Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω έχουν χαλάσει τα αναψυκτικά. Σαν νερό πίνονται όλα. Αλλά πρόσεξα πως η Sprite είναι πολύ πιο καθαρή σαν υγρό από ο,τι το ίδιο το νερό. Πώς γίνεται αυτό; 

Και τι έχει αλλάξει τόσο πολύ στα αναψυκτικά; Το ανθρακικό είναι που λείπει; Βάζω το χέρι μου στη φωτιά, δεν ήταν έτσι παλιά. Έπινα κόκα κόλα και καταλάβαινα ότι έπινα κόκα κόλα, όχι νερό. 

Είναι σαν τα νερωμένα που πίναμε μωρά και γκρινιαζαμε. 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paoke9 είπε

Νομίζω έχουν χαλάσει τα αναψυκτικά. Σαν νερό πίνονται όλα. Αλλά πρόσεξα πως η Sprite είναι πολύ πιο καθαρή σαν υγρό από ο,τι το ίδιο το νερό. Πώς γίνεται αυτό; 

Και τι έχει αλλάξει τόσο πολύ στα αναψυκτικά; Το ανθρακικό είναι που λείπει; Βάζω το χέρι μου στη φωτιά, δεν ήταν έτσι παλιά. Έπινα κόκα κόλα και καταλάβαινα ότι έπινα κόκα κόλα, όχι νερό. 

Μάλλον πίνεις βρώμικο νερό.

• Confused 1
  • Haha 6
Δημοσ.
2 ώρες πριν, paoke9 είπε

Έπινα κόκα κόλα και καταλάβαινα ότι έπινα κόκα κόλα, όχι νερό. 

επινες και αφριζε η μυτη σου!

• Like 2
Δημοσ.

Άσχετα από τα θέματα υγείας που σχετίζονται με τα αναψυκτικά (δε νομίζω να διαφωνεί κανείς) η πραγματικότητα είναι ότι είναι η πλήρης περιγραφή του "δεν τα κάνουν όπως παλιά" 

Ειδικά η Coca-Cola που αναφέρθηκε, απλά ΚΑΜΙΑ σχέση. 

Αν δε ανοίξεις ένα μπουκάλι (της όποιας χωρητικότητας) πιεις μια γουλιά και το ξανακλείσεις, στο επόμενο άνοιγμα θα γευθείς ένα ζαχαρόνερο του κερατά. 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, paoke9 είπε

Είναι σαν τα νερωμένα που πίναμε μωρά και γκρινιαζαμε. 

Πινε απο κουτακια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα διαβάσει σε ένα άρθρο, ποιος είναι πολλές φορές ο λόγος που έχουν αλλάξει σε πολλά πράγματα οι γευσεις (εμένα μου φαίνονται διαφορετικά αρκετά πράγματα, τυποποιημένα, που είχαν μια κλασσική γεύση και πλέον έχουν αλλάξει. Πχ μπισκότα, σοκολάτες κλπ).

Στην γεύση  παίζουν ρόλο τα συστατικά και η συνταγή του προϊόντος. Παλιά λοιπόν υπήρχαν Χ συστατικά και συντηρητικά που διαμόρφωναν και την γεύση που ξέραμε. Πλέον όμως μερικά συστατικά και συντηρητικά έχουν απαγορευτεί ως επιβλαβή, καρκινογόνα κλπ. Όταν λοιπόν ένα προιόν που το ξέραμε με μια γεύση που είχε διαμορφωθεί με Χ συστατικά, τώρα μπορεί να έχει X-10 συστατικά.

Επεξ/σία από killer76
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς και έχουν αλλάξει συστατικά (άσχετα τι λένε οι καμπάνιες περί "original" taste, recipe ή ότι άλλο σχετικό).

Σημαντικό όμως είναι ότι σίγουρα υπάρχει λιγότερο ανθρακικό, τουλάχιστον ως προς τα cola drinks. Προσωπικά το αντισταθμίζω λίγο με την ψύξη (κάτι κάνει) αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι το ίδιο έντονο ανθρακικό. Και βέβαια η "εξάτμισή" του γίνεται σε χρόνο dt από το άνοιγμα

Σημ. Αναρωτιέμαι αν στο θέμα του ανθρακικού (της μείωσής του) παίζει ρόλο και η πολύ πιο "ευαίσθητη" συσκευασία που υπάρχει πλέον στα κουτάκια. Με το περιβαλλοντικό πρόσχημα και το οικονομικό όφελος τα αλουμινένια κουτάκια έχουν γίνει πολύ λεπτά και παραμορφώνονται εύκολα στην παραμικρή μηχανική καταπόνηση. Μήπως (δεν το γνωρίζω) δεν θα άντεχαν μεταφορά και αποθήκευση με την παλιά/γνωστή πχ coke?

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Προσωπικά δεν μπορώ να στο απομονώσω, καθώς δεν ξέρω τι ισχύει/προηγήθηκε (αλλαγή συνταγής/συστατικών, ποσότητα/ένταση ανθρακικού).

Πάντως μιλώντας για το σήμερα (και ειδικά για την coca-cola) από τη στιγμή που χαθεί το ανθρακικό του κάθε κουτιού/μπουκαλιού (που πλέον "χάνεται" πολύ γρήγορα) κάνει μόνο για...νεροχύτη (να καθαρίσει και λίγο πουρί)

Σημ. Μιλώντας καθαρά για μένα, αν και στο σπίτι ήμουν ο μόνος που έπινα coca-cola, παλιά μια χαρά έπαιρνα 1,5 ή 2 λίτρα συσκευασία (πιο οικονομική από τα κουτάκια) την οποία κατανάλωνα σε 2-3 μέρες με πολλαπλά ανοιγοκλεισίματα. Όλα κομπλέ. Τώρα απλά ΔΕΝ "αντέχουν" 2ο άνοιγμα (για 3ο δεν το συζητάω καν)

• Like 5
Δημοσ.

Εδώ νομίζω γίνεται κουβέντα και για την ποσότητα που έχει την πρώτη φορά που το ανοίγεις, γι' αυτό και αναρωτιέμαι.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να είναι λίγο "πεσμένο", δε λέμε ίσα που να το καταλαβαίνεις.

Έχω ξαναγράψει ότι η πορτοκαλάδα Λουξ με ανθρακικό μου άρεσε ακριβώς επειδή δεν είχε πολύ ανθρακικό.

Ακόμα και στις μπύρες δε θέλω να κυριαρχεί, θεωρώ ότι καλύπτει γεύσεις και νότες (δεν αναφέρομαι τόσο στις περιπτερόμπυρες, αλλά ακόμα και σ' αυτές).

Δηλαδή πρέπει να σου καίει μύτη, στόμα και μάτια για να πεις ότι απολαμβάνεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Nokia3210 είπε

να πινεται τα γυαλινα μπουκαλακια στα παντα, εχουν αλλη γευση απο τα πλαστικα μπουκαλια ή τα κουτακια...

Ίσως και να ισχύει αυτό που λες (και μένα μου αρέσει το γυάλινο μπουκάλι σαν συσκευασία) αλλά:

• Πιο ακριβό
  • Δυσκολότερο στη μεταφορά/αποθήκευση
  • Δυσκολότερο να βρεθεί
  • (ως προς το σπίτι τα παραπάνω)
  • Ως προς τα μαγαζιά, χ...στε με με το μπουκάλι των 250ml στις ταβέρνες και τα σουβλατζίδικα. Προφανώς και θέλετε να μας τον "ακουμπήσετε" χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι αλλά ειλικρινά σε ποιον ενήλικα απευθύνεται αυτή η χωρητικότητα; εκτός αν μιλάμε για κάποιον που θέλει να το μιξάρει με το κρασί/ποτό του (not my thing)
Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...