mariosnik_ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο επίπεδο Scanner. Στις επιλογές βλέπω κάποια που λένε 4800dpi ενώ σε άλλα λιγότερα dpi. Το θέλω μόνο για έγγραφα κτλ όχι κάτι εξεζητημένο. Να αγοράσω με όσο καλύτερα dpi η μπορώ να αρκεστώ και σε λιγότερα dpi.?
accipio Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Για έγγραφα δεν νομίζω να χρειαστείς ποτέ πάνω από 600 dpi, άντε 1200 το πολύ (οπτική ανάλυση, που είναι και η πραγματική). Οπότε πάρε όποιον θέλεις, όλοι υποστηρίζουν αυτή την ανάλυση. Δες κι ένα ενδιαφέρον σχετικό άρθρο εδώ. 1
georgeole Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, accipio είπε Για έγγραφα δεν νομίζω να χρειαστείς ποτέ πάνω από 600 dpi, άντε 1200 το πολύ (οπτική ανάλυση, που είναι και η πραγματική). Οπότε πάρε όποιον θέλεις, όλοι υποστηρίζουν αυτή την ανάλυση. Δες κι ένα ενδιαφέρον σχετικό άρθρο εδώ. 600dpi για έγγραφα; Σαν να παίρνεις διαστημόπλοιο για να πας στο περίπτερο. 300dpi και πολύ είναι. 1 1
gatos74 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Εάν είναι για περιστασιακή χρήση καλύτερα να δείς κάποια εφαρμογή σκάνερ στο κινητό σου. Eαν το θές για πιό συχνά σου δίνω δωρεάν ένα πολυμηχάνημα. (έχει ακριβά μελάνια και δέν πολυσυμφαίρει για εκτυπώσεις)
mariosnik_ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gatos74 είπε Εάν είναι για περιστασιακή χρήση καλύτερα να δείς κάποια εφαρμογή σκάνερ στο κινητό σου. Eαν το θές για πιό συχνά σου δίνω δωρεάν ένα πολυμηχάνημα. (έχει ακριβά μελάνια και δέν πολυσυμφαίρει για εκτυπώσεις) Είχα τέτοιο scanner σε πολυμηχανημα αλλά χάλασε. Ποιανει πολύ χώρο και θα αγοράσω κάποιο flatbed για να μπορώ να το τοποθετώ και κάθετα δίπλα στο tower να μην ποιανει χώρο. Χρήση ναι μεν περιστασιακή, αλλά κάποια στιγμή θα σκαναρω φοιτητικά συγγράμματα εκατοντάδων σελίδων. Το κινητό δεν μπορεί να δουλέψει σαν σκάνερ το έχω δοκιμάσει και δεν βγαίνει καθόλου καλό. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2024 από mariosnik_ 1
gatos74 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 4 hours ago, mariosnik_ said: Χρήση ναι μεν περιστασιακή, αλλά κάποια στιγμή θα σκαναρω φοιτητικά συγγράμματα εκατοντάδων σελίδων. Για αυτή την δουλειά θές ADF διπλής όψης ή πολύ μεγάλη υπομονή 😀 2 1
mariosnik_ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Στις 9/6/2024 στις 5:15 ΠΜ, gatos74 είπε Για αυτή την δουλειά θές ADF διπλής όψης ή πολύ μεγάλη υπομονή 😀 Το σκέφτομαι, αλλά φοβάμαι εκεί μην μασήσει καμία σελίδα μέσα στον μηχανισμό επειδή θα τοποθετηθεί στραβά και σκιστεί το χαρτί. Κατι που βλέπω με βάθος χρώματος τα 24bit είναι εντάξει η χρειάζομαι 48bit;
georgeole Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 22 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Το σκέφτομαι, αλλά φοβάμαι εκεί μην μασήσει καμία σελίδα μέσα στον μηχανισμό επειδή θα τοποθετηθεί στραβά και σκιστεί το χαρτί. Κατι που βλέπω με βάθος χρώματος τα 24bit είναι εντάξει η χρειάζομαι 48bit; Και με τα 24 μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά που θες. Τώρα, όσο για το adf, είναι καθαρά θέμα χρημάτων, χρόνου και υπομονής. Αν δεν έχεις χρόνο και υπομονή, παίρνεις ένα καλό adf και κάνεις τη δουλειά σου με πολύ μικρό ρίσκο για "μασουλήματα". Αν όμως έχεις, πας με τον παλιό, κλασικό τρόπο και τρως τα ρέστα μπουγάτσες με κανέλα και άχνη ζάχαρη...🤤 1
Bitbit Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2024 Για τη δουλειά που το θέλεις και το απολύτως φθηνότερο σκανερ να πάρεις θα μείνεις ικανοποιημένος από θέμα ποιότητας. 200dpi για κείμενο είναι μια χαρά. εγώ σκανάρω στα 600dpi μόνο αν θέλω ασπρόμαυρο κείμενο όπου το πρωτότυπο δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση ή είναι πολύ μικρά τα γράμματα. Σε αυτή την περίπτωση αν επιλέξεις μικρότερη ανάλυση θα πρέπει να βάλεις grayscale. Βασικά πάνω από 600dpi δεν υπάρχει λόγος και για νορμαλ χρήση δε θα χρησιμοποιήσεις ποτέ. Ό,τι συγγράματα και να έχεις, με 300dpi το μέγιστο και τις κατάλληλες ρυθμίσεις (παίζουν ρόλο) θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Εγώ αν θυμάμαι καλά σκάναρα σημειώσεις στα 150dpi με ένα πάμφθηνο μηχάνημα χρόνια πριν Αν έχεις πολλές σελίδες το ADF είναι φοβερή ευκολία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα