Ne0n Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Όταν σε μικρή ηλικία ανακάλυπτα τον κόσμο και η ενασχόληση μου με την βιολογία και την πληροφορική ήταν ένας μαγικός κόσμος που ήθελα να εξερευνήσω, προσπαθούσα να καταλάβω την φύση του ανθρώπου και την λειτουργία του εγκεφάλου, δηλαδή πώς λειτουργούμε, αντιλαμβανόμαστε και αναγνωρίζουμε την ύπαρξη μας αλλά κυρίως πώς "μαθαίνουμε" και εξελισσόμαστε. Στην προσπάθεια μου να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό και ενώ πειραματιζόμουν με την δημιουργία ενός παιχνιδιού έκανα τον συσχετισμό και κατάλαβα ότι τελικά ο προγραμματισμός και η Πληροφορική γενικότερα βασίζονται σε λογικούς κανόνες οι οποίοι είναι "αντίγραφα" των κανόνων λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Οπότε προσπάθησα να δώσω έναν όχι και τόσο κατανοητό ορισμό εκείνη την εποχή με όρους της Πληροφορικής για το τί είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος και κατέληξα (μην γελάσετε ) στον ορισμό ότι: "Είμαστε βιολογικά αυτό-προγραμματιζόμενα προγράμματα" Θεωρώ ότι τόσο ο Bill όσο και ο Steve ως ευφυίες καθώς και αμέτρητοι ανιδιοτελείς επιστήμονες (οραματιστές και πραγματιστές) αντιλήφθηκαν φυσικά καλύτερα και ειδικότερα από εμένα αυτό που γενικά και παιδικά ορίζω παραπάνω και κατάφεραν να δημιουργήσουν τα εργαλεία εκείνα με τα οποία θα μπορέσουν να "αντιγράψουν" την ανθρώπινη νόηση ώστε να δημιουργήσουν τις βάσεις για την ανακάλυψη καλύτερων εργαλείων με σκοπό την υπηρεσία στην ανθρωπότητα και την καλύτερη κάλυψη των αναγκών της, αλλά και με απώτερο στόχο , κατά την γνώμη μου , την αναβάθμιση (ίσως και την τελειοποίηση) της νόησης σε ανώτερα επίπεδα και έχω την εντύπωση πως κάτι κατάφεραν με την πρόσφατη έλευση του ΑΙ και θα φανεί στην συνέχεια εάν με την ορθή ή λανθασμένη χρήση του θα έχουμε δημιουργήσει εν τέλει κάτι χρήσιμο ή καταστροφικό. Όσον αφορά την επιστήμη , ο Bill και ο Steve έχουν προσφέρει πάρα πολλά και πραγματικά η άποψη τους έχει βαρύτητα όσον αφορά το επιστημονικό πεδίο για εμένα και φαντάζομαι ότι όλοι θα θέλουν να ακούσουν την άποψη του Bill γενικότερα, άσχετα εάν αρέσει η δεν αρέσει, σίγουρα έχει χρήσιμα πράγματα να μας πει αφού τα έχει ήδη πετύχει. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2024 από Ne0n
dimip96 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Είναι πολύ κωμικό το γεγονός ότι υπάρχει τόση πολύ συζήτηση για τους επιχειρηματίες της πληροφορικής (όπως σε αυτό το post) και κανείς δεν ξέρει ποιός εφήυρε τα πλυντήρια ρούχων. Το marketing και η διαφήμιση έχουν κάνει καλή δουλειά τελικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα