Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Αυτή είναι η λογική που επικρατεί. Έρχεται ο υδραυλικός σου αλλάζει μια βρύση σου ζητάει πχ 50. Έρχεται ο μηχανικός σου δίνει μια βεβαίωση και σου ζητάει 50 λες.. Τι 50, για ένα χαρτί;;;;;; 

όποιος θεωρεί ότι οι υδραυλικοί και οι μηχανικοί πληρώνονται υπερβολικά για αυτό που προσφέρουν, μπορει να γίνει και αυτός υδραυλικός ή μηχανικός.

• Like 10
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Arkin είπε

Δεν γράψαμε αυτό. Εννοείται ότι θα πληρωθούν ανάλογα όσοι διάβασαν πραγματικά και γνωρίζουν εξειδικευμένα πράγματα. Απλά κάπου έχουμε ξεφύγει στο πόσα ζητάνε. Έχω δει γιατρό που για 10 λεπτά χωρίς να κάνει τίποτα ζήτησε 100 ευρω και γιατρό που 1 ώρα εκανε εξετάσεις και πήρε 50. Άνθρωπος με ανθρωπιά έχουν μεγάλη διαφορά στα πάντα. Κάποιοι δεν χορταίνουν. Δεν μίλησα για αυτούς εγώ πάντως πέρα από τον μηχανικό που τα 50 δεν είναι λίγα 

Οτι πιο ακυρο εχω ακούσει. Στα ειπαν παραπανω και οι υπολοιποι. Δεν εχω κατι παραπανω να πω. Ακυρωνεις καθε εννοια λογικης με αυτο.

16 ώρες πριν, Arkin είπε

είπα ότι είναι λίγα τα 70 που θα πάρει κάποιος στην οικοδομή που δουλεύει 8 ώρες κάτω από τον ήλιο με 70 βαθμούς γιατί τόσο πάει αν βάλουμε το θερμόμετρο να το βαράει ο ήλιος και μαζί έχει και το τρελό βάρος. Όχι βάρος φακέλων 5 10 κιλά αλλά 50 και 60. 15 ευρώ την ώρα έπρεπε να περνουν το λιγότερο οι συγκεκριμενοι για μένα αλλά δεν εκτιμανε οι ίδιοι τη δουλειά τους οπότε ποτέ δε θα την εκτιμήσουν και οι εργολάβοι που βγάζουν τα εκατομμύρια με τον κόπο των εργατών που δουλεύουν τσάμπα. 

Από μόνο του ειναι σωστό.

Σε συνδιασμό με την παραπάνω δήλωσή σου ακυρώνει το ενα το άλλο.

Οπως ειπα να πληρωθούν σωστά όλοι αλλα το όλοι περιλαμβάνει και τους υπολοιπους απο πανω στην αλυσίδα. Οποτε εαν οντως το πιστευεις δηλώσεις οπως δεν μπορει να ζηταει ο μηχανικός ή ο γιατρος 50 ευρω για 10 λεπτά θα πρέπει να τις αναθεωρήσεις ριζικως αλλιως δεν εχει νοημα να μιλάμε. Παμε σε μια αντίστροφη αδικία πια.

Απλή πληροφορία για UK:

Low level security guards: 12-18 λίρες την ώρα

Καθαρίστριες: 16-20 λίρες την ώρα

Εργάτης οικοδομής που δένει σίδερα (οχι αρχιμαστορας) πληρώνεται στα ~28-32 λίρες την ώρα (οι Ινδοι, οι Αγγλοι καπως παραπανω)

Μηχανικός πεδίου για επιβλεψη που μόλις βγήκε από την σχολή: 42-45 λίρες την ώρα

Καθε τυπου construction managers: 6ψήφια νουμερα τον χρόνο.

Site managers/Projects managers: πολυ παραπανω.

Οπως βλέπετε ναι ειναι καλοπληρωμένοι αλλα και εδω υπάρχει διαστρωματωση. Δεν γυρναει κανενας να πει γιατι ο μηχανικος του ζητάει τοσα και ο εργολάβος είναι ακριβος.

Ασε που οι τιμες από ολους διατηρούνται σταθερες και εκπτώσεις γίνονται ελαχιστες και σε μονοψηφια ποσοστα. Οση ερευνα αγορας και να κανεις πανω κατω τα ιδια θα σου ζητησουν. Και καλά κανουν.

• Like 1
Δημοσ.

ρε παιδια τα φυλλα χαρτια κανουν 5 λεπτα το 1, και λιγο μελανι αντε να κανει και 5 ευρω. κοροιδα σας πιανουν και δινετε 50 ευρω για ενα χαρτι με λιγο μελανι απο πανω

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, @pnea1973 said:

Έρχεται ο μηχανικός σου δίνει μια βεβαίωση και σου ζητάει 50 λες.. Τι 50, για ένα χαρτί;;;;;; 

Γιατί δεν του λες να στο στείλει μέσω email ή καλύτερα, μέσω viber ή Telegram;  Κάτι καλύτερο σε τιμή, σίγουρα θα μπορεί να κάνει.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Γιατί δεν του λες να στο στείλει μέσω email ή καλύτερα, μέσω viber ή Telegram;  Κάτι καλύτερο σε τιμή, σίγουρα θα μπορεί να κάνει.

Παιδιά μαζί σας είμαι.. απλά δείχνω την νοοτροπία ότι ο κόσμος θεωρεί ότι η χειρωνακτικη εργασία πρέπει να πληρώνεται ενώ αντίθετα η εργασία του μηχανικού πχ όχι.. 

Θα σας αναφέρω ένα προσωπικό παράδειγμα. Είχα πάει σε ένα συνάδελφο και συνεργάτη να του καθαρίσω τα split που είχε. Αφού τελείωσα έρχεται ο κουμπαρος του, ο οποίος ήθελε πριν καιρό ένα ΠΕΑ για ένα δυάρι, και η τιμή που του είπα του είχε φανεί ακριβή. Δεν με θυμόταν... Μου λέει λοιπόν να του καθαρίσω και 2 split δικά του... Του είπα θέλω 100 ευρώ... Φυσικά μου λέει.. Σε ένα 20λεπτο ήμουν οκ... Πήρα τα 100 και έφυγα.. 

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 1
Δημοσ.

Εγω σπούδασα λεει ο άλλος λες και έσκαβε. Δώστε σύνταξη στα παιδιά γρήγορα και μια άλλαξια ρούχα για τον ιδρώτα. Είπαμε να πληρωθείτε αλλά μην μειώνετε και τον κόπο του άλλου που λιώνει και πεθαίνει στην κούραση.. και για να προλάβω μερικούς οχι δεν κάνω χειρονακτική εργασία αλλά σέβομαι τους ανθρώπους αυτούς για τον κόπο τους και ελπίζω σε ενα πιο δίκαιο σύστημα για όλους!

• Like 1
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...