Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα!

Ειμαι πλεον συνταξιουχος και το εισοδημα μου ειναι μειωμενο!

Μεχρι περσι οι ηλεκτρονικες αγορες και το ενοικιο που πληρωνα,καλυπτοταν απο το εισοδημα μου!

Απο το 2024 και μετα αυτο δεν γινεται!

Ζω με την μητερα μου,την οποια δηλωνω φιλοξενουμενη,η οποια εχει και αυτη συνταξη καλυτερη απο μενα και συνεισφερει φυσικα και εκεινη!

Το συνολο μας ,τα καλυπτει ανετα,αλλα δεν φαινεται οτι κανει συναλλαγες εκεινη,μιας και τα χειριζομαι εγω!

Δικαιολογειται ετσι αυτη η διαφορα στην εφορια?

Τι πρεπει να κανω?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 minutes ago, nikolaos1960 said:

Καλημερα!

Μεχρι περσι οι ηλεκτρονικες αγορες και το ενοικιο που πληρωνα,καλυπτοταν απο το εισοδημα μου!

Ζω με την μητερα μου,την οποια δηλωνω φιλοξενουμενη,η οποια εχει και αυτη συνταξη καλυτερη απο μενα και συνεισφερει φυσικα και εκεινη!

Το συνολο μας ,τα καλυπτει ανετα,αλλα δεν φαινεται οτι κανει συναλλαγες εκεινη,μιας και τα χειριζομαι εγω!

Τι πρεπει να κανω?

Εφόσον συνεισφέρετε και οι δύο σε όλα τα έξοδα του σπιτιού τότε δεν είναι φιλοξενούμενη, κακώς τη δηλώνεις έτσι, θα έπρεπε να δηλώνετε συνένοικοι ώστε να μοιράζεστε το τεκμήριο του σπιτιού. Να τι πρέπει να κάνεις.

Επίσης μια χαρά μπορείς να κάνεις συναλλαγές με τη δική της κάρτα ή με τον δικό της e-banking, ή αν δεν γίνεται τουλάχιστον κάποιες από τις συναλλαγές να τις κάνεις με μετρητά ώστε να μην φαίνεται ότι τις κάνεις εσύ.

Επίσης για να μπορέσει να σου απαντήσει κάποιος αν δικαιολογείται κάποια διαφορά στην εφορία θα πρέπει πρώτα να του πεις ποια ακριβώς είναι αυτή η διαφορά, έτσι αόριστα δεν θα πάρεις απάντηση.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, nikolaos1960 είπε

Καλημερα!

Τι πρεπει να κανω?

Είναι διαφορετικά τα ερωτήματα. Λες για τεκμαρτό στον τίτλο αλλά στο κείμενο λες αν το πραγματικό εισόδημα (που δεν αναφέρεις) καλύπτει τα έξοδα. Θα σου πω το εξής. Όταν το πραγματικό εισόδημα είναι μικρότερο του τεκμαρτού, φορολογείσαι για το τεκμαρτό. Ισχύει το αφορολόγητο των μισθωτών και εδώ. Οπότε υπολόγισε το τεκμήριο σπιτιού, το τεκμήριου του εαυτού σου και ό,τι άλλο έχεις και δες αν καλύπτεται από το αφορολόγητο. Το άλλο που λες για ηλεκτρονικές αγορές είναι άσχετο με το τεκμαρτό.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους!

Το εισοδημα μου,ειναι πλεον 12000,νοικιαζω σπιτι 76 τετραγωνικα,δεν εχω τιποτα απο αυτοκινητα κλπ...

Οι ηλεκτρονικες αγορες ειναι ηδη 7000 (περσι ειχα φτασει τις 13,000) και πληρωνω νοικι 7200!

Αν τωρα βαλω την μητερα μου συνενοικο (που δηλωνετε ετσι στην δηλωση?) προφανως γλυτωνω!

Ηδη αρχισα να κανω συναλλαγες με μετρητα,αλλα θα κοπουν αυτα,διαβαζω!

Ειμαι συνδικαιουχος,στην καρτα της μητερας μου καιοταν κανω συναλλαγες (απο το δικο μου ebanking) μετρανε παλι σε μενα!

Αρα πρεπει να την τρεχω να κανει δικο της,η παλι δεν εχει νοημα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε μας είπες πόσο χρονών είναι η μητέρα σου. Αν είναι πάνω των 70 δε χρειάζεται να κάνει δαπάνες με πλαστικό χρήμα για τα έσοδα της, αλλά δηλώνει απλά το ποσό που δαπάνησε με μετρητά (και υποτίθεται κρατάει τις αποδείξεις για 5 χρόνια σε περίπτωση που τη καλέσουν για έλεγχο)

Σε κάθε περίπτωση, οι ελάχιστες δαπάνες που πρέπει να κάνει ο καθένας είναι 30% του εισοδήματος.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ.

πολύ φασαρία χωρίς λόγο. Βγάλε μια κάρτα στο όνομα της μητέρας και μοίρασε τις αγορές για να μη φαίνονται ότι όλες γίνονται από εσένα.

Οι ηλικιωμένοι δεν υποχρεούνται σε ηλεκτρονικές συναλλαγές πάντως αλλά σε κάθε περίπτωση η κάρτα της θα σε βοηθήσει

• Like 1
Δημοσ.

H μητερα μου,ειναι πανω απο 90...

Το ζητουμενο ειναι οτι πλεον εχω κανει 7,000 ηλεκτρονικες το νοικι 7200 οποτε ηδη περασα το εισοδημα και καποιες αγορες θα πρεπει να τις κανω ηλεκτρονικα!

Δημοσ.
6 minutes ago, nikolaos1960 said:

H μητερα μου,ειναι πανω απο 90...

Το ζητουμενο ειναι οτι πλεον εχω κανει 7,000 ηλεκτρονικες το νοικι 7200 οποτε ηδη περασα το εισοδημα και καποιες αγορες θα πρεπει να τις κανω ηλεκτρονικα!

Άμα πρέπει ντε και καλά να κάνεις κι άλλες συναλλαγές ηλεκτρονικά, κάντες με τη κάρτα της μητέρας σου. Και βγάλε ebanking στη μητέρα σου.

• Like 2
Δημοσ.
35 minutes ago, nikolaos1960 said:

Αν τωρα βαλω την μητερα μου συνενοικο (που δηλωνετε ετσι στην δηλωση?) προφανως γλυτωνω!

Μάλλον δεν το έχεις καταλάβει σωστά, με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις από άποψη τεκμηρίων, αλλά θα συνεχίσει να φαίνεται ότι χαλάς περισσότερα από όσα κερδίζεις.

37 minutes ago, nikolaos1960 said:

Ειμαι συνδικαιουχος,στην καρτα της μητερας μου καιοταν κανω συναλλαγες (απο το δικο μου ebanking) μετρανε παλι σε μενα!

Συνδικαιούχος στην κάρτα της μητέρας σου δεν παίζει να είσαι, σε λογαριασμό μπορεί. Οι συναλλαγές για να μην μετρήσουν σε σένα αλλά στη μητέρα σου πρέπει να γίνουν είτε με το e-banking της μητέρας σου είτε με την κάρτα της μητέρας σου.

40 minutes ago, nikolaos1960 said:

Φυσικά και έχει νόημα, και δεν είναι τόσο φασαρία, πλέον πας μόνο με ραντεβού.

Δημοσ.
45 minutes ago, Joshua21 said:

Φυσικά και έχει νόημα, και δεν είναι τόσο φασαρία, πλέον πας μόνο με ραντεβού.

@nikolaos1960 Ή με πληρεξούσιο, αρκεί να αναγράφονται ξεκάθαρα μεταξύ άλλων α) άνοιγμα/διαχείρηση ebanking και β) οτιδήποτε αφορά τον τραπεζικό της λογαριασμό με IBAN τάδε

65 ευρώ δώσαμε στη συμβολαιογράφο το περασμένο μήνα για το ειδικό πληρεξούσιο του παππού, και μας έλυσε τα χέρια.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καταλαβα!

Οντως ο λογαριασμος της μπαινει στο ebanking μου και κανω συναλλαγες,αλλα περνανε παλι σαν να τις κανω εγω!

Αυτο που δεν καταλαβαινω ακομα,ειναι εφοσον ειναι μαζι μου η μητερα μου,με εισοδημα,γιατι δεν δικαιολογουνται τα εξοδα,αφου το συνολα μας τα καλυπτει!

Σας ευχαριστω ολους!

ΥΓ Η υπαρξη καταθεσεων μπορει να δικαιολογησει αυτο το γεγονος?

Τουλαχιστον για το 2024,μετα θα κανω ebanking  στην μητερα μου!

Επεξ/σία από nikolaos1960
Δημοσ.
2 hours ago, ekrepali said:

@nikolaos1960 Ή με πληρεξούσιο, αρκεί να αναγράφονται ξεκάθαρα μεταξύ άλλων α) άνοιγμα/διαχείρηση ebanking και β) οτιδήποτε αφορά τον τραπεζικό της λογαριασμό με IBAN τάδε

65 ευρώ δώσαμε στη συμβολαιογράφο το περασμένο μήνα για το ειδικό πληρεξούσιο του παππού, και μας έλυσε τα χέρια.

Θα έλεγα πως μόνο και μόνο για τα α+β που περιγράφεις δεν αξίζει, αλλά για να λες ότι σας έλυσε τα χέρια προφανώς περιλαμβάνει πολλά περισσότερα.

Δημοσ.
2 hours ago, nikolaos1960 said:

1) Οντως ο λογαριασμος της μπαινει στο ebanking μου και κανω συναλλαγες,αλλα περνανε παλι σαν να τις κανω εγω!

2) Αυτο που δεν καταλαβαινω ακομα,ειναι εφοσον ειναι μαζι μου η μητερα μου,με εισοδημα,γιατι δεν δικαιολογουνται τα εξοδα,αφου το συνολα μας τα καλυπτει!

3) Η υπαρξη καταθεσεων μπορει να δικαιολογησει αυτο το γεγονος?

1) E αφού κάνεις τη συναλλαγή από το δικό σου e-banking, σε σένα θα μετρήσει. Δεν έχει σημασία αν η μανα σου είναι 1η δικαιούχος στο λογαριασμό. Είπαμε... για να φαίνονται οι δαπάνες στη μητέρα σου πρέπει να γίνουν είτε από δική της κάρτα είτε από δικό της e-banking.

2) Γιατί κάνετε ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις.

3) Nαι, δε θα έχεις θέμα. 

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου!

Συμφερει να κανουμε μαζι?

Γινεται καταρχας?

Το γεγονος οτι την φιλοξενω και εχει εισοδημα,στεκει σαν δικαιολογια αμα πανε να μου βαλουν τεκμηρια?

Θα εχουμε γυρω στα 23.000 ,αλλα δεν ξερω το αφορολογητο εκει!

Γιατι αμα πιασει το πανω απο 20.000 με 28% δεν συμφερει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, nikolaos1960 είπε

Σας ευχαριστω ολους!

Το εισοδημα μου,ειναι πλεον 12000,νοικιαζω σπιτι 76 τετραγωνικα,δεν εχω τιποτα απο αυτοκινητα κλπ...

Οι ηλεκτρονικες αγορες ειναι ηδη 7000 (περσι ειχα φτασει τις 13,000) και πληρωνω νοικι 7200!

Ηδη αρχισα να κανω συναλλαγες με μετρητα,αλλα θα κοπουν αυτα,διαβαζω!

Αν εχω καταλάβει καλά το πρόβλημα σου  ειναι οτι τα εξοδα σου απο ηλεκτρονικές αγορες , ενοίκια κλπ ειναι πιο πολυ απο το εισόδημα σου.

Μέχρι στιγμής επίσημα τουλάχιστον δεν είναι τεκμήριο αυτα που παραθέτεις.

5 ώρες πριν, ekrepali είπε

2) Γιατί κάνετε ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις.

Δεν νομίζω οτι μπορουν να κάνουν κοινή δήλωση.

5 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Θα έλεγα πως μόνο και μόνο για τα α+β που περιγράφεις δεν αξίζει, αλλά για να λες ότι σας έλυσε τα χέρια προφανώς περιλαμβάνει πολλά περισσότερα.

Πλέον τα πληρεξούσια πρέπει να περιγράφουν επακριβώς τους λόγους έκδοσης.  Γενικές περιγραφές δεν γίνονται δεκτές. Επίσης κάποιες τράπεζες το στέλνουν πρώτα στις νομικές υπηρεσίες τους ( με χρέωση)  για γνωμοδότηση και μετά γίνεται δεκτό 

Επεξ/σία από teot
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...