ekrepali Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 21 hours ago, ekrepali said: @nikolaos1960 Ή με πληρεξούσιο, αρκεί να αναγράφονται ξεκάθαρα μεταξύ άλλων α) άνοιγμα/διαχείρηση ebanking και β) οτιδήποτε αφορά τον τραπεζικό της λογαριασμό με IBAN τάδε 65 ευρώ δώσαμε στη συμβολαιογράφο το περασμένο μήνα για το ειδικό πληρεξούσιο του παππού, και μας έλυσε τα χέρια. 19 hours ago, Joshua21 said: Θα έλεγα πως μόνο και μόνο για τα α+β που περιγράφεις δεν αξίζει, αλλά για να λες ότι σας έλυσε τα χέρια προφανώς περιλαμβάνει πολλά περισσότερα. Nαι, έδωσα 2 παραδείγματα μεταξύ άλλων. Περιλαμβάνει τα πάντα αναλυτικά. Το παρακάτω είναι το παλιό πληρεξούσιο... πρόσφατα έβγαλαν καινούργιο λόγω αλλαγών στις ταυτότητες και πρόσθεσαν κι άλλα πράγματα. Spoiler 13 hours ago, teot said: Πλέον τα πληρεξούσια πρέπει να περιγράφουν επακριβώς τους λόγους έκδοσης. Γενικές περιγραφές δεν γίνονται δεκτές. Επίσης κάποιες τράπεζες το στέλνουν πρώτα στις νομικές υπηρεσίες τους ( με χρέωση) για γνωμοδότηση και μετά γίνεται δεκτό Πειραιώς που είχα πάει για τον πατέρα μου (για αλλαγή κινητού στο Yellows) με εξουσιοδότηση, όντως την έστειλαν στο νομικό τμήμα αλλά δε ζήτησαν ποσό. Επίσης η μητέρα μου πήγε με το πληρεξούσιο για να αλλάξει στη τράπεζα τα στοιχεία ταυτότητας του παππού, δεν το έστειλαν καν στο νομικό τμήμα. 2
nikolaos1960 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 8/6/2024 στις 10:35 ΜΜ, teot είπε Αν εχω καταλάβει καλά το πρόβλημα σου ειναι οτι τα εξοδα σου απο ηλεκτρονικές αγορες , ενοίκια κλπ ειναι πιο πολυ απο το εισόδημα σου. Μέχρι στιγμής επίσημα τουλάχιστον δεν είναι τεκμήριο αυτα που παραθέτεις. Συγγνωμη για την καθυστερημενη αντιδραση,στην απαντηση σου... Εννοεις οτι δεν θα εχω προβλημα,απο αυτο? Δηλαδη δεν θα με "ενοχλησουν" ζητωντας εξηγησεις πως γινεται,παροτι εχω σοβαρες δικαιολογιες βεβαια,αλλα δεν ξερω πως τις μετρανε και αν τις δεχονται? Φιλοξενω την μητερα μου,που εχει εισοδημα,καποιες καταθεσεις ,ενα εφαπαξ το 2023. Δεν θα μου βαλουν αυτοματα,παραπανω φορο,με την λογικη πως τα βγαζεις περα και χαλας? Ευχαριστω για τον κοπο σας παιδια! Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2024 από nikolaos1960
ekrepali Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, nikolaos1960 said: Δεν θα μου βαλουν αυτοματα,παραπανω φορο,με την λογικη πως τα βγαζεις περα και χαλας? Ευχαριστω για τον κοπο σας παιδια! Όταν κάνεις φορολογική δήλωση φέτος και του χρόνου, αν οι δαπάνες με πλαστικό χρήμα συν οι πληρομές ενοικίων είναι παραπάνω απ'τα ετήσια έσοδα σου... θα βάλει ο λογιστής ότι τα παρανίσια έξοδα έγιναν με ανάλωση κεφαλαίου, δηλαδή έσοδα προηγουμενων ετών. Δε πρόκειται κανείς να ασχοληθεί, τζάμπα αχγώνεσαι. Απλά πρόσεχε από δω και στο εξής να μην ξεπερνούν οι δαπάνες σου τα εισοδήματα σου. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2024 από ekrepali
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 1 hour ago, nikolaos1960 said: Συγγνωμη για την καθυστερημενη αντιδραση,στην απαντηση σου... Εννοεις οτι δεν θα εχω προβλημα,απο αυτο? Δηλαδη δεν θα με "ενοχλησουν" ζητωντας εξηγησεις πως γινεται,παροτι εχω σοβαρες δικαιολογιες βεβαια,αλλα δεν ξερω πως τις μετρανε και αν τις δεχονται? Φιλοξενω την μητερα μου,που εχει εισοδημα,καποιες καταθεσεις ,ενα εφαπαξ το 2023. Δεν θα μου βαλουν αυτοματα,παραπανω φορο,με την λογικη πως τα βγαζεις περα και χαλας? Ευχαριστω για τον κοπο σας παιδια! Καλημέρα Εννοείται πως υπάρχει η περίπτωση να σε καλέσουν να δώσεις εξηγήσεις για το πως γίνεται να έχεις ξοδέψει περισσότερα από όσα έβγαλες, αυτόματα όμως δεν γίνεται τίποτα, πχ αν οι δαπάνες σου που φαίνονται μέσω τράπεζας είναι 25.000€ δεν θα σε φορολογήσουν αυτομάτως για τόσα, ο φόρος που θα σου βγει θα είναι με βάση όσα δήλωσες ή με βάση τα τεκμήρια σου, μόνο μετά από έλεγχο μπορεί να αλλάξει κάτι. Επίσης αν γίνει κάτι τέτοιο ίσως και οι "σοβαρές δικαιολογίες" να πιάσουν, για μένα όμως το θέμα είναι να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κάνεις πληρωμές από το δικό σου e-banking ή από τη δική σου κάρτα ενώ τα χρήματα βγαίνουν από λογαριασμό της μητέρας σου.
1comment Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, nikolaos1960 είπε Συγγνωμη για την καθυστερημενη αντιδραση,στην απαντηση σου... Εννοεις οτι δεν θα εχω προβλημα,απο αυτο? Δηλαδη δεν θα με "ενοχλησουν" ζητωντας εξηγησεις πως γινεται,παροτι εχω σοβαρες δικαιολογιες βεβαια,αλλα δεν ξερω πως τις μετρανε και αν τις δεχονται? Φιλοξενω την μητερα μου,που εχει εισοδημα,καποιες καταθεσεις ,ενα εφαπαξ το 2023. Δεν θα μου βαλουν αυτοματα,παραπανω φορο,με την λογικη πως τα βγαζεις περα και χαλας? Ευχαριστω για τον κοπο σας παιδια! Δεν βγαίνει κανένας φόρος λόγω παραπάνω δαπανών με κάρτες. Θα έβγαινε αν π.χ. αγόραζες αυτοκίνητο ή σπίτι. Πράγματα δηλαδή που μετράνε στο τεκμαρτό. Το πρόβλημα με τις κάρτες είναι σε αυτούς που έκαναν πολύ παραπάνω συναλλαγές από τα εισοδήματα και όντως έχουν μπει σε έλεγχο. Είχε τρέξει διασταύρωση όσων είχαν εισόδημα κάτω από 10 χιλιάδες από πέρσι και όσοι βρέθηκαν με μεγάλες αποκλίσεις δαπανών, τους έβαλαν σε έλεχγο. Κάποια σαητ έλεγαν για 20.000 περιπτώσεις από σύνολο 440.000 που είχαν αποκλίσεις (οι 20 χιλ. με τις μεγαλύτερες). Οπότε κοίτα από φέτος να κάνεις σε κάρτα μόνο 30% του πραγματικού εισοδήματος και τα άλλα μετρητά. Εμένα ο προβληματισμός μου (άσχετο με το θέμα) είναι τι θα γίνει με τους ελ. επ. που πρέπει να κάνουν 30% δαπάνες επί του τεκμαρτού εισοδήματος που από φέτος υπολογίζει αυτόματα η εφορία. Αυτοί θα έχουν σίγουρα μεγαλύτερο ποσό στις δαπάνες σε σχέση με το πραγματικό εισόδημα (όσοι τουλάχιστον δηλώσουν κάτω από το τεκμαρτό). Π.χ. επαγγελματίας με 14.000 τεκμαρτό λόγω ετών θα πρέπει να κάνει δαπάνες 4200. Αν τον ίδιο χρόνο έχει πραγματικό εισόδημα π.χ. 1000, τι θα γίνει σε περίπτωση ελέγχου; Το αφήνω για σκέψη γιατί απάντηση δεν έχει κανείς μας. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2024 από 1comment
nikolaos1960 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Παιδια σας ευχαριστω ολους! Αρα εγω πλεον φρεναρω με την καρτα,μονο υπηρεσιες και αγορες απο εξωτερικο και λογικα θα ειμαι κατω απο τις 12.000 που εχω εισοδημα! Βλεπετε ηδη επιασα τις 7.000 γιατι αγοραζε μεχρι και τσιχλες με καρτα! Ομως οπως και να εχει αν φτασω 10-11.000 με καρτα,συν τις 7.000 νοικι τι παιζει? Θα με καλεσουν? ΥΓ Για του χρονου θα το προσεξω πλεον! ΥΓ2 Εχω τα παντα στο ονομα μου,απο υπηρεσιες,πως θα πληρωσω με την καρτα της μανας μου? Το ιδιο και σε παραγγελιες εξωτερικου!
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 4 minutes ago, nikolaos1960 said: Ομως οπως και να εχει αν φτασω 10-11.000 με καρτα,συν τις 7.000 νοικι τι παιζει? Θα με καλεσουν? Είπαμε, δεν είναι σίγουρο, πιθανότατα δεν θα σε καλέσουν. 7 minutes ago, nikolaos1960 said: ΥΓ2 Εχω τα παντα στο ονομα μου,απο υπηρεσιες,πως θα πληρωσω με την καρτα της μανας μου? Οι "υπηρεσίες" μια χαρά πληρώνονται με κάρτες τρίτων δεν είναι υποχρεωτικό να είναι και η κάρτα στο ίδιο όνομα. 1
ekrepali Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, nikolaos1960 said: Βλεπετε ηδη επιασα τις 7.000 γιατι αγοραζε μεχρι και τσιχλες με καρτα! Ομως οπως και να εχει αν φτασω 10-11.000 με καρτα,συν τις 7.000 νοικι τι παιζει? Θα με καλεσουν? Aφού έχεις 7.000 αγορές και 7.000 νοικια = 14.000, γιατί να φτάσεις όπως και να'χει 10-11.000 αγορές με κάρτα δηλαδή σύνολο 18.000; Δηλαδή όσα γράφαμε τόσες μέρες να βγάλεις ebanking και κάρτα στη μητέρα, τζάμπα τα γράφαμε... κλασική περίπτωση insomnia, έρχεται κάποιος ζητάει βοηθεια, ρωτάει τι πρέπει να κάνει, παίρνει απαντήσεις τι πρέπει να κάνει, και τελικά κάνει το ανάποδο δηλαδή αυτό που είχε σχεδιάσει εξαρχής. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2024 από ekrepali 1
Jiakometi Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 9 ώρες πριν, 1comment είπε Εμένα ο προβληματισμός μου (άσχετο με το θέμα) είναι τι θα γίνει με τους ελ. επ. που πρέπει να κάνουν 30% δαπάνες επί του τεκμαρτού εισοδήματος που από φέτος υπολογίζει αυτόματα η εφορία. Αυτοί θα έχουν σίγουρα μεγαλύτερο ποσό στις δαπάνες σε σχέση με το πραγματικό εισόδημα (όσοι τουλάχιστον δηλώσουν κάτω από το τεκμαρτό). Π.χ. επαγγελματίας με 14.000 τεκμαρτό λόγω ετών θα πρέπει να κάνει δαπάνες 4200. Αν τον ίδιο χρόνο έχει πραγματικό εισόδημα π.χ. 1000, τι θα γίνει σε περίπτωση ελέγχου; Το αφήνω για σκέψη γιατί απάντηση δεν έχει κανείς μας. Αν και ‘όπως σωστά λες, άσχετο με το θέμα, εμένα πάλι ο προβληματισμός μου είναι πως καταφέρνει ένας άνθρωπος να επιβιώνει (όχι να ζει) με 1.000 € ετήσιο πραγματικό εισόδημα…… Μάλλον αυτό θα κληθεί να εξηγήσει …. Η απάντηση (θα πρέπει να) είναι όντως ενδιαφέρουσα …. 1
nikolaos1960 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 12/6/2024 στις 9:20 ΜΜ, ekrepali είπε Aφού έχεις 7.000 αγορές και 7.000 νοικια = 14.000, γιατί να φτάσεις όπως και να'χει 10-11.000 αγορές με κάρτα δηλαδή σύνολο 18.000; Δηλαδή όσα γράφαμε τόσες μέρες να βγάλεις ebanking και κάρτα στη μητέρα, τζάμπα τα γράφαμε... κλασική περίπτωση insomnia, έρχεται κάποιος ζητάει βοηθεια, ρωτάει τι πρέπει να κάνει, παίρνει απαντήσεις τι πρέπει να κάνει, και τελικά κάνει το ανάποδο δηλαδή αυτό που είχε σχεδιάσει εξαρχής. Oχι,ηδη εκλεισα ραντεβου και παμε για ebanking της μανας! Ηδη φρεναρα με τις καρτες και θα μεινουν εκει,μονο μικροποσα για boxnow και αυτο μεχρι να βγει το ebanking! Απλα ρωταγα για την εσχατη περιπτωση που δεν μπορω να πληρωσω,επειδη ειναι αλλο ονομα! Μαλλον βιαστηκες να με ...πυροβολησεις! 😅 Στις 12/6/2024 στις 9:40 ΜΜ, Jiakometi είπε Αν και ‘όπως σωστά λες, άσχετο με το θέμα, εμένα πάλι ο προβληματισμός μου είναι πως καταφέρνει ένας άνθρωπος να επιβιώνει (όχι να ζει) με 1.000 € ετήσιο πραγματικό εισόδημα…… Μάλλον αυτό θα κληθεί να εξηγήσει …. Η απάντηση (θα πρέπει να) είναι όντως ενδιαφέρουσα …. 1000 ευρω τον μηνα θα εννοεις, με νοικι 500 (που δεν υπαρχει πια τοσο "χαμηλα" 🤬)? Ναι ειναι θεμα! 🙄 Στις 12/6/2024 στις 6:47 ΜΜ, Joshua21 είπε Είπαμε, δεν είναι σίγουρο, πιθανότατα δεν θα σε καλέσουν. Οι "υπηρεσίες" μια χαρά πληρώνονται με κάρτες τρίτων δεν είναι υποχρεωτικό να είναι και η κάρτα στο ίδιο όνομα. Και η ΕΥΔΑΠ? Και καταστηματα ηλεκτρονικα εδω και εταιρειες εξωτερικου ιδιωτικες εννοειται? (Ενταξει αυτες ειναι ερωτησεις "αγχους" γιατι ειναι τραγικο να βρεθεις να πληρωνεις,κερατιατικα φορους,ενω εχεις απολυτες καθαρες δικαιολογιες!) Αυτο τελειωνει καθε θεμα! "Βραχωνω" στις 14.000 τοτε και ληγει η ιστορια! Ηδη εκλεισα ραντεβου για ebanking,μαζεψα ολα τα εγγραφα,τα οποια αν υπαρχει και φυσικη παρουσια,γινονται αμεσα δεκτα οπως μου εξηγησε η υπαλληλος! Βεβαια ειναι και που θα πεσεις! 😅 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ! Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2024 από nikolaos1960
Jiakometi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 26 λεπτά πριν, nikolaos1960 είπε 1000 ευρω τον μηνα θα εννοεις, με νοικι 500 (που δεν υπαρχει πια τοσο "χαμηλα" 🤬 Απάντησα σε σχόλιο άλλου μέλους που συν έπασχε με τον πτωχό, «πλην τίμιο» ΕΕ που βγάζει όχι 14.000 αλλά μόλις 1.000 € ετησίως, και αναρωτιόταν αν είναι «δίκαιο» αυτός να φορολογηθεί τεκμαρτά . Όχι, είναι δίκαιο να προσπαθεί να μας πείσει ότι έβγαλε 1.000 € και βιοπορίστηκε από αυτά. Άρα πρέπει να φορολογηθεί -μόνο- γι αυτά. Έλεος ……
nikolaos1960 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Απάντησα σε σχόλιο άλλου μέλους που συν έπασχε με τον πτωχό, «πλην τίμιο» ΕΕ που βγάζει όχι 14.000 αλλά μόλις 1.000 € ετησίως, και αναρωτιόταν αν είναι «δίκαιο» αυτός να φορολογηθεί τεκμαρτά . Όχι, είναι δίκαιο να προσπαθεί να μας πείσει ότι έβγαλε 1.000 € και βιοπορίστηκε από αυτά. Άρα πρέπει να φορολογηθεί -μόνο- γι αυτά. Έλεος …… 1000 ευρω τον....χρονο? Ενταξει αυτος τρολαρει την ΑΑΔΕ και εμας μαζι,εαν τελικα δεν το εγραψε λαθος ο τυπος! Παντως ρε φιλε,βασει στοιχειων επισημων πανω απο 85% ΕΕ και αγροτες δηλωναν κατω απο 8,500 τον χρονο! Πιο λιγο και απο τους φτωχους στην Αργεντινη,που καιγεται παλι! ΥΓ Βεβαια αυτο που ερχεται,θα ειναι ...δυσκολο γι'αυτους και επισημα! Και δεν ειναι ο μονος που το λεει! https://www.documentonews.gr/article/stoyrnaras-na-metanasteysoyn-oi-mikromesaioi-poy-den-toys-aresei-i-tekmarti-forologisi/ Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2024 από nikolaos1960
Joshua21 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 34 minutes ago, nikolaos1960 said: Και η ΕΥΔΑΠ? Και καταστηματα ηλεκτρονικα εδω και εταιρειες εξωτερικου ιδιωτικες εννοειται? (Ενταξει αυτες ειναι ερωτησεις "αγχους" γιατι ειναι τραγικο να βρεθεις να πληρωνεις,κερατιατικα φορους,ενω εχεις απολυτες καθαρες δικαιολογιες!) Ναι, και η ΕΥΔΑΠ. Όσο για τις εταιρείες εξωτερικού ίσως και να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις που απαιτούν η χρέωση να γίνεται με κάρτα του ίδιου του πελάτη, δεν είμαι σίγουρος, αλλά και να υπάρχουν τέτοιες απλά φτιάχνεις άλλο λογαριασμό. Επίσης "απόλυτα καθαρές δικαιολογίες" προφανώς και δεν έχεις,σκέτες "δικαιολογίες" μόνο, όπως σου έγραψα και παραπάνω ψευδώς την δηλώνεις φιλοξενούμενη εφόσον από κοινού μοιράζεστε όλα τα έξοδα του σπιτιού, κακώς πληρώνεις εσύ τα δικά της με το δικό σου e-banking/κάρτα. 1
nikolaos1960 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Ayto 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ναι, και η ΕΥΔΑΠ. Όσο για τις εταιρείες εξωτερικού ίσως και να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις που απαιτούν η χρέωση να γίνεται με κάρτα του ίδιου του πελάτη, δεν είμαι σίγουρος, αλλά και να υπάρχουν τέτοιες απλά φτιάχνεις άλλο λογαριασμό. Επίσης "απόλυτα καθαρές δικαιολογίες" προφανώς και δεν έχεις,σκέτες "δικαιολογίες" μόνο, όπως σου έγραψα και παραπάνω ψευδώς την δηλώνεις φιλοξενούμενη εφόσον από κοινού μοιράζεστε όλα τα έξοδα του σπιτιού, κακώς πληρώνεις εσύ τα δικά της με το δικό σου e-banking/κάρτα. Aυτο μου ειπε ο λογιστης και οχι μονο αυτος! Πληρωνω γιατι ηξερα να δουλευω την καρτα μου και δεν γνωριζα οτι μπορω να πληρωνω εγω και με της μητερας! Δεν ειχα τετοιο θεμα μεχρι και την τελευταια δηλωση,αλλωστε παντου συνδικαιουχοι ειμαστε! ΥΓ Καθαρες,εννοω,οτι εγω ξερω,οτι λεω αληθεια,το τι θα πουν οι της ΑΑΔΕ,ειναι θεμα δικο τους! ΥΓ2 Η πληρωμη της εφοριας,φαινεται στις ηλεκτρονικες αγορες? Γενικα φαινεται αν την εχω κανει εγω? Προστιθεται?
ekrepali Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, nikolaos1960 said: ΥΓ2 Η πληρωμη της εφοριας,φαινεται στις ηλεκτρονικες αγορες? όχι 10 minutes ago, nikolaos1960 said: Γενικα φαινεται αν την εχω κανει εγω? Προστιθεται? Οι δαπάνες που έχουν προσμετρηθεί φαίνονται στο εργαλείο υπολογισμού κάθε τράπεζας. Στο app της εθνικής, το εργαλείο για το αφορολόγητο είναι στο Προφίλ. Στο app της Πειραιώς πατάς το εικονίδιο με το + Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2024 από ekrepali 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα