Προς το περιεχόμενο

Carplay σε nissan qashqai 2024

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, μόλις αγόρασα το παραπάνω μοντέλο και έχει ενσωματωμένο CarPlay και έχω μερικές ερωτήσεις. Μπορώ να συνδέσω ασύρματα το iPhone; Γιατί ασύρματα το βλέπει μόνο ως Bluetooth και δεν εμφανίζει CarPlay λειτουργίες. Επίσης πως μπορώ να εγκατέστησε εφαρμογές; Βλέπω άλλοι έχουν Netflix YouTube κτλπ, εμενα γιατί δεν τα εμφανίζει; Επίσης μπορούν 2 iPhone να συνδεθούν στο CarPlay (όχι ταυτόχρονα) η πρέπει να το διαγράφω κάθε φορά που θέλει πχ η γυναίκα μου να συνδέσει το δικό της; Ευχαριστώ 

Δημοσ.
34 minutes ago, gherudos said:

Καλημέρα παιδιά, μόλις αγόρασα το παραπάνω μοντέλο και έχει ενσωματωμένο CarPlay και έχω μερικές ερωτήσεις. Μπορώ να συνδέσω ασύρματα το iPhone; Γιατί ασύρματα το βλέπει μόνο ως Bluetooth και δεν εμφανίζει CarPlay λειτουργίες. Επίσης πως μπορώ να εγκατέστησε εφαρμογές; Βλέπω άλλοι έχουν Netflix YouTube κτλπ, εμενα γιατί δεν τα εμφανίζει; Επίσης μπορούν 2 iPhone να συνδεθούν στο CarPlay (όχι ταυτόχρονα) η πρέπει να το διαγράφω κάθε φορά που θέλει πχ η γυναίκα μου να συνδέσει το δικό της; Ευχαριστώ 

Δοκίμασες από τις ρυθμίσεις του iphone?

IMG_7236.png

Δημοσ.

Καλημέρα και καλοτάξιδο! Πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα! Για το πρώτο ερώτημα θα πρέπει να μας πεις την έκδοση του αυτοκινήτου για να δούμε στον εξοπλισμό του εάν διαθέτει και ασύρματο carplay. Εάν διαθέτει πολύ πιθανό να είναι απενεργοποιημένο από τις ρυθμίσεις, όπως είπε ο φίλος πιο πάνω.

2) Εφαρμογές τέτοιες που αποσπούν την προσοχή δεν μπορείς να βάλεις με νόμιμο τρόπο για λόγους ασφαλείας. Υπάρχουν τρόποι που ξεκλειδώνει το carplay αλλά δεν θα το συνιστούσα.

3) Μπορείς να έχεις 2 ή περισσότερα συνδεδεμένα carplay στο αυτοκίνητο και αναλόγως ποιος θέλει να συνδεθεί να το επιλέγεις από την οθόνη του αυτοκινήτου και να συνδέεται.

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις. Προφανώς και δεν θα οδηγώ και θα βλέπω Netflix. Θα μπορούσαν να δουν τα παιδιά μου όμως όσο πάμε στον προορισμό του ταξιδιού μας ή όταν τα περιμένω να σχολάσουν από τις δραστηριότητες τους και έχω παρκάρει. Έχω την premium έκδοση του qashqai. 

Δημοσ.

Δεν έχω καταφέρει να το δουλέψω ασύρματο πάντως. Αν το συνδέσω με το καλώδιο το βλέπει αμέσως. Αν το συνδέσω μέσω Bluetooth απλά με αφήνει να απαντώ κλήσεις χωρίς να εμφανίζει καθόλου τη λειτουργία car play.

Δημοσ.
54 minutes ago, gherudos said:

Δεν έχω καταφέρει να το δουλέψω ασύρματο πάντως. Αν το συνδέσω με το καλώδιο το βλέπει αμέσως. Αν το συνδέσω μέσω Bluetooth απλά με αφήνει να απαντώ κλήσεις χωρίς να εμφανίζει καθόλου τη λειτουργία car play.

Με την αντιπροσωπεία έχεις μιλήσει; Όντως διαβάζοντας στα site λένε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο υποστηρίζει ασυρμάτο car play

Δημοσ.
5 ώρες πριν, gherudos είπε

Κανονικά εφόσον έχεις κάνει τα παραπάνω, θα έπρεπε να σου έχει εμφανίσει στο κινητό ένα μήνυμα για ασύρματη σύνδεση όπου κάνεις accept. Όταν πας στο iphone/settings/general/carplay και συνδεθείς τι σου εμφανίζει; 

Δημοσ.

Νομίζω ότι έκανα εγώ βλακεία, γράφει να κρατήσω παρατεταμένο κάποιο κουμπι στο τιμόνι και μάλλον δεν το έχω κάνει αυτό το βήμα. Θα δοκιμάσω και θα επανέλθω :)

Δημοσ.

Παιδιά, δεν συνδέεται με τίποτα ασύρματα 😕 τα έκανα όλα όσα λέει. Το εικονίδιο CarPlay είναι κλειστό όταν είναι μέσω Bluetooth. 😕

IMG_2772.jpeg

Δημοσ.

Αν δεν το υποστηρίζει πάντως επίσημα το όχημα, μπορείς να εξετάσεις λύσεις όπως αυτή. Έχω πάρει και εγώ για το δικό μου και είμαι κατά 95% happy με το αποτέλεσμα!

MSXTTLY Carplay Wireless Adapter U2C-AIR 2.0 Carplay Wireless Stick Convert Wired CarPlay to Wireless, Plug and Play Compatible Cars 2017-2024 & iOS 10+, Black: Amazon.de: Electronics & Photo

• Super Moderators
Δημοσ.
23 ώρες πριν, gherudos είπε

Παιδιά, δεν συνδέεται με τίποτα ασύρματα 😕 τα έκανα όλα όσα λέει. Το εικονίδιο CarPlay είναι κλειστό όταν είναι μέσω Bluetooth. 😕

IMG_2772.jpeg

Η σύνδεση πάντως δεν γίνεται μέσω Bluetooth μόνο αλλά απαιτεί και Wi-Fi. Οποτε θα σου πρότεινα αρχικά να ψάξεις στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου αν έχει κάποια αναφορά σε Wi-Fi (ενεργοποίηση/απενεργοποιηση) και αντίστοιχα να τσεκάρεις αν το έχεις ενεργό και στο κινητό σου. 

• Like 1
Δημοσ.

καταρχας πρεπει το όχημα να υποστηρίζει ασύρματο carplay. Από το site της nissan φαίνεται να υποστηρίζει, ρώτα όμως και την αντιπροσωπεια μήπως το μοντέλο σου δεν το περιλαμβάνει για κάποιο λόγο.

Τώρα για να παίξει ασυρματα η σύνδεση πρέπει να γίνει πρωτα παραδοσιακα με καλώδιο και όταν συνδεθεις με καλωδιο θα σε ρωτήσει αν θες να δουλεύει και ασύρματα

wireless apple carplay setup

επισης:
https://www.qashqaiforums.co.uk/viewtopic.php?t=12601
https://www.youtube.com/watch?v=qrZUHh_AfBk

• Like 1
Δημοσ.
Στις 10/6/2024 στις 10:34 ΜΜ, gherudos είπε

IMG_2772.jpeg

Το είχα πάθει και εγώ αυτό όταν αποσυνδέθηκε κάποτε και λειτουργούσε με απλή σύνδεση bluetooth (και όχι carplay). Το ξανασύνδεσα και όλα οκ. Απλά θέλει λίγο ψάξιμο στις ρυθμίσεις από το μενού το αυτοκινήτου γιατί είναι διαφορετική η διαδικασία σε σχέση με την πρώτη φορα που όλα γίνονται σχεδόν αυτόματα. Δεν μπορώ να σε καθοδηγήσω διότι είμαι με huyndai και είναι διαφορετικό το μενού

Δημοσ.

Μόλις μίλησα με την αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι η premium έκδοση που πήρα δεν υποστηρίζει ασύρματο CarPlay 😕

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...