stcp Δημοσ. Πέμπτη στις 10:08 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:08 πμ 13 ώρες πριν, nzeppos είπε Las Vegas... Νομίζω οι κριτικές στο Steam αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της αποτυχίας μέχρι στιγμής. Captain Zeppos, μπερδευτηκες και ανοιξες το FSX! 🤣 4
nzeppos Δημοσ. Πέμπτη στις 10:43 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:43 πμ (επεξεργασμένο) Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ από τα διάφορα screenshots που βλέπω εδώ κι εκεί. Ότι ακόμα και το FSX ήταν καλύτερο. Το συγκεκριμένο στο Las Vegas πάντως δεν είναι δικό μου μιας και (ευτυχώς) αντιστάθηκα στον πειρασμό να πάρω το 2024. Να δω για πόσο ακόμα. Το ανησυχητικό είναι πως πολλοί από αυτούς που καταφέρνουν με τα πολλά να κάνουν μια random πτήση χωρίς σημαντικά προβλήματα λένε ότι δεν βλέπουν και πολύ μεγάλες διαφορές στην απόδοση ή σε γραφικά, ανάγλυφα, σύννεφα, βροχή κλπ αλλά περισσότερο σε φωτισμούς. Υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι είδαν διαφορά, αλλά είναι μάλλον η μειοψηφία μέχρι στιγμής. Το αν έχει να κάνει με το streaming ή όχι θα δείξει. Έλεγα μήπως το πάρω σήμερα-αύριο για να το τσεκάρω λίγο το ΣΚ, αλλά υποψιάζομαι ότι από Παρασκευή θα πέσουν πάλι όλοι σαν τα κοράκια και θα έχουμε τα ίδια. Αυτό το πράγμα αν δεν πάρει 2-3 μεγάλα updates και δεν αραιώσει λίγο ο κόσμος δεν το βλέπω να στρώνει εύκολα. Οπότε κι εγώ έβαλα χθες στο 2020 να κάνω το Μάλτα-Βερολίνο (με 10% πρόστιμο στο OnAir λόγω λήξης προθεσμίας) και όλα πήγαν καλά, το SayIntentions έδωσε ρέστα πάλι. Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:43 πμ από nzeppos 1
stratos_k Δημοσ. Πέμπτη στις 01:33 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:33 μμ Έχει κανείς προφίλ ή ρυθμίσεις για το X52-pro ; Ευχαριστώ!
just_a_dude Δημοσ. Πέμπτη στις 02:20 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:20 μμ (επεξεργασμένο) Εγώ το έβαλα λίγο και τα textures στο runway κάνουν μερικά δευτερολεπτα να φορτώσουν και φαίνεται χάλια. Στο 2020 ήταν τζάμι. Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:20 μμ από just_a_dude
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. χθες στις 02:30 πμ Moderators Δημοσ. χθες στις 02:30 πμ 1 ώρα πριν, nzeppos είπε Άλλα επίπεδα streaming: Ο κόκκινος τύπος με το "ERROR" είναι όλα τα λεφτά. 1
xtrmsnpr Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 12 ώρες πριν, nzeppos είπε Άλλα επίπεδα streaming: Ούτε η Boeing δεν έχει τόσα προβλήματα! 3
stcp Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 2 ώρες πριν, nzeppos είπε ...δεν άντεξα. Θα το μετανιώσω. Εμενα μου εβγαλε αυτο: 😆 1
psaras61 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 4 ώρες πριν, nzeppos είπε ...δεν άντεξα. Θα το μετανιώσω. Αν έχεις γρήγορη γραμμή ίντερνετ θα εισαι μια χαρά, με την αναλογη υπομονή ασφαλώς. Εγω εχω προβλημα με το ιντερνετ και θα ζητησω τα χρήματα πίσω εως να φτιάξω το πρόβλημα μου. 1
nzeppos Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 10' πρόλαβα να το δω εν μέσω δουλειάς. Έγινε η εγκατάσταση των 12GB στα γρήγορα, μπήκε με την πρώτη (στον 980 Pro 2TB κάνει καναδυο λεπτά να φορτώσει μέχρι το κεντρικό μενού, περίπου όπως και το 2020 αλλά τουλάχιστον σου γράφει πόσα items έχει κάνει process). Μετά έφτιαξα τον πιλότο και χάζεψα λίγο τα μενού, που φυσικά είναι ένα αίσχος γιατί δεν τα έχω συνηθίσει. Θα μου περάσει. Έβαλα ένα free flight για το yolo, C152 στο αεροδρόμιο Τρίπολης ίσα ίσα να δω το walkaround. Τα textures στα πρώτα 30" ήταν επιπέδου FS2004 αλλά μετά κάπως έστρωσε (Starlink η σύνδεση). Δεν κατάλαβα πως δουλεύει το walkaround. Μια μου έδειχνε το βελάκι αλλά δεν μπορούσα να σημαδέψω, μία το πατούσα και δεν γινόταν τίποτα, μία το κούναγα εδώ και εκεί και ξαφνικά γινόταν completed το check, μία εξαφανιζόταν κ.ο.κ. Ευτυχώς κάπου είχε τύχει να δω ότι μπαίνεις μέσα στο αεροπλάνο με shift+C και δεν χρειάστηκε να ψάχνω. Χωρίς να έχω πειράξει καθόλου τα controls, κάποια πράγματα του Honeycomb Alpha και του Bravo δούλευαν αλλά δεν κατάφερα να το βάλω μπροστά γιατί το mixture γυρνούσε συνέχεια στο 0% και δεν έκατσα να ψάξω ποιο control το ελέγχει (εκτός αν ήταν κανα assist για να σε αναγκάσει να ξεκινήσεις με lean mixture). Εννοείται όλα τα default in-game controls θα ξηλωθούν και θα προγραμματιστούν από την αρχή μέσω spad.next. Απλώς μου έκανε εντύπωση η κίνηση και το κούνημα του αεροπλάνου όταν πήγαινε να πάρει μπροστά. Φάνηκε πιο ενδιαφέρον από το αντίστοιχο του FSRealistic addon. Από fps δεν τρελάθηκα. Το default ήταν το high end 2560x1080 και έπαιζε στα 50fps με lows στα 25-30. Πρακτικά χειρότερα από τα αντίστοιχα του 2020 (χωρίς AMD FMF, που νομίζω δεν δουλεύει στο 2024). Με το FMF το 2020 σε τέτοια αεροπλάνα και περιοχές παίζει αρκετά πάνω από τα 100+. Τελοσπάντων είμαι ευχαριστημένος που απλώς φόρτωσε. Για τα υπόλοιπα θα χρειαστούν μήνες... ps: όπως το βλέπω βέβαια είναι πιο πιθανό να κάνω Παρίσι-Πυρηναία σήμερα το βράδυ που έχω δρομολόγιο στο 2020, παρά να παλεύω με το άλλο. ps: 9800X3D ή έστω 7800X3D σε λογικά λεφτά, που θα βρούμε βρε παιδιά... Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από nzeppos 1
nzeppos Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) Λοιπόν. Μέχρι στιγμής προβλήματα με τους servers δεν έχω δει, φορτώνει πάντα και φορτώνει γρήγορα. Είτε στο κεντρικό μενού είτε (πολύ περισσότερο) στο free flight που το loading time μετριέται ακόμα και σε μονοψήφια δευτερόλεπτα. Τα μενού εξακολουθούν να είναι ένα αίσχος, αλλά σιγά σιγά τα συνηθίζω. Φαίνεται πόσο βάρος έχει δώσει η Asobo στο gamification και στους casual users, μιας και σχεδόν όλες οι πάμπολλες βοήθειες κάθε είδους, τα HUDs και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο είναι ενεργοποιημένες by default. Έφαγα ένα δεκάλεπτο μέχρι να καταφέρω να τις απενεργοποιήσω όλες. Δοκίμασα random free flight με το μαμήσιο C152 (θλιβερότατο σε σχέση με το C152 JPL...) κάπου στις ΗΠΑ, στον κόλπο του Μεξικού σε κάτι παραθαλάσσια χωράφια. Θέματα με streaming δεν είδα και είχα σχετικά σταθερά 100 fps με τα 1% lows κάπου στα 80. Αργότερα στην Ελλάδα είχα 70-80 fps με 1% στα 50. Προφανώς χωρίς AMD FMF που άλλωστε δεν φαίνεται να υποστηρίζεται ακόμα από το 2024. Κλαίω από συγκίνηση μιας και φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που η (πιθανότατα προβληματική εξαρχής) 6800ΧΤ παίζει στο MSFS με default tuning, χωρίς να χρειάζεται να βάλω κόφτη 70% max frequency για να μην κρασάρει εντός 1-5 λεπτών. Αγορασμένη εδώ και 3,5 χρόνια, ποτέ δεν είχε παίξει στο 100% στο MSFS. Πάντα έπρεπε να βάζω κόφτη στο 70% ενώ πλέον σε κάποια παιχνίδια χρειάζεται να κατέβει ακόμα και στο 60% max freq (πχ. Hogwarts, NBA 2k25 κλπ). Στο 2024 όμως έκανα δοκιμές επί μία ώρα, ήταν σταθερά στο 98-99% GPU usage και δεν είχε κανένα θέμα. Ελπίζω να μην έτυχε. Ακόμα κλαίω, πρόκειται για ιστορική μέρα. Δεν εντυπωσιάστηκα από τα γραφικά. Σύννεφα, texture εδάφους, δρόμοι, κτίρια, νερό, δέντρα κλπ μου φαίνονται μέσες-άκρες παρόμοια με του 2020 αλλά πέραν του AMD FSR2 δεν σκάλισα κάτι άλλο στις default high-end ρυθμίσεις. Τουλάχιστον δεν είδα προβλήματα με streaming στις δοκιμές στην εξοχή. Όμως όταν έβαλα Νέα Υόρκη και περιπλανήθηκα λίγο εκτός αεροδρομίου με drone camera, τα πάντα ήταν θολά, άμορφα, λιωμένα, και γενικά απαράδεκτο photogrammetry, βγαλμένο από τις πιο ζοφερές σελίδες του 2020. Το performance όμως ήταν αξιοπρεπές παρά το χαμό που γινόταν με συννεφιά, βροχή και άπειρα αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται. Για κάποιο λόγο είναι τα πάντα είναι πάρα πολύ φωτεινά κατά τις μεσημβρινές ώρες. Το έδαφος, ο ουρανός, τα σύννεφα, ακόμα και το cockpit σε σημείο να βλέπεις με δυσκολία τα όργανα. Δεν δοκίμασα glass cockpits αλλά αν ισχύουν τα ίδια με αντανακλάσεις κλπ, δεν θα φαίνεται τίποτα. Μάλλον θα χρειαστεί λίγο σκάλισμα στις ρυθμίσεις, καθώς και το κλασικό MSFS Map Enhancement addon που αντικαθιστά τους χάρτες με την τελευταία έκδοση Bing (ή Google Maps επί πληρωμή) και ρυθμίζει on the fly τη φωτεινότητα, τις αποχρώσεις κλπ. Με τους default χάρτες δεν εντυπωσιάστηκα. Στις ΗΠΑ είδα εντελώς flat πάρκινγκ αυτοκινήτων, δρόμους και 1-2 μικρές πόλεις με πολύ κακή ποιότητα στα textures, που δεν νομίζω ότι οφείλονται στο streaming. Μάλλον έτσι είναι στον μαμήσιο χάρτη. Πολλά, πάρα πολλά δέντρα. Περιοχές στις οποίες τα δέντρα σπανίζουν και γενικά είναι σε ρεαλιστική κατάσταση στο 2020 (πχ. νότια Αργολίδα), στο 2024 είναι η ζούγκλα του αρχαίου Αμαζονίου. Περιμένουμε να μας σώσει ο Bijan που ετοιμάζει νέο addon εντός του Νοεμβρίου. Τα control mappings περιέργως μου άρεσαν (παρ' ότι γενικά τρώνε τρελό κράξιμο) γιατί μέσα σε 5' κατάλαβα περίπου τι γίνεται και έφτιαξα έστω ένα πολύ βασικό setup (χωρίς spad.next) για να δοκιμάσω το C152. Δεν παίζουν όλα καλά, πχ το carburetor heat αν το πειράξεις με το ποντίκι το καταλαβαίνει σαν gradual anti-ice axis 0-100%, όταν όμως πας να το κάνεις map σε axis του χειριστηρίου δεν δουλεύει τίποτα και μπορείς να το σετάρεις μόνο σαν toggle anti-ice 0 ή 1. Μικρό το κακό, όλα αυτά θα αλλάξουν σε έλεγχο μέσω simconnect events, Lvars κλπ. Το turbulence μου φάνηκε ενδιαφέρον και με δυσκόλεψε στην απογείωση, δεν έχω ξαναδεί C152 να ταρακουνιέται τόσο πολύ στο 2020 εκτός από κάτι φορές που πήγαινα να πετάξω μέσα σε... τυφώνες. Ομοίως και το νέο έδαφος. Προσγείωση σε χωράφι έχει πάρα πολύ ταρακούνημα και χοροπήδημα, καμία σχέση με το 2020. Για τελευταίο αφήνω κάτι που με άφησε λίαν συγκινημένο. Επιτέλους μπορούμε να κάνουμε spawn το αεροπλάνο οπουδήποτε θέλουμε στο έδαφος, με cold/dark cockpit. Οπότε αν κάποιο αεροδρόμιο δεν έχει parking spots (και υπάρχουν χιλιάδες τέτοια, ειδικά στις ΗΠΑ) ή γενικά θέλουμε να ξεκινήσουμε από κάποιο παλαβό μέρος όπως το εγκαταλελειμμένο LGHL έξω απ' το Πόρτο Χέλι (που δεν λογίζεται by default σαν αεροδρόμιο και χρειάζεται addon), τώρα μπορούμε να πατήσουμε οπουδήποτε στο χάρτη, να διαλέξουμε start με cold/dark cockpit στο έδαφος αντί για airborne και τέρμα! Υπάρχουν περίπου 2 τρισεκατομμύρια πράγματα που θέλω να δοκιμάσω ακόμα, αλλά σε σχέση με όσα τράβηξαν οι χρήστες των πρώτων ημερών θεωρώ πως είμαι μάλλον τυχερός που κατάφερα να πετάξω 2-3 φορές χωρίς σημαντικά προβλήματα. Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από nzeppos 2
xtrmsnpr Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 8 ώρες πριν, psaras61 είπε Αν έχεις γρήγορη γραμμή ίντερνετ θα εισαι μια χαρά, με την αναλογη υπομονή ασφαλώς. Το περίμενα αυτό το σχόλιο. Ναι όχι, ούτε καν. Η σαπίλα είναι στους servers του παιχνιδιού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα