dark vader Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Καλημέρα βρήκα σε καλή κατάσταση ένα ps1 και γιατί το δικό μου το έχω χάσει εδώ και πολλά χρόνια είπα να το πάρω αυτό που ανακάλυψα ήταν πως η κονσόλα είναι pal αλλά παίζει και ntsc , το ξέρατε αυτό; Συγκρίνοντας τα δύο πρωτόκολλα καταλαβαίνω πως με το ntsc έχω καλύτερη κίνηση στα παιχνίδια και μεγαλύτερη οθόνη εκεί που χάνει είναι στον ήχο και τα χρήματα σε σχέση με το pal αν κάποιος ξέρει αν αυτά που βλέπω είναι όντως έτσι ας γράψει στα σχολεία μπορεί και να κάνω και λάθος (στα χρώματα/ήχο) λόγω μπακαπ.
Getta Robo Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 10 hours ago, dark vader said: Καλημέρα βρήκα σε καλή κατάσταση ένα ps1 και γιατί το δικό μου το έχω χάσει εδώ και πολλά χρόνια είπα να το πάρω αυτό που ανακάλυψα ήταν πως η κονσόλα είναι pal αλλά παίζει και ntsc , το ξέρατε αυτό; Συγκρίνοντας τα δύο πρωτόκολλα καταλαβαίνω πως με το ntsc έχω καλύτερη κίνηση στα παιχνίδια και μεγαλύτερη οθόνη εκεί που χάνει είναι στον ήχο και τα χρήματα σε σχέση με το pal αν κάποιος ξέρει αν αυτά που βλέπω είναι όντως έτσι ας γράψει στα σχολεία μπορεί και να κάνω και λάθος (στα χρώματα/ήχο) λόγω μπακαπ. Η κονσολα σου ειναι τσιπαρισμενη, γιαυτο μπορεις και παιζεις αντιγραφα και παιχνιδια αλλων περιοχων. Πραγματι, με εξαιρεση τον ηχο, στα χαρτια τα πραγματα εχουν οπως αναφερεις. Στη πραξη ομως, η απολυτη πλειοψηφια των παιχνιδιων ειναι απλα ανωτερη στα NTSC, αφου οι περισσοτερες εταιρειες τα δημιουργουσαν με το NTSC προτυπο.
nick_souvlaki Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) On 10/06/2024 at 06:23, dark vader said: Καλημέρα βρήκα σε καλή κατάσταση ένα ps1 και γιατί το δικό μου το έχω χάσει εδώ και πολλά χρόνια είπα να το πάρω αυτό που ανακάλυψα ήταν πως η κονσόλα είναι pal αλλά παίζει και ntsc , το ξέρατε αυτό; Συγκρίνοντας τα δύο πρωτόκολλα καταλαβαίνω πως με το ntsc έχω καλύτερη κίνηση στα παιχνίδια και μεγαλύτερη οθόνη εκεί που χάνει είναι στον ήχο και τα χρήματα σε σχέση με το pal αν κάποιος ξέρει αν αυτά που βλέπω είναι όντως έτσι ας γράψει στα σχολεία μπορεί και να κάνω και λάθος (στα χρώματα/ήχο) λόγω μπακαπ. Γενικά το NTSC είναι καλύτερη επιλογή συνήθως λόγω 30fps, έναντι 25fps στο PAL. Θεωρητικά το PAL έχει λίγο καλύτερη ανάλυση (625 scan lines vs 525 στο NTSC), αλλά στα γραφικά της εποχής δύσκολα θα καταλάβεις τη διαφορά, ενώ στα fps εγώ την καταλαβαίνω. 18 hours ago, Getta Robo said: Η κονσολα σου ειναι τσιπαρισμενη, γιαυτο μπορεις και παιζεις αντιγραφα και παιχνιδια αλλων περιοχων. Πραγματι, με εξαιρεση τον ηχο, στα χαρτια τα πραγματα εχουν οπως αναφερεις. Στη πραξη ομως, η απολυτη πλειοψηφια των παιχνιδιων ειναι απλα ανωτερη στα NTSC, αφου οι περισσοτερες εταιρειες τα δημιουργουσαν με το NTSC προτυπο. Στα παιχνίδια τότε υπήρχαν και άλλες διαφορές από περιοχή σε περιοχή, πχ. σε κάποια που βγήκαν πιο αργά σε PAL έχουν φτιαχτεί κάποια bugs, ενώ δεν έκαναν τότε και τόσο προσεχτικό development με την διαφορά των fps να επηρεάζει την ταχύτητα του παιχνιδιού (που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει). Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2024 από nick_souvlaki
Mr_Terror Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Ωραίες εποχές.Ο πειρατής της γειτονιάς μας οι μισές κόπιες που έδινε ήταν ntsc και ήθελες καλωδιο scart για να έχεις χρώμα στο παιχνίδι. 2
Getta Robo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 16 minutes ago, nick_souvlaki said: Στα παιχνίδια τότε υπήρχαν και άλλες διαφορές από περιοχή σε περιοχή, πχ. σε κάποια που βγήκαν πιο αργά σε PAL έχουν φτιαχτεί κάποια bugs, ενώ δεν έκαναν τότε και τόσο προσεχτικό development με την διαφορά των fps να επηρεάζει την ταχύτητα του παιχνιδιού (που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει). Εχεις καποια παραδειγματα με τα διαφορετικα και ανωτερα παιχνιδια για τις Ευρωπαικες εκδοσεις; Γνωριζω μολις ενα, το WipEout 3 - Special Edition οπου εχει ανωτερη εκδοση στην Ευρωπη, αφου αναπτυχθηκε στην Αγγλια. Για τις διορθωσεις στο κωδικα ενω εχει βαση σαν λογικη, σπανιως ομως εμπαιναν στο κοπο. Στις ΗΠΑ ειχαν απειρως περισσοτερες εκδοσεις (revisions), μιας και ειναι πολυ μεγαλυτερη αγορα.
nick_souvlaki Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 15 minutes ago, Getta Robo said: Εχεις καποια παραδειγματα με τα διαφορετικα και ανωτερα παιχνιδια για τις Ευρωπαικες εκδοσεις; Γνωριζω μολις ενα, το WipEout 3 - Special Edition οπου εχει ανωτερη εκδοση στην Ευρωπη, αφου αναπτυχθηκε στην Αγγλια. Για τις διορθωσεις στο κωδικα ενω εχει βαση σαν λογικη, σπανιως ομως εμπαιναν στο κοπο. Στις ΗΠΑ ειχαν απειρως περισσοτερες εκδοσεις (revisions), μιας και ειναι πολυ μεγαλυτερη αγορα. Θυμάμαι στα γρήγορα στο Crash Team Racing που έπαιζα τότε για κάποια bugs σε στατιστικά και animations/ήχους χαρακτήρων που ξεκλείδωνες με κωδικούς. Αλλά γενικά έχεις δίκιο. Μικρό βλακείες ήταν... όχι game breaking, σε καμία περίπτωση. Γενικά και εγώ όπου μπορώ (emulator και console) παίζω NTSC για τα έξτρα FPS.
Getta Robo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 16 minutes ago, nick_souvlaki said: Θυμάμαι στα γρήγορα στο Crash Team Racing που έπαιζα τότε για κάποια bugs σε στατιστικά και animations/ήχους χαρακτήρων που ξεκλείδωνες με κωδικούς. Αλλά γενικά έχεις δίκιο. Μικρό βλακείες ήταν... όχι game breaking, σε καμία περίπτωση. Γενικά και εγώ όπου μπορώ (emulator και console) παίζω NTSC για τα έξτρα FPS. Ενδιαφερον πληροφορια για το Crash Team Racing, δεν το γνωριζα. Βρηκα αναφορες πως το PAL Suikoden 2 εχει επισης καποιες διορθωσεις, σε σχεση με το NTSC-U επισης. Αλλα παιχνιδια, οπως τα Medievil, ενω αναπτυχθηκαν απο Αγγλικες ομαδες, ειχαν επισης ανωτερες NTSC εκδοσεις, αφου τις προσεξαν με διαφορες διορθωσεις. Το μεγαλυτερο προβλημα των PAL στο PS1 παντως ειναι οι μαυρες μπαρες. Σε ουκ ολιγα παιχνιδια ειναι αθλος να παιξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα