Bitbit Δημοσ. 7 Ιουνίου Share Δημοσ. 7 Ιουνίου Θέλω να αλλάξω το φορματ σε πολλάαα αρχεία. Χρησιμοποιώ τον converter του aimp η απορία μου είναι με την επιλογή "Normalize volume". Επειδή τα τραγούδια δεν έχουν όλα την ίδια ένταση και εκεί που θα ακούγεται το ένα δυνατά, το επόμενο θα χαμηλώνει και θα χρειάζεται να παίζω με την ένταση του ήχου, αν το επιλέξω θα τα εξισορροπήσει όλα; Το target volume level πως το ρυθμίζω; το αφήνω στο 0; Εκτος αν κάνει κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έχω στο νου μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
accipio Δημοσ. 7 Ιουνίου Share Δημοσ. 7 Ιουνίου Χρησιμοποιώ το AIMP αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει τον Audio Converter του. Πάντως, με βάση αυτά που διαβάζω εδώ και εδώ, επίλεξε το Peak normalization και άφησε την επιλογή στο 0,00 db. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 8 Ιουνίου Share Δημοσ. 8 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Υπάρχει ένα θέμα όμως με το normalize και αυτό είναι ότι παίρνει μόνο το peak ενός κομματιού. Αν δηλαδή είναι ήσυχο όλη την ώρα και ανεβάζει ένταση σε ένα σημείο τότε αυτό το σημείο θα δηλωθεί ως peak και μόνο αυτό θα φτάσει στα 0 db. Δυστυχώς δεν γίνεται όμως αλλιώς για μαζική μετατροπή. Κάνε μια προσπάθεια όμως και με το mp3gain. Αυτό δεν κάνει re-encode τα mp3 αλλά ρυθμίζει την ένταση που θα παίξει το κομμάτι μέσα στο id3tag. Η μετατροπή είναι ταχύτατη. Αν στα αναγνωρίσει σωστά ο player τότε αυτή θα είναι η καλύτερη λύση καθώς αν πετύχεις κάποιο ή κάποια που θέλουν κι άλλο ανέβασμα θα μπορέσεις να το κάνεις πολύ γρήγορα και χωρίς απώλειες. Επεξ/σία 8 Ιουνίου από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thebest201 Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Εμένα για κάποιο λόγο, όταν κάνω normalize μου ακούγονται πολύ σκληρά τα drums και πολύ κλειστός ξερός ήχος!Αυτό όμως κάνουν κ οι εταιρείες, το αντιλαμβάνομαι σίγουρα τα τελευταία χρόνια, ακούγεται έντονο το μπάσο και τα drums, τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον στα ελληνικά εμπορικά και έντεχνα. Ξέρω σίγουρα ότι κάνουν παρόμοιες τεχνικές στα remastered 60s, 70s, 80s. Και μάλιστα τα τελευταία χρόνια που έβγαιναν συλλογές μεταξύ 2008-2014, τα έπαιρναν από mp3, ούτε καν από wav. Με το mp3gain είχα δοκιμάσει, αλλά προτιμώ τις αρχικές εντάσεις! Ποτέ δεν βάζω playlist από άσχετες χρονιές ή διαφορετικά είδη. Επεξ/σία 17 Αυγούστου από thebest201 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου Δεν είναι το normalize που προκαλεί αυτό το φαινόμενο άλλο ο compressor ήχου και η συμπίεση σε mp3. Το normalize το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει την ένταση εκτός αν επιτρέψεις το clipping οπότε ναι, θα τριμαριστεί ο ήχος. Ο κομπρεσορας από την άλλη συμπιέζει τον ήχο και μπορεί να προκαλέσει αυτό που λες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα