Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.Η συμβολαιογράφος μου ζήτησε βεβαίωση ΕΝΦΙΑ στο όνομα του πατέρα μου για τα έτη 2019-2020-2021-2022.
(τέλος 2022 πέθανε ο πατέρας μου)
Εντάξει θα πείτε 'πήγαινε στο λογιστή'.
Μπορώ να το κάνω μόνος μου μπας και αποφύγω άλλο ένα έξοδο από τα ατελείωτα;
Τα φώτα σας.

(βρήκα αυτό αλλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πχ πουθενά δεν βρήκα το 'Πολίτες /Ακίνητα /Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ'. Δεν ανοίγει)

EDIT:
Κατάφερα και το άνοιξα, με τους δικούς μου κωδικούς.
Αλλά πώς κάνω αίτηση για ΕΝΦΙΑ του πατέρα μου;

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.

Γίνεται μέσω myaade στα αιτημάτα μου.
Πατάς κατηγορία φορολογία, μετά άιτημα για εμένα(γιατί εσύ κληρονομείς)
Θεματική ομάδα -> Κεφάλαιο 
Διαδικασία -> Πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ
Υπηρεσία υποβολή -> Αρμόδια ΔΟΥ αν είναι Αττική είναι το ΚΕΝΤΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΤΤΙΚΣ
Τμήμα -> το αρμόδιο τμήμα.

Στην επόμενη σελίδα πρέπει να σου εμφανιστούν οδηγίες

Συμπληρώνεις το pdf και το ανεβάζεις μαζί μετα δικαιολογητικά και στα στέλνουν.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, panosena είπε

Μπορώ να το κάνω μόνος μου μπας και αποφύγω άλλο ένα έξοδο από τα ατελείωτα;

εννοειται 

ααδε  - φορολογικές υπηρεσίες - ακίνητα - δήλωση ε9 / ενφια - εισοδος στην εφαρμογή -κωδικοι  - είσοδος τσεκάρεις το έτος αριστερά πατάς πιστοποιητικα  

image.jpeg.b5471fd91c4a5b9fdb47d45bf8c2a462.jpeg

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, hp8 είπε

εννοειται 

ααδε  - φορολογικές υπηρεσίες - ακίνητα - δήλωση ε9 / ενφια - εισοδος στην εφαρμογή -κωδικοι  - είσοδος τσεκάρεις το έτος αριστερά πατάς πιστοποιητικα  

image.jpeg.b5471fd91c4a5b9fdb47d45bf8c2a462.jpeg

Αφού λέει θανόντος;!! έχουν αυτοί που έχουν "φυγει" για τον άλλον κόσμο taxis? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Manefs23 είπε

Έχεις δίκιο δεν το πρόσεξα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, johndrim είπε

Γίνεται μέσω myaade στα αιτημάτα μου.
Πατάς κατηγορία φορολογία, μετά άιτημα για εμένα(γιατί εσύ κληρονομείς)
Θεματική ομάδα -> Κεφάλαιο 
Διαδικασία -> Πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ
Υπηρεσία υποβολή -> Αρμόδια ΔΟΥ αν είναι Αττική είναι το ΚΕΝΤΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΤΤΙΚΣ
Τμήμα -> το αρμόδιο τμήμα.

Στην επόμενη σελίδα πρέπει να σου εμφανιστούν οδηγίες

Συμπληρώνεις το pdf και το ανεβάζεις μαζί μετα δικαιολογητικά και στα στέλνουν.

Είσαι φοβερός! Σ' ευχαριστώ!

Και πάνω που λέω 'τέλειωσα!'...πέφτω σε αυτά!

Αναφορά σε κείμενο

3. Εφόσον ζητείται πιστοποιητικό για αποβιώσαντα από κληρονόμο του υπόχρεου, προσκομίζονται κατά περίπτωση:
i. Ληξιαρχική πράξη θανάτου.
ii. Απόφαση δημοσίευσης διαθήκης.
iii...πιστοποιητικό  εγγυτέρων συγγενών)
iv. πιστοποιητικό περί μη δημοσιεύσεως νεότερης διαθήκης
v. Επιπλέον νομιμοποιητικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο αιτών είναι κληρονόμος (πχ. αποποίηση κληρονόμου προηγούμενης τάξης).

Για το iv έχω κάνει αίτηση, οπότε είμαι σε αναμονή...
Αλλά στο v κόλλησα: (v. Επιπλέον νομιμοποιητικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο αιτών είναι κληρονόμος (πχ. αποποίηση κληρονόμου προηγούμενης τάξης).)
Δεν έχω κάποιο επιπλέον νομιμοποιητικό έγγραφο...
???

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
24 minutes ago, Manefs23 said:

Taxis έχουν, απλά εφόσον δηλωθεί στο συγκεκριμένο ΑΦΜ θάνατος η εφαρμογή E9 κλειδώνει.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Taxis έχουν, απλά εφόσον δηλωθεί στο συγκεκριμένο ΑΦΜ θάνατος η εφαρμογή E9 κλειδώνει.

Ναι αυτό εννοουσα το Ε9... στο Ε9 του τωρινού ιδιοκτήτη στα πιστοποιητικά δεν θα φαίνεται η 5ετια αν ειχε πληρωθεί;

Δημοσ.

Λοιπόν έχουμε και εμείς θέμα  ,  παππούς με διαθήκη αφήνει το ποσοστό του στην μάνα μου , κάνουμε μέσα από το taxisnet της κληρονόμου αίτηση για πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ (το ζήτησε ο συμβολαιογράφος) θανόντα (παππούς) τον καλοκάιρι του 23. Μέχρι εδώ καλά. Βασικά το έκανε η λογίστρια (η οποία πλέον δεν κάνει την δήλωση της μάνας - το κάνω εγώ.)

Μας απαντάνε τον Νοέμβριο του 23 ότι χρειάζονται επιπλέον έγγραφα (μεταξύ άλλων πιστοποιητικό περί δημοσίευσης η μη διαθήκης) κτλ , τα βγάζουμε ηλεκτρονικά τα στέλνουμε (όλα αυτά μέσα από τον λογαριασμό της κληρονόμου)

Τον Απρίλιο του 24 μας απαντάνε (ΔΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ) ότι πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ εκδίδουν μόνο σε θανόντες οι εν ζωή λέει τα βγάζουν με κωδικούς taxisnet 😂

Ok τι πιο σύνηθες θα πει κάποιος (αλλά δεν το λένε από την αρχή 🤦‍♂️)

Anyway μπήκα με κωδικούς του παππού (ναι μπορείς κάνεις login) ΄στα αιτήματα μου και έκανα την ίδια διαδικασία μέσα από τον λογαριασμό του (θανόντα) , φαντάζομαι θα απαντήσουν θετικά🤣 και επιτέλους να μας στείλουν τα πιστοποιητικά που περιμένουμε εδώ και 1 χρόνο.

Πέρα από την πλάκα αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να κάνεις την αίτηση από το taxisnet του θανόντα , αν πάλι δεν βρούμε άκρη θα το στείλουμε σε λογιστή η θα πάμε από την ΔΟΥ δεν μπορώ να κάνω κάτι αλλο.

Έγγραφα που ζητήθηκαν :

Αίτηση Α501

Ληξιαρχική πράξη θανάτου

Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης

Πρακτικό δημοσίευσης διαθήκης

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, Manefs23 said:

Ναι αυτό εννοουσα το Ε9... στο Ε9 του τωρινού ιδιοκτήτη στα πιστοποιητικά δεν θα φαίνεται η 5ετια αν ειχε πληρωθεί;

Μα δεν έχει αλλάξει ιδιοκτήτη, για αυτό και γίνεται όλη αυτή η διαδικασία, για να μπορέσει να το πάρει στο όνομα του ο κληρονόμος.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Anyway μπήκα με κωδικούς του παππού (ναι μπορείς κάνεις login) ΄στα αιτήματα μου και έκανα την ίδια διαδικασία μέσα από τον λογαριασμό του (θανόντα) , φαντάζομαι θα απαντήσουν θετικά🤣 και επιτέλους να μας στείλουν τα πιστοποιητικά που περιμένουμε εδώ και 1 χρόνο.

Πέρα από την πλάκα αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να κάνεις την αίτηση από το taxisnet του θανόντα

Σοβαρά μιλάς??!!! Μ' έστειλες τώρα!

28 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Πέρα από την πλάκα αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να κάνεις την αίτηση από το taxisnet του θανόντα , αν πάλι δεν βρούμε άκρη θα το στείλουμε σε λογιστή η θα πάμε από την ΔΟΥ δεν μπορώ να κάνω κάτι αλλο.

Εγώ πήγα στη ΔΟΥ. Αμαρουσίου....Επειδή έτσι έγραφε το μήνυμα όταν προσπάθησα να το κάνω από το λογαριασμό του πατέρα μου στο gsis.
Στη ΔΟΥ Αμαρουσίου μου είπανε ότι πρέπει να πάω στο...Σταθμό Λαρίσης επειδή εκεί έχουν μεταφερθεί τα σχετικά τμήματα!!!!

Πήγα στο Σταθμό Λαρίσης κι εκεί μου λένε...'ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! Θα στο κάνει ο λογιστής!'

Πάντως δεν το βρίσκω καθόλου τυχαίο που για να κάνεις το παραμικρό είναι τόσο απελπιστική η κατάσταση που σε εξωθεί να βάλεις το λογιστή να στο κάνει.
Κι όποιος έχει ζήσει πάνω από πέντε λεπτά σε αυτή τη χώρα...ξέρει ότι τυχαίες δυσκολίες στις συναλλαγές με το δημόσιο δεν υπάρχουν...

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Πέρα από την πλάκα αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να κάνεις την αίτηση από το taxisnet του θανόντα

Το δοκίμασα και δεν με αφήνει, βγάζει το μήνυμα: "Για τον συγκεκριμένο Α.Φ.Μ. έχει δηλωθεί θάνατος στο μητρώο. Παρακαλώ, απευθυνθείτε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ."
Γι αυτό κι εγώ...απευθύνθηκα στη αρμόδια ΔΟΥ όπως έγραψα παραπάνω.

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panosena είπε

Το δοκίμασα και δεν με αφήνει, βγάζει το μήνυμα: "Για τον συγκεκριμένο Α.Φ.Μ. έχει δηλωθεί θάνατος στο μητρώο. Παρακαλώ, απευθυνθείτε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ."
Γι αυτό κι εγώ...απευθύνθηκα στη αρμόδια ΔΟΥ όπως έγραψα παραπάνω.

Που πήγες , αν πήγε στο Ε9 είναι κλειδωμένο είπαμε , στα αιτήματά μου θα  πας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Που πήγες , αν πήγε στο Ε9 είναι κλειδωμένο είπαμε , στα αιτήματά μου θα  πας.

Ναι στα 'Αιτήματά μου' στην ΑΑΔΕ πήγα.
Κάτσε να ξαναδοκιμάσω.

EDIT: έχεις δίκιο! Μπήκα!

Επεξ/σία από panosena

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...