stcp Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Ok. Νομιζω μετα απ' αυτα ειμαστε ετοιμοι για το CPL! 😆 Καλα Χριστουγεννα στους Ιπταμενους! 1
nzeppos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Τέρμα τα ψέματα. Τέρμα και τα υπερκοστολογημένα CDU των 500+ ευρώ. Έρχονται επιτέλους τα CDU της WINWING σε λογικές τιμές: Ενδεικτική τιμή για Ευρώπη στα 125 ευρώ. Επιτέλους θα ξεφορτωθώ την ταμπλέτα με το flightsim addon που μου έχει φάει τη ζωή. Να δούμε βέβαια τι διαθεσιμότητα θα υπάρχει από Γενάρη, αφού λογικά δεν θα μείνει ούτε βίδα. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2024 από nzeppos 2
stcp Δημοσ. Πέμπτη στις 11:30 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:30 πμ Δεν αφορα αμεσα το FS: Ενα νομιζω σπανιο φαινομενο ελαβε χωρα σημερα το πρωι στο LGAV μας, γυρω στις 8.30πμ. Μιλαω για (extreme) low visibility conditions. To Metar: METAR LGAV 090550Z 00000KT 0300 R21R/0275D FG BKN001 11/11 Q1022 RMK NOSIG Στον 21R λοιπον που ηταν ενεργος η RVR ηταν 275m με minimum απαιτουμενη για CATII ILS τα 300m. Πρακτικα αυτο σημαινει οτι δεν μπορουσε να προσγειωθει τιποτα! Πολλες πτησεις (και απο εξωτερικο) εκαναν diversion σε Θεσσαλονικη ή αλλου. Για καμμια ωρα που κρατησε γινονταν μονο απογειωσεις με γεματο το ground απο follow me(s). Κριμα που δεν ημουν στο sim (εχουμε και δουλειες😄) 1
stratos_k Δημοσ. Πέμπτη στις 01:33 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:33 μμ (επεξεργασμένο) Λοιπόν, το career mode με κατέστρεψε... Ασχολούμαι με το grinding και μόνο με το grinding, ξεπετάω πτήσεις, αποτυγχάνω λόγω βιασύνης με αποτέλεσμα να έχει γίνει άλλο ένα Elite Dangerous και να έχω χάσει τη χαρά του simulation και του να μάθω 5 πράγματα για την αεροπλοΐα. Ωραίο το gaming στοιχείο για να έχει ένα ενδιαφέρον αλλά χάνεις το στόχο... Ψάχνω μόνο credits, πιστοποιήσεις και αγορά αεροπλάνων και εταιρειών.... Επίσης προσπαθώ να ρυθμίσω τον αυτόματο πιλότο να ακολουθεί τα βήματα μόνος του και να μην είμαι με το yoke όλη την ώρα στο χέρι, αλλά δεν τα καταφέρνω, ειδικά σε αποστολές με το 737 max.... Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:35 μμ από stratos_k
nzeppos Δημοσ. Πέμπτη στις 02:27 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:27 μμ 2 hours ago, stcp said: Δεν αφορα αμεσα το FS: Ενα νομιζω σπανιο φαινομενο ελαβε χωρα σημερα το πρωι στο LGAV μας, γυρω στις 8.30πμ. Μιλαω για (extreme) low visibility conditions. To Metar: METAR LGAV 090550Z 00000KT 0300 R21R/0275D FG BKN001 11/11 Q1022 RMK NOSIG Στον 21R λοιπον που ηταν ενεργος η RVR ηταν 275m με minimum απαιτουμενη για CATII ILS τα 300m. Πρακτικα αυτο σημαινει οτι δεν μπορουσε να προσγειωθει τιποτα! Πολλες πτησεις (και απο εξωτερικο) εκαναν diversion σε Θεσσαλονικη ή αλλου. Για καμμια ωρα που κρατησε γινονταν μονο απογειωσεις με γεματο το ground απο follow me(s). Κριμα που δεν ημουν στο sim (εχουμε και δουλειες😄) 0300;; BKN001;;; Φοβερό, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ποτέ στο MSFS, αναρωτιέμαι αν το έκανε σωστά simulate.
stratos_k Δημοσ. Πέμπτη στις 06:35 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:35 μμ (επεξεργασμένο) Θεούληδες!!!! Θα μου κόψουν points ότι δεν είχε βολικό ταξίδι η κυρία... Σατανάδες!!!! Επεξ/σία Πέμπτη στις 06:39 μμ από stratos_k
stcp Δημοσ. Πέμπτη στις 07:05 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:05 μμ 4 ώρες πριν, nzeppos είπε 0300;; BKN001;;; Φοβερό, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ποτέ στο MSFS, αναρωτιέμαι αν το έκανε σωστά simulate. Αραγε αν παω κ βαλω στο ημερολογιο τη σημερινη μερα περι τις 0600Ζ θα μου περασει το αντιστοιχο metar? Δεν το εχω τσεκαρει ποτε.
nzeppos Δημοσ. Πέμπτη στις 07:31 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:31 μμ (επεξεργασμένο) Θυμήθηκα ότι το 2024 έχει 24ωρο historic καιρό, οπότε είπα να το δοκιμάσω. Έβαλα live weather στις 0600 Zulu και έχω αυτό (στις 0545 το MSFS ATIS έδινε visibility 4). Βέβαια ακόμα κι έτσι έχει bugs, πχ. το ATIS δίνει τωρινή ώρα για το METAR (1700) ενώ σε όλες τις ρυθμίσεις φαίνεται η πρωινή ώρα. Για τα δε σύννεφα δίνει... Few στα 600, στα 10000 και στα 13800 (καμία σχέση με του πρωινού METAR δηλαδή). Οπότε ως συνήθως έχουμε ωραία γραφικά και σε όλα τα άλλα είναι ό,τι να 'ναι. Κλασικό MSFS. ps: τρέλα!! pps: οι άλλοι στο SayIntentions έχουν ξεφύγει εντελώς. Εκτός του ότι απέκτησαν το καλύτερο addon για ground traffic (ΑΙ Ground - AI Flow) ώστε να επιταχύνουν το AI traffic injection, τώρα έχουν και clearance μέσω... WhatsApp, με texting απευθείας από το κινητό. Το πραγματικό κινητό, όχι τα in-game EFBs... Όπως γίνεται και στον πραγματικό κόσμο περίπου από το 2018 (νομίζω) πειραματικά και πλέον και σε κανονικές συνθήκες από apps τύπου Foreflight. Επεξ/σία Πέμπτη στις 08:03 μμ από nzeppos 2
stcp Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Στις 9/1/2025 στις 7:31 ΜΜ, nzeppos είπε Θυμήθηκα ότι το 2024 έχει 24ωρο historic καιρό, οπότε είπα να το δοκιμάσω. Έβαλα live weather στις 0600 Zulu και έχω αυτό (στις 0545 το MSFS ATIS έδινε visibility 4). Βέβαια ακόμα κι έτσι έχει bugs, πχ. το ATIS δίνει τωρινή ώρα για το METAR (1700) ενώ σε όλες τις ρυθμίσεις φαίνεται η πρωινή ώρα. Για τα δε σύννεφα δίνει... Few στα 600, στα 10000 και στα 13800 (καμία σχέση με του πρωινού METAR δηλαδή). Δυστυχως στο 2020 δεν μπορεσα να το αναπαραγω. Δεν ξερω αν κ για ποση ωρα κραταει ιστορικο καιρου, αλλα δεν...
nzeppos Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Το 2020 απ' όσο θυμάμαι δεν έχει καν ιστορικό καιρού. Ίσως γίνεται μόνο μέσω εφαρμογών τύπου Active Sky και πάλι μόνο σαν κάποιο στατικό preset και όχι με "κανονικό" δυναμικό καιρό, αφού η Asobo επιμένει να μην ανοίγει το API του καιρού.
stcp Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Το ευχαριστο που ειδα οτι λειτουργει πλεον το Ramp του SI με το Fenix. Προηγουμενες φορες που δοκιμασα ελεγε το ground crew "release parking brake" και μετα δεν εκανε τιποτα! 1
nzeppos Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Ναι νομίζω ήταν γνωστό πρόβλημα αυτό. Το PMDG B737 είχε κι αυτό προβλήματα και άρχιζε να βαράει το stick shaker κατά το pushback. Διορθώθηκαν όλα πριν λίγες μέρες και μάλιστα χωρίς καν να χρειάζεται app update. Γενικά κάθε 4-5 μέρες βάζουν διάφορες βελτιώσεις στο pushback, γιατί η λογική του στο backend είναι τόσο περίπλοκη που είναι δύσκολο να δουλέψει εντελώς σωστά με τη μία. Είχαν πει πως μόνο για τα μαθηματικά των διαδρομών του pushback είχαν φάει κάπου 100 εργατοώρες. Άλλη μεγάλη ανακοίνωση είναι η σημερινή, όπου πήραν πολλά νέα AI voices από την https://elevenlabs.io/ και έχουν ήδη αρχίσει να τα εφαρμόζουν σε διάφορες χώρες με πρώτη τη Γαλλία. Ελπίζω να ακολουθήσει κάποια στιγμή και η Ελλάδα (που έχει ακόμα αμερικάνικη προφορά στο ATC...), αφού έλεγαν ότι πριν το κάνουν ήθελαν να μαζέψουν σημαντικό αριθμό φωνών για αρκετούς ελεγκτές. Η 11labs έχει ένα σωρό "ελληνικά" voices οπότε να δούμε μπας και γίνει το θαύμα σύντομα. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από nzeppos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα