killer76 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Ευχαριστιεμαι κουτακι και γυαλινο μπουκαλι. Με τιποτα δεν μπορω να ευχαριστηθώ το πλαστικο μπουκαλι. Απο την καταψυξη να ειναι, νομιζω οτι παντα ειναι ζεστο το αναψυκτικο. Επισης, τρελενομαι για κοκακολα απο μηχανημα τυπου goodys 3
kajwbtfe Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 1 λεπτό πριν, killer76 είπε Ευχαριστιεμαι κουτακι και γυαλινο μπουκαλι. Με τιποτα δεν μπορω να ευχαριστηθώ το πλαστικο μπουκαλι. Απο την καταψυξη να ειναι, νομιζω οτι παντα ειναι ζεστο το αναψυκτικο Έλα ρε φίλε και νόμιζα ότι ήταν ιδέα μου..Μια από τα ίδια και εγώ. 2
tasoe Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 9 hours ago, phanispal said: Εγώ θα το ρωτήσω πάλι. Όσο περισσότερο ανθρακικό έχει ένα αναψυκτικό, τόσο πιο πολύ το ευχαριστιέσαι; Για μένα ναι, αυτός είναι ο κύριος λόγος που φχαριστιέμαι ένα αναψυκτικό. Να σου κάψει τον οισοφάγο, να μη μπορείς να πιεις άλλο. Από μικρός και μέχρι πριν περίπου 15 χρόνια το κουτάκι 330ml το έπινα με 3 εκτεταμένες γουλιές. Δε μπορούσα να το κάνω 2 γιατί με έκαιγε. Οπότε το έπινα με σωστό timing πχ μετά από τα πρώτα 2 κομμάτια πίτσα, μετά από τα επόμενα 3, και την τελευταία γουλιά στο τέλος της πίτσας (8 κομμάτια). Πλέον κάνω το 500άρι μόνο 2 γουλιές, δεν καίει καθόλου, έχει καταντήσει αηδία. Χρείαζεσαι το εναμισάρι το οποίο πρέπει να το μοιραστείς με φίλο 750-750 και ακόμα και κει καμιά φορά μένεις ανικανοποίητος. Το γύρισα στις σόδες πριν καμιά 10ριά χρόνια αλλά και αυτές τελευταία έχουν πέσει σε απόδοση. Η μοναδική που είχε ΠΑΝΤΑ μπόλικο ανθρακικό και θύμιζε παλιές καλές εποχές αναψυκτικού ήταν η Tuborg lime και green tea αλλά τη σταμάτησαν πλέον οι κερατάδες, έχω να τη δω πάνω από μήνα στα σούπερ μάρκετ. 1
StamTheMan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 12 ώρες πριν, phanispal είπε Όσο περισσότερο ανθρακικό έχει ένα αναψυκτικό, τόσο πιο πολύ το ευχαριστιέσαι; Εγω προσωπικα ναι. 12 ώρες πριν, haris_216 είπε Προσωπικά το αντισταθμίζω λίγο με την ψύξη Ισχυει και εγω το ζω παραπανω αμα μεινει στην καταψυξη κανα μισαωρο 11 ώρες πριν, Nokia3210 είπε να πινεται τα γυαλινα μπουκαλακια στα παντα, εχουν αλλη γευση απο τα πλαστικα μπουκαλια ή τα κουτακια... Να μην πινετε απο τα πλαστικα θες να πεις. Η διαφορα γυαλινου με τενεκεδακι ειναι ελαχιστη. Τελευταια μαλιστα,οτι εχω πιει σε γυαλινο, σε ταβερνες,ειναι ιδιο με το κουτακι. Αν βαλεις στην συναρτηση την τιμη και το οτι ειναι 250 ml ( και φυσικα οτι συνηθως ειναι στην εστιαση ) κερδιζει με διαφορα το κουτακι. 3 ώρες πριν, killer76 είπε Με τιποτα δεν μπορω να ευχαριστηθώ το πλαστικο μπουκαλι. Δεν εχει το ιδιο ανθρακικο,αυτο σε χαλαει.
Mhdenistis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 8 ώρες πριν, killer76 είπε Ευχαριστιεμαι κουτακι και γυαλινο μπουκαλι. Με τιποτα δεν μπορω να ευχαριστηθώ το πλαστικο μπουκαλι. Απο την καταψυξη να ειναι, νομιζω οτι παντα ειναι ζεστο το αναψυκτικο. Επισης, τρελενομαι για κοκακολα απο μηχανημα τυπου goodys Επίσης και εγώ πάντα σε γυάλινο μπουκάλι αλλά προτιμώ και λίγο αλκοόλ, σε πλαστικό μόνο καθαρό νερό σε ανάγκη καμιά πορτοκαλάδα αν δεν υπάρχει νερό. 1
ifollowrivers Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 22 hours ago, phanispal said: Εγώ θα το ρωτήσω πάλι. Όσο περισσότερο ανθρακικό έχει ένα αναψυκτικό, τόσο πιο πολύ το ευχαριστιέσαι; Βασικά ναι. 1
The_Judas Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, phanispal είπε Εδώ νομίζω γίνεται κουβέντα και για την ποσότητα που έχει την πρώτη φορά που το ανοίγεις, γι' αυτό και αναρωτιέμαι. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να είναι λίγο "πεσμένο", δε λέμε ίσα που να το καταλαβαίνεις. Έχω ξαναγράψει ότι η πορτοκαλάδα Λουξ με ανθρακικό μου άρεσε ακριβώς επειδή δεν είχε πολύ ανθρακικό. Ακόμα και στις μπύρες δε θέλω να κυριαρχεί, θεωρώ ότι καλύπτει γεύσεις και νότες (δεν αναφέρομαι τόσο στις περιπτερόμπυρες, αλλά ακόμα και σ' αυτές). Δηλαδή πρέπει να σου καίει μύτη, στόμα και μάτια για να πεις ότι απολαμβάνεις; Εγώ νομίζω ότι περισσότερο η ζάχαρη ενισχύει την γεύση, η φρουκτόζη ή γενικά τα γλυκαντικά, καθώς και τα διάφορα αρωματικά έλαια. Οσον αφορά το ανθρακικό και μένα με ενοχλεί αν είναι υπερβολικά έντονο. Η αρχική συνταγή της coca cola ήταν φάρμακο για τον πονοκέφαλο και περιείχε και κοκαίνη. Δυστυχώς δεν την προλάβαμε αυτή την έκδοση 😄 Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2024 από The_Judas 1
senes Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Στις 10/6/2024 στις 12:41 ΜΜ, phanispal είπε Εγώ θα το ρωτήσω πάλι. Όσο περισσότερο ανθρακικό έχει ένα αναψυκτικό, τόσο πιο πολύ το ευχαριστιέσαι; https://www.youtube.com/watch?v=yo07lSd9gzs Το εξηγεί στα τελευταία 2,5 λεπτά. Δεν γνωρίζω αν ισχύει η εξήγηση που επικαλείται, φαίνεται πάντως πειστική.
michael92 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Στις 10/6/2024 στις 12:31 ΜΜ, haris_216 είπε Σημ. Αναρωτιέμαι αν στο θέμα του ανθρακικού (της μείωσής του) παίζει ρόλο και η πολύ πιο "ευαίσθητη" συσκευασία που υπάρχει πλέον στα κουτάκια. Με το περιβαλλοντικό πρόσχημα και το οικονομικό όφελος τα αλουμινένια κουτάκια έχουν γίνει πολύ λεπτά και παραμορφώνονται εύκολα στην παραμικρή μηχανική καταπόνηση. Μήπως (δεν το γνωρίζω) δεν θα άντεχαν μεταφορά και αποθήκευση με την παλιά/γνωστή πχ coke? Και εγώ νομίζω ότι αυτός είναι ο κυριότερος λόγος: https://www.fastcompany.com/91090705/cokes-new-bottle-is-lighter-thinner-and-uses-less-plastic 1
DrLo Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Στις 9/6/2024 στις 2:38 ΜΜ, paoke9 είπε Νομίζω έχουν χαλάσει τα αναψυκτικά. Σαν νερό πίνονται όλα. Αλλά πρόσεξα πως η Sprite είναι πολύ πιο καθαρή σαν υγρό από ο,τι το ίδιο το νερό. Πώς γίνεται αυτό; Και τι έχει αλλάξει τόσο πολύ στα αναψυκτικά; Το ανθρακικό είναι που λείπει; Βάζω το χέρι μου στη φωτιά, δεν ήταν έτσι παλιά. Έπινα κόκα κόλα και καταλάβαινα ότι έπινα κόκα κόλα, όχι νερό. Είναι σαν τα νερωμένα που πίναμε μωρά και γκρινιαζαμε. Αν με το "πιο καθαρή" εννοείς πιο "διαυγείς" , δηλαδή έχει χαμυλότερο NTU (Nephelometric Turbidity unit) , ένας δείχκτης του πόσο scatter-ει το φώς ένα υγρό΄, δε μου φαίνεται ούτε περίεργο αλλά ούτε και καλό/κακό Τα αναψυκτικά φτιάχονται ξεκινόντας με απιονισμένο νερό που έχει χαμηλότερο δείκτη. Αν το αναψυκτικό δε έχει μέσα κάπιο "σιρόπι" όπως πχ μια cola, αλλά είναι σχεδόν απιονισμένο νερό + λίγο ιχνοστοιχεία + ανθρακικό, όσο δεν το κουνάς για να κάνει φυσαλίδες μου φαίνεται αρκετά πιθανό να είναι "καθαρότερο" από το νερό βρύσης πχ. Αυτά τα ανθρακούχα νερά που είναι πολύ δημοφιλή στη κεντρική Ευρώπη θα είναι ακόμα πιο καθαρά υποθέτω. Δεν σημαίνει ότι το νερό βρύσης είναι βρώμικο.
ifollowrivers Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Παιδιά κάτι τρέχει σίγουρα και δεν είναι η φαντασία μου. Και αυτό ισχύει τόσο για τα αναψυκτικά όσο και για τις μπύρες. Είχα στο ψυγείο μπουκάλι κόκα κόλα που άνοιξα χθες και σήμερα που δοκίμασα λίγο είχε ήδη ξεθυμάνει. Οπότε λέω αντί να παραγγείλω σουβλάκια ας πάω να τα φάω εκεί και να πιω και μια "φρέσκια" κόκα κόλα κουτάκι... Ε λοιπόν παραγγέλνω και ήδη από τη πρώτη γουλιά αισθάνθηκα ότι δεν είχε σχεδόν καθόλου ανθρακικό! Θυμάμαι να σκέφτομαι "δεν εμένα σπίτι μου καλύτερα;" προχθές πάλι άνοιξα κουτάκι ήβη γκρέιπφρουτ και μετά από 2 ρουφιξιές είχε γίνει σκέτος χυμός... Το ίδιο συμβαίνει και με τις μπύρες! Σε λιγότερο από ένα λεπτό ο αφρός και όλες οι φυσαλίδες έχουν εξαφανιστεί και είναι σαν να πίνεις κατρουλιό. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2024 από ifollowrivers 1
phanispal Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Σχετικά με τις μπύρες, δεν παίζει πάντως. Αφρό οι περιπτερόμπυρες ούτως ή άλλως δεν κρατάνε, ειδικά αν είναι παγωμένες. Και τέλος πάντων ευκαιρία να κόψετε τα αναψυκτικά, γυρίστε το στις μπύρες, πιο θρεπτικές είναι. 2
ifollowrivers Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Παιδιά είμαι Αργεντινή και δηλώνω ότι το ανθρακικό της κόκα κόλα εδώ σου βγαίνει από τη μύτη. Κάντε ότι θέλετε με αυτή τη πληροφορία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα