Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα,

Αποφάσισα να πάρω ένα ανεμιστήρα οροφής για το υπνοδωμάτιο και θα ήθελα την άποψη σας για την επιλογή του!

Το δωμάτιο είναι σχετικά μεγάλο 25-30τμ.

Θέλουμε να έχει φώς και να είναι όσο το δυνατόν αθόρυβος!

Και νομίζω ότι το dc μοτέρ είναι μονόδρομος πλέον.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Είμαι υπέρ του ανεμιστήρα οροφής. Είχα από παλιά στο παιδικό μου τότε δωμάτιο έναν κλασικό τύπου σαλούν (ή όπως τους λένε). Πολύ ευχαριστημένος πάρα πολλά χρόνια

147-29005-2-600x600.jpg

πήρα στο σπίτι μου έναν με led φωτισμό από κάτω, πιο μοντέρνο κλπ.

Ενώ ο αέρας ήταν καλός απογοητεύτηκα πάρα πολύ με το φως! Γιατί η λάμπα ήταν από κάτω και σκοτείνιασε όλο το ταβάνι με αποτέλεσμα να μην αντανακλά και να φωτίζει καλά το δωμάτιο. Σκέψου καλά πολύ τον φωτισμό που έχει και που θέλεις να έχεις γιατί προσωπικά η απογοήτευση ήταν πολύ μεγάλη.

Πλέον τον έχω βγάλει και δεν τον βάζω για τον λόγο αυτό. Μάλλον θα πάρω άλλον με διαφορετική διάταξη φωτιστικού (αλήθεια είναι το σαλούν δεν μου αρέσει σαν στυλ αλλά μάλλον πάλι σε κάτι παρεμφερές θα καταλήξω).

• Like 1
Δημοσ.

Και ακόμα χειρότερο είναι ότι σε πολλούς από τους καινούργιούς Led, είναι ότι δεν μπορεί να γίνει αντικατάσταση στο φώς!

Σου κάηκε? Άλλαξε τον ανεμιστήρα όλο! Φοβερή προσέγγιση!

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά μου αρέσουν οι ανεμιστήρες οροφής, τους οποίους θεωρώ ως το ενδιάμεσο σκαλοπάτι ανάμεσα σε απλό ανεμιστήρα και κλιματιστικό (προφανώς και δεν υποκαθιστούν το κλιματιστικό τις μέρες του καύσωνα)

Δεν έχω να σου προτείνω κάτι γιατί οι περισσότεροι που έχω σπίτι είναι αρκετά παλιοί και βαίνουν προς αντικατάσταση, αφού αρχικά δεν ήξερα όσα ξέρω τώρα.

Γενικά μιλώντας όμως θα σου έλεγα να αποφύγεις αυτούς σε κατηγορία τιμής 50-60-70-80€. Χωρίς απαραίτητα κάτι ακριβό να είναι "αυτομάτως" καλό, σίγουρα οι καλοί (αθόρυβοι, κλπ) δεν είναι φθηνοί.

Σημ. Φωτεινή εξαίρεση από τον παραπάνω κανόνα ένας ανεμιστήρας οροφής του Ikea που πήραμε πέρσι. Αν και στην κανονική του τιμή (80 ή 90€ αν θυμάμαι καλά) ήταν μια χαρά, τελικά τον πήραμε προσφορά στα 40, αφού θα σταματούσε να τον φέρνει. Μετάνιωσα που δεν πήρα 3-4 για να αντικαταστήσω όλους στο σπίτι. Όμορφο (για το γούστο μου) λιτό design, πολύ ικανοποιητικός φωτισμός (έχει μπει σε υπνοδωμάτιο 16τμ) και απόλυτα ικανοποιητική λειτουργία, σε επίπεδο θορύβου (το ότι μπορεί η γυναίκα μου και κοιμάται με τον ανεμιστήρα σε λειτουργία τα λέει όλα). Μόνο μείον η απουσία τηλεχειρισμού, που προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου και ούτε αποτελεί κριτήριο για την επιλογή μου

• Like 1
Δημοσ.

@zio10

Όχι όχι και πάλι όχι. 

Έχω 2. Δε διαφέρουν σε τίποτα Απο ένα επιδαπέδιο. Μόνο αν είσαι ακριβώς από κάτω καταλαβαίνεις τον αερα

Θεωρώ (χωρίς να έχω) ότι οι κλασικοι με τις μεγάλες φτερωτές κάνουν δουλειά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

ξερω οτι δεν θα γινει ποτε, ωστοσο παντα εχω ενα φοβο να φυγει και να μας.....αποκεφαλισει😉

• Haha 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tutuyo είπε

ξερω οτι δεν θα γινει ποτε, ωστοσο παντα εχω ενα φοβο να φυγει και να μας.....αποκεφαλισει😉

και φαντάσου να είσαι ξάπλα και ο ανεμιστήρας που κοιτάς να είναι αυτός :) Σα να στέκεσαι μπροστά σε αεροπλάνο και...φουλάρει :D

Σημ. τον οποίο έχω από το...2004 και πραγματικά είναι άψογος. Οκ έχει το μείον ότι δεν έχει φως αλλά όταν τον πήρα, προς 20ετίας, ούτε πολλές (συμπαθητικές για μένα) επιλογές υπήρχαν αλλά είχε μπει και σε δωμάτιο με διάσπαρτο φωτισμό σε χαμηλό επίπεδο και έτσι δεν μου έλειπε τόσο

Σημ. 2 Η δικιά μου σκέψη/φοβία είναι ότι θα με πιάσει, για χ λόγους, να χοροπηδάω ή να σηκώσω τα χέρια και θα.....bloodyhand_top-1036615756.webp.b003198d5b79758ab7a5d4a7e2fbe610.webp

• Haha 4
Δημοσ.
Στις 10/6/2024 στις 10:19 ΠΜ, bieruberallez είπε

Και ακόμα χειρότερο είναι ότι σε πολλούς από τους καινούργιούς Led, είναι ότι δεν μπορεί να γίνει αντικατάσταση στο φώς!

Σου κάηκε? Άλλαξε τον ανεμιστήρα όλο! Φοβερή προσέγγιση!

Επισης καποιοι δεν εχουν ξεχωριστη συνδεση για τον διακοπτη (και ας εχεις εσυ 2-3 ελευθερους), οποτε ανοιγεις τον διακοπτη τον ανεμιστηρα (για να παρει ρευμα) και μετα πρεπει να χρησιμοποιησεις το κομπιουτερ για να ανοιξεις το φως........

Δημοσ.
Στις 11/6/2024 στις 7:51 ΠΜ, tutuyo είπε

To φιδακι παντως αντεξε ωρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεταξύ ανεμιστήρα πύργο και του κλασσικού ορθοστάτη, ποιον προτείνετε για δωμάτιο? Δεν είχα ποτέ πύργο, έχει διαφορά ως προς την απόδοση/αίσθηση από ορθοστάτη?

Επεξ/σία από ribo7
Δημοσ.
On 10/06/2024 at 21:49, zio10 said:

Υπάρχουν και ανεμιστήρες οροφής τύπου πλαφονιέρα, πρόσφατα τους είδα και το σκεφτόμουν.

3527067_600.jpeg.83995bef32a81b9495ca2e53842ced62.jpeg

Ειναι καλος αυτος ο συγκεκριμένος, τον εβαλα στο δωματιο του παιδιου και κάνει δουλίτσα.

Το φως του ειναι επισης πολυ φωτεινό και ρυθμίζεται σε σκαλες και θερμο ψυχρο. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...