tigergreg Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, snot είπε Κοίτα να δεις που κάθε χρονιά γίνομαι πιο έξυπνος. Ειδικά την χρονιά που πέθανε ο πατέρας μου το iq μου εκτινάχθηκε Εντάξει με έπεισες αφού γίνεται στην ναυτιλία εμπορική ή μη να γίνει και στο airbnb αφού και αυτό φέρνει συνάλλαγμα. Να γίνει στα ενοίκια που καταβάλουν αλλοδαποί γιατί και αυτοί φέρνουν συνάλλαγμα. Τα ενοίκια όμως που καταβάλουν οι Έλληνες να φορολογούνται κανονικότατα όμως ε; Δίκαιο Σαφως ειναι διαφορετικη η εισροη συναλλαγματος απο την ανακυκλωση του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostakis81 Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, snot είπε Κοίτα να δεις που κάθε χρονιά γίνομαι πιο έξυπνος. Ειδικά την χρονιά που πέθανε ο πατέρας μου το iq μου εκτινάχθηκε Εντάξει με έπεισες αφού γίνεται στην ναυτιλία εμπορική ή μη να γίνει και στο airbnb αφού και αυτό φέρνει συνάλλαγμα. Να γίνει στα ενοίκια που καταβάλουν αλλοδαποί γιατί και αυτοί φέρνουν συνάλλαγμα. Τα ενοίκια όμως που καταβάλουν οι Έλληνες να φορολογούνται κανονικότατα όμως ε; Δίκαιο ολα ειναι θεμα επιλογων σε αυτη τη ζωη . εσυ διαλεγεις ποιος εισαι !!! ξερεις ποσεσ δουλειες ανοιξαν με τα παθητικα rbnp οπως λες ? καθαρισμοι ανακαινησεις ... μια παθητικη επιχεηρηση που συντηρει 4-5 εππαγελματα στην χρηση της ... αγω το βλεπω κοσμογωνια εσυ το βλεπειςμη παραγωγικο ...μαντεψε ποιον θελει το κρατος και η οικονομια ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snot Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 7 minutes ago, tigergreg said: Σαφως ειναι διαφορετικη η εισροη συναλλαγματος απο την ανακυκλωση του. Όπως και άλλο πράγμα είναι το παθητικό/ενεργητικό εισόδημα και άλλο πράγμα η εισροή συναλλάγματος/εκροή ή ανακύκλωση χρήματος. Εγώ έγραψα μία άποψη για την φορολογία με κριτήριο το αν το εισόδημα είναι ενεργητικό ή παθητικό εισόδημα και εσείς μου απαντάτε με κριτήρια iq, αν είναι από παππού που στερήθηκε, αν είναι παράσιτο που έφαγε από το δημόσιο ή αν το εισόδημα έρχεται από εξωτερικό ή ανακυκλώνεται Κάπου εδώ να σας ευχηθώ καλή συνέχεια στο νήμα. Κρατήστε την άποψή σας και θα κρατήσω εγώ την δική μου 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_w_t Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 29 λεπτά πριν, tigergreg είπε Σαφως ειναι διαφορετικη η εισροη συναλλαγματος απο την ανακυκλωση του. Οταν τα AirBnB τα διαχειριζονται ξενες εταιριες (κινεζοι,Εβραιοι μεχρι και Λιβανεζους ξερω).... Χανουμε ή κερδιζουμε συναλλαγμα ? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy213 Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 28 minutes ago, kostakis81 said: μαντεψε ποιον θελει το κρατος και η οικονομια ? Αυτόν που πληρώνει φόρους. Τα 4-5 επαγγέλματα που λες (στην πλειοψηφία τους) τα παίρνουν μαύρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου ενώ με μια πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται σωστό, είναι πολύ επιφανειακή και παιδική η σκέψη ότι αυτός δε κουράζεται άρα να πληρώσει περισσότερα. Πρέπει να υπολογιστούν κι άλλοι παράμετροι. Να αλλάξουμε το σύστημα και να φορολογούμε ανάλογα την κούραση; Εγώ μπορεί να έχω φάει τρελή κούραση για να φτιάξω ένα πρόγραμμα και τώρα απλά να κάθομαι και να τσιμπάω συνδρομές και να ξοδεύω λίγο χρόνο μόνο για βελτιώσεις. Δηλαδή θα με φορολογήσεις επειδη "κάθομαι"; Εγώ να δεχθώ ότι έχεις δίκιο. Έχω κι εγώ μια απαίτηση όμως. Δε κουράστηκα, βρήκα κάτι έτοιμο και τώρα τσιμπάω ενοίκια οπότε να πληρώσω παραπάνω φόρο. Κανένα πρόβλημα. Από τη στιγμή που πληρώνω παραπάνω φόρο σε σχέση με κάποιον άλλον, δε πρέπει να έχω και παραπάνω παροχές από το κράτος; πως γίνεται εγώ να δίνω πχ 1000€ ο άλλος να μη πληρώνει τίποτα στην καλύτερη γιατί στη χειρότερη μπορεί να τσιμπάει και επιδόματα και να έχουμε ίδιες παροχές; Που είναι η επιβράβευση γι αυτό που έχω προσφέρει; Αν πάμε και οι 2 στο νοσοκομείο γιατί να μη προηγηθώ εγώ; Στη δική μου λογική αν δώσω περισσοτερα από εσένα, περιμένω να πάρω και περισσότερα. Αν εγώ δώσω 10€ στο μανάβη κι εσύ 20€ λογικό και δίκαιο δεν είναι να πάρεις περισσότερα φρούτα; Δε νομίζω να πει κανείς το αντίθετο. πως σου φαίνεται αυτό; Δίκαιο; Εκτός αν εκεί δε μετράει. Επίσης έχω μια άλλη σκέψη. Γιατί να το πάμε με βάση την κούραση και όχι με βάση τι ανάγκες έχει ο καθένας; πχ εγώ ποτέ δε κατάλαβα γιατί σε μια εργασία κάποιος που έχει παιδιά θα παίρνει παραπάνω χρήματα. Με ποια λογική; Επειδή έκανε αυτός παιδιά θα τον πληρώνουμε εμείς. Ας τα φέρει να δουλέψουν και να πληρωθεί παραπάνω. Δηλαδή θα παράγουμε το ίδιο έργο και αυτός θα πληρώνεται περισσότερο επειδή έχει παιδιά; Κι εγώ έχω 3 γκόμενες, γιατί να μην επιδοτείται αυτό; Επίσης το "κάθεται" είναι σχετικό. Κάποιος που "κάθεται" μπορεί να δίνει δουλειά σε κάποιους άλλους. Αυτό δε μετράει; Αν κάποιος στο airbnb έχει προσλάβει άτομο για να καθαρίζει; 2 minutes ago, snot said: Όπως και άλλο πράγμα είναι το παθητικό/ενεργητικό εισόδημα και άλλο πράγμα η εισροή συναλλάγματος/εκροή ή ανακύκλωση χρήματος. Εγώ έγραψα μία άποψη για την φορολογία με κριτήριο το αν το εισόδημα είναι ενεργητικό ή παθητικό εισόδημα και εσείς μου απαντάτε με κριτήρια iq, αν είναι από παππού που στερήθηκε, αν είναι παράσιτο που έφαγε από το δημόσιο ή αν το εισόδημα έρχεται από εξωτερικό ή ανακυκλώνεται Κάπου εδώ να σας ευχηθώ καλή συνέχεια στο νήμα. Κρατήστε την άποψή σας και θα κρατήσω εγώ την δική μου 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 12/6/2024 στις 4:59 ΜΜ, The_Judas είπε γιατί θα πληρώνει το κράτος για σπίτια και επιδόματα άλλων. Spoiler Εχουμε φτασει ηδη σε αυτο το σημειο, αλλα ειναι ιστορια για διαφορετικο τοπικ Στις 12/6/2024 στις 8:31 ΜΜ, mariosnik_ είπε Διαμέρισμα με ένα ΥΔ στην Ν. Σμύρνη, κάπου 60τμ, του 1969, χωρίς ριζική ανακαίνιση, 700 ευρώ. Είναι πάρα πολλά. Και τα βλέπει αυτά ο άλλος που έχει 120τμ στην Πεύκη και το βάζει 1000 ευρώ. Είναι τραγική η κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις. Να πεις ότι έχει γίνει μεγάλη ανακαίνιση να δικαιολογεί την τιμή οκ. Αυτο στην Καλαμαρια. Σπιτια 30-40-50 τμ ιδια τιμη με αυτα των 70-80-90τμ. Προφανως πας σε μεγαλυτερο (με τα οποια εξτρα θα εχει σε παγια κτλ, απλα για να εχεις μεγαλυτερο σπιτι Στις 14/6/2024 στις 8:57 ΠΜ, snot είπε Αυτά που έγραψες είναι σωστά αλλά χάνεις την ουσία. Η ουσία είναι ότι τα ενοίκια που είναι παθητικό εισόδημα πρέπει να φορολογούνται παραπάνω από το ενεργητικό εισόδημα και όχι το ανάποδο Και θεωρεις οτι η φορολογια θα βγει απο την τσεπη του ιδιοκτητη και οχι απο την τσεπη του μισθωτη? Στις 14/6/2024 στις 9:29 ΠΜ, snot είπε Πολύ θα ήθελα να ακούσω ένα σοβαρό επιχείρημα για το ότι το παθητικό εισόδημα πρέπει να φορολογείται λιγότερο από το ενεργητικό Απανταω και σε αυτο. Στις 14/6/2024 στις 2:27 ΠΜ, hln3 είπε μισθωτοί πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές από το 1ο ευρώ Και ο ιδιοκτητης πληρωνει φορους απο το 1ο ευρω, οπως επισης και ασφαλιστικες εισφορες. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από SabotazNic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 30 λεπτά πριν, Bitbit είπε ενώ με μια πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται σωστό, είναι πολύ επιφανειακή και παιδική η σκέψη ότι αυτός δε κουράζεται άρα να πληρώσει περισσότερα. Πρέπει να υπολογιστούν κι άλλοι παράμετροι. Να αλλάξουμε το σύστημα και να φορολογούμε ανάλογα την κούραση; Εγώ μπορεί να έχω φάει τρελή κούραση για να φτιάξω ένα πρόγραμμα και τώρα απλά να κάθομαι και να τσιμπάω συνδρομές και να ξοδεύω λίγο χρόνο μόνο για βελτιώσεις. Δηλαδή θα με φορολογήσεις επειδη "κάθομαι"; Εγώ να δεχθώ ότι έχεις δίκιο. Έχω κι εγώ μια απαίτηση όμως. Δε κουράστηκα, βρήκα κάτι έτοιμο και τώρα τσιμπάω ενοίκια οπότε να πληρώσω παραπάνω φόρο. Κανένα πρόβλημα. Από τη στιγμή που πληρώνω παραπάνω φόρο σε σχέση με κάποιον άλλον, δε πρέπει να έχω και παραπάνω παροχές από το κράτος; πως γίνεται εγώ να δίνω πχ 1000€ ο άλλος να μη πληρώνει τίποτα στην καλύτερη γιατί στη χειρότερη μπορεί να τσιμπάει και επιδόματα και να έχουμε ίδιες παροχές; Που είναι η επιβράβευση γι αυτό που έχω προσφέρει; Αν πάμε και οι 2 στο νοσοκομείο γιατί να μη προηγηθώ εγώ; Στη δική μου λογική αν δώσω περισσοτερα από εσένα, περιμένω να πάρω και περισσότερα. Αν εγώ δώσω 10€ στο μανάβη κι εσύ 20€ λογικό και δίκαιο δεν είναι να πάρεις περισσότερα φρούτα; Δε νομίζω να πει κανείς το αντίθετο. πως σου φαίνεται αυτό; Δίκαιο; Εκτός αν εκεί δε μετράει. Επίσης έχω μια άλλη σκέψη. Γιατί να το πάμε με βάση την κούραση και όχι με βάση τι ανάγκες έχει ο καθένας; πχ εγώ ποτέ δε κατάλαβα γιατί σε μια εργασία κάποιος που έχει παιδιά θα παίρνει παραπάνω χρήματα. Με ποια λογική; Επειδή έκανε αυτός παιδιά θα τον πληρώνουμε εμείς. Ας τα φέρει να δουλέψουν και να πληρωθεί παραπάνω. Δηλαδή θα παράγουμε το ίδιο έργο και αυτός θα πληρώνεται περισσότερο επειδή έχει παιδιά; Κι εγώ έχω 3 γκόμενες, γιατί να μην επιδοτείται αυτό; Επίσης το "κάθεται" είναι σχετικό. Κάποιος που "κάθεται" μπορεί να δίνει δουλειά σε κάποιους άλλους. Αυτό δε μετράει; Αν κάποιος στο airbnb έχει προσλάβει άτομο για να καθαρίζει; Δεν υπαρχει καποια δικαιοσυνη φιλε μου πουθενα. Ξερεις ποσοι περνουν 1-2 χιλιαρικα συνταξεις και εχουμε ελαχιστα ενσημα? Εγω και εσυ που δινουμε 2-3 χιλιαδες το χρονο ασφαλεια απο 20 χρονων θα βγουμε στα 70 συνταξη[και αν] και στα 500 ευρω. Μην περιμενεις δικαιοσυνη. Εσυ δουλευεις και περνεις 15k το χρονο και δινεις τα 4 στο κρατος και ο αλλος περνει 700 ευρω επιδοματα το μηνα 8500 το χρονο και δεν πληρωνει τιποτα πουθενα. Οσο περισσοτερο δουλευεις οσο περισσοτερα βγαζεις απο δουλεια απο ενοικια απο οτιδηποτε τοσα περισσοτερα σε περνουν. Γιατι το αφορολογητο ειναι 8638 για ολους στην Ελλαδα. Πηρα περσι 200x12 μηνες απο το ενοικιο δηλαδη 2400 για ενα σπιτι 70τμ και πληρωσα 330 ευρω φορο 15% του συνολου δηλαδη συν κοντα 300αρα ενφια. Αντε βαλτα να δουμε που να τα κολλησεις. Γενικως αθλια η κατασταση σε καθε τομεα ο περισσοτερος κοσμος ειναι του δεν βαριεσαι παραλια καφεδακι και καλα κανει για μενα γιατι αλλιως δεν βγαινει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Και ποιος σου είπε ότι αυτός που νοικιάζει κάθεται όλη μέρα; Μπορεί να είναι εργαζόμενος και να έχει ένα έξτρα εισόδημα από την περιουσία του που είναι και η συνηθέστερη περιπτωση. Το ότι κάθεται όλη μέρα και δεν κάνει τίποτα το υποθέτεις εσύ. Μέχρι πριν θεσπιστεί το αφορολογητο 800000 ευρώ για δωρεά και γονική παροχή φυσικά και πληρωνες. Για κληρονομιά ανέκαθεν πληρωνες. Φίλος με περιουσία 600000 αντικειμενική τώρα, το 2010 είχε πληρώσει 60000 φόρο κληρονομιάς, όσο μια γκαρσονιέρα δηλαδή, και έσκασε και πολλά άλλα λεφτά μετά γιατί ήταν πολυ παλιό το ακίνητο να το φτιάξει. Τώρα το νοικιάζει. ενταξει σπιτι τεραστιας αξιας πανω απο 600.000 κληρονομησε γι αυτο ειναι 10% Αν ηταν μικροτερης αξιας ως και 600κ θα πληρωνε 5% ή 0%. Αυτο το σπιτι μπορει να το πουλησει καποιος και να ζει ανετα απο μια απλη επενδυση τυπου etf ή low risk μετοχες. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από The_Judas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου Άδικα τσακώνεστε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες, δεν επηρεάζει κανένας σας τις αποφάσεις που θα παρθούν... Το airbnb θα αποκτήσει αρκετούς περιορισμούς. Βοήθησε να ανέβουν οι τιμές ακινήτων, οπότε οι τραπεζικοί ισολογισμοί βελτιώθηκαν και οι κατασκευαστικές ξαναπήραν μπρος, ενώ και αρκετά ξενοδοχεία ανήκουν πλέον σε μεγαθήρια που θέλουν η αγορά να στρωθεί στα δικά τους μέτρα, οπότε airbnb σε 2η μοίρα πλέον 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keleystis Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 18 λεπτά πριν, hln3 είπε Άδικα τσακώνεστε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες, δεν επηρεάζει κανένας σας τις αποφάσεις που θα παρθούν.. Εαν στην αγορά αρχίσουν να πέφτουν μαζικά πιστόλια από τους ενοικιαστές ή εάν δεν δέχονται να πληρώνουν ενοίκιο με μαύρα χρήματα τότε κάτι μπορεί να αλλάξει. Βέβαια όπως βλέπω τα πράγματα οδηγούμαστε σε μία κατάσταση όπου η αγορά κατοικίας θα είναι όνειρο απατηλό και όσοι τυχεροί έχουν σπίτι στο όνομά τους δεν θα αισθάνονται εξαθλιωμένοι από το κράτος. Έστω ότι έχω στην άκρη 50.000 €, το οποίο είναι ένα αξιοσέβαστο ποσό. Για να αγοράσω ένα σπίτι με 150.000 € (μια μέση κατηγορία δηλαδή) και να δανειστώ τα 100.000 € με σταθερό επιτόκιο για 20 χρόνια η τράπεζα θα πάρει πίσω γύρω στα 53000€ παραπάνω. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίζει όλους μας. Μιλάμε για κλοπή με τις ευλογίες του κράτους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atypicalcoder Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 3 ώρες πριν, kostakis81 είπε ολα ειναι θεμα επιλογων σε αυτη τη ζωη . εσυ διαλεγεις ποιος εισαι !!! ξερεις ποσεσ δουλειες ανοιξαν με τα παθητικα rbnp οπως λες ? καθαρισμοι ανακαινησεις ... μια παθητικη επιχεηρηση που συντηρει 4-5 εππαγελματα στην χρηση της ... αγω το βλεπω κοσμογωνια εσυ το βλεπειςμη παραγωγικο ...μαντεψε ποιον θελει το κρατος και η οικονομια ? πόσες δουλειές άνοιξαν? ελάχιστες (δεν φημίζονται και για την καθαριότητα τους τα rbnp). το θέμα δεν είναι απλά πόσες δουλειές άνοιξαν. το θέμα είναι ότι η ζημιά αυτού του πράγματος είναι πολλαπλάσια από τα οφέλη από τις 2-3 θέσεις που άνοιξαν. άσε που οι ξένοι ιδιοκτήτες είναι ψιλοάχριστοι για το Ελληνικό κράτος από την άποψη ότι μεταφέρουν τα κέρδη τους σε άλλη χώρα. 19 λεπτά πριν, keleystis είπε Εαν στην αγορά αρχίσουν να πέφτουν μαζικά πιστόλια από τους ενοικιαστές ή εάν δεν δέχονται να πληρώνουν ενοίκιο με μαύρα χρήματα τότε κάτι μπορεί να αλλάξει. Βέβαια όπως βλέπω τα πράγματα οδηγούμαστε σε μία κατάσταση όπου η αγορά κατοικίας θα είναι όνειρο απατηλό και όσοι τυχεροί έχουν σπίτι στο όνομά τους δεν θα αισθάνονται εξαθλιωμένοι από το κράτος. Έστω ότι έχω στην άκρη 50.000 €, το οποίο είναι ένα αξιοσέβαστο ποσό. Για να αγοράσω ένα σπίτι με 150.000 € (μια μέση κατηγορία δηλαδή) και να δανειστώ τα 100.000 € με σταθερό επιτόκιο για 20 χρόνια η τράπεζα θα πάρει πίσω γύρω στα 53000€ παραπάνω. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίζει όλους μας. Μιλάμε για κλοπή με τις ευλογίες του κράτους. Είμαι της άποψης ότι θα έπρεπε το κάθε κράτος να παρέχει στέγη στον πολίτη, αλλά γιατί να είναι υποχρεωμένος κάποιος να σου δανείσει άτοκα ή με χαμηλό τόκο? Ποιος δεν θα ήθελε το δικό του σπίτι? δυστυχώς τίποτα δεν χαρίζεται και αν εγώ δεν μπορώ να έχω κάτι απλά δεν θα το έχω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoliol Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 19 ώρες πριν, tigergreg είπε Γιατι....μεχρι το λουτρακι η το καπανδριτι καινε φασολαδα? Αν δουλευουν καθε μερα μαζι και τα τριημερα γνωριζεις το ποσοστο των εργαζομενων αυτων? Αλλωστε οταν γινονται αυτες οι μετρησεις προφανως ειναι οι επιπλεον.... ναι ρε σιγουρα την ιδια καραμελα... πες μας και για τις καφετεριες στις πλατειες που ειναι γεματες τωρα 4 ώρες πριν, kostakis81 είπε ανθρωπε μου να στο πω πιο απλα!!! αυτος που εχει παθητικο εισοδημα ειναι πιο εξυπνοςη τυχερος και παραγωγικος (εκανε επιλογη)αφου με ην ελαχιστη ενεργεια παραγει εργο και χρημα για την οικονομια αρα πρεπει να επιβραβευουμε τετοιες πρακτικες ,.. παντου στον πλανιτη αυτο δεν θεωρειτε σημαδι μεγαλης ευφηιας να δουλευεις σκαβοντας ηλιο με ηλιο ... αν η πολη εργασια ηταν κριτηριο πλουτισμου οι αφρικη θα ηταν υπερδηναμη και η ευρωπη φτωχη.. ξερεις οτιυπαρχουν ανθρωποι που πατανε ενα κουμπι την ημερα και πληρονοντε εκατομυρια .. γιατι σημβαινει αυτο νομιζεις? εχουν τη γνωση για να το πατησουν οταν πρεπει . αυτη η γνωση ειναι ο πλουτος τους . το ιδιο και τα ακκινητα ειναι πλουτος και μαλιστα παραγωγικος πλουτος .. αρα ο ορος παθητικο εισοδημα ειναι μια παπατζα των youtubers για να μαγκωσουν κανενα θυμα να το χωσουν σε κανενα σχημα ponzi να του φανε τα λεφτα ... ο αλλος παραπανω ο εχων παθητικο εισοδημα δεν κουραζετε ?καποιος αλλος ισωσ κουραστηκε η ο ιδιος πιο παλια κουραστηκε και εκανε το περισευομενο χρημα καποιο ακκινητο .. επενδυση λεγετε και ειναι η πιο κοινη πρακτικη να βγαλεισ λεφτα στον πλανητη αυτο ... αλλος αγοραζει μετοχες αλλος ακκινητα αλλος ομολογα ... καποιον θα πιασουν καποια μερα και θα φαει το ξυλο για ολους μαζι .....σκουπιδια τησ κοινωνιας , βανδαλιζουν την περιουσια των πολιτων ... του εχεις σκισει τα ραμματα να λες παλι καλα που φροντισε καποιος αλλος για σενα 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keleystis Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 25 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Είμαι της άποψης ότι θα έπρεπε το κάθε κράτος να παρέχει στέγη στον πολίτη, αλλά γιατί να είναι υποχρεωμένος κάποιος να σου δανείσει άτοκα ή με χαμηλό τόκο? Ποιος δεν θα ήθελε το δικό του σπίτι? δυστυχώς τίποτα δεν χαρίζεται και αν εγώ δεν μπορώ να έχω κάτι απλά δεν θα το έχω. Γιατί το κομμάτι της στέγασης είναι βασική ανάγκη. Δεν δανείζομαι για να πάρω ένα ακριβό αμάξι και να κάνω φιγούρα. Δανείζομαι για να μπορέσω να βάλω μια στέγη πάνω από το κεφάλι μου και να την δώσω αύριο στα παιδιά μου. Να επιβάλει το κράτος χαμηλότοκα δάνεια έως ένα λογικό ποσό. Συγνώμη αλλά δεν λυπάμαι καμία τράπεζα όταν η καθεμία τους δηλώνει 1 Δις ευρώ κάθε χρόνο κέρδη και ο μέσος Έλληνας δυσκολεύεται να βγάλει τον μήνα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, snot είπε Άνθρωπέ μου στο έχω γράψει από την αρχή, θεωρώ ότι το παθητικό εισόδημα θα έπρεπε να φορολογείται παραπάνω από το ενεργητικό και όχι το ανάποδο. Το παθητικό και το ενεργητικό εισόδημα ήδη φορολογούνται διαφορετικά, στην χώρα που εγώ ζω, γιατί μάλλον ζούμε σε διαφορετική. Δεν θέλω γίνει καμμία περαιτέρω διάκριση. Βασικά αυτό που εσύ νομίζεις ότι θέλω γίνεται ήδη στην Ελλάδα, το εισόδημα από τα ενοίκια ήδη φορολογείται περισσότερο, δεν ζήτησα, ούτε θέλω να αλλάξει. Έγραψα ότι θα είναι έγκλημα η μέγιστη κλίμακα να πέσει στο 15% (εάν στα ενεργητικά εισοδήματα η φορολογία δεν μειωθεί ανάλογα) ΓΙα εμένα είναι αυτονόητο πως εάν έπρεπε κάποιος από τους 2 να φορολογηθεί περισσότερο από τον άλλο θα ήταν αυτός που κάθεται. Η κοινωνία εάν θέλει να πάει μπροστά πρέπει να δίνει κίνητρο στο έργο και όχι το ανάποδο Αλλα έλεγες πριν. Ας έρθεις να τα πεις αυτά στον γείτονα που είναι αμεα και νοικιάζει ένα διαμέρισμα που του έμεινε από τους γονείς του για να επιβιώσει ότι επειδή κάθεται πρέπει να πληρώνει περισσότερα. Τσουβαλιαζεις και είσαι λάθος ξαναλέω. Υποθέτεις ότι όλοι έχουν πολλά ακίνητα και ενώ κάποιοι εργάζονται για 600 ευρώ, άλλοι δεν εργάζονται και κάνουν διακοπές στην Χαβάη. Ενώ δεν συμβαίνει αυτό σε άπειρες περιπτώσεις. Να μιλήσουμε για όσους κάνουν ενοικίαση σπιτιού και μένουν οι ίδιοι σε ένοικο, ουσιαστικά με το ενοίκιο του δικού τους σπιτιού πληρώνουν το ενοίκιο του σπιτιού που διαμένουν. 8 ώρες πριν, snot είπε Ξαναδές το 1ο ποστ που έκανα να δεις πια ακριβώς είναι η άποψή μου. Το ότι η κοινωνία πρέπει να επιβραβεύει το έργο εάν θέλει να πάει μπορστά δεν σου άρεσε σαν επιχείρημα. Όπως και να έχει, τα μόνα επιχείρηματα για το αντίθετο που άκουσα για έναν παππού που δούλευε και έκανε περιουσία και έναν άλλο που έκλεβε το δημόσιο Κανένας δεν απάντησε σε μία απλή ερώτηση που έκανα, ούτε εσύ. Τόσο δύσκολο σας είναι; Εαν θες να επιβραβευτει κάποιος για την εργασία του ας πάρει υψηλότερους μισθούς, ανταμοιβή από τον εργοδότη, για καλύτερα εργασιακά δικαιώματα με νόμους. Όχι να φορολογείται περισσότερο κάποιος που βγάζει ένα εισόδημα από μια πηγή επειδή εσύ θεωρείς ότι κάθεται και είναι τεμπέλης. Εσύ εκφράζεις την κλασσική νοοτροπία του να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, sorry δηλαδή. 6 ώρες πριν, kostakis81 είπε ανθρωπε μου να στο πω πιο απλα!!! αυτος που εχει παθητικο εισοδημα ειναι πιο εξυπνοςη τυχερος και παραγωγικος (εκανε επιλογη)αφου με ην ελαχιστη ενεργεια παραγει εργο και χρημα για την οικονομια αρα πρεπει να επιβραβευουμε τετοιες πρακτικες ,.. παντου στον πλανιτη αυτο δεν θεωρειτε σημαδι μεγαλης ευφηιας να δουλευεις σκαβοντας ηλιο με ηλιο ... αν η πολη εργασια ηταν κριτηριο πλουτισμου οι αφρικη θα ηταν υπερδηναμη και η ευρωπη φτωχη.. ξερεις οτιυπαρχουν ανθρωποι που πατανε ενα κουμπι την ημερα και πληρονοντε εκατομυρια .. γιατι σημβαινει αυτο νομιζεις? εχουν τη γνωση για να το πατησουν οταν πρεπει . αυτη η γνωση ειναι ο πλουτος τους . το ιδιο και τα ακκινητα ειναι πλουτος και μαλιστα παραγωγικος πλουτος .. αρα ο ορος παθητικο εισοδημα ειναι μια παπατζα των youtubers για να μαγκωσουν κανενα θυμα να το χωσουν σε κανενα σχημα ponzi να του φανε τα λεφτα ... ο αλλος παραπανω ο εχων παθητικο εισοδημα δεν κουραζετε ?καποιος αλλος ισωσ κουραστηκε η ο ιδιος πιο παλια κουραστηκε και εκανε το περισευομενο χρημα καποιο ακκινητο .. επενδυση λεγετε και ειναι η πιο κοινη πρακτικη να βγαλεισ λεφτα στον πλανητη αυτο ... αλλος αγοραζει μετοχες αλλος ακκινητα αλλος ομολογα ... καποιον θα πιασουν καποια μερα και θα φαει το ξυλο για ολους μαζι .....σκουπιδια τησ κοινωνιας , βανδαλιζουν την περιουσια των πολιτων ... Εδώ θα μου επιτρέψεις να έχω διαφωνία. Το ότι νοικιάζεις ακίνητα και έχεις εισόδημα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι έξυπνος. Για εμένα ούτε επιβράβευση ούτε κάτι άλλο. Ολες οι πηγές πρέπει να έχουν μια δίκαιη φορολογία. Ούτε να θεωρούμε τεμπέλη του ιδιοκτήτη που νοικιάζει και έξυπνο η άτυχο τον μισθωτο ούτε τίποτε άλλο. Ένα κακο που δεν άφησε αυτή την χώρα να πάει μπροστά είναι το να προσπαθούμε να κοντυνουμε αυτόν που θεωρούμε πως είναι καλύτερος από εμάς. Έχουμε δύο ανθρώπους Α και Β και με ένα εισόδημα από δύο πηγές, και οι δύο προσφέρουν στην οικονομία. 4 ώρες πριν, The_Judas είπε ενταξει σπιτι τεραστιας αξιας πανω απο 600.000 κληρονομησε γι αυτο ειναι 10% Αν ηταν μικροτερης αξιας ως και 600κ θα πληρωνε 5% ή 0%. Αυτο το σπιτι μπορει να το πουλησει καποιος και να ζει ανετα απο μια απλη επενδυση τυπου etf ή low risk μετοχες. 600000 είναι η τωρινή αντικειμενική, το 2010 ήταν χαμηλότερη. Εδωσε φόρο κάπου το 15% της αξίας του. Επειδή αν το πούλαγε τότε η εμπορική του αξία ήταν χαμηλότερη της αντικειμενικής. Προτίμησε να ρίξει λεφτά να το φτιάξει. Το point που ήθελα να θέσω ήταν πως αυτός είχε λεφτά και έκανε την βέλτιστη επιλογή. Σε άλλη περίπτωση θα το έκανε αποποίηση το κτίριο γιατί και μόνο τα λεφτά από τον φόρο ήταν πάρα πολλά. Πέρασαν 8 χρόνια τουλάχιστον για να κάνει απόσβεση τα λεφτά του φόρου συν κόστος ανακαίνισης συν φόροι ενοικίου και έξοδα συντήρησης. 2 ώρες πριν, keleystis είπε Εαν στην αγορά αρχίσουν να πέφτουν μαζικά πιστόλια από τους ενοικιαστές ή εάν δεν δέχονται να πληρώνουν ενοίκιο με μαύρα χρήματα τότε κάτι μπορεί να αλλάξει. Βέβαια όπως βλέπω τα πράγματα οδηγούμαστε σε μία κατάσταση όπου η αγορά κατοικίας θα είναι όνειρο απατηλό και όσοι τυχεροί έχουν σπίτι στο όνομά τους δεν θα αισθάνονται εξαθλιωμένοι από το κράτος. Έστω ότι έχω στην άκρη 50.000 €, το οποίο είναι ένα αξιοσέβαστο ποσό. Για να αγοράσω ένα σπίτι με 150.000 € (μια μέση κατηγορία δηλαδή) και να δανειστώ τα 100.000 € με σταθερό επιτόκιο για 20 χρόνια η τράπεζα θα πάρει πίσω γύρω στα 53000€ παραπάνω. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίζει όλους μας. Μιλάμε για κλοπή με τις ευλογίες του κράτους. Εαν πέσουν μαζικά πιστόλια από τους ενοικιαστές. Ακόμα περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν να δίνουν μετά το σπίτι τους για ενοικίαση όπως έχει συμβεί ήδη. Θα μειωθούν ακόμα πιο πολύ τα διαθέσιμα ακίνητα και οι τιμές πάλι δεν θα πέσουν. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από mariosnik_ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις