις διάφορες apple συσκευές του. Σ' αυτές περιλαμβάνονται και οι υπολογιστές Windows, μέσω της εφαρμογής iCloud για Windows. Στο iOS 18 θα περιλαμβάνεται ακόμα και η υποστήριξη του προτύπου RCS, του νέου προτύπου για γραπτά μηνύματα που υποστηρίζει και η πλατφόρμα του Android, και η οποία είχε προαναγγελθεί. Η πρώτη developer beta του iOS 18 είναι διαθέσιμη από σήμερα, με τη public beta να ακολουθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ενώ η επίσημη διάθεση του νέου λειτουργικού τοποθετείται το φθινόπωρο. Η νέα έκδοση του iOS θα έιναι συβματή με τα παρακάτω μοντέλα iPhone: iPhone 15 iPhone 15 Pro iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro Max iPhone 14 iPhone 14 Plus iPhone 14 Pro iPhone 13 mini iPhone 13 iPhone 13 Pro iPhone 13 Pro Max iPhone 14 Pro Max iPhone 12 iPhone 12 mini iPhone 12 Pro iPhone 12 Pro Max iPhone 11 iPhone 11 Pro iPhone 11 Pro Max iPhone Xs iPhone Xs Max iPhone XR iPhone SE (2ης γενιάς ή μεταγενέστερη) Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
NiKoSmile Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Από το 2017 είμαι με iPhone και σας δίνω μια συμβουλή, μη μπλέξετε με iPhone αν δεν γνωρίζετε για πιο λόγο το χρειάζεστε. Με ένα android των 250-300€ κάνετε πολύ άνετα τις δουλειές σας. Επεξ/σία 10 Ιουνίου από NiKoSmile 9 1 18
giorgosk12 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Νομίζω πως είναι απ το πιο σταθερά OS για κινητά, αν και ουσιαστικά αυτό και το Android υπάρχουν. 'Ομως νομίζω πως έχει λιγότερη πληθώρα εφαρμογών απο το Android.
Δημοφιλής ανάρτηση comfuzio Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 10 Ιουνίου 1 minute ago, NiKoSmile said: Από το 2017 είμαι με iPhone και σας δίνω μια συμβουλή, μη μπλέξετε με iPhone αν δεν γνωρίζετε για πιο λόγο το χρειάζεστε. Με ένα android των 250€ και άνω κάνετε άνετα τις δουλειές σας. Όχι. Ως κάποιος που είχε android ως το 2019 (και για 9 μήνες μέσα στο 2023)φανατικά με custom roms, root και δεν ξέρω και γω τι άλλο, πήρα ένα iPhone προς το τέλος του 2019 και ηρέμησα. Με το android όλο πίσω σε ενημερώσεις, ακόμα και σε συσκευή που είναι να πάρει το επόμενο android, αυτό θα έρθει μήνες μετά την κυκλοφορία του, meanwhile το νετ είναι γεμάτο από malwares και σία, καλή τύχη σε όποιον το ρισκάρει να μένει με outdated συσκευή online. Δεν χρειάζεται να έχεις λόγο για να χρειάζεσαι ενημερώσεις, ακόμα και στραβή να γίνει στο iOS, βγαίνει patch σύντομα και το παίρνουν όλες οι συσκευές, στο κινητό των >250€ σκούρα τα μαύρα. YΓ. αυτό που με έκανε να πετάξω οριστικά το android είναι ότι οδηγώ μηχανή και βάζω google maps, προϊόν της ίδιας της google, σε κάθε android που είχα όλο κάπου θα lagάρε, κάπου θα κόλλαγε και θα έχανα τον προορισμό μου, ειδικά σε περιοχή που δεν την ήξερα καν, δεν είχα και βάση για να βλέπω οπότε πήγαινα μόνο με ήχο και είχα πάντα flagship phone. Πήρα ένα entry iphone τότε, το 11 το απλό με τον ελάχιστο χώρο και έβαλα το ίδιο το google maps, πάλι σε τσέπη με handfree, δεν έχασα ποτέ ξανά στροφή. Android για μένα ποτέ ξανά. Την έπαθα πολλές φορές, επέμενα λάθος για χρόνια. ΥΓ2. δεν θα ξεχάσω ποτέ να μιλάω στην δουλειά για το Veeam, πρόγραμμα που το είχαμε στην δουλειά αλλά δεν μιλούσα ποτέ για αυτό έξω από την δουλειά, αλλά και στην δουλειά το αναφέραμε 10 φορές το σύνολο...και ανοίγω chrome και κάθε ad σε όποια σελίδα έμπαινα ήταν σε σχέση με το veeam, ούτε το έγραψα ποτέ στο κινητό ούτε το διάβασα ποτέ. Μόνο συζήτηση με συνάδελφο στο χώρο εργασίας, τώρα τι και πως, δεν με ενδιαφέρει, ξέρω μόνο ότι στο μιλόφωνο δεν έχω δει ποτέ ad που να σχετίζεται με αυτά που συζητάω ή αναζητώ. Δεν χρειάστηκε να βάλω adblock ούτε να κάνω voodoo, από "μαμά" είναι έτσι. Υ.Γ.3 Let the hate begin 11 15 3 4
nikosgalis Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Άργησαν αλλά έκαναν μεγάλη αντεπίθεση. Και εστιάζοντας στην ιδιωτικότητα. Μόνο που θέλεις νέες συσκευές για την on device επεξεργασία 2
kinitos Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Λοιπόν με το μεγάλο αντίπαλο τη σαμσουνγκ να αφαιρεί ότι καλό ή κακό για κάποιους αλλά όπως και να το πει κανείς αφαιρεί πράγματα και γίνεται σαν την απλ και με την απλ που προσθέτει πράγματα καλά η κακά δεν έχει σημασία. Και τις τιμές στα ίδια επίπεδα τότε καλύτερα να πάρεις απλ μπας και βάλει κανείς μυαλό έστω και γιαυτό το λόγο καλό θα είναι
PLHROPPP Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, geomrk είπε Που κολλάνε τα μισά σχόλια με την άφιξη του ios 18? Στον ψυχαναγκασμό που έχει κάθε χρήστης android όταν ακούει οτιδήποτε ξεκινάει απο i και αναφέρεται στην apple είτε είναι iPhone iPad iOS 3 1 5
Te0sX Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, comfuzio said: Όχι. Ως κάποιος που είχε android ως το 2019 (και για 9 μήνες μέσα στο 2023)φανατικά με custom roms, root και δεν ξέρω και γω τι άλλο, πήρα ένα iPhone προς το τέλος του 2019 και ηρέμησα. Με το android όλο πίσω σε ενημερώσεις, ακόμα και σε συσκευή που είναι να πάρει το επόμενο android, αυτό θα έρθει μήνες μετά την κυκλοφορία του, meanwhile το νετ είναι γεμάτο από malwares και σία, καλή τύχη σε όποιον το ρισκάρει να μένει με outdated συσκευή online. Δεν χρειάζεται να έχεις λόγο για να χρειάζεσαι ενημερώσεις, ακόμα και στραβή να γίνει στο iOS, βγαίνει patch σύντομα και το παίρνουν όλες οι συσκευές, στο κινητό των >250€ σκούρα τα μαύρα.... Ως χρήστης macos 14 χρόνια και φαν της Apple, εχεις μείνει ομως υπερβολικά πισω. Ενας χρήστης Pixel δεν καταλαβαίνει τιποτα απο οσα ειπες. Για malwares κτλ δες τι λένε οι ειδικοί στο θέμα, που στοχεύουν περισσοτερο οι elite black hackers. 🙂 Κάθε WWDC εδω και 5-6 χρονια, η Αππλε απλα βάζει και ένα ακομα feature που υπαρχει σε Android. Πλεον σχεδόν ολο το ενδιαφέρον υπάρχει σε Android για νέα features. Η Αππλε εκει που χτυπάει ειναι η συνεργασία mac, iphone, ipad. Παρτε ενα Pixelακι να βρειτε την χαρά σας. Για το iOS 18, το μονο πολυ ενδιαφερον και επικο ειναι το iphone Mirroring! Επεξ/σία 10 Ιουνίου από Te0sX 5 7
jack_ryan Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 25 λεπτά πριν, comfuzio είπε Όχι. Ως κάποιος που είχε android ως το 2019 (και για 9 μήνες μέσα στο 2023)φανατικά με custom roms, root και δεν ξέρω και γω τι άλλο, πήρα ένα iPhone προς το τέλος του 2019 και ηρέμησα. Με το android όλο πίσω σε ενημερώσεις, ακόμα και σε συσκευή που είναι να πάρει το επόμενο android, αυτό θα έρθει μήνες μετά την κυκλοφορία του, meanwhile το νετ είναι γεμάτο από malwares και σία, καλή τύχη σε όποιον το ρισκάρει να μένει με outdated συσκευή online. Δεν χρειάζεται να έχεις λόγο για να χρειάζεσαι ενημερώσεις, ακόμα και στραβή να γίνει στο iOS, βγαίνει patch σύντομα και το παίρνουν όλες οι συσκευές, στο κινητό των >250€ σκούρα τα μαύρα. YΓ. αυτό που με έκανε να πετάξω οριστικά το android είναι ότι οδηγώ μηχανή και βάζω google maps, προϊόν της ίδιας της google, σε κάθε android που είχα όλο κάπου θα lagάρε, κάπου θα κόλλαγε και θα έχανα τον προορισμό μου, ειδικά σε περιοχή που δεν την ήξερα καν, δεν είχα και βάση για να βλέπω οπότε πήγαινα μόνο με ήχο και είχα πάντα flagship phone. Πήρα ένα entry iphone τότε, το 11 το απλό με τον ελάχιστο χώρο και έβαλα το ίδιο το google maps, πάλι σε τσέπη με handfree, δεν έχασα ποτέ ξανά στροφή. Android για μένα ποτέ ξανά. Την έπαθα πολλές φορές, επέμενα λάθος για χρόνια. ΥΓ2. δεν θα ξεχάσω ποτέ να μιλάω στην δουλειά για το Veeam, πρόγραμμα που το είχαμε στην δουλειά αλλά δεν μιλούσα ποτέ για αυτό έξω από την δουλειά, αλλά και στην δουλειά το αναφέραμε 10 φορές το σύνολο...και ανοίγω chrome και κάθε ad σε όποια σελίδα έμπαινα ήταν σε σχέση με το veeam, ούτε το έγραψα ποτέ στο κινητό ούτε το διάβασα ποτέ. Μόνο συζήτηση με συνάδελφο στο χώρο εργασίας, τώρα τι και πως, δεν με ενδιαφέρει, ξέρω μόνο ότι στο μιλόφωνο δεν έχω δει ποτέ ad που να σχετίζεται με αυτά που συζητάω ή αναζητώ. Δεν χρειάστηκε να βάλω adblock ούτε να κάνω voodoo, από "μαμά" είναι έτσι. Υ.Γ.3 Let the hate begin Like από μένα για τους χάρτες.. χρήστης google maps χρόνια και τουλάχιστον η καθοδήγηση στο apple maps μου φαίνεται πιο κατανοητή και άμεση.. πχ. αντί να ακούω "σε 600 μέτρα στρίψτε αριστερά" μου φαίνεται πιο απλό όταν μου λέει "περάστε αυτό το φανάρι και στο επόμενο στρίστε αριστερά".. 3
kinitos Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Δεν είχα ποτέ απλ και δεν θα ήθελα να πάρω ποτέ αλλά με αναγκάζουν οι αντίπαλοι να πάω σε απλ. Και να εξηγήσω Αγοράζω την αντίπαλο εταιρία χρόνια τώρα samsung πάντα το κορυφαίο τηλεφωνο . Κάθε χρόνο όπως ξέρουμε όλοι κάτι αφαιρεί. Αλλά υποτίθεται έχει τρομερή καμερα αλλά όχι σαν το iphone . Πλέον δεν έχουν μνήμη SD δεν έχουν ράδιο δεν έχουν τίποτα περισσότερο και έχουν ίδια τιμή. Άρα ο ένας αφαιρεί ο άλλος προσθέτει. Ε θέλω έναν λόγο να πάρω σ24 και οχι αιφον 15 ας πούμε. Άρα για εμένα πας σε άλλη εταιρία μεχρι 400 με 500 ευρώ και από εκεί και πάνω δυστηχως μόνο απλ. Google pixel και λοιπά καλά κινητά αν θες σέρβις δεν υπάρχει Άρα για εμένα μακριά. Μας μένει σε ακριβα μοντέλα απλ και σαμσουνγκ.μαλλον το επόμενο κινητό μου θα είναι δυστηχως απλ 1
kinitos Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Και το γράφω γιατί διαβάζω καλύτερα πάρτε πιξελ και λοιπά. 1
cat1967 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Μετά από 1 χρόνο ανάπτυξης παρουσιάζεις αυτά τα πράγματα; Τρατζικ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα