Προς το περιεχόμενο

AirBnB: Ήρθε το τέλος;

APapsda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 hours ago, k_w_t said:

Οταν βλεπεις οτι απο τους παιδικους σου φιλους και συμμαθητες εχουν μεινει μονο 6-7 που ειχαν δικο τους σπιτι και ολοι οι αλλοι εχουν φυγει απο την περιοχη γιατι τους εβγαλαν απο τα σπιτια τους για να τα κανουν AirBNB σε στεναχωρει.

Αυτό πράγματι είναι στενάχωρο. Συνήθως βέβαια η εξήγηση είναι απλή. Κάποιων οι γονείς έκαναν οικονομία και αποταμίευση και κατάφεραν να αγοράσουν δικό τους σπίτι (την εποχή που γινόταν αυτό σε μια δεκαετία). Και το συνέχισαν αυτό μέχρι που πήραν άλλο ένα να εκμισθώνουν. Οι περισσότεροι όμως τα έτρωγαν στον Καρρά, στα διακοποδάνεια, στα αμάξια κλπ κλπ. Αυτοί τώρα, ως άλλοι τζίτζικες έρχονται σε μας τους μέρμυγκες και παρακαλάνε να μην ανεβάσουμε τις τιμές αντίστοιχα με την πιάτσα της εποχής αλλά να κρατήσουμε την τιμή χαμηλά. Λυπάμαι τζιτζίκια, η τιμή θα ανέβει, όπως αντίστοιχα είχε πέσει κατακόρυφα την εποχή της κρίσης.

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 432
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, tasoe είπε

Αυτό πράγματι είναι στενάχωρο. Συνήθως βέβαια η εξήγηση είναι απλή. Κάποιων οι γονείς έκαναν οικονομία και αποταμίευση και κατάφεραν να αγοράσουν δικό τους σπίτι (την εποχή που γινόταν αυτό σε μια δεκαετία). Και το συνέχισαν αυτό μέχρι που πήραν άλλο ένα να εκμισθώνουν. Οι περισσότεροι όμως τα έτρωγαν στον Καρρά, στα διακοποδάνεια, στα αμάξια κλπ κλπ. Αυτοί τώρα, ως άλλοι τζίτζικες έρχονται σε μας τους μέρμυγκες και παρακαλάνε να μην ανεβάσουμε τις τιμές αντίστοιχα με την πιάτσα της εποχής αλλά να κρατήσουμε την τιμή χαμηλά. Λυπάμαι τζιτζίκια, η τιμή θα ανέβει, όπως αντίστοιχα είχε πέσει κατακόρυφα την εποχή της κρίσης.

Υπαρχουν και οι περιπτωσεις οπως πχ στην πεθερα μου..

Μενει σε ενα 2 δυαρι  52τμ πολλα χρονια με ενοικιο.

Πληρωνει κανονικα στην ωρα της με τις φυσιολογικες αυξησεις καθε λιγα χρονια.

Η ιδιοκτητρια ικανοποιημενη δεν της αργησε ουτε μια φορα το νοικι ,το σπιτι το συντηρουσε η πεθερα μου και εφτιαξε και πολλα πραγματα σε συννενοηση με μαζι της (Πορτα,ντουλαπια κτλ).

Γυρισε η κορη της ιδιοκτητριας απο το εξωτερικο και αποφασισε να τριπλασιασει το ενοικιο ή να την βγαλει εξω γιατι το ακινητο ειναι επενδυση....

• Like 3

24 minutes ago, k_w_t said:

Υπαρχουν και οι περιπτωσεις οπως πχ στην πεθερα μου..

Μενει σε ενα 2 δυαρι  52τμ πολλα χρονια με ενοικιο.

Πληρωνει κανονικα στην ωρα της με τις φυσιολογικες αυξησεις καθε λιγα χρονια.

Η ιδιοκτητρια ικανοποιημενη δεν της αργησε ουτε μια φορα το νοικι ,το σπιτι το συντηρουσε η πεθερα μου και εφτιαξε και πολλα πραγματα σε συννενοηση με μαζι της (Πορτα,ντουλαπια κτλ).

Γυρισε η κορη της ιδιοκτητριας απο το εξωτερικο και αποφασισε να τριπλασιασει το ενοικιο ή να την βγαλει εξω γιατι το ακινητο ειναι επενδυση....

Επειδή διαπίστωσε ότι εισπράττει πολύ λιγότερα από ότι πραγματικά μπορεί να πιάσει το συγκεκριμένο σπίτι θα έλεγα εγώ.

Αλήθεια στην αντίθετη περίπτωση (δλδ τα μισθώματα να πέφτουν αντί να ανεβαίνουν με τρελό ρυθμό), αν η πεθερά σου διαπίστωνε ότι πληρώνει πολύ μεγαλύτερο ενοίκιο από όσο πιάνουν παρόμοια σπίτια εκεί γύρω, δεν θα ζητούσε μείωση ή δεν θα μετακόμιζε σε κάτι ανάλογο με πολύ λιγότερα χρήματα επειδή είχε καλή συνεργασία με την ιδιοκτήτρια?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Επειδή διαπίστωσε ότι εισπράττει πολύ λιγότερα από ότι πραγματικά μπορεί να πιάσει το συγκεκριμένο σπίτι θα έλεγα εγώ.

Αλήθεια στην αντίθετη περίπτωση (δλδ τα μισθώματα να πέφτουν αντί να ανεβαίνουν με τρελό ρυθμό), αν η πεθερά σου διαπίστωνε ότι πληρώνει πολύ μεγαλύτερο ενοίκιο από όσο πιάνουν παρόμοια σπίτια εκεί γύρω, δεν θα ζητούσε μείωση ή δεν θα μετακόμιζε σε κάτι ανάλογο με πολύ λιγότερα χρήματα επειδή είχε καλή συνεργασία με την ιδιοκτήτρια?

Το ενοικιο ηταν φυσιολογικο και ακομα και την περιοδο της κρισης δεν εκανε μειωση οπως εγινε σε πολλους.

Υπαρχουν αλλα 4 ολοιδια διαμερισματα στην πολυκατοικια (καθε οροφος ειναι ιδιος) το ενοικιο ειναι πανω κατω το ιδιο σε ολα +-40€..  (απο 450 εως 550 το πιο ακριβο)

Τωρα πως αποφασισε να ζητησει για ενα δυαρι κατασκευης του 1969 1300€ μονο αυτη ξερει...

Μιλαμε για σπιτι με μωσαικα ,χωρις αλουμινια και κουζινα με παλια ξυλινα ντουλαπια.

Το μονο που εχει αλλαχθει τοσα χρονια ειναι η πορτα που μπηκε ασφαλειας μετα απο πολλες διαρρηξεις στην πολυκατοικια.

Πιστευω οτι ζητησε τετοια αυξηση μονο και μονο για να φυγει η πεθερα μου και το διαμερισμ να ακολουθησει την κλασσικη διαδρομη που ανεφερα. (Μεταφορικη-Ανακαινιση-AirBNB).

ΥΓ. Βρηκαμε αλλο σπιτι πολυ καλυτερο (ανακαινισμενο το 2019) με 600€

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tasoe είπε

αλλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα.

οι νοικοκυραίοι σαν τον απο πάνω παραξηγήθηκαν γιατί μία οικογένεια με ελληνικό εισόδημα (= για γέλια) δεν μπορεί να βρει ένα σπίτι (βασικό αγαθό) για να στεγαστεί όχι να βγάλει γούστα. 

αλλά φταίει το %^%#κράτος που έχει μαζέψει το μισό πληθυσμό σε αυτό το άθλιο κατασκεύασμα που λεγεται Αθήνα.....

εντελώς άπαράδεκτο το ποστ σου. ΕΝΤΕΛΩΣ!

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1

6 minutes ago, k_w_t said:

Το ενοικιο ηταν φυσιολογικο και ακομα και την περιοδο της κρισης δεν εκανε μειωση οπως εγινε σε πολλους.

Κάτι δεν λες σωστά εδώ, κατά την περίοδο της κρίσης τα ενοίκια έπεσαν κατά μέσο όρο κάπου 40%, δεν γίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση το ενοίκιο να ήταν φυσιολογικό παρόλο που δεν έπεσε καθόλου.

15 minutes ago, k_w_t said:

Υπαρχουν αλλα 4 ολοιδια διαμερισματα στην πολυκατοικια (καθε οροφος ειναι ιδιος) το ενοικιο ειναι πανω κατω το ιδιο σε ολα +-40€..  (απο 450 εως 550 το πιο ακριβο)

Τωρα πως αποφασισε να ζητησει για ενα δυαρι κατασκευης του 1969 1300€ μονο αυτη ξερει...

Μιλαμε για σπιτι με μωσαικα ,χωρις αλουμινια και κουζινα με παλια ξυλινα ντουλαπια.

Το μονο που εχει αλλαχθει τοσα χρονια ειναι η πορτα που μπηκε ασφαλειας μετα απο πολλες διαρρηξεις στην πολυκατοικια.

Πιστευω οτι ζητησε τετοια αυξηση μονο και μονο για να φυγει η πεθερα μου και το διαμερισμ να ακολουθησει την κλασσικη διαδρομη που ανεφερα. (Μεταφορικη-Ανακαινιση-AirBNB).

Το πιθανότερο είναι να πιστεύει πως θα βγάζει πολλά περισσότερα αν το κάνει airbnb, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην κάνει κέφι να έχει ενοικιάστρια την πεθερά σου.

23 minutes ago, k_w_t said:

ΥΓ. Βρηκαμε αλλο σπιτι πολυ καλυτερο (ανακαινισμενο το 2019) με 600€

Άρα σε καλό θα σας βγει.

Πάντως την ερώτηση μου απέφυγες να την απαντήσεις, αν η πεθερά σου ανακάλυπτε ότι το ενοίκιο που πληρώνει ήταν υπερβολικά μεγάλο δεν θα ζητούσε μείωση ή δεν θα μετακόμιζε σε άλλο φτηνότερο? Το συμφέρον τους κοιτάνε όλοι, άσχετα αν είναι ενοικιαστές ή ιδιοκτήτες.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tasoe είπε

Δεν είναι έτσι ακριβώς. εγώ είμαι γύρω στα 40+ και έκανα οικονομία όσο οι άλλοι έτρωγαν τα λεφτά του μπαμπά τους.

Ενώ έχω μαζέψει ένα σεβαστό ποσό, αλλά πλέον ζητάνε 200.000 για ένα σπίτι του 70 στην πόλη μοθ.

Κάποιοι γνωστοί μου είχαν από 2-3 σπίτια έτοιμα, τα οποιά τα είχαν βγάλει με μαύρα χρήματα οι δικοί τους ή με αντιπαροχή ή  με εφάπαξ δημοσίου 200.000 ευρώ... ή με ένα σωρό άλλους ευνοικούς όρους της εποχής (οι οποίοι ευνοικοί όροι ήταν ο λόγος που χρεοκοπήσαμε).

Ναι υπάρχουν και αυτοί που λες που τα έτρωγαν στα μπουζούκια... αλλά και αυτοί ήταν/είναι βολεμένοι με σπίτι/εξοχικό όπως όλοι έκαναν τότε...

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κάτι δεν λες σωστά εδώ, κατά την περίοδο της κρίσης τα ενοίκια έπεσαν κατά μέσο όρο κάπου 40%, δεν γίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση το ενοίκιο να ήταν φυσιολογικό παρόλο που δεν έπεσε καθόλου.

Το πιθανότερο είναι να πιστεύει πως θα βγάζει πολλά περισσότερα αν το κάνει airbnb, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην κάνει κέφι να έχει ενοικιάστρια την πεθερά σου.

Άρα σε καλό θα σας βγει.

Πάντως την ερώτηση μου απέφυγες να την απαντήσεις, αν η πεθερά σου ανακάλυπτε ότι το ενοίκιο που πληρώνει ήταν υπερβολικά μεγάλο δεν θα ζητούσε μείωση ή δεν θα μετακόμιζε σε άλλο φτηνότερο? Το συμφέρον τους κοιτάνε όλοι, άσχετα αν είναι ενοικιαστές ή ιδιοκτήτες.

Οι ανω των 70 ανθρωποι δυσκολα χαλανε την βολεψη τους για οικονομικου λογους εκτος εαν γινουν εξωφρενικοι οπως τωρα. Παραδειγμα οτι οι πιο πολλοι δεν αλλαζουν παροχους αλλα ειναι σταθεροι σε ΟΤΕ-ΔΕΗ ...

Και ναι της ειχαμε βρει σπιτι πιο κοντα σε εμας λιγο πριν τον COVID και δεν ηθελε να μπλεκει με μετακομισεις κτλ.

Δεν ειναι 25αρηδες που μετακομιζουν για 50€ φτηνοτερο ενοικιο .

Και οχι στην κριση δεν ζητησε καμια μειωση ενοικιου παροτι η συνταξη της μειωθηκε κατα πολυ απλα ειχε ανανεωσει με τα ιδια λεφτα και δεν εγινε αυξηση...

Η κορη της σπιτονοικοκυρας την τελευταια φορα που ειδε της πεθερα πηγαινε γυμνασιο... τωρα την ειδε σπουδαγμενη.

Ειναι σιγουρο οτι θελει να το κανει AirBnB.

ΥΓ. πριν μπει η πεθερα το σπιτι το ειχαν φοιτητες απο την Παντειο και δημιουργουσαν συνεχεια προβλημα. 

Επεξ/σία από k_w_t

Παιδιά μην τσακωνόμαστε παρακαλώ για το πώς κάποιοι έχουν σπίτια και κάποιοι όχι. Αυτό δεν αλλάζει.

Δυστυχώς πολλοί ιδιοκτήτες κοιτάζουν να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα από το ενοίκιο χωρίς τα σπίτια να ανταποκρίνονται στο ύψος του ενοικίου. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε. Fast money.

Θα το ξαναγράψω, είμαστε μια χώρα όπου ο μέσος εργαζόμενος παίρνει 800 € και θέλει τουλάχιστον τα μισά (εάν είναι τυχερός) για να βρει ένα σπίτι της προκοπής. Από την άλλη ο μέσος ιδιοκτήτης θέλει (στην Αθήνα τουλάχιστον) 10 € / τ.μ. και μπορεί και παραπάνω γιατί οι αυξημένες τιμές τους επηρεάζουν όλους. Και οι ιδιοκτήτες θέλουν όσο γίνεται περισσότερα χρήματα ανεξαρτήτως την κατάσταση του ακινήτου. 

Για μένα έχει πεθάνει ο ιδιοκτήτης "νοικιάζω ένα διαμέρισμα σε χαμηλή τιμή αλλά έχω μέσα καλό νοικιάρη που το προσέχει και δεν με ενδιαφέρει να μπει άλλος".

• Like 8

20 hours ago, alet said:

Ολα ξεκινούν με την ψευδαίσθηση οτι το κράτος δήθεν ενδιαφέρεται για το κοινό καλό.
Οτι π.χ με περιορισμό της οικονομικής ελευθερίας στον τομέα αυτό θα έχουμε μια γενικευμένη αποκλιμάκωση των ενοικίων,είναι φτηνή προπαγάνδα και λαικισμός.
Οι μόνοι που θα ωφεληθούν είναι οι ξενοδόχοι και κανένας άλλος.Αυτοι κάνουν τον θόρυβο εξάλλου.
Οποισδήποτε παρεμβατισμός σε αυτό τον τομέα δεν θα οδηγήσει σε μείωση ενοικίων στο Πέραμα,αλλά ουτε και στο Κουκάκι.
Θα οδηγήσει είτε γειτονιές ολόκληρες όπως π.χ περιξ Μεταξουργείου κτλ να έχουν την εικόνα ταινίας  αποκάλυψης όπως την είχαν 15 χρόνια πρίν που το AirBnB ήταν ανύπαρκτο,είτε σε "μαύρες" συναλλαγες με παράλληλο περιφερειακό οικονομικόμαρασμό.
Αν θέλει το κράτος να βοηθήσει με το θέμα των ενοικίων ας σταματήσει να είναι ο δυνάστης και το μακρύ χέρι στην τσέπη οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας και τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους όσο αφορά τα ενοικια.

ΥΓ:Δεν έχω AirBnB 😛

Το κράτος έχει συμπεριφορά προαγωγου.Κανένας προαγωγός δεν μεριμνά για την εταίρα του,την εκμεταλλεύεται όσο δεν πάει.

• Like 3

Τα 10€/τμ τρωγονται τα 25€ οχι....

Ειδικα σε παλια σπιτια !!

Να ειναι μια καινουργια πολυκατοικια (μετα το 2020) με αλουμινια ,με εντοιχισμενη κουζινα, ηλιακο κτλ ναι μπορει...

Αλλα οχι για τα σαπακια που νοικιαζουν...

Εαν τωρα τους κοπει ο βηχας με τις 90 μερες airbnb θα λογικευτουν.

Γιατι αλλο 60€ την βραδυα (απο εκει ξεκινανε στο Κουκακι) για 90μερες =5.400 - εφορια - ΔΕΗ - ΝΕΡΟ - internet - Κοινοχρηστα - εξοδα hosting.

Και αλλο το 450€x12=5.400€ με μονο βραχνα την εφορια...

• Like 2

51 minutes ago, dtk-386 said:

αλλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα.

οι νοικοκυραίοι σαν τον απο πάνω παραξηγήθηκαν γιατί μία οικογένεια με ελληνικό εισόδημα (= για γέλια) δεν μπορεί να βρει ένα σπίτι (βασικό αγαθό) για να στεγαστεί όχι να βγάλει γούστα. 

αλλά φταίει το %^%#κράτος που έχει μαζέψει το μισό πληθυσμό σε αυτό το άθλιο κατασκεύασμα που λεγεται Αθήνα.....

εντελώς άπαράδεκτο το ποστ σου. ΕΝΤΕΛΩΣ!

Μάλλον δεν κατάλαβες για τη χρονική περίοδο που αναφερόμουν, αναλαμβάνω την ευθύνη, έπρεπε να γράψω ότι αυτή η δεκαετία στην οποία αναφέρομαι είναι τα 90s και φυσικά ίσχυε και πιο παλιά. Δε μιλάω για τώρα που τα τελευταία 15 χρόνια με το ζόρι μπορεί κάποιος να κάνει αποταμίευση για ένα αυτοκίνητο. 

Επίσης μίλα καλύτερα και μην κάνεις συμπεράσματα. Νοικοκυραίος δεν είμαι και δυστυχώς δεν ήταν ούτε ο πατέρας μου που τα έφαγε όλα στην καλοπέραση ενώ οι συνομήλικοί μου όλοι απέκτησαν δικό τους σπίτι με τη βοήθεια πάντα των τότε νοικοκυραίων γονιών τους.

44 minutes ago, The_Judas said:

Δεν είναι έτσι ακριβώς. εγώ είμαι γύρω στα 40+ και έκανα οικονομία όσο οι άλλοι έτρωγαν τα λεφτά του μπαμπά τους.

Ενώ έχω μαζέψει ένα σεβαστό ποσό, αλλά πλέον ζητάνε 200.000 για ένα σπίτι του 70 στην πόλη μοθ.

Φίλε σε καταλαβαίνω, και δεν εννοώ για όποιον είναι τώρα 40, εννοώ αυτούς που ήταν 40 πριν 20 χρόνια, και τη δεκαετία 1990-2000 που ήταν 30+ αντί να μαζέψουν λεφτά να πάρουν ένα σπιτάκι, τα σκόρπισαν. Από κει και πέρα προφανώς είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον να φτιάξεις κάτι μόνος σου, αν δεν έχεις ήδη κάτι έτοιμο.

• Like 1

12 minutes ago, k_w_t said:

Οι ανω των 70 ανθρωποι δυσκολα χαλανε την βολεψη τους για οικονομικου λογους εκτος εαν γινουν εξωφρενικοι οπως τωρα. Παραδειγμα οτι οι πιο πολλοι δεν αλλαζουν παροχους αλλα ειναι σταθεροι σε ΟΤΕ-ΔΕΗ ...

Και ναι της ειχαμε βρει σπιτι πιο κοντα σε εμας λιγο πριν τον COVID και δεν ηθελε να μπλεκει με μετακομισεις κτλ.

Δεν ειναι 25αρηδες που μετακομιζουν για 50€ φτηνοτερο ενοικιο .

Και οχι στην κριση δεν ζητησε καμια μειωση ενοικιου παροτι η συνταξη της μειωθηκε κατα πολυ απλα ειχε ανανεωσει με τα ιδια λεφτα και δεν εγινε αυξηση...

Η κορη της σπιτονοικοκυρας την τελευταια φορα που ειδε της πεθερα πηγαινε γυμνασιο... τωρα την ειδε σπουδαγμενη.

Ειναι σιγουρο οτι θελει να το κανει AirBnB.

ΥΓ. πριν μπει η πεθερα το σπιτι το ειχαν φοιτητες απο την Παντειο και δημιουργουσαν συνεχεια προβλημα. 

Βασικά η ερώτηση μου αφορούσε την περίπτωση που ανακάλυπτε ότι πληρώνει υπερβολικά μεγάλο ενοίκιο, και όχι 50€ παραπάνω από όσο θα μπορούσε να πληρώνει αλλού, οπότε η απάντηση σου είναι ότι ναι, και αυτή θα κοιτούσε το συμφέρον της ζητώντας μείωση ή μετακομίζοντας. Ακριβώς το point μου, ότι όλοι κοιτάνε το συμφέρον τους.

Κατά τα άλλα γεγονός είναι ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο άνθρωπος τόσο πιο δύσκολα ξεβολεύεται, αλλά αυτό ισχύει όχι μόνο για την πεθερά σου αλλά και για τη σπιτονοικοκυρά της, η οποία δύσκολα θα άφηνε την παραδοσιακή μίσθωση για να το κάνει ερ μπι εν μπι ώστε να κερδίζει περισσότερα.

9 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Μετακομισα στην Καλαματα το 2003,τοτε που τα ΤΕΙ ηταν στις δοξες τους.

Η μοδα τοτε δεν ηταν το airbnb,αλλα το να παιρνει ο καθε κακομοιρης το τριαρι/τεσσαρι και να το κανει γκαρσονιερες.

Και δωστου η γυψοσανιδα,δωστου φελο για πατωμα,νερο δια 3 και δια 4 και παμε.

Οταν εχεις να κανεις με τετοιες πρακτικες,ειναι δεδομενο οτι οι ανθρωποι ειναι γκιοζηδες.
Καμια αναληψη ευθυνων και υποχρεωσεων,καμια επισκευη στις φυσιολογικες φθορες,μονο να τσιμπανε το ενοικιο.

Αφου αναποφευκτα εφευγε ο φοιτητης,ειτε απο τετοια φερσιματα,ειτε για να συγκατοικησει,ειτε επειδη απλα γυρνουσε σπιτι,εμεναν τα σκουπιδοσπιτα ασυντηρητα και εμπαινε ο επομενος. Στην καλυτερη να φτιαξουν κανα ντουλαπι και να ριξουν και ενα βαψιμο.   
Ετσι λοιπον,το σπιτι εφτανε σε απελπιστικη κατασταση,οι ιδιοι δεν θελαν να δωσουν ουτε ευρω και τα αφηναν να ρημαξουν,ειδικα αφου απο ενα σημειο και μετα οποιος εβλεπε το σπιτι εκανε μεταβολη και δρομο,βαρεθηκαν να πηγαινουν να το δειχνουν καθε τρεις και λιγο.

Καπως ετσι εμειναν κλειστες κατι χιλιαδες γκαρσονιερες -  πρωην τριαρια .

Θυμαμαι ακομα εναν βρωμιαρη να γκρινιαζει, ειχε μολις δειξει ενα σπιτι σε κατι φοιτητριες,οι οποιες ειχαν την απαιτηση να μεινουν σε μοντερνο σπιτι,αναφεροντας οτι η "μοντερνια" που θελαν τα κακομαθημενα ηταν εντοιχισμενες ντουλαπες κτλ. 

Λετε για Αθηνα και Σαλονικα,αλλα δεν ειστε μονο εσεις,ολη η Ελλαδα εχει προβλημα.

Όλο το Ηράκλειο Κρήτης έτσι είναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Βασικά η ερώτηση μου αφορούσε την περίπτωση που ανακάλυπτε ότι πληρώνει υπερβολικά μεγάλο ενοίκιο, και όχι 50€ παραπάνω από όσο θα μπορούσε να πληρώνει αλλού, οπότε η απάντηση σου είναι ότι ναι, και αυτή θα κοιτούσε το συμφέρον της ζητώντας μείωση ή μετακομίζοντας. Ακριβώς το point μου, ότι όλοι κοιτάνε το συμφέρον τους.

Κατά τα άλλα γεγονός είναι ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο άνθρωπος τόσο πιο δύσκολα ξεβολεύεται, αλλά αυτό ισχύει όχι μόνο για την πεθερά σου αλλά και για τη σπιτονοικοκυρά της, η οποία δύσκολα θα άφηνε την παραδοσιακή μίσθωση για να το κάνει ερ μπι εν μπι ώστε να κερδίζει περισσότερα.

To υπερβολικα μεγαλο ενοικιο το βλεπεις οταν πρωτονοικιαζεις ενα διαμερισμα ,εκει κανεις ερευνα αγορας... εχει μεγαλη διαφορα με την αποτομη και υπερβολικη αυξηση, τριπλασιασμος σχεδον που κανουν τωρα.

Και οταν μενεις σε μια πολυκατοικια 20+ χρονια ξερεις πανω κατω ποσο πληρωνουν και οι αλλοι...

3 λεπτά πριν, listerstorm είπε

Όλο το Ηράκλειο Κρήτης έτσι είναι

Καλα εκει κανουν και το απιθανο που κλεινουν καταστηματα βαζουν ψευδοπαταρο και κρεββατοκαρα επανω και τα λενε μικρη μεζονετα...

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...