Djkenny21 Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου Καλησπέρα μάγκες, πήρα μια Sapphire Radeon RX 7800 XT 16GB GDDR6 Nitro+ τον Ιανουάριο, μετά από λίγους μήνες με λίγη χρήση σχετικά δεν έχω ιδέα τι ακριβώς έχει πάθει, είχα το pc προχθές επιφάνεια εργασίας χωρίς να κάνει κάποια ενέργεια και έτσι όπως ήταν, σβήνει η οθόνη (no signal) τα ανεμιστήρακια της κάρτας πήγαν 100% και αναγκαστικά έκανα επανεκκίνηση απ' το κουμπί, από τότε το κάνει συνέχεια, είτε μόλις πάει να ανοίξει το pc είτε μετά από 5-10 λεπτά, επίσης στο task manager δεν μου εμφανίζει κάν την κάρτα, στην διαχείριση συσκευών την κάρτα μου την έβγαζε με ενα θαυμαστικό πάνω κι έγραφε σφάλμα 22 σαν να ήταν απενεργοποιημένη, το AMD Adrenaline δεν λειτουργούσε μου έβγαζε σφάλμα 207, κάποια στιγμή μετά από μια επανεκκίνηση μου έβγαλε και κάτι κόκκινα artifacts σε όλη την οθόνη (που δεν είναι καλό σημάδι αποτι ξέρω μια φορά μόνο το έκανε αυτό μετά δεν το ξανα έκανε), δοκίμασα ότι λύση υπήρχε στο ίντερνετ, ξανά έβαλα drivers, ξανά έβαλα το adrenaline και δεν κατάφερα κάτι, μόνο κάποια στιγμή που έκανα απεγκατάσταση την κάρτα απο την διαχείριση συσκευών και την ξανά έβαλαν αυτόματα τα windows έκανε σαν να έφτιαξε, έκανα 2-3 επανεκκινήσεις, μπήκα game να δοκιμάσω όλα φαινόντουσαν μια χαρά ούτε θερμοκρασίες ούτε τίποτα και μετά απο περίπου 15 λεπτά το ξανά έκανε. Μάλλον έτυχα σε ελατοματικο κομμάτι? Πάντως πολλά προβλήματα γενικά έχουν οι AMD απ'ότι έχω δει στο ίντερνετ κι άλλοι έχουν παρόμοια προβλήματα. Χρόνια χρησιμοποιούσα Nvidia δεν είχα κανένα θέμα, μεγάλο λάθος που είπα να δοκιμάσω AMD. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει κάπως? Εχω ξεκινήσει διαδικασία εγγύησης κι απο μέρα σε μέρα θα την στείλω πίσω για έλεγχο αν έχει κανείς καμία ιδέα για το τι παίζει ας βάλει ενα χεράκι. Τα PC Specs μου είναι τα παρακάτω: MOBO: MSI MPG B500 Gaming Plus GPU: Sapphire Radeon RX 7800 XT 16GB Nitro+ CPU: AMD Ryzen 9 5900X RAM: Corsair Vengeance Pro 32GB DDR4 3600 (2x16) PSU: Thermaltake 750W 80 Plus Bronze
Λύση akoinonitos Δημοσ. 8 Ιουνίου Λύση Δημοσ. 8 Ιουνίου καλησπερα , κατεβασε το ddu https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download/ κανε απεγκατασταση με το recomended τροπο και μετα περασε τους τελευταιους drivers https://www.amd.com/en/support/download/drivers.html 2
Djkenny21 Δημοσ. 8 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε καλησπερα , κατεβασε το ddu https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download/ κανε απεγκατασταση με το recomended τροπο και μετα περασε τους τελευταιους drivers https://www.amd.com/en/support/download/drivers.html Θα το δοκιμάσω σε λίγο, όλο το βράδυ σήμερα θα κάνω δοκιμές. Με προβλημάτησαν πολύ τα κόκκινα pixelakia που έβγαλε σε κάποια φάση σε όλη την οθόνη...
Πέτρος Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 19 λεπτά πριν, Djkenny21 είπε Θα το δοκιμάσω σε λίγο, όλο το βράδυ σήμερα θα κάνω δοκιμές. Με προβλημάτησαν πολύ τα κόκκινα pixelakia που έβγαλε σε κάποια φάση σε όλη την οθόνη... Τα παραπάνω που λέει ο ακοινώνητος, με κλειστό δίκτυο (είτε wifi, είτε καλώδιο), μέχρι να τελειώσει όλη η διαδικασία και να κάνεις και τις απαραίτητες επανεκκινησεις. 1
Djkenny21 Δημοσ. 8 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 50 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Τα παραπάνω που λέει ο ακοινώνητος, με κλειστό δίκτυο (είτε wifi, είτε καλώδιο), μέχρι να τελειώσει όλη η διαδικασία και να κάνεις και τις απαραίτητες επανεκκινησεις. τα έκανα, για να δούμε πως θα πάει?.. Μέχρι στιγμής όλα καλά φαίνονται.. 1
tzavardin Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Απλά μην περνάς καινούριους drivers χωρίς ddu σε amd κάρτες. Δεν δουλεύει. Και σε nvidia μου είχε τύχει να κάνει artifacting σε καινούριους drivers απο την εφαρμογή αλλά τους ξαναπέρασα και έφτιαξε. Με την amd δεν δουλεύει ποτέ.
Djkenny21 Δημοσ. 9 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 14 λεπτά πριν, tzavardin είπε Απλά μην περνάς καινούριους drivers χωρίς ddu σε amd κάρτες. Δεν δουλεύει. Και σε nvidia μου είχε τύχει να κάνει artifacting σε καινούριους drivers απο την εφαρμογή αλλά τους ξαναπέρασα και έφτιαξε. Με την amd δεν δουλεύει ποτέ. Ασε κόντεψα να πάθω έμφραγμα φίλε, καινούρια κάρτα, έπαιζα τόσο καιρό μια χαρά και στα καλά καθούμενα μου κάνει τέτοια κόλπα? Μακριά, σε κανά χρόνο μπορεί να ξανα κάνω update τους drivers xD. 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Τα παραπάνω που λέει ο ακοινώνητος, με κλειστό δίκτυο (είτε wifi, είτε καλώδιο), μέχρι να τελειώσει όλη η διαδικασία και να κάνεις και τις απαραίτητες επανεκκινησεις. Να ρωτήσω.. τώρα που έκανα clean uninstall με το πρόγραμμα το παραπάνω, πρέπει να κατεβάσω και κανένα chipset για motherboard η δεν χρειάζεται? 24 λεπτά πριν, tzavardin είπε Απλά μην περνάς καινούριους drivers χωρίς ddu σε amd κάρτες. Δεν δουλεύει. Και σε nvidia μου είχε τύχει να κάνει artifacting σε καινούριους drivers απο την εφαρμογή αλλά τους ξαναπέρασα και έφτιαξε. Με την amd δεν δουλεύει ποτέ. Αρα να μην κάνω update καθόλου με το adrenaline όταν μου ζητάει?
Πέτρος Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 12 λεπτά πριν, Djkenny21 είπε Ασε κόντεψα να πάθω έμφραγμα φίλε, καινούρια κάρτα, έπαιζα τόσο καιρό μια χαρά και στα καλά καθούμενα μου κάνει τέτοια κόλπα? Μακριά, σε κανά χρόνο μπορεί να ξανα κάνω update τους drivers xD. Να ρωτήσω.. τώρα που έκανα clean uninstall με το πρόγραμμα το παραπάνω, πρέπει να κατεβάσω και κανένα chipset για motherboard η δεν χρειάζεται? Αρα να μην κάνω update καθόλου με το adrenaline όταν μου ζητάει? Όχι, δεν χτυπάει τους υπόλοιπους οδηγούς το ddu, εκτός εξαιρετικού απροόπτου.,δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Η αλήθεια είναι ότι η αναβάθμιση στην αμδ είναι σχετικά προβληματική, αν και συνήθως φταίνε τα win για αυτό. Στην 7 σειρά, το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να είναι γενικά σπάνιο. Μια λύση είναι να κατεβάζεις τον οδηγό από την αμδ, να κλείνεις το δίκτυο, να κλείνεις και το adrenaline μέσα από task manager και μετά να βάζεις το νέο οδηγό. Το καλό είναι ότι μπορείς να κάνεις πλήρως export/import τις ρυθμίσεις σχεδόν σε κάθε έκδοση. 1
akoinonitos Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Η amd μεσα στον φακελο της στο programms εχει το clean uninstall utility ,αν θες πριν κανεις καποια ανανεωση στους drivers μπορεις να τρεχεις αυτο ,δεν χρειαζεται ddu καθε φορα. Εγω προσωπικα τους περναω απο το adrenaline χωρις ddu η clean uninstaller ,δεν ειχα ποτε μου θεμα, μονο οταν περνας beta εκδοσεις θεωρω οτι ειναι καλυτερα να κανεις απεγκατασταση πρωτα. Windows 10 εχεις η 11? 4
scorpion8283 Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 8 hours ago, akoinonitos said: Η amd μεσα στον φακελο της στο programms εχει το clean uninstall utility ,αν θες πριν κανεις καποια ανανεωση στους drivers μπορεις να τρεχεις αυτο ,δεν χρειαζεται ddu καθε φορα. Εγω προσωπικα τους περναω απο το adrenaline χωρις ddu η clean uninstaller ,δεν ειχα ποτε μου θεμα, μονο οταν περνας beta εκδοσεις θεωρω οτι ειναι καλυτερα να κανεις απεγκατασταση πρωτα. Windows 10 εχεις η 11? Το ιδιο κι εγω...δεν ειχα ποτε θεμα με το uninstall utility της AMD. Το τρεχεις, σε βγαζει σε safe mode, restart και ετοιμο για νεους drivers.... Ddu χρησιμοποιουσα πιο παλια, και σιγουρα σε μεταβαση απο nvidia σε Amd και τουμπαλιν. 2
Djkenny21 Δημοσ. 9 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 12 ώρες πριν, akoinonitos είπε Η amd μεσα στον φακελο της στο programms εχει το clean uninstall utility ,αν θες πριν κανεις καποια ανανεωση στους drivers μπορεις να τρεχεις αυτο ,δεν χρειαζεται ddu καθε φορα. Εγω προσωπικα τους περναω απο το adrenaline χωρις ddu η clean uninstaller ,δεν ειχα ποτε μου θεμα, μονο οταν περνας beta εκδοσεις θεωρω οτι ειναι καλυτερα να κανεις απεγκατασταση πρωτα. Windows 10 εχεις η 11? Windows 11 έχω, απο Adrenaline έκανα οτι update χρειαζόταν όπως ο περισσότερος κόσμος φαντάζομαι, που να ξέρω οτι θα ήμουν στο 1% που θα γινόταν όλο αυτό το θέμα.. και Nvidia όταν είχα πάντα απ το Geforce Experience έκανα οτι update χρειαζόταν, είχα αλλάξει τουλάχιστον 4-5 Nvidia κάρτες και ποτέ δεν είχα θέμα. Τι να πω, αφού όλα πήγαν καλά μια χαρά. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!! 4
Phaethonas Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Κάνε που και που κάνα update για chipset drivers. Και μακριά από beta drivers....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα