Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά., και σόρι αν δεν είμαι στη σωστή ενότητα.

Αγόρασα ένα prebuild PC πριν από ένα μήνα, και τις τελευταίες μέρες εμφανίζει το εξής πρόβλημα: μετά τα πρώτα 3-4 λεπτά αφού κάνω εκκίνηση, τα φώτα στα ανεμιστηράκια του case σβήνουν στιγμιαία και επανέρχονται. Αυτό συμβαίνει κάθε, περίπου, 5-10 δευτερόλεπτα. Καθώς το LED button πάνω στο case δεν κάνει τίποτα, έψαξα για τη μητρική μου (ASRock A520M-HVS) στη σελίδα της εταιρείας της, όμως δε βρήκα υποστηριζόμενο λογισμικό πέρα από ένα utility app που κάνει έλεγχο στους ανεμιστήρες και στην απόδοση της CPU. Πρόβλημα υπερθέρμανσης δε νομίζω πως τίθεται, καθώς εκτός του ότι οι ανεμιστήρες λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με το utility της ASRock, CPU και M/B είναι σταθερά στους 39-40 βαθμούς. Voltage επίσης σταθερά στις αναμενόμενες τιμές. Να τονίσω πως όταν τρέχω τεστ/καλιμπράρισμα απόδοσης, μέσα από το προαναφερθέν λογισμικό, για τους συγκεκριμένους ανεμιστήρες, το πρόβλημα ΔΕΝ εμφανίζεται καθόλου κατά τη διάρκεια του τεστ, ενώ ξεκινάει πάλι λίγο αφού ολοκληρωθεί. Επιπλέον, η ένταση του φωτός είναι ανάλογη της ισχύος στους ανεμιστήρες.

Μένω Αθήνα και τον υπολογιστή τον αγόρασα από κατάστημα της Θεσσαλονίκης, και επειδή φοβάμαι ότι στο τηλέφωνο θα μου πουν πως πρέπει να το δουν από κοντά (φημίζονται για αυτό), θα ήθελα πρώτα να δω τί έχουν τα τσακάλια του Ινσόμνια να προτείνουν για αυτό το πρόβλημα. Δεν είναι λειτουργικής φύσεως, αλλά προς το παρόν είναι αισθητικά ενοχλητικό και θέλω να βεβαιωθώ πως δεν αποτελεί σημάδι για κάτι σοβαρότερο!

Δημοσ.

Τα prebuilt γενικότερα (και ειδικότερα για το κατάστημα της σαλονίκης) φέρουν άθλιο hardware...

υποθέτω βάσει του ιστορικού, οτι φοράς κάποιο "σάπιο" psu (όχι απαραίτητα οτι είναι η αιτία του κακού)

Μπορείς να δώσεις περισσότερα στοιχεία για το build;

Το κουτί και τα fans ποια είναι;

Είναι argb τα fans και από που παίρνουν τροφοδοσία για ισχύ και έλεγχο χρώματος (εφόσον διαθέτουν);

Θα μπορούσες να τραβήξεις σε βίντεο το περιστατικό και να το δούμε για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...