Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα τα φώτα/γνώμες σας.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Πριν λίγες ημέρες μου έρχονται 4 ειδοποιήσεις επιβεβαίωσης συναλλαγής από την εφαρμογή του e-banking της Eurobank με την επωνυμία Germanos eShop. Κάθε μία από αυτές τις συναλλαγές ήταν 15€. Στην μια από αυτές προλαβαίνω και πατάω ακύρωση. Όλες αυτές οι ειδοποιήσεις μου ήρθαν το ίδιο λεπτό για αυτό δεν πρόλαβα να ακυρώσω και τις άλλες. Να σημειώσω ότι ΔΕΝ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ OTP. Παρόλο που στις υπόλοιπες δεν πάτησα τίποτα τα ποσά δεσμεύτηκαν.

Αφού συμβαίνει αυτό, παίρνω κατευθείαν την τράπεζα και μου ακυρώνουν την κάρτα και κάνω δήλωση αμφισβήτησης.

Τώρα ξεκινάει το πολύ περίεργο. Έχοντας πλέον 0,82€ στο λογαριασμό μου και ακυρωμενη κάρτα, μου έρχεται πάλι ειδοποίηση επιβεβαίωσης συναλλαγής για Germanos eShop σήμερα το πρωί! Προφανώς, δεν μου έρχεται πάλι otp. Παίρνω ξανά την τράπεζα και ρωτώ πως γίνεται να προσπαθεί κάποιος να κάνει συναλλαγή με μια ακυρωμενη κάρτα και η Eurobank να μου στέλνει ειδοποίηση. Η απάντηση ήταν ότι δεν ξέρουν.

Πριν από λίγες ώρες έγινε ακριβώς το ίδιο. Μπαίνω στο eShop του Γερμανού, πάω να κάνω συναλλαγή για να δω τι συμπεριφορά θα έχει και αν θα μου έρθει κάτι, και προφανώς μου την "κόβει".

Τα ερώτηματα είναι τα εξής:

1. Έχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμοιο και αν ναι πως το αντιμετώπισε;

2. Υπάρχει περίπτωση η επωνυμία του Γερμανού να χρησιμοποιείται πάνω από κάποια άλλη ;

3. Το κυριότερο: Πώς μπορεί να γίνει bypass το σύστημα της Eurobank και να μου έρθει ειδοποίηση επιβεβαίωσης συναλλαγής για μια ακυρωμενη κάρτα;

Σημείωση: Δεν έχει αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στο email μου, έχω ελέγξει την δραστηριότητα και φαίνονται όλα εντάξει. Δεν έχω λάβει επίσης κανένα phising email ή sms.

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα, πριν απο μια ώρα έγινε και σε μένα το ίδιο ακριβώς, 3 συναλλαγές των 20 ευρώ.

Ακύρωση κάρτας, αμφισβήτηση και σιγά μην πάρουμε τα λεφτά

Δημοσ.

Από τη Eurobank δεν ξέρουν…..τα πλήρη στοιχεία της κάρτας μου δεν γίνεται να τα έχουν καθώς την έχω χρησιμοποιήσει μόνο σε μια συναλλαγή σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών!τους το επισήμανα και η απάντηση ήταν η ίδια…ότι δεν ξέρουν ακριβώς!

Δημοσ.
59 minutes ago, alexander098 said:

Πώς έχουν τα πλήρη στοιχεία της κάρτας σας;  Από τη eurobank τι σας είπαν; 

Μήπως κάποια διαρροή από ΟΤΕ, ΒΟΧ κλπ; Έχει κανείς αποθηκευμένες κάρτες εκεί για γρήγορη πληρωμή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Ni7kos είπε

Καλησπέρα!Μολις μου έγινε και μένα το ίδιο ακριβώς!

Εβγαλες κάποια άκρη;

6 ώρες πριν, teotrian είπε

Καλησπέρα, πριν απο μια ώρα έγινε και σε μένα το ίδιο ακριβώς, 3 συναλλαγές των 20 ευρώ.

Ακύρωση κάρτας, αμφισβήτηση και σιγά μην πάρουμε τα λεφτά

4 ώρες πριν, Stibiaris είπε

Ακριβώς το ίδιο έγινε και με εμένα πριν 1 ώρα 3*20 εύρο Γερμανός.e shop 

Οποτε εχετε καποιο κοινο, μαζι με τον op @konna1996 

Εχετε την καρτα σε καμια στοιχηματικη? efood, κατι? 

Περιπτωσεις να ειναι η καρτα αποθηκευμενη σε netflix, sony, ms, apple, google κτλ τα αποκλειω, αλλιως θα ειχε ακουστει απο πολλους. Αν θελετε γραψτε και καμια γενικη περιοχη που ειστε, μηπως βγει καποιο συμπερασμα. Καποια αγορα απο καταστημα που σας φαινεται λιγο περιεργο? 

@teotrian θα παρεις τα λεφτα, σε ~45 μερες 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Εγώ η μόνη αγορά που έχω κάνει είναι από Κωτσόβολο!την κάρτα την είχα στο apple wallet!εγω κατοικώ στην Κρήτη!

Δημοσ.

Μπήκα τσέκαρα και εγω, ευτυχώς (προς το παρον) δεν εχω κάποια ύποπτη συναλλαγή (δέσμευση)🤷‍♂️ . Αν και χρησιμοποιώ μονο pre-paid για τις αγορές μου απο το ίντερνετ και οχι την κυρία χρεωστική μου κάρτα.

• Like 2
Δημοσ.
10 hours ago, teotrian said:

...σιγά μην πάρουμε τα λεφτά

Αυτό δεν παίζει. Μπορεί για άλλα και άλλα να είναι κακές οι τράπεζες, αλλά από την στιγμή που έγινε κάτι τέτοιο, μια χαρά θα τα πάρεις. Να κοιτάς τις επόμενες μέρες μήπως απλώς διαγραφεί/ούν η χρέωση, αντί να επιστραφεί το ποσό, οπότε το διαθέσιμο υπόλοιπο γίνει όσο το λογιστικό (και όχι το ανάποδο).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά κάνω εγώ και την έχω απενεργοποιημένη την κάρτα της Eurobank ως 2η, αν και έχω μέσα μικρό ποσό.Η την έχω ενεργοποιημένη και ενεργοποιώ πχ την επιλογή για online συναλλαγές όταν θέλω να κάνω κάποια πληρωμή, η την επιλογή για ανάληψη, μετά κατευθείαν απενεργοποίηση της επιλογής.

Σε κανά 2-3 sites που έχω πληρώσει με την κάρτα της Eurobank, δεν την αποθηκεύω.Βασικά για την επιστροφή -15% για καμιά προσφορά την έβγαλα.

Και στην κάρτα μισθοδοσίας και αποταμίευσης, ενεργοποιημένη μόνο την επιλογή για πληρωμές με POS, αυτή δεν την βάζω ποτέ σε κανένα site, πληρωμή μόνο μέσω PayPal.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
3 hours ago, csontheline said:

Αυτό δεν παίζει. Μπορεί για άλλα και άλλα να είναι κακές οι τράπεζες, αλλά από την στιγμή που έγινε κάτι τέτοιο, μια χαρά θα τα πάρεις. Να κοιτάς τις επόμενες μέρες μήπως απλώς διαγραφεί/ούν η χρέωση, αντί να επιστραφεί το ποσό, οπότε το διαθέσιμο υπόλοιπο γίνει όσο το λογιστικό (και όχι το ανάποδο).

Εννοείται θα τα πάρεις τα λεφτά... Μπορεί να κάνει και 2-3 μήνες αλλά θα επιστραφούν σίγουρα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε

Καλά κάνω εγώ και την έχω απενεργοποιημένη την κάρτα της Eurobank ως 2η, αν και έχω μέσα μικρό ποσό.Η την έχω ενεργοποιημένη και ενεργοποιώ πχ την επιλογή για online συναλλαγές όταν θέλω να κάνω κάποια πληρωμή, η την επιλογή για ανάληψη, μετά κατευθείαν απενεργοποίηση της επιλογής.

απο τη στιγμή που χρεώνονται ακυρωμένες κάρτες της Eurobank , δε θα άφηνα ούτε αυτό το μικρό ποσό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...