Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αισθητικά κάποιοι μπορει να που  καλό.  Πρακτικά και οικονομικά όμως; Αν θελω να βγάλω η να βάλω καλώδια τι θα κάνω θα πληρώνω για ανταπτορες στο ηδη χρυσοπληρωμενο η θα πληρώνω ηλεκτρολόγο; Η απλα να ξυλοσουμε ολη τη μητρική και εμπρός πίσω;

Δημοσ.

Γιατί να ξηλώσετε όλο το PC; Από την πίσω πλευρά του κουτιού θα υπάρχει κανονικά πρόσβαση να βγάλεις καλώδια. Προφανώς στα τωρινά κουτιά δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο, για τα μελλοντικά μιλάμε.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ούτε μια φωτογραφία στο άρθρο, που να δείχνει την πίσω πλευρά της μητρικής όμως... Δεν μου αρέσει η καινούργια μόδα. Μέχρι τώρα είχες τον υπολογιστή στην γωνία κι όταν χρειαζόσουν κάτι άνοιγες το πλαινό κι έκανες δουλειά. Με την καινούργια μόδα θα πρέπει να τον βγάζεις απο την γωνία, να τον τραβάς στην μέση του γραφείου για να ανοίξεις την πίσω πλευρά... Κι αισθητικά, τώρα η "καλή" πλευρά θα φαίνεται άδεια - τα καλώδια, (ιδιαίτερα αν υπάρχουν και τα κατάλληλα sleeves) κάνουν την εμφάνιση πιο ενδιαφέρουσα. Α, υπολογίστε οτι και το κουτί, λογικά, θα πρέπει να φαρδύνει λίγο...

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
6 hours ago, amigagr said:

μαλιστα..., δηλαδη για να αλλαξουμε ΕΝΑ καλωδιο θα πρεπει να ξηλωνουμε ΟΛΟ το pc?

Εντάξει, δεν είναι και "wire tucked engine bay"  που ακόμα και μια αλλαγή ασφάλειας είναι εφιάλτης :D

H22Engine.jpeg.6be4b2f154a538ad05ac370dcc758396.jpeg

• Like 1
Δημοσ.

Χάος για τους ασυμμάζευτους όχι για τους νοικοκύρηδες. Αν δεν το έχει ο άλλος και χωρίς καλώδια πάλι χάος θα επικρατεί. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι άσχημη ιδέα.

Παράλληλα, από μια άλλη σκοπιά, το εγχείρημα αποτελεί τη χαρά της βιομηχανικής κατασκοπίας αφού ταυτόχρονα τρείς εταιρείες είχαν την ίδια ιδέα ... 

Μόνο με τις θερμοκρασίες (λόγω των πρόσθετων "προφυλακτήρων" την εμφανή πλευρά) δεν ξέρω τι θα γίνεται αλλά, λογικά, θα έχουν πάρει τα μέτρα τους. 

Επεξ/σία από Gk2016
Δημοσ.
11 hours ago, gurgurant said:

δεν γνωριζω αν εχουν ανακοινωσει κατι για κουτια...

νομίζω το Corsair 2500 υποστηρίζει αυτό το τύπο μητρικής, μια και ψάχνω καινούργιο κουτί 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον πρώτο υπολογιστή τον έφτιαξα το 1998-1999... έτσι για reference... με cpu slot 1 Pentium II παρακαλώ! Αεροπλάνο!

Προσωπικά έχω τον υπολογιστή απο κάτω, χωρίς παράθυρα, με υλικό ηχομόνωσης και χωρίς λαμπάκια αλλά με dashboard Rainmeter να βλέπω τι γίνεται μέσα σαν να έχω ταμπλό στο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω, τα σημερινά είναι σαν να έχω λαμποργκίνι και την μηχανή στην θέση του συνοδηγού... ενα πράγμα που δεν καταλαβαίνω. Μάλλον φταίει το γήρας...

Αν όμως το σκεφτώ απο πλευρά airflow δεν με χαλάει καθόλου να μην έχω καθόλου καλώδια μπροστά στο motherboard και να ανοίγω την άλλη μεριά για οτι θέλω.

Επεξ/σία από -dL-
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρακολουθώ έναν youtuber -Mr Matt Lee- που συναρμολογεί pc's και πριν 3 μήνες είχε ανεβάσει ένα τέτοιο setup με μία motherboard asus GT302.
Tο κουτί ήδη πουλιέται στο Amazon στα 150$

Κατά καιρούς  έχει παρουσιάσει παρόμοια builds αν ψάξετε στο κανάλι του.

Επεξ/σία από halvas69
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vassilis018 είπε

νομίζω το Corsair 2500 υποστηρίζει αυτό το τύπο μητρικής, μια και ψάχνω καινούργιο κουτί 

Σιγουρα θα πρπ νμα βγαλουν κατι με διαφορετικο layout στα κουτια διοτι τα υπαρχων δεν κανουν.

Δημοσ.
16 hours ago, gurgurant said:

Προφανως ομως τα τορινα κουτια δεν εχουν κενα στην πλατη για να μπορεις να συνδεσεις τα καλωδια οπως τα εχουν.....

Μια χαρά έχουν, οχι τώρα.. 10 χρόνια τώρα. Και fan hubs, και ιμάντες διευθέτησης καλωδίων, φυσικά. 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, seithan είπε

Μια χαρά έχουν, οχι τώρα.. 10 χρόνια τώρα. Και fan hubs, και ιμάντες διευθέτησης καλωδίων, φυσικά. 

για τετοιες μητρικες δεν εχουν υποστηριξη να συνδεσεις ομως,αν παρατηρησες στο βιντεο εχει συγκεκριμενα κοψιματα η πλατη της μητρικης στο κουτι που την εβαλαν!

Επεξ/σία από gurgurant
Δημοσ.

Αν προσέξεις λίγο το cable management και βάλεις και τίποτα sleeved καλώδια (24πινο και κάρτας γραφικών) το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Άσε που κάποια καλώδια όπως το 8πινο του CPU δεν φαίνεται καθόλου καθώς καλύπτεται από πχ αερόψυκτρες-ῡδροψύξης. Ευκαιρία βέββαια για νέα γενιά κουτιών που θα έχουν μεγάλο κενό πίσω γι αυτές τις μητρικές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...