Προς το περιεχόμενο

The Acolyte (Disney+, 2024)

kaliakman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 282
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators

Όπως έχω ξαναγράψει, έχουμε περάσει προ πολλού στη σφαίρα της αμιγούς ανικανότητας.

Και μηνύματα να θέλεις να περάσεις, αδυνατώ να πιστέψω πως σε ολόοοοοοκληρο Χόλυγουντ ό,τι καλύτερο βρέθηκε για την προώθηση του μηνύματος είναι αυτά τα χάπατα. Τι βύσμα έχουν, δεν ξέρω.

Ο Δαλιανίδης, μια φορά, έχει γράψει απείρως καλύτερα σενάρια.

Με κάθε σεβασμό στο μακαρίτη.

Spoiler

Υ.Γ. Έχω γράψει εδώ και χρόνια, σε αυτή την κοινότητα, σε άλλα νήματα για τα SW, πως και υπερβολικά εξωραϊσμένη εικόνα έχουμε για το πρωτότυπο υλικό (αυτό που λέει και ο Nerdrotic, μεταξύ άλλων, "δεν είναι και Σαίξπηρ ο Λούκας") και ο αρχικός τρόπος που περιγράφηκε η αυτοκρατορία, με τη μουχαχά κακία και τις σαφείς ναζιστικές παραπομπές δημιούργησε μια κατάσταση όπου η "σκοτεινή" πλευρά έχανε πολύ σε βάθος. Επομένως, θα ήθελα να δω μια προσπάθεια εμβάθυνσης στα κίνητρα, το σκεπτικό, τις επιδιώξεις των "κακών". Κάτι προσπάθησαν, στα τραγικά sequels, μεταξύ άλλων με τον Ντελ Τόρο (κι ας έμπαζε η λογική από παντού). Αλλά, όταν σου λέει τώρα "θέλω έν@ μαθητ@ και να ζήσω την αλήθεια μου", δεν είναι ο τρόπος για να τους δεις πιο ανθρώπινα όλους αυτούς τους "κακούς".

Υ.Γ.2 Ακριβώς όπως χάθηκε ο έλεγχος, η συνέπεια και η λογική στους κόσμους των υπερηρώων, και φτάσαμε στα μούλτιβερντζ και τα μούλτι μουλινέξ, εκεί οδεύει το πράγμα και στο SW, αν δεν προλάβουν να το σκοτώσουν με τους ανίκανους στους οποίους διαθέτουν εκατομμύρια για να γράφουν αυτά τα μπουγαδόνερα: είπα, ξείπα, η δύναμη, το νήμα, χάθηκαν για μια χιλιετία οι Σιθ, όχι είναι εδώ, ήταν σατανικά κακοί, όχι ήταν πληγωμένες ψυχές που ήθελαν να ζήσουν μακριά από την κακία των άλλων.

• Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, Snoob είπε

είπα, ξείπα, η δύναμη, το νήμα, χάθηκαν για μια χιλιετία οι Σιθ, όχι είναι εδώ, ήταν σατανικά κακοί, όχι ήταν πληγωμένες ψυχές που ήθελαν να ζήσουν μακριά από την κακία των άλλων.

Γι' αυτό και γούσταρα πολύ τα παλιά Jedi Academy, όπου έδειξαν λίγο πιο βαθιά τα κίνητρα των Sith, που ξέφευγαν λίγο από τον κλασικό κανόνα του 'rule by respect or fear'.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι μηνύματα να περάσουν όταν το σενάριο είναι εντελώς... αντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού;

Μέι:
"Εγώ κοιτάξτε. Στην αρχή, εγώ, ούτε, αυτοί θέλανε, για να παραδοθώ. Αλλά μόλις η αδερφή μου... αυτοί είπανε, είπαμε δεν ήθελα για να γίνει αυτό το πράγμα, αυτοί είπανε, όχι λέει, θέλουμε να γίνει, και εγώ είπα ότι δε θέλω και εγώ, και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι εμείς θέλουμε. Αλλά ύστερα εγώ δεν ήθελα."

Σιθ:
"Εγώ κοιτάξτε. Στην αρχή, ούτε και κοιτάξτε, αυτή, ήθελα, να τη δω, ακούστε, ζωντανή. Αλλά ύστερα, μόλις, μόλις, όπως είπαμε, ότι εγώ δεν ήθελα, αυτή είπε, όχι, εγώ ξέρεις, θέλω, ε και εγώ μετά δε δέχτηκα μετά από όλα αυτά και είπαααα... να της κόψω μετά το κεφάλι, όποτε την πετύχω... το κάνει... το ορίσει η Δύναμη, το Νήμα. Αυτό ακριβώς, τίποτ' άλλο."

Επεξ/σία από kirileman
  • Haha 17

1 λεπτό πριν, kirileman είπε

Τι μηνύματα να περάσουν όταν το σενάριο είναι εντελώς... αντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού;

Μέι:
"Εγώ κοιτάξτε. Στην αρχή, εγώ, ούτε, αυτοί θέλανε, για να παραδοθώ. Αλλά μόλις η αδερφή μου... αυτοί είπανε, είπαμε δεν ήθελα για να γίνει αυτό το πράγμα, αυτοί είπανε, όχι λέει, θέλουμε να γίνει, και εγώ είπα ότι δε θέλω και εγώ, και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι εμείς θέλουμε. Αλλά ύστερα εγώ δεν ήθελα."

Σιθ:
"Εγώ κοιτάξτε. Στην αρχή, ούτε και κοιτάξτε, αυτή, ήθελα, να τη δω, ακούστε, ζωντανή. Αλλά ύστερα, μόλις, μόλις, όπως είπαμε, ότι εγώ δεν ήθελα, αυτή είπε, όχι, εγώ ξέρεις, θέλω, ε και εγώ μετά δε δέχτηκα μετά από όλα αυτά και είπαααα... να της κόψω μετά το κεφάλι, όποτε την πετύχω... το κάνει... το ορίσει η Δύναμη, το Νήμα. Αυτό ακριβώς, τίποτ' άλλο."

Χρειάστηκε να φτιάξω καφέ για να το διαβάσω. :P

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Snoob said:

Και μηνύματα να θέλεις να περάσεις, αδυνατώ να πιστέψω πως σε ολόοοοοοκληρο Χόλυγουντ ό,τι καλύτερο βρέθηκε για την προώθηση του μηνύματος είναι αυτά τα χάπατα.

Αυτο ειναι το μηνυμα, ποτε θα το καταλαβετε;

Case on point: https://www.digitalspy.com/tv/a61227431/my-lady-jane-king-edward-jordan-peters/

Επεξ/σία από Shinji ikari
  • Confused 1

Το ίδιο δίκτυο πρόβαλε και η ίδια εταιρεία παραγωγής ήταν πίσω και από το Andor . Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια (και τα πόδια θα έλεγα) ψιλά.

Ίσως ότι χειρότερο έχω προσπαθήσει να δω εδώ και δεκαετίες. Έχει και η ξεφτίλα όρια.

• Like 4

3 hours ago, liakinen said:

Το ίδιο δίκτυο πρόβαλε και η ίδια εταιρεία παραγωγής ήταν πίσω και από το Andor . Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια (και τα πόδια θα έλεγα) ψιλά.

Ίσως ότι χειρότερο έχω προσπαθήσει να δω εδώ και δεκαετίες. Έχει και η ξεφτίλα όρια.

Τα έχουμε πει , σειρές σαν το acolyte έχουν βγει καθαρά για επενδυτικους λόγους από συγκεκριμένες εταιρίες.  

Το andor έτυχε καθαρά να βρεθεί σε ικανά χέρια,  όπως και το netflix που και που βγάζει καλές σειρές από ζήτημα τύχης χωρίς να το επιδιώκει 

ρε που να προσπαθεις να την βρεις... λογικη σε αυτο το "σεναριο" ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ.

αλλα λενε αλλα κανουνε, ξεχνανε τι ειπανε πριν 5 λεπτα... πωωωω μιλαμε εχει γινει το ξεπλυμα του αιωνα σε αυτη τη "σειρα".

$180Μ?????????? ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ? Δεν τα βλεπω ουτε στα εφε, ουτε στο γραψιμο, ουτε στις χορογραφιες.

• Like 3

10 minutes ago, omghi2u said:

ρε που να προσπαθεις να την βρεις... λογικη σε αυτο το "σεναριο" ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ.

αλλα λενε αλλα κανουνε, ξεχνανε τι ειπανε πριν 5 λεπτα... πωωωω μιλαμε εχει γινει το ξεπλυμα του αιωνα σε αυτη τη "σειρα".

$180Μ?????????? ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ? Δεν τα βλεπω ουτε στα εφε, ουτε στο γραψιμο, ουτε στις χορογραφιες.

Το έχουν γυρίσει 2 φορές . Την πρώτη φορά με βάση το test view που κάναν ήταν ακόμα χειρότερο ( Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό αλλά το κατάφεραν) 

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/6/2024 στις 1:39 ΜΜ, liakinen είπε

Andor, Deadpool 3, Inside Out 2 (το οποίο είναι επιτυχία), τα είχε ανακοινώσει ο Bob Chapek ως CEO. Οι λίγες καλές δουλειές της Disney τα τελευταία χρόνια δηλαδή. Ειδε που πήγαινε το πράγμα και προσπαθησε να γυρίσει το καράβι πριν πέσει στα βράχια. Δεν τον αφήσανε, επέστρεψε ως CEO o Bob Iger και έδωσε τις δικές του γραμμές.

Ετσι ίδια εταιρεία παραγωγής αλλά διαφορετική ηγεσία και προτεραιότητες , η διαφορά ήταν Chapek --> Andor, Iger --> Acolytes.

Επεξ/σία από fast8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...