Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθώς θα προχωρήσω σε ανακαίνιση του διαμερίσματος, ένα από τα σημαντικότερα θέματα είναι σε ποια λύση θα προχωρήσω για την θέρμανση/ψύξη του. Ο προβληματισμός μου είναι  ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός για μακροπρόθεσμο (επόμενα 20-30 χρονιά) όφελος κυρίως στο κόστος χρήσης.  Καθώς οι χειμώνες όλο και λιγοστεύουν θεωρώ ότι αξίζει να δώσω μεγαλύτερη βαρύτητα στην ψύξη που προμηνύεται να χρησιμοποιείται περισσότερο.

Από την δική μου έρευνα περισσότερο έχω μπερδευτεί καθώς οι επιλογές είναι αρκετές. Θα προγραμματίσει μελέτη από μηχανικό αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας συμβουλές και προτάσεις.

Το διαμέρισμα είναι 75 τ.μ. στον 4ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας χωρίς θερμομόνωση (θέλω να κάνω αλλά μου είπαν ότι δεν μπορώ χωρίς την άδεια της πολυκατοικίας. Σκοπεύω  να ρωτήσω και τον μηχανικό).  Χειμώνες δεν έχουμε ψυχρούς, άντε να χιονίσει κάθε 2-3 χρόνια αλλά έχουμε πολύ υγρασία.
Μερικές από τις επιλογές μου:

• Ενδοδαπέδια, σώματα που υπάρχουν ήδη ή fan coil (δεν τα προτιμώ λόγο θορύβου)?
  • Φυσικό αέριο για θέρμανση και κλιματιστικά για ψύξη? Αντλία θερμότητας  για ψύξη/θέρμανση με Ενδοδαπέδια ή fan coil?

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας

Επεξ/σία από mike299
Δημοσ.

Προσωπικά θα πήγαινα σε ενδοδαπεδια με αντλία θερμότητας για θέρμανση το χειμώνα και δροσισμό το καλοκαίρι. Ακριβό στην εγκατάσταση,  φθηνό στη χρήση. Δεύτερη επιλογή η αντλία με fan coils. Μόνωση και καλά κουφώματα/παράθυρα τα θεωρώ απαραίτητα!

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...