Dark_Nightfall Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 8 λεπτά πριν, panosena είπε EDIT: έχεις δίκιο! Μπήκα! Κάνε από εκεί την αίτηση , αν σου απαντήσουν (θετικά εννοώ και σου αναρτήσουν τα πιστοποιητικά) πες και εμάς τουλάχιστον να έχουμε ελπίδα😂
panosena Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) @Dark_Nightfall έφτιαξα το A501, το εκτύπωσα (δηλαδή το έσωσα ως pdf), τώρα θα πρέπει να το επισυνάψω στα 'σχετικά έγγραφα'; Μήπως δεν χρειάζεται το Α501 αφού υποτίθεται την αίτηση την κάνει ο πατέρας μου; 9 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Κάνε από εκεί την αίτηση , αν σου απαντήσουν (θετικά εννοώ και σου αναρτήσουν τα πιστοποιητικά) πες και εμάς τουλάχιστον να έχουμε ελπίδα😂 Δεν νομίζω, το θεωρώ αδύνατον να αποφύγω το λογιστή. Είναι όλα καλοϋπολογισμένα σε αυτή τη χώρα. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2024 από panosena
Dark_Nightfall Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 4 λεπτά πριν, panosena είπε @Dark_Nightfall έφτιαξα το A501, το εκτύπωσα (δηλαδή το έσωσα ως pdf), τώρα θα πρέπει να το επισυνάψω στα 'σχετικά έγγραφα'; Δεν νομίζω, το θεωρώ αδύνατον να αποφύγω το λογιστή. Είναι όλα καλοϋπολογισμένα σε αυτή τη χώρα. Το Α501 το συμπληρώνεις , δεν το στέλνεις κενό , και κάνεις την ανάρτηση μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα που απαιτούνται.
panosena Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Το Α501 το συμπληρώνεις , δεν το στέλνεις κενό , και κάνεις την ανάρτηση μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα που απαιτούνται. Ναι το συμπλήρωσα αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται: Αναφορά σε κείμενο 1. Αίτηση χορήγησης Πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ (Έντυπο Α501), στις παρακάτω περιπτώσεις: • για αποβιώσαντα. • για νομικό πρόσωπο που έχει διακόψει τις εργασίες του. • σε σύνδικο πτώχευσης, εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης του πιστοποιητικού ηλεκτρονικά. • στον εκκαθαριστή νομικού προσώπου που τελεί υπό εκκαθάριση, εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης του πιστοποιητικού ηλεκτρονικά. • σε κηδεμόνα σχολάζουσας κληρονομιάς, εκτελεστή διαθήκης ή σε εκκαθαριστή κληρονομιάς, εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης του πιστοποιητικού ηλεκτρονικά. • σε πρόσωπο που έχει εξουσιοδοτηθεί για τη λήψη του με ειδικό προς τούτο πληρεξούσιο, εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης του πιστοποιητικού ηλεκτρονικά. • σε έκτακτες περιπτώσεις, όταν υπάρχει πλήρης αδυναμία του μηχανογραφικού συστήματος για ηλεκτρονική έκδοση αυτού. • για συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου εμπράγματης αγωγής επί ακινήτου. • στις περιπτώσεις κατά τις οποίες έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση με την οποία εντέλλεται η ΔΟΥ να χορηγήσει πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ χωρίς υποχρέωση καταβολής του αναλογούντος φόρου και ρύθμισης του φόρου από τον φορολογούμενο. • με παρακράτηση και απόδοση από το συμβολαιογράφο εντός τριών εργασίμων ημερών από τη σύνταξη του συμβολαίου ή την εκταμίευση του δανείου του συνολικά οφειλόμενου ποσού φόρων και τόκων για το συγκεκριμένο ακίνητο. Σε ποια περίπτωση είμαι εγώ; Υποτίθεται το αιτείται ο πατέρας μου. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2024 από panosena
Dark_Nightfall Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, panosena είπε Ναι το συμπλήρωσα αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται: Σε ποια περίπτωση είμαι εγώ; Υποτίθεται το αιτείται ο πατέρας μου. Ποιος κάνεις την αίτηση για πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ και για ποιο λόγο ; στο Α501 αναγράφεται πχ ότι κάνει την αίτηση ο τάδε με ΑΦΜ τάδε για λόγους πχ κληρονομικούς. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2024 από Dark_Nightfall
panosena Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) @Dark_NightfallΑφού, όπως είπαμε. μπήκα με τους κωδικούς του πατέρα μου, την αίτηση την κάνει ο πατέρας μου. Για κληρονομικούς λόγους. Δεν βγάζει νόημα, θα πάω στο λογιστή. Καλοστημένο όπως πάντα, τους παραδέχομαι. Για πράγματα που θα 'πρεπε να γίνονται αυτόματα αφού αυτοί έχουν όλα τα στοιχεία... Απίθανοι! Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2024 από panosena
Dark_Nightfall Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 7 ώρες πριν, panosena είπε @Dark_NightfallΑφού, όπως είπαμε. μπήκα με τους κωδικούς του πατέρα μου, την αίτηση την κάνει ο πατέρας μου. Για κληρονομικούς λόγους. Δεν βγάζει νόημα, θα πάω στο λογιστή. Καλοστημένο όπως πάντα, τους παραδέχομαι. Για πράγματα που θα 'πρεπε να γίνονται αυτόματα αφού αυτοί έχουν όλα τα στοιχεία... Απίθανοι! Δες εδώ τι απαντήσανε στην αίτηση μέσα από το taxisnet του κληρονόμου που έγινε στις 31/10/23 με απάντηση στις 29/2/204 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 54Α ΤΟΥ ΘΑΝΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΑΙΤΗΣΗ Α501 ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΑΛΛΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ . ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ ΜΕ ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ Α501 , ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΑΛΛΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ . Κάναμε εκ νέου αίτηση επισυνάπτοντας τα δικαιολογητικά που ζητήθηκαν πάντα μέσα από το taxisnnet του κληρονόμου στις 31/3/24 και μας απάντησαν στις 14/5/24 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΝΦΙΑ ΕΚΔΙΔΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΘΑΝΟΝΤΕΣ, ΟΙ ΕΝ ΖΩΗ ΤΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΜΕΣΩ TAXISNET ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ ΜΕ ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: 1) Α501(ΜΕ ΤΑ ΑΤΑΚ ΤΟΥ ΘΑΝΟΝΤΑ), 2 )ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ , 3)ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΓΓΥΤΕΡΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ 4)ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ Η ΜΗ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΑΛΛΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟ 5) ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ. Κάναμε πάλι αίτημα αυτή την φορά μέσα από το taxisnet του θανόντα χωρίς ακόμα να έχουμε πάρει απάντηση. Αυτό που κατάλαβα εγώ (και ισχύει) είναι ότι οι εν ζωή εκδίδουν πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ μόνοι τους από την αντίστοιχη εφαρμογή , μέχρι εδώ καλά , για θανόντες τώρα σύμφωνα με την απάντηση από ΔΟΥ(βλέπε πάνω) αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι αρμόδια για έκδοση πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ σε θανόντες είναι η αντίστοιχη ΔΟΥ , και ηλεκτρονικά κιόλας (αφού το αναφέρει "μέσω της πλατφόρμας τα αιτήματά μου" όπως μου απάντησαν παραπάνω). Αν κάποιος καταλαβαίνει κάτι άλλο ας μας το πει 🤣 Με λίγα λόγια σαν να μου λένε να κάνω πάλι αίτημα αλλά με κωδικούς θανόντος.Τώρα τι σκατά θα μου απαντήσουν θα δείξει θα ενημερώσω πάντως 😂 1
CONAN_ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Ακριβώς τα ίδια περνάω και εγώ αυτην την περίοδο. Η λογίστριά μου έκανε όλα τα αιτήματα με τους δικούς μου κωδικούς , οι κωδικοί του μακαρίτη δεν χρησιμοποιήθηκαν πουθενά. Εχω ακούσει όμως και περιπτώσεις σαν την δική σου που ζητήθηκαν αιτηματα με κωδικούς θανόντων. Γενικά ο,τι να ναι , εχει να κάνει με ποιόν υπάλληλο θα τυχει να κάνει την επεξεργασία του αιτήματος. Το όλο σύστημα, όπως ειπώθηκε και πρίν, ειναι παράλυτο. Όλα αυτά θα έπρεπε να γίνονται αυτόματα, αλλωστε λεφτά θα μας πάρουν ουτως η άλλως. Ασε που με την αυτοματοποίηση και τις ιντερνετικές διαδικασίες παίρνεις απάντηση όποτε θελήσει ο εκάστοτε υπάλληλος. Ελλάδα 2.0 ! 1
panosena Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 4 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Κάναμε πάλι αίτημα αυτή την φορά μέσα από το taxisnet του θανόντα χωρίς ακόμα να έχουμε πάρει απάντηση. Πριν πόσο καιρό το κάνατε; (για να ξέρω πόσο καιρό θα μου πάρει)
Dark_Nightfall Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 12 λεπτά πριν, panosena είπε Πριν πόσο καιρό το κάνατε; (για να ξέρω πόσο καιρό θα μου πάρει) 14/5 1
panosena Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Στις 10/6/2024 στις 7:25 ΜΜ, Dark_Nightfall είπε Anyway μπήκα με κωδικούς του παππού (ναι μπορείς κάνεις login) ΄στα αιτήματα μου...... .....Έγγραφα που ζητήθηκαν : Αίτηση Α501 Λοιπόν, μπήκα με τους κωδικούς του (θανόντος, υπενθυμίζω) πατέρα μου. Είμαι στη διαδικασία που φτιάχνω το Α501. Στο '1.1 Προς ΔΟΥ' τι βάζω; Τη ΔΟΥ που ήταν ο πατέρας μου (ΔΟΥ Αμαρουσίου) ή "ΚΕΝΤΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (ΚΕ.ΦΟ.Κ) ΑΤΤΙΚΗΣ";
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα