Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 hours ago, konstantinos77g said:

Περαιτέρω μπλεγμένος;
Αν θες διευκρίνισε το.
Καλό είναι να ενημερωνόμαστε τι παίζει ακριβώς, γιατί και ο ίδιος είχα ολοκληρώσει δήλωση κλοπής στην αστυνομία χωρίς να βγάλω άκρη, αλλά δεν το κατάλαβα αυτό που αναφέρεις.

Ας υποθεσουμε οτι σου κλεβουν ενα κινητο/υπολογιστη και δεν το δηλωνεις στις αρχες, και οι κλεπταποδοχοι τα χρησιμοποιουν και πραττουν εγκληματα.

Νομικα, αν και στα εκλεψαν, ειναι περιουσιακα σου στοιχεια και θεωρητικα οι αρχες μπορουν να κινηθουν εναντιων σου ως συνεργος κτλ.

Θα πρεπει εσυ να τρεχεις σε δικαστηρια και να αποδειξεις οτι δεν σχετιζεσαι με τα περιστατικα, καλη τυχη εν ολιγης.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Spartan_X είπε

Το ποιο τραγικό που μου έχει τύχει εμένα είναι να μου έχουν σπάσει ροδάκια σε βαλίτσα - δεν ξερω αν έγινε στο Ελ.Βενιζέλος η στο Heathrow, πάντως ο ιμάντας μου έφερε τη βαλίτσα με ένα ροδάκι μείον. Και μετά τη τραβούσα τη βαλίτσα ανάπηρη στο μισό Λονδίνο 😛 ωραίες καταστάσεις. Αυτό πάντως που έπαθε η γυναίκα είναι - νομίζω - λίγο πρωτοφανές.

Έχετε δικαίωμα για αποζημίωση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) ...εξέπεμψε σήμα προς τις ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στη βαλίτσα, επιχειρώντας να τις εντοπίσει, και έτσι προέκυψε η πληροφορία πως όλα τα αντικείμενα βρίσκονταν σε συγκεκριμένη διεύθυνση στο Φορτ Λόντερντεϊλ.

2)...πήγε στην επίμαχη διεύθυνση, όμως δεν κατόρθωσε να επικοινωνήσει με κανέναν ένοικο. Όσο βρισκόταν εκεί, τράβηξε βίντεο και φωτογραφίες, καθώς είδε "διάφορες αποσκευές μπροστά στο σπίτι".

3)...κάλεσε την αστυνομία, η οποία αναζήτησε πληροφορίες για τη διεύθυνση μέσα από τη βάση δεδομένων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και εντόπισε ότι εκεί κατοικούσε ο Μπαζίλε. Ο 29χρονος άντρας εμφανιζόταν ως υπάλληλος καταστήματος μέσα στο αεροδρόμιο και είχε βάρδια την ημέρα της κλοπής.

4)...Η αστυνομία ζήτησε και έλαβε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, στο οποίο ο Μπαζίλε φέρεται να εισέρχεται στην αποθήκη του καταστήματος, έχοντας μαζί μια ροζ βαλίτσα καμπίνας...κλπ

Στο 2), ήταν εγκληματικό το λάθος της γυναίκας να προσπαθήσει να επικοινωνήσει με κάποιον ένοικο. Να του πει τι ? Ηξερε που έμπλεκε ? Nα της πει κάποιος περάστε μέσα να πιούμε τσάι και να βρούμε το λάθος ? Ισως να την γλύτωσε πολύ φθηνα... Μόλις πήρε το σήμα απο τις συσκευές έπρεπε να πάει κατευθείαν στην αστυνομία, γιατί αν ήταν σπείρα σε μισή ώρα μπορεί να είχαν διαμοιραστεί/απενεργοποιηθεί...

εντιτ

μετά την δίκη τον Αύγουστο εγώ θα διαπραγματευόμουν την όλη ιστορία με την Apple σαν real-life διαφήμιση... :) :)

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.

Προσωπικά δεν έχω ποτέ κάτι αξίας στην βαλίτσα.

Η βαλίτσα έχει μόνο ρούχα, ξυριστικά, κλπ.

Ότι είναι αξίας όπως Laptop, πορτοφόλι, κινητό, κλπ, τα έχω στο backpack.

Για να μην έχω έννοιες η βαλίτσα έχει μόνο ότι δεν θα το κλάψω αν χαθεί.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, Getta Robo said:

Ας υποθεσουμε οτι σου κλεβουν ενα κινητο/υπολογιστη και δεν το δηλωνεις στις αρχες, και οι κλεπταποδοχοι τα χρησιμοποιουν και πραττουν εγκληματα.

Νομικα, αν και στα εκλεψαν, ειναι περιουσιακα σου στοιχεια και θεωρητικα οι αρχες μπορουν να κινηθουν εναντιων σου ως συνεργος κτλ.

Θα πρεπει εσυ να τρεχεις σε δικαστηρια και να αποδειξεις οτι δεν σχετιζεσαι με τα περιστατικα, καλη τυχη εν ολιγης.

Και κάπου εδώ μπερδεύτηκα ακόμα πιο πολύ... 😂
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, αν δεν τα δηλώσεις ως κλοπή στην αστυνομία, δεν τρέχει τίποτα μετά.
Αν τα δηλώσεις έχεις την συνέχεια που αναφέρεις...
Από τα λίγα που γνωρίζω, γι' αυτό τον λόγο δεν δηλώνουμε στην αστυνομία απώλεια - κλοπή της αστυνομικής ταυτότητας μας;
Πέρα του να ακυρωθεί και να εκδώσουμε καινούργια, να μην χρησιμοποιηθεί σε παράνομους σκοπούς;
Αλλά και πάλι η αστυνομία αν δεν τα δηλώσουμε ως κλοπιμαία, η αστυνομία δεν μπορεί να ταυτοποιήσει τον νόμιμο ιδιοκτήτη αυτών; Από τα serial numbers και ιδιαίτερα στην περίπτωση των κινητών τηλεφώνων από το  IMEI;;; 😳

• Confused 1
Δημοσ.
6 minutes ago, konstantinos77g said:

Και κάπου εδώ μπερδεύτηκα ακόμα πιο πολύ... 😂
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, αν δεν τα δηλώσεις ως κλοπή στην αστυνομία, δεν τρέχει τίποτα μετά.
Αν τα δηλώσεις έχεις την συνέχεια που αναφέρεις...
Από τα λίγα που γνωρίζω, γι' αυτό τον λόγο δεν δηλώνουμε στην αστυνομία απώλεια - κλοπή της αστυνομικής ταυτότητας μας;
Πέρα του να ακυρωθεί και να εκδώσουμε καινούργια, να μην χρησιμοποιηθεί σε παράνομους σκοπούς;
Αλλά και πάλι η αστυνομία αν δεν τα δηλώσουμε ως κλοπιμαία, η αστυνομία δεν μπορεί να ταυτοποιήσει τον νόμιμο ιδιοκτήτη αυτών; Από τα serial numbers και ιδιαίτερα στην περίπτωση των κινητών τηλεφώνων από το  IMEI;;; 😳

Ακριβως το αντιθετο εννοω. Γιαυτο και τονισα οτι δηλωσε την κλοπη  των αντικειμενων και δεν την αμελησε.

Το ιδιο ισχυει φυσικα και για τις ταυτοτητες και για πολλα ακομα.

Η αστυνομια θεωρητικα μπορει να το κανει, αλλα ειναι περιπλοκο οταν εμπλεκεται δικαστηριο στη μεση. Πρεπει να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, Getta Robo said:

Ακριβως το αντιθετο εννοω. Γιαυτο και τονισα οτι δηλωσε την κλοπη  των αντικειμενων και δεν την αμελησε.

Το ιδιο ισχυει φυσικα και για τις ταυτοτητες και για πολλα ακομα.

Η αστυνομια θεωρητικα μπορει να το κανει, αλλα ειναι περιπλοκο οταν εμπλεκεται δικαστηριο στη μεση. Πρεπει να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.

Ξανά διάβασα το post του φίλου που ανέφερε για την κλοπή του Ipad του, αλλά δεν αναφέρει ότι έκανε έγγραφη αναφορά κλοπής απλά τηλεφωνική επικοινωνία - δήλωση με την αστυνομία είχε.
Το οποίο από τα λίγα που γνωρίζω, δεν ξέρω μπορεί να έχουν αλλάξει, δεν σε καλύπτει, πρέπει να γίνει εγγράφως.
Οπότε τα ίδια λέμε, πρέπει να γίνει δήλωση της κλοπής εγγράφως.
Αν γίνει η συγκεκριμένη έγγραφη δήλωση κλοπής στην αστυνομία, δεν έχει περεταίρω μπλεξίματα...
Καλά τα γνωρίζω;
Δεν ξέρω, μπορεί να γνωρίζεις κάτι παραπάνω... 😉

Δημοσ.
6 minutes ago, konstantinos77g said:

Ξανά διάβασα το post του φίλου που ανέφερε για την κλοπή του Ipad του, αλλά δεν αναφέρει ότι έκανε έγγραφη αναφορά κλοπής απλά τηλεφωνική επικοινωνία - δήλωση με την αστυνομία είχε.
Το οποίο από τα λίγα που γνωρίζω, δεν ξέρω μπορεί να έχουν αλλάξει, δεν σε καλύπτει, πρέπει να γίνει εγγράφως.
Οπότε τα ίδια λέμε, πρέπει να γίνει δήλωση της κλοπής εγγράφως.
Αν γίνει η συγκεκριμένη έγγραφη δήλωση κλοπής στην αστυνομία, δεν έχει περεταίρω μπλεξίματα...
Καλά τα γνωρίζω;
Δεν ξέρω, μπορεί να γνωρίζεις κάτι παραπάνω... 😉

Κανονικα πρεπει να δηλωθουν οι σειριακοι αριθμοι / IMEI των συσκευων στην αστυνομια ωστε με τη σειρα τους να ζητησουν απο τις εταιρειες και τους παροχους να βγουν εκτος δικτυου και σε περιπτωση οπου θα προσπαθουσαν να επικαλεστουν εγγυηση σε επισημο επισκευαστικο κεντρο, να επικοινωνησουν με τις τοπικες αρχες.

Το ιδιο ισχυει σε πολλες ηλεκτρικες συσκευες.

Δεν ξερω τι λοιπα μετρα ελαβε, κανονικα ομως αυτη ειναι η διαδικασια.

Για το δικαστηριο και για το οτι θα πρεπει σε αυτη τη χωρα να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας που ανεφερα παραπανω:

Υποθεση που συζητησα με φιλαρακι δικηγορο.

Παει καποιος διακοπες με την κοπελα του και αφηνει το αμαξι του κανονικα παρκαρισμενο. Το ιδιο βραδυ που ειχε φυγει, το κλεβουν και με την σειρα τους διαπραττουν οι κακοποιοι εγκληματα.

Επιστρεφει μερες μετα απο τις διακοπες και τον βρισκει η αστυνομια και τον παιρνουν μεσα για καταθεση. Τους ειπε ολη την ιστορια, οτι ηταν διακοπες, οτι εχει εισητηρια, μαρτυρες, καμερες απο λιμανια και επιχειρησεις που πηγε κτλ.

Ε και ετρεχε για ποσο καιρο σε δικαστηρια για να αποδειξει οτι δεν παρειχε το οχημα ο ιδιος αυτοβουλως, και οντως του κλαπηκε.

Με τον ανθρωπο να εχει τρελαθει και να σκεφτεται τι κανει στη βορειοτερη χωρα της Αφρικης και την νοτιοτερη των Βαλκανιων.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 minutes ago, Getta Robo said:

Κανονικα πρεπει να δηλωθουν οι σειριακοι αριθμοι / IMEI των συσκευων στην αστυνομια ωστε με τη σειρα τους να ζητησουν απο τις εταιρειες και τους παροχους να βγουν εκτος δικτυου και σε περιπτωση οπου θα προσπαθουσαν να επικαλεστουν εγγυηση σε επισημο επισκευαστικο κεντρο, να επικοινωνησουν με τις τοπικες αρχες.

Το ιδιο ισχυει σε πολλες ηλεκτρικες συσκευες.

Δεν ξερω τι λοιπα μετρα ελαβε, κανονικα ομως αυτη ειναι η διαδικασια.

Για το δικαστηριο και για το οτι θα πρεπει σε αυτη τη χωρα να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας που ανεφερα παραπανω:

Υποθεση που συζητησα με φιλαρακι δικηγορο.

Παει καποιος διακοπες με την κοπελα του και αφηνει το αμαξι του κανονικα παρκαρισμενο. Το ιδιο βραδυ που ειχε φυγει, το κλεβουν και με την σειρα τους διαπραττουν οι κακοποιοι εγκληματα.

Επιστρεφει μερες μετα απο τις διακοπες και τον βρισκει η αστυνομια και τον παιρνουν μεσα για καταθεση. Τους ειπε ολη την ιστορια, οτι ηταν διακοπες, οτι εχει εισητηρια, μαρτυρες, καμερες απο λιμανια και επιχειρησεις που πηγε κτλ.

Ε και ετρεχε για ποσο καιρο σε δικαστηρια για να αποδειξει οτι δεν παρειχε το οχημα ο ιδιος αυτοβουλως, και οντως του κλαπηκε.

Με τον ανθρωπο να εχει τρελαθει και να σκεφτεται τι κανει στη βορειοτερη χωρα της Αφρικης και την νοτιοτερη των Βαλκανιων.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικότατη απάντηση σου!
Τις διαδικασίες κτλ που αναφέρεις τα γνωρίζω χρόνια τώρα, δεν γνώριζα ότι μπορεί να γίνει η ίδια διαδικασία και για οτιδήποτε άλλο.
Καλό είναι να το γνωρίζουν όλοι! 😉
Οπότε για να ολοκληρώσουμε... Εφόσον κάνεις έγγραφη καταγγελία κλοπής στην αστυνομία, δεν υπάρχει περίπτωση μετά να μπλέξεις με δικαστήρια κτλ...
Καλά κατάλαβα;;;
Sorry που επιμένω, αλλά εκεί μπερδεύτηκα στην απάντηση σου, γιατί ζούμε στο Ελλάda και για τα πάντα τους έχω ικανούς... 😉

Δημοσ.
14 minutes ago, konstantinos77g said:

Σ' ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικότατη απάντηση σου!
Τις διαδικασίες κτλ που αναφέρεις τα γνωρίζω χρόνια τώρα, δεν γνώριζα ότι μπορεί να γίνει η ίδια διαδικασία και για οτιδήποτε άλλο.
Καλό είναι να το γνωρίζουν όλοι! 😉
Οπότε για να ολοκληρώσουμε... Εφόσον κάνεις έγγραφη καταγγελία κλοπής στην αστυνομία, δεν υπάρχει περίπτωση μετά να μπλέξεις με δικαστήρια κτλ...
Καλά κατάλαβα;;;
Sorry που επιμένω, αλλά εκεί μπερδεύτηκα στην απάντηση σου, γιατί ζούμε στο Ελλάda και για τα πάντα τους έχω ικανούς... 😉

Να εισαι καλα εσυ.

Εχω μιλησει με δικηγορους και εχω επισης προυπηρεσια σε πωλησεις και τεχνικη υποστηριξη, παντα ελεγα σε περιπτωση κλοπης να απευθυνονται στις αρχες αφου αυτες καθοριζουν τα επομενα βηματα.

Και αφου σε περιπτωση επιδιορθωσης και εγγυησης καταγραφεται υποχρεωτικα ο σειριακος αριθμος / IMEI ετσι ξερουμε μεσω του συστηματος αν μια συσκευη ειναι κλεμμενη.

Το ιδιο φυσικα ισχυει και για αλλες συσκευες. Πριν καποια χρονια, ετσι επιασαν μια σπειρα, αφου οι κονσολες PS4 ειχαν δηλωθει ως κλεμμενες και τις εντοπισαν οταν συνδεθηκαν διαδικτυακα.

Για τα νομικα παντως, δεν το γνωριζω, αυτο ειναι αποφαση των δικαστηριων. Ωστοσο εχει τεραστια διαφορα να δηλωσει κανεις τα κλεμμενα, απο το να μην κανει τιποτα και να χρησιμοποιηθουν για εγκληματικες ενεργειες.

Γιαυτο και ανεφερα το περιστατικο με το κλεμμενο αμαξι οσο ο ανθρωπος ηταν διακοπες και δεν ειχε ιδεα. Πηγαν να τον βγαλουν συνεργο απο το πουθενα.

• Thanks 1
Δημοσ.
23 hours ago, Spartan_X said:

Το ποιο τραγικό που μου έχει τύχει εμένα είναι να μου έχουν σπάσει ροδάκια σε βαλίτσα - δεν ξερω αν έγινε στο Ελ.Βενιζέλος η στο Heathrow, πάντως ο ιμάντας μου έφερε τη βαλίτσα με ένα ροδάκι μείον. Και μετά τη τραβούσα τη βαλίτσα ανάπηρη στο μισό Λονδίνο 😛 ωραίες καταστάσεις. Αυτό πάντως που έπαθε η γυναίκα είναι - νομίζω - λίγο πρωτοφανές.

To ΠΙΟ τραγικό...

Δημοσ.

Και εμενα μου κλεψανε πριν 1 χρονο την βαλιτσα στην Spirit σε πτήση NY - Los Angeles. Αλήτες μόνο και παχύσαρκοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 hours ago, Getta Robo said:

Να εισαι καλα εσυ.

Εχω μιλησει με δικηγορους και εχω επισης προυπηρεσια σε πωλησεις και τεχνικη υποστηριξη, παντα ελεγα σε περιπτωση κλοπης να απευθυνονται στις αρχες αφου αυτες καθοριζουν τα επομενα βηματα.

Και αφου σε περιπτωση επιδιορθωσης και εγγυησης καταγραφεται υποχρεωτικα ο σειριακος αριθμος / IMEI ετσι ξερουμε μεσω του συστηματος αν μια συσκευη ειναι κλεμμενη.

Το ιδιο φυσικα ισχυει και για αλλες συσκευες. Πριν καποια χρονια, ετσι επιασαν μια σπειρα, αφου οι κονσολες PS4 ειχαν δηλωθει ως κλεμμενες και τις εντοπισαν οταν συνδεθηκαν διαδικτυακα.

Για τα νομικα παντως, δεν το γνωριζω, αυτο ειναι αποφαση των δικαστηριων. Ωστοσο εχει τεραστια διαφορα να δηλωσει κανεις τα κλεμμενα, απο το να μην κανει τιποτα και να χρησιμοποιηθουν για εγκληματικες ενεργειες.

Γιαυτο και ανεφερα το περιστατικο με το κλεμμενο αμαξι οσο ο ανθρωπος ηταν διακοπες και δεν ειχε ιδεα. Πηγαν να τον βγαλουν συνεργο απο το πουθενα.

Τα ίδια συμβουλεύω και εγώ σε όσους πέσουν θύματα κλοπής!
Να είσαι καλά και πάλι! 😊

Επεξ/σία από konstantinos77g
  • Thanks 1
Δημοσ.

Kαλά πόσο γιωτάς πια αυτός ο κλέφτης ? Μπροστά στις κάμερες πήγε και έκανε το ξεσκαρτάρισμα ? Στη συνέχεια βλέπει συσκευές apple και δεν του κόβει πως μπορούν να εντοπιστούν ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...