billyg599 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα, ´Σχω εγκαταστήσει το jellyfin server σε ένα debian και θέλω να μεταφέρω όλα τα metadata σε έναν άλλο debian υπολογιστή. Είδα έχει διάφορα σκριπτ (πολύπλοκα) αλλά είδα κάπου ότι λειτούργησε και αυτό το οποίο δοκίμασα: 1) copy το /var/lib/jellyfin και /etc/jellyfin στον νέο install 2) chown -R jellyfin: /var/lib/jellyfin /etc/jellyfin Επειδή δεν λειτούργησε φυσικά ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει ακολουθήσει κάποια όσο πιο απλή διαδικασία που του λειτούργησε. Ευχαριστώ.
comfuzio Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Κοίτα εγώ πρόσφατα το έκανα αλλαγή από docker σε docker που τρέχει σε synology nas, δεν έκανα τίποτα από το να μεταφέρω ταινίες και σειρές και το άφησα να κάνει scan library, δεν πήρε ούτε λεπτό. Εσύ κάνεις την native εγκατάσταση έτσι; Δεν κάνεις μέσω docker compose;
billyg599 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 12 hours ago, comfuzio said: Κοίτα εγώ πρόσφατα το έκανα αλλαγή από docker σε docker που τρέχει σε synology nas, δεν έκανα τίποτα από το να μεταφέρω ταινίες και σειρές και το άφησα να κάνει scan library, δεν πήρε ούτε λεπτό. Εσύ κάνεις την native εγκατάσταση έτσι; Δεν κάνεις μέσω docker compose; Ναι δυστυχώς την είχα κάνει στο native και όχι σε containers. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω χρησιμοποιήσει docker για να εγκαταστήσω εφαρμογές. Αλλά φυσικά από ότι διαβάζω είναι ο καλύτερος τρόπος για να λύσω και το πρόβλημα του εύκολου migration όπως το έκανες εσύ. Στο site τους έχει οδηγίες για migration of Linux install to Docker (https://jellyfin.org/docs/general/administration/migrate/). Οπότε θα μεταφέρω τo install σε docker πρώτα. 1
comfuzio Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Νομίζω ότι είναι η πιο καλή λύση να το πας dockerized, βάζεις και ένα watchtowerrr για να στο κάνει autoupdates και καθάρισες, βέβαια μερικά plugins μπορεί να το κάνουν να τρώει crash οπότε να το έχεις κατά νου 1
billyg599 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 31 minutes ago, comfuzio said: Νομίζω ότι είναι η πιο καλή λύση να το πας dockerized, βάζεις και ένα watchtowerrr για να στο κάνει autoupdates και καθάρισες, βέβαια μερικά plugins μπορεί να το κάνουν να τρώει crash οπότε να το έχεις κατά νου Σωστός. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Τα κάνεις κάπως backup ή mirror τα containers σε άλλο server/υπολογιστή;
comfuzio Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 5 minutes ago, billyg599 said: Σωστός. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Τα κάνεις κάπως backup ή mirror τα containers σε άλλο server/υπολογιστή; Πριν το έτρεχα σε vm σε proxmox και έχω και proxmox backup server οπότε το έκανα backup εκεί, τώρα που το έχω στο synology είναι απλά ένα yml αρχείο, το έχω copy/paste στο onenote, αν θες να στο κάνω paste εδώ και αλλάζεις ότι θες Να το docker compose yaml μου, βασικά είναι από τον mariushosting αλλά αλλαγμένο για την δική μας ώρα. Έχει ενεργό και το hardware transcoding version: "3.9" services: jellyfin: image: jellyfin/jellyfin:latest container_name: Jellyfin-HT environment: TZ: Europe/Athens user: 1026:100 volumes: - /volume1/docker/jellyfinht/config:/config:rw - /volume1/docker/jellyfinht/cache:/cache:rw - /volume1/docker/jellyfinht/logs:/logs:rw - /volume1/Movies:/media:rw - /volume1/Music:/music:rw - /volume1/Series:/series:rw devices: - /dev/dri/renderD128:/dev/dri/renderD128 - /dev/dri/card0:/dev/dri/card0 restart: on-failure:5 network_mode: host Από αυτό το guide: https://mariushosting.com/how-to-install-jellyfin-with-hardware-transcoding-on-your-synology-nas/ Απλά αλλάζεις τα Volume mounts σε κάτι δικό σου 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα