Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με δίσκο ssd m2

StathisKoutatatzis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα έχω ένα εξωτερικό δίσκο  SSD SAMSUNG MZ-V7S1T0BW 970 EVO PLUS 1TB V-NAND NVME PCIE GEN 3.0 X4 M.2 2280 με την θήκη RAIDSONIC ICY BOX IB-1817M-C31 EXTERNAL TYPE-C ALUMINIUM ENCLOSURE FOR M.2 NVME SSD ωστόσο όταν τον δουλεύω κυρίως σε αντιγραφή τραγουδιών (γιατί είμαι dj) μου ανεβάζει αρκετά μεγάλες θερμοκρασίες πιστεύετε ότι φταίει ο δίσκος η θήκη ? 

Επισης πρόσφατα όταν το σύνδεσα στον υπολογιστή μου για να παίξω δεν μου αναγνώριζε αρκετούς φακέλους και μου ανέφερε ότι ο δίσκος είναι κατεστραμμένος....παρόλα αυτά του έκανα την γνωστή επιδιόρθωση και μου έπαιξε να πω επίσης ότι ο δίσκος είναι ntfs.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, StathisKoutatatzis είπε

RAIDSONIC ICY BOX IB-1817M-C31 EXTERNAL TYPE-C ALUMINIUM ENCLOSURE FOR M.2 NVME SSD

Λογικά δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα. Έχω και εγώ παρόμοια θήκη. Όμως εάν τον χρησιμοποιείς αρκετή ώρα και με τις θερμοκρα΄σιες που επικρατούν αυτή την εποχή είναι λογικό να βλέπεις υψηλές θερμοκρασίες (δες λες όμως πόσο υψηλές είναι αυτές).

13 λεπτά πριν, StathisKoutatatzis είπε

ωστόσο όταν τον δουλεύω κυρίως σε αντιγραφή τραγουδιών (γιατί είμαι dj)

Πως αντιγράφεις τα αρχεία; Δηλαδή ποια διαδικασία ακολουθείς; Κάνεις την όποια δουλειά απευθείας στον SSD; 

15 λεπτά πριν, StathisKoutatatzis είπε

δεν μου αναγνώριζε αρκετούς φακέλους και μου ανέφερε ότι ο δίσκος είναι κατεστραμμένος

Ο δίσκος δεν παθαίνει κάτι τόσο εύκολα. Τον χρησιμοποιείς αλλού; Σε άλλον υπολογιστή; Τον αφαιρείς κανονικά από το όποιο σύστημα με το Safe Removal; Τι ρυθμίσεις έχεις για τον εν λόγω δίσκο; Τι policies εφαρμόζονται;

image.png.8b3980708b22386145d184993716c5ab.png  

Αρχικά για την θερμοκρασία του δίσκου όταν κάνει απαιτητική εργασία αντιγραφή αρχείων σε βαθμούς δεν την γνωρίζω αλλά δεν μπορείς να πιάσει την θήκη πάνω από 10 δευτερόλεπτα 

Η αντιγραφή των αρχείων γίνεται κατευθείαν στον δίσκο και ότι κάνω δουλεύω με αυτό 

Ναι κάνω κανονικά ασφαλή κατάργηση όσον αφορά τα policies δεν το γνωρίζω πρέπει να το δω άρα δεν νομίζεις ότι παίζει ρόλο που είναι ntfs να μην μπω στην διαδικασία να το κάνω exfat 

Τσεκαρε να είναι απενεργοποιημένο το defragment (βελτιστοποίηση δίσκου) για το συγκεκριμένο δίσκο, απο τις ιδιότητες. Στους ssd το defragment περισσότερο ζημιά κάνει... Το filesystem δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα τις θερμοκρασίες αλλά βοηθάει στην προσπέλαση των αρχείων και επεξεργασία. Το exfat έχει το.καλο ότι είναι προσπελάσιμο από πολλά συστήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...