Joshua21 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 6 minutes ago, atypicalcoder said: Τι είχανε κάνει? Μήπως είσαι και της άποψης που λέει "αυτό που γίνεται είναι φυσιολογικό και θα πρέπει να ανεβούν κι άλλο διότι στην Αγγλια/Γερμανία τα ενοίκια ξεκινάνε από χιλιάρικο" ? Ε τώρα να αναφέρω ότι οι μισθοί εδώ είναι 5 φορές κάτω ή δεν σας συμφέρει? Μπα, ούτε είπα ούτε πιστεύω κάτι τέτοιο, η τοπική ζήτηση και προσφορά διαμορφώνει τις τοπικές τιμές, το τι γίνεται στην Αγγλία/Γερμανία αδιάφορο.
Pitoo Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο ποσοστό ιδιόκτητων κατοικιών οι οποίες δεν χρωστάνε σε δάνειο. Αρκετοι έχουν μαζέψει πολλά ακίνητα και Έλληνες αλλά και ξένοι επενδυτές και καλά κάνανε αφού αυτή είναι η ελεύθερη αγορά. Το θέμα είναι να αρχίσει η Αθήνα να επεκτείνεται σε περιοχές που τώρα θεωρούμε «πιο έξω από τον βασικό αστικό ιστό». Δεν υπάρχει μαγική λύση. Ούτε θα κλέψει κάποιος τα ακίνητα από κάποιον άλλον ούτε κομμουνισμό έχουμε για να καθορίζει το κράτος που θα μένει ο καθένας. Η μαγική λύση είναι να δώσει το κράτος άτοκα δάνεια για να δημιουργηθούν κατοικίες εκτός του βασικού αστικού ιστού όπως είπα και στην ουσία να παρέχει ένα κίνητρο για τους νέους να πάνε να μείνουν εκεί. Η δεύτερη κίνηση για να λειτουργήσει όλο το παραπάνω είναι να επεκταθεί το μετρό ή προαστιακός σε αυτά τα σημεία ώστε ο κάθε κάτοικος των περιοχών αυτών να μπορεί να είναι άνετα στην εργασία του στο κέντρο της Αθήνας π.χ κάθε μέρα. Προς το παρόν θα πάρουν μέτρα για να αξιοποιηθούν όσα ακίνητα βρίσκονται κλειστά εδώ μέσα στην πόλη αλλά σε βάθος χρόνου οι τιμές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν άρα αυτό που είπα θεωρώ ότι είναι το πιο πιθανό σενάριο αν και εφ όσον δεν έχουμε έως τότε συρρικνωθεί πληθυσμιακά σε σημείο που μας φτάνουν τα ήδη λίγα ακίνητα που βρίσκονται μέσα στην πόλη
jimakos00 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Η Νέα Υόρκη έκλεισε τα Airbnb γιατί πλέον είχε γίνει μη βιώσιμη για τους μόνιμους και εργαζόμενους κατοίκους. Έτσι πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Θα μένουν οι τουρίστες στα σπίτια και εμείς στα παγκάκια; Τι δεν καταλαβαίνετε κάποιοι; 5 2 1
k_w_t Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 4 λεπτά πριν, jimakos00 είπε Η Νέα Υόρκη έκλεισε τα Airbnb γιατί πλέον είχε γίνει μη βιώσιμη για τους μόνιμους και εργαζόμενους κατοίκους. Έτσι πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Θα μένουν οι τουρίστες στα σπίτια και εμείς στα παγκάκια; Τι δεν καταλαβαίνετε κάποιοι; Δεν ειναι μονο η NY πολλες πολεις που αλλες εχουν οριο αλλες το απαγορευουν. Βαρκελωνη,Παρισι Βερολινο μερικες απο αυτες.. 5 1
csontheline Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Αποκέντρωση χρειάζεται, όχι να κλείσει το Airbnb. Για ποιον λόγο απαιτείται να υπάρχουν τόσες μεγάλες εταιρείες στα κέντρα των πόλεων; Ευτυχώς ανακοινώνονται (ή ήρθαν ήδη) πολυεθνικές στην περιφέρεια. Σειρά τα πανεπιστήμια και κάποιες δημόσιες υπηρεσίες.
keleystis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 8 λεπτά πριν, Pitoo είπε Προς το παρόν θα πάρουν μέτρα για να αξιοποιηθούν όσα ακίνητα βρίσκονται κλειστά εδώ μέσα στην πόλη αλλά σε βάθος χρόνου οι τιμές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν άρα αυτό που είπα θεωρώ ότι είναι το πιο πιθανό σενάριο αν και εφ όσον δεν έχουμε έως τότε συρρικνωθεί πληθυσμιακά σε σημείο που μας φτάνουν τα ήδη λίγα ακίνητα που βρίσκονται μέσα στην πόλη Άντε και ανακαινίζονται και αξιοποιούνται κάποια απο τα διαμερίσματα που είναι κλειστά αυτή την στιγμή. Δεν θα έχουμε πάλι το πρόβλημα με τα ενοίκια ; Δεν θα ζητήσουν και αυτοί ενοίκιο 500 και 600 € ; Ποιός μπορεί να δίνει αυτά τα χρήματα πλέον ; 7 λεπτά πριν, jimakos00 είπε Η Νέα Υόρκη έκλεισε τα Airbnb γιατί πλέον είχε γίνει μη βιώσιμη για τους μόνιμους και εργαζόμενους κατοίκους. Έτσι πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Θα μένουν οι τουρίστες στα σπίτια και εμείς στα παγκάκια; Τι δεν καταλαβαίνετε κάποιοι; Έστω ότι αύριο κλείνει το AirBnb στην Ελλάδα. Πόσο πιστεύεις ότι θα ενοικιαστούν τα διαμερίσματα αυτά ; Γιατί, για να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα πρέπει να επιστρέψει το δυάρι στα 300 €.
k_w_t Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Μόλις τώρα, csontheline είπε Αποκέντρωση χρειάζεται, όχι να κλείσει το Airbnb. Για ποιον λόγο απαιτείται να υπάρχουν τόσες μεγάλες εταιρείες στα κέντρα των πόλεων; Ευτυχώς ανακοινώνονται (ή ήρθαν ήδη) πολυεθνικές στην περιφέρεια. Σειρά τα πανεπιστήμια και κάποιες δημόσιες υπηρεσίες. Δυστυχως υπαρχουμε και εμεις που ειμαστε "γκαγκαροι" .... Γεννηθηκαμε στο κεντρο ,οπως και οι γονεις μας .... Να φυγουμε απο τα σπιτια μας ? 2
csontheline Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 2 minutes ago, k_w_t said: Δυστυχως υπαρχουμε και εμεις που ειμαστε "γκαγκαροι" .... Γεννηθηκαμε στο κεντρο ,οπως και οι γονεις μας .... Να φυγουμε απο τα σπιτια μας ? Όχι φυσικά. Μπορείς να μείνεις εκεί για μια ζωή. Ίσα-ίσα, αν γίνει αποκέντρωση, θα έχεις καλύτερη ποιότητα ζωής. Εκτός αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων, οπότε ή ακολουθάς ή αλλάζεις εταιρεία. Ή ζυγίζεις αν αξίζει η καθημερινή μετακίνηση.
gpapadakis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 2 hours ago, likos_de said: Σε αυτήν την χώρα που η βαριά βιομηχανία της είναι ο τουρισμός και όλοι τρέχουν να αρμεξουν τους τουρίστες, με διάφορους τρόπους, το Airbnb είναι ενα παρακλάδι όλης αυτής της τρέλας που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Όλο αυτό θα οδηγήσει σε εγκατάλειψη και παρακμή της χώρας. Οι νέοι απλά δεν θα μπορούν να ζήσουν εδώ (όσοι απο αυτούς δεν έχουν 1 σπίτι απο τους γονείς τους) και θα φύγουν στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή. Ολα μεταξύ τους συνδέονται και είναι αλυσίδα. Στο τέλος όλο αυτό θα καταλήξει σε πόλεις-περιοχές φάντασμα που τον χειμώνα θα έχουν 100 κατοίκους και το καλοκαίρι 800 τουρίστες. Γενικά η Ελλάδα θα γίνει ενα απέραντο ξενοδοχείο - airbnb όπου όσοι θα είναι μόνιμοι κάτοικοι της θα μείνουν για να εξυπηρετούν όσους έρχονται να κάνουν τις διακοπές τους. Χαμηλοί μισθοί και υψηλές τιμές κατοικιών, και υψηλο κόστος διαβίωσης γενικά, σημαίνει ότι στη χώρα θα μείνουν μόνο όσοι νέοι έχουν σπίτι από γονείς. Όσοι υπόλοιποι μείνουν θα διαγκωνιζονται με τους μετανάστες που θα κουβαλάνε κατά συρροή (για να μένουν οι μισθοί χαμηλά και να έχουμε "ανάπτυξη" για λίγους και στα χαρτιά), για μια συγκατοίκηση. 1
atypicalcoder Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μπα, ούτε είπα ούτε πιστεύω κάτι τέτοιο, η τοπική ζήτηση και προσφορά διαμορφώνει τις τοπικές τιμές, το τι γίνεται στην Αγγλία/Γερμανία αδιάφορο. Άρα ερχόμαστε στα λόγια μου. Φέρουμε μόνο επιχειρήματα που μας συμφέρουν. Τέσπα αυτό με την ζήτηση/προσφορά το έχω πει πολλές φορές ότι δεν ισχύει και απόδειξη αυτού είναι ότι υπάρχουν περιοχές στην Αττική που τα ενοίκια είναι σε πιο λογικά πλαίσια. Στο χέρι του καθενός είναι. Αν θέλεις κέντρο και ποτάρες με βασικό ε τότε τι να πω. Αν όχι τότε μπορείς να βρεις και πιο φθηνά και άσε τους άλλους να τα έχουν ξενοίκιαστα. Ο κόσμος έχει απίστευτη δύναμη στα χέρια του αλλά δεν θέλει να ξεβολευτεί από το κέντρο, και δεν μιλάω καν για να φύγεις από την Αττική. 14 λεπτά πριν, k_w_t είπε Δυστυχως υπαρχουμε και εμεις που ειμαστε "γκαγκαροι" .... Γεννηθηκαμε στο κεντρο ,οπως και οι γονεις μας .... Να φυγουμε απο τα σπιτια μας ? Αν είσαι στο ενοίκιο δεν βλέπω κανέναν λόγο να μένεις κέντρο. Μόνο αν έχεις την δουλειά σου κοντά και πας με τα πόδια. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι πολύ πιο έξυπνο να πας σε άλλη περιοχή που βρίσκεις σπίτια και πιο φθηνά και πιο καλά. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2024 από atypicalcoder
keleystis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 24 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Αν είσαι στο ενοίκιο δεν βλέπω κανέναν λόγο να μένεις κέντρο. Μόνο αν έχεις την δουλειά σου κοντά και πας με τα πόδια. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι πολύ πιο έξυπνο να πας σε άλλη περιοχή που βρίσκεις σπίτια και πιο φθηνά και πιο καλά. Στην θεωρία ισχύει αυτό που λές. Στην πράξη όμως η σωστότερη επιλογή για μένα είναι να μένεις κοντά στην δουλειά σου. Κανείς δεν θέλει να κάνει 1+ ώρα για να πάει δουλειά και άλλο τόσο να γυρίσει. Και σκέψου το αυτό 5 ημέρες την εβδομάδα επί 52 εβδομάδες τον χρόνο. Είναι τεράστιο το νούμερο. Κάποτε έμενα Πατήσια και δούλευα Αγία Παρασκευή. Ήθελα τουλάχιστον 2,5 ώρες στον δρόμο και πολλές φορές έφτανα σπίτι μου μετά της 22:30 το βράδυ και έπρεπε την άλλη μέρα να σηκωθώ 7:30 για να είμαι στην δουλειά. Ε, δεν το άντεξα αυτό για πολύ καιρό και μετακόμισα Χαλάνδρι. Παραπάνω ενοίκιο σίγουρα αλλά έφευγα 20' νωρίτερα πριν πιάσω δουλειά και πήγαινα χαλαρός.
k_w_t Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 30 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Άρα ερχόμαστε στα λόγια μου. Φέρουμε μόνο επιχειρήματα που μας συμφέρουν. Τέσπα αυτό με την ζήτηση/προσφορά το έχω πει πολλές φορές ότι δεν ισχύει και απόδειξη αυτού είναι ότι υπάρχουν περιοχές στην Αττική που τα ενοίκια είναι σε πιο λογικά πλαίσια. Στο χέρι του καθενός είναι. Αν θέλεις κέντρο και ποτάρες με βασικό ε τότε τι να πω. Αν όχι τότε μπορείς να βρεις και πιο φθηνά και άσε τους άλλους να τα έχουν ξενοίκιαστα. Ο κόσμος έχει απίστευτη δύναμη στα χέρια του αλλά δεν θέλει να ξεβολευτεί από το κέντρο, και δεν μιλάω καν για να φύγεις από την Αττική. Αν είσαι στο ενοίκιο δεν βλέπω κανέναν λόγο να μένεις κέντρο. Μόνο αν έχεις την δουλειά σου κοντά και πας με τα πόδια. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι πολύ πιο έξυπνο να πας σε άλλη περιοχή που βρίσκεις σπίτια και πιο φθηνά και πιο καλά. Ειμαι ιδιοκτητης ... Και δεν μου περασε ποτε απο το μυαλο να φυγω. Θα μπορουσα και εγω να το κανω airbnb ή να το πουλησω για Golden Visa.. Αλλα δεν το εκανα. Η δουλεια μου ειναι κοντα 3 στασεις με λεωφορειο αλλα παω με τα ποδια συνηθως... 1
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 17 minutes ago, atypicalcoder said: Άρα ερχόμαστε στα λόγια μου. Φέρουμε μόνο επιχειρήματα που μας συμφέρουν. Κάπου χάθηκες φίλε μου, ούτε έχω δει ποια είναι τα λόγια σου, ούτε έκανα κάποιον ισχυρισμό, ένα γεγονός παρέθεσα, τα ενοίκια όντως έπεσαν κατά τη διάρκεια της κρίσης. 19 minutes ago, atypicalcoder said: Τέσπα αυτό με την ζήτηση/προσφορά το έχω πει πολλές φορές ότι δεν ισχύει και απόδειξη αυτού είναι ότι υπάρχουν περιοχές στην Αττική που τα ενοίκια είναι σε πιο λογικά πλαίσια. Στο χέρι του καθενός είναι. Αν θέλεις κέντρο και ποτάρες με βασικό ε τότε τι να πω. Αν όχι τότε μπορείς να βρεις και πιο φθηνά και άσε τους άλλους να τα έχουν ξενοίκιαστα. Ο κόσμος έχει απίστευτη δύναμη στα χέρια του αλλά δεν θέλει να ξεβολευτεί από το κέντρο, και δεν μιλάω καν για να φύγεις από την Αττική. Είναι επειδή δεν έχεις κατανοήσει πλήρως το τι σημαίνει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Η μεγαλύτερη ζήτηση στο κέντρο που περιγράφεις αλλάζει τις ισορροπίες, αυξάνει τις τιμές στο κέντρο και τις μειώνει στις περιοχές που έχουν μικρότερη ζήτηση.
Lucifer Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Οι μισοί εδώ μέσα μιλάτε για το ότι έχει μαζευτεί η μισή Ελλάδα στην Αθήνα, οι άλλοι μισοί υποστηρίζετε πως αν κλείσει οριζοντίως το Airbnb θα φτιάξει η φάση και ο μπάρμπας που μπόρεσε να βάλει το ενοικιαζόμενο στην Ηρακλειά online στην απ' έξω. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2024 από Lucifer
Arkin Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Διαβαζω για τρελες τιμες τι ενοικια ειναι αυτα? Νοικιαζω σπιτι δικο μου Χαλκιδικη στα 200 μετρα η θαλασσα 62τμ καθαρο του 2001 180 ευρω ολα τα χρονια περσι το καναμε 200. Φετος ειπαμε να το κανουμε 270 και ειπαν να κοψουμε κατι. Κοψαμε ενα 10αρικο και κλεισαμε στα 260. Θειος μου 100τμ με τζακι στο ιδιο μερος το δινει 250 αντιστοιχα. Η ειμαστε πολυ καλοι ανθρωποι με ανθρωπια η ειμαστε μαλακες με αυτα που διαβαζω εδω μεσα και τις τρελες τιμες που διαβαζω οχι μονο εδω στο θεμα αλλα και γενικα στην περιοχη που νοικιαζουμε δεν εχει κατω απο 350 ευρω για 30τμ σπιτι. Τα 60+τμ πανε 500αρικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις