Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Neda7325 είπε

Μήπως η ακυρωμένη με την καινούρια κάρτα έχουν τους ίδιους αριθμούς μπροστά και διαφέρουν μόνο στην ημερομηνία λήξης και στο CSC code ;

29 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Δεν γνωρίζω για τις υπόλοιπες χρεωστική visa της Alpha έληξε αυτόν τον μήνα και μου εστειλαν την καινούργια. Μπροστά ο 16ψήφιος είναι ίδιος διαφέρει μόνο στο χρόνο λήξης και στον τριψήφιο κωδικό πίσω. Την εχω αποθηκευμένη μόνο για πληρωμή ΔΕΗ.Την άλλαξα έβαλα την καινούργια θα δω τον επόμενο μήνα αν όλα είναι οκ με το ρεύμα.

Τώρα γιατί η τράπεζα μπροστά δίνει τον ίδιο αριθμό δεν ξέρω και δεν ρώτησα. Για άλλες τράπεζες δεν γνωρίζω όταν λήξουν θα δω.

Οταν ληξει η καρτα, η καρτα που θα σταλει εχει τους ιδιους αριθμους με διαφορα στην ημ ληξης και ccv. Αν ακυρωσεις καρτα, οι αριθμοι αλλαζουν 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 hours ago, Neda7325 said:

Μήπως η ακυρωμένη με την καινούρια κάρτα έχουν τους ίδιους αριθμούς μπροστά και διαφέρουν μόνο στην ημερομηνία λήξης και στο CSC code ;

Αλλαξα καρτα σε εθνική προσφατα και ισχυουν αυτα που λες...

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, chrisgav είπε

Συνειδητοποιώ μετα απο πολυ καιρο, οτι στο e-food συνεχιζω να μπορω να παραγγελνω με την παλια καρτα μου. Κοιταζω τα τελευταια ψηφια της καρτας και ειναι η παλια ακυρωμενη καρτα μου. Επικοινωνω με το e-food, ξεκινανε το παραμυθι οτι δεν εχουν καμια προσβαση στα στοιχεια της καρτας (το οποιο δεν παιζει, γιατι εστω masked θα τα βλεπουν).

Επικοινωνω με την Eurobank και μου λενε οτι οι συναλλαγες αυτες βλεπουν οτι ολοκληρωνονται με την νεα καρτα και πως η παλια ειναι απενεργοποιημενη.

Θα σου πω εγώ τι νομίζω ότι γίνεται.

Κατ' αρχάς η efood δεν αποθηκεύει ολόκληρο τον αριθμό της κάρτας σου (ούτε καν τον διαβάζει). Τον διαβιβάζει απευθείας σε υπηρεσία - διαμεσολαβητή που διαχειρίζεται πληρωμές. Η efood κρατάει μόνο τα 4 τελευταία σου ψηφία και δίνει όνομα στην κάρτα σου Visa xxxx xxxx xxxx 1234 για να μπορείς να την αναγνωρίζεις και να την επιλέγεις για πληρωμές. Αυτό το αποθηκεύει, το συνδέει με κάποιο token, και όταν πρέπει να σε χρεώσει χρησιμοποιεί το token αυτό με τον μεσάζοντα.

Τώρα, οι μεσάζοντες που διαχειρίζονται πληρωμές έχουν κάποιες φορές συμφωνίες με visa - mastercard να γίνεται αυτόματη ενημέρωση των στοιχείων της κάρτας ενός ατόμου όταν αντικαθίσταται απο μια νέα κάρτα λόγω λήξης/ακύρωσης κλπ. Για το καλό του πελάτη, καταλαβαίνεις...

Οπότε η efood έχει κρατήσει ένα εικονικό όνομα (με τα στοιχεία της παλιάς σου κάρτας) αλλά όταν ζητά από τον μεσάζοντα να γίνει χρέωση με το τάδε token, ο μεσάζοντας έχει τα στοιχεία της νέας κάρτας και κάνει τη χρέωση σωστά. Αυτό συνάδει και με αυτό που λέει η euro, ότι βλέπει τη νέα κάρτα να χρεώνεται.

Από περιέργεια, δοκίμασε να κάνεις μια αγορά με την ακυρωμένη σου κάρτα από οπουδήποτε αλλού. Δε νομίζω να σε αφήσει.

• Like 1
Δημοσ.

μυριζει data leak η ολη υποθεση, ειμαι περιεργος να δω πως θα εξελιχτει. Καποιος που επηρεάστηκε θα μπορουσε να κανει μια αναφορα στην ΑΑΔΕ για παραβιαση προσωπικων δεδομενων για να παρει εκταση το θεμα

https://www.aade.gr/sites/default/files/kataggelies/index.html

Εγω την eurobank καρτα την εχω μονο στο wallet και την εχω απενεργοποιημενη για οποιαδηποτε κινηση μεσα απο την εφαρμογη της eurobank. 

Δημοσ.

Αν κάποιος χρησιμοποιεί εφαρμογές όπως revolut και payzy είναι προφυλαγμένος από τέτοιες απάτες; ακόμα και αν έχει ποσά μέσα στους αντιστοιχους fintech λογαριασμούς μπορεί  να εκδίδει κάρτες virtual μιας χρήσης δωρεάν.

Δημοσ.
Στις 29/9/2024 στις 6:57 ΜΜ, cyberguy είπε

μυριζει data leak η ολη υποθεση, ειμαι περιεργος να δω πως θα εξελιχτει. Καποιος που επηρεάστηκε θα μπορουσε να κανει μια αναφορα στην ΑΑΔΕ για παραβιαση προσωπικων δεδομενων για να παρει εκταση το θεμα

https://www.aade.gr/sites/default/files/kataggelies/index.html

Εγω την eurobank καρτα την εχω μονο στο wallet και την εχω απενεργοποιημενη για οποιαδηποτε κινηση μεσα απο την εφαρμογη της eurobank. 

Επανέρχομαι στο θέμα και σε συνδιασμό με το σχόλιο σου, παραθέτω τα παρακάτω.

Επικοινώνησα με άνθρωπο που φτιάχνει λογισμικά σε τράπεζες και με ενημέρωσε ότι έχει πληροφορίες εκ των έσω, ότι τα αρχεία πληρωμών της Eurobank έχουν κάποιο πρόβλημα, λαγκάρουν και περνάνε αυτομάτως ποσά στο IBAN του Γερμανού. Τραγική ομάδα IT, το πρόβλημα υπάρχει εδώ και κάποιους μήνες και παραμένει άλυτο έως και σήμερα. Υπάλληλος της Eurobank μου παραδέχτηκε τηλεφωνικώς ότι ιδιαίτερα τις τελευταίες 10 μέρες, συμβαίνουν καθημερινά ανάλογα περιστατικά και ότι ακόμα δεν έχουν εντοπίσει τι συμβαίνει!

Για όποιον έχει αντίστοιχο πρόβλημα και ενδεχομένως θέλει να επιταχύνει λίγο τις διαδικασίες, τηλεφωνεί στη τράπεζα, ζητά να επικοινωνήσει με το τμήμα "Dispute Management" και απειλεί ότι αν δεν αποζημιωθεί άμεσα, θα απευθυνθεί στην τράπεζα Ελλάδος ή και στον Ευαγγελάτο;! Ίσως;! 🙃 

Δημοσ.
Στις 29/9/2024 στις 2:04 ΠΜ, _^ThEo^_ είπε

Πως μπορει να προφυλαχτεί κάποιος που έχει eurobank?

φεύγει απο eurobank , έχει καιρό η ιστορία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...