Προς το περιεχόμενο

Νέα Copilot+ laptops από την MSI με επεξεργαστές Intel Lunar Lake και AMD Ryzen AI 300


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η MSI έδωσε το «παρών» στην έκθεση Computex 2024 με έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους ανάμεσα σε όλους τους κατασκευαστές,  παρουσιάζοντας μια σειρά Copilot+ συστημάτων, που ενσωματώνουν τους πιο σύγχρονους επεξεργαστές από Intel και AMD.

Τα νέα μοντέλα ξεχωρίζουν για την μεγάλη υπολογιστική ισχύ τεχνητής νοημοσύνης που υπερβαίνει τα 100 TOPS και την ευρεία συμβατότητα με περισσότερα από 500 βελτιστοποιημένα AI μοντέλα.

Συγκεκριμένα η εταιρεία παρουσίασε τα νέα Prestige και Summit, τα κορυφαία της Copilot+ laptops για επαγγελματική και παραγωγική χρήση. Tα μοντέλα ενσωματώνουν το νέο επεξεργαστή της Intel με την κωδική ονομασία Lunar Lake που επίσης ανακοινώθηκε στην έκθεση. Στόχος του νέου επεξεργαστή της Intel και των συστημάτων που τον ενσωματώνουν είναι να προσφέρει έως και τριπλάσια απόδοση σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε σχέση με την προηγούμενη γενιά αλλά και μεγαλύτερη αυτονομία.

Με το συνδυασμό GPU, CPU και NPU, οι νέοι επεξεργαστές παρέχουν πάνω από 100 TOPS υπολογιστικής ισχύος AI, επιτρέποντας την εκτέλεση περισσότερων AI εφαρμογών και υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο.

CleanShot2024-06-11at14_54.11@2x.jpg.a1261fb95b7dc14582d81b49d25d8ff3.jpg

Με τη βελτιστοποίηση περισσότερων από 500 μοντέλων AI, η νέα πρόταση της Intel αποτελεί μία από τις καλύτερες πλατφόρμες για την ανάπτυξη υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης. Εκτός από την κορυφαία απόδοση AI, διαθέτει εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, με αποτέλεσμα ελαφρύτερα και λεπτότερα laptops για εργασία και παραγωγικότητα, με εκτεταμένη αυτονομία.

Με βάση αυτά που μοιράστηκαν μαζί μας τα στελέχη της εταιρείας, τα Prestige είναι διαθέσιμα σε τρία μεγέθη με οθόνες 13, 14 και 16 ίντσες αντίστοιχα. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν για τα εξαιρετικά μικρά πλαίσια περιμετρικά της οθόνης αλλά  και τη μεγάλη αυτονομία. Το Prestige 13 AI+ Evo ζυγίζει μόλις 990 γραμμάρια και διαθέτει μπαταρία 75Wh, εξασφαλίζοντας ολοήμερη λειτουργία χωρίς διακοπή. Όλα τα μοντέλα Prestige έχουν αναβαθμιστεί με κάμερα 5 megapixel για υψηλής ποιότητας live streaming και δυνατότητες τηλεδιασκέψεων.

Το Summit 13 AI+ Evo, ένα ακόμη μέλος της σειράς για επαγγελματίες και παραγωγικότητα, ενσωματώνει τους νέους επεξεργαστές Intel Core Ultra, ελαφρύ σχεδιασμό, ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και το MSI Pen 2 stylus με υποστήριξη MPP 2.6, καθιστώντας το ως το απόλυτο flip laptop 13 ιντσών.

Εκτός από τις προτάσεις της που αφορούν την τελευταία πρόταση της Intel, η MSI προχώρησε στα αποκαλυπτήρια και των Stealth A16 AI+ και Creator A16 AI+, των πιο ελαφριών gaming laptop που ενσωματώνουν τη νέα σειρά επεξεργαστών Ryzen AI 300 από την AMD. 

Οι επεξεργαστές AMD Ryzen AI 300 Series στηρίζονται στη νέα Zen 5 αρχιτεκτονική της εταιρείας, ενσωματωμένα γραφικά και NPU, προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις. Η νέα αρχιτεκτονική XDNA 2 παρέχει έως και τριπλάσια υπολογιστική ισχύ AI σε σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα, επιτρέποντας την απευθείας εκτέλεση παραγωγικών εφαρμογών AI και προηγμένων γλωσσικών μοντέλων στο laptop.

CleanShot2024-06-11at14_54.47@2x.jpg.8006391d473536c02b373cbdaf292b92.jpg

Η ενσωματωμένη μονάδα γραφικών Radeon 800M series διαθέτει έως και 33% περισσότερους πυρήνες γραφικών σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, εξασφαλίζοντας θεωρητικά μια κορυφαία gaming εμπειρία. Παράλληλα, η μονάδα επεξεργαστή υποστηρίζει έως και 12 μεγάλους πυρήνες και έως 50% περισσότερη ενσωματωμένη μνήμη.

Τα Stealth A16 AI+ και Creator A16 AI+ εξοπλίζονται επίσης με την κορυφαία τεχνολογία γραφικών NVIDIA GeForce RTX 40 series, παρέχοντας ασύγκριτη υπολογιστική ισχύ AI. Οι κάρτες GeForce RTX, σχεδιασμένες για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, διαθέτουν εξειδικευμένους πυρήνες AI Tensor που προσφέρουν απαράμιλλη απόδοση και πρωτοποριακές δυνατότητες. Χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά AI, μεταμορφώνουν τον τρόπο εργασίας και gaming των χρηστών, από την ενίσχυση της δημιουργικότητας και την εξαιρετικά αποδοτική παραγωγικότητα, έως το ταχύτατο gaming.

CleanShot2024-06-11at14_55.20@2x.jpg.d4c8df65b0285c64ed53492be2c41cd0.jpg

Εκτός από τον νέο επεξεργαστή και την κορυφαία υπολογιστική ισχύ AI, τα Stealth A16 AI+ και Creator A16 AI+ ξεχωρίζουν για το ελαφρύ πλαίσιο από κράμα μαγνησίου-αλουμινίου, το προηγμένο σύστημα ψύξης Cooler Boost 5 και την πληθώρα θυρών, αναδεικνύοντάς τα ως τα πιο ολοκληρωμένα και φορητά gaming και creator laptops 16 ιντσών.

Επιπλέον, η MSI παρουσίασε τα επαγγελματικά laptops Summit A16 AI+ και Prestige A16 AI+ που ενσωματώνουν τους τελευταίους επεξεργαστές AMD Ryzen AI 300 Series. Διαθέτουν ισχυρή μπαταρία 82Wh και μικρό βάρος για την κατηγορία τους, καθιστώντας τα ως την ιδανική επιλογή για τους επαγγελματίες βάζουν σε απόλυτη προτεραιότητα το συνδυασμό φορητότητας – επιδόσεων.

Όπως ενημερωθήκαμε, τα νέα συστήματα που βασίζονται στους Lunar Lake επεξεργαστές της Intel θα κυκλοφορήσουν μέσα στο Φθινόπωρο ενώ αυτά της AMD προηγούνται αφού τα πρώτα συστήματα που τους ενσωματώνου, θα κυκλοφορήσουν από τον επόμενο μήνα.

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέρουσες επιλογές ωστόσο θα είναι πανάκριβα για τον μέσο χρήστη και φυσικά δεν έχουν αξιολογηθεί οι επιδίδεις τους 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιτέλους! Με τον εμπορικό ανταγωνισμό να εντείνεται στα AI chips θα πέσουν οι τιμές και θα βελτιωθεί ταχύτερα ο συγκεκριμένος τομέας. 

J.A.R.V.I.S. πλησιάζει η ώρα σου! 

  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ακόμα χρησιμοποιούν πλαστικό στο σασί στα ακριβά laptops…

Εκτός αυτού είναι η ιδέα μου ή είναι λιγο χοντρά με industrial σχεδίαση. Τα βρίσκω εξαιρετικά βαρετά σχεδιαστικά. Το εσωτερικό τους μένει να δοκιμαστεί…

Το spywa… το software της MS ήθελα να πω, μένει να δούμε πως θα δουλεύει με αυτά και πόσους πόρους θα καταναλώνει με όλη αυτή την ενσωματωμένη σαβούρα που έχει…

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν κραταω ιστορικα δεδομενα.

Δεν κραταω δεδομενα στον υπολογιστη.

Ποιο ειναι το νοημα του copilot+ ?

 

Κανενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...