snot Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 5 minutes ago, kostakis81 said: για τον απλο λογο οτι ο καθε ελευθερος επαγγελματιας εχει απαλαγες φπα , εχει εκπτωση φορου ενω το ακκινητο δεν εχει ... οτι και να χαλασει το πληρωνεις μετρητα χωρις απαλαγη φπα , ακομα και στα rbnp τα υλικα καθαρισμου τα αγοραζεισ σαν ιδιωτης ενω οι εταιριες εκπαιπτουν φπα ακομα και σε αυτα , αρα φορολογειτε παραπανω ουτος η αλλως . στο ακκινητο δεν υπαρχοιν αποσβεσεις παγιων που υπαρχουν σε οποιον αλλο ελευθερο εππαγελματια , οπυτε αφορολογιτο .. οι εταιριες και τα ατομα κοβουν τιμολογιο ακομα και για τισ λαμπεσ που αλλαζουν σε ενα σπιτη και καουν ,,, γενικα το θεμα κληρονομια ειναι πολυ περιεργο και απορω πωσ σας ενοχλει τοσο ...κληρονομια = πλουτος και αρα ενοικια ειναι εκμεταλευση του πλουτου αυτου . ειναι απολυτα φυσιολογικο , πλουτος ειναι και οι γνωσεις που απεκτησεσ σε ενα καλο πανεπιστημιο , θα πρεπει λοιπον εγω που τελειωσα το τει κολοπετινιτσας να σε φορολογισω διπλα εσενα που τελειωσες το lse και παιρνεις 10κ το μηνα , κληρονομια το ενα κληρονομια και το αλλο .. εετσι δεν ειναι ? Μπλα μπλα μπλα. Κάνεις παράθεση την ανάρτησή μου αλλά γράφεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι. Θα σε ξαναρωτήσω μία τελευταία. Ποιος πιστεύεις ότι πρέπει να φορολογείται περισσότερο, αυτός που κάθεται όλη μέρα σπίτι/παραλία ή δεν ξέρω εγώ πού ή ο άλλος που βγάζει τα ίδια αλλά δουλεύοντας; 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 3 ώρες πριν, snot είπε Καταρχάς παρουσιάζεις τον παππού σου που στερήθηκε και κόπιασε (άρα πρέπει να φορολογηθεί λιγότερο) ως επιχείρημα για ακριβώς το αντίθετο (το παθητικό εισόδημα να φορολογείται λιγότερο του ενεργητικού) Εκτός από τον παππού σου, υπάρχουν ένα σωρό που έκαναν περιουσία με κληρονομιά, τύχη, λαμόγια/βίσματα/παράσιτα που ρουφάνε το δημόσιο χρήμα ή ακόμα χειρότερα παράνομα. Η ερώτηση είναι απλή, ξέχνα πως απέκτησε ο καθένας την περιουσία του και πες μου ποιος πιστεύεις ότι πρέπει να φορολογείται περισσότερο. Αυτός που κάθεται όλη μέρα σπίτι/παραλία ή δεν ξέρω εγώ πού ή ο άλλος που βγάζει τα ίδια αλλά δουλεύοντας. Πάντως εάν θες να θέσουμε φορολογικό κριτήριο το πώς απέκτησε ο καθένας την περιουσία του, κανένα πρόβλημα από εμένα αλλά να έχεις υπόψη το ότι ναι μεν θα έπρεπε η φορολογία στον παππού σου να είναι χαμηλή γιατί κόπιασε να την αποκτήσει αλλά όχι για εσένα αν την κληρονομήσεις. Έλα πες ότι δεν έχεις ακίνητο και θες να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα τώρα και άσε τα σαπια. Από κάτι τέτοιες απόψεις και σχόλια σε κάθε σχετικό thread βαρεθήκαμε. Ο φόρος κληρονομιάς πιο παλιά ειδικά ήταν αρκετά υψηλός από μια αξία περιουσιας και μετά. Ειδικά δε για πολύ παλιά ακίνητα, μεγάλης επιφάνειας, σε μέρη με υψηλή τιμή ζώνης αλλά με χαμηλές πιθανότητες να πουληθούν λόγω παλαιότητας, ο φόρος ήταν τέτοιος που δεν άξιζε και οι πιο έξυπνοι έκαναν αποποίηση. Τώρα αυτά τα επιχειρήματα με το αν κόπιασε κάποιος ή δεν κόπιασε, αν το πήρε από κληρονομιά η όχι και να αλλάζει η φορολογία, είναι να χαμε να λέγαμε. Κι αν δηλαδή το ακίνητο από κληρονομιά δεν το έβαζε να το νοικιάσει κάποιος αλλά ήταν η πρώτη του κατοικία που ήθελε να μείνει τι θα έπρεπε να κάνει το κράτος; Μηπως να τον ρωτήσει αν σκοπεύει μελλοντικα να το νοικιάσει ώστε να του χρεώσει από πριν υψηλότερο φόρο κληρονομιάς; Ας σοβαρευτούμε λιγο. Φόρο πληρώνεις και για μεταβίβαση και για γονική παροχή και για κληρονομιά. Τώρα άμα κάποιοι δεν σας άφησαν οι γονείς σας κάτι για να το κληρονομησετε με αποτέλεσμα να είστε μια ζωή στο ενοίκιο με ότι αυτό συνεπάγεται, ε δεν σας φταίνε όλοι οι υπόλοιποι που τους άφησαν κάτι οι γονείς τους. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snot Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, mariosnik_ said: Έλα πες ότι δεν έχεις ακίνητο και θες να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα τώρα και άσε τα σαπια. Από κάτι τέτοιες απόψεις και σχόλια σε κάθε σχετικό thread βαρεθήκαμε. Ο φόρος κληρονομιάς πιο παλιά ειδικά ήταν αρκετά υψηλός από μια αξία περιουσιας και μετά. Ειδικά δε για πολύ παλιά ακίνητα, μεγάλης επιφάνειας, σε μέρη με υψηλή τιμή ζώνης αλλά με χαμηλές πιθανότητες να πουληθούν λόγω παλαιότητας, ο φόρος ήταν τέτοιος που δεν άξιζε και οι πιο έξυπνοι έκαναν αποποίηση. Τώρα αυτά τα επιχειρήματα με το αν κόπιασε κάποιος ή δεν κόπιασε, αν το πήρε από κληρονομιά η όχι και να αλλάζει η φορολογία, είναι να χαμε να λέγαμε. Κι αν δηλαδή το ακίνητο από κληρονομιά δεν το έβαζε να το νοικιάσει κάποιος αλλά ήταν η πρώτη του κατοικία που ήθελε να μείνει τι θα έπρεπε να κάνει το κράτος; Μηπως να τον ρωτήσει αν σκοπεύει μελλοντικα να το νοικιάσει ώστε να του χρεώσει από πριν υψηλότερο φόρο κληρονομιάς; Ας σοβαρευτούμε λιγο. Φόρο πληρώνεις και για μεταβίβαση και για γονική παροχή και για κληρονομιά. Τώρα άμα κάποιοι δεν σας άφησαν οι γονείς σας κάτι για να το κληρονομησετε με αποτέλεσμα να είστε μια ζωή στο ενοίκιο με ότι αυτό συνεπάγεται, ε δεν σας φταίνε όλοι οι υπόλοιποι που τους άφησαν κάτι οι γονείς τους. Έλα ρε συ με έπιασες, ζαχάρωνα τα ακίνητά σου γιατί εγώ δεν έχω μία. Είσαι σίγουρος ότι φόρο πληρώνεις για γονική παροχή και για κληρονομιά; Επεξ/σία 15 Ιουνίου από snot 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 11 hours ago, snot said: Μπλα μπλα μπλα. Κάνεις παράθεση την ανάρτησή μου αλλά γράφεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι. Θα σε ξαναρωτήσω μία τελευταία. Ποιος πιστεύεις ότι πρέπει να φορολογείται περισσότερο, αυτός που κάθεται όλη μέρα σπίτι/παραλία ή δεν ξέρω εγώ πού ή ο άλλος που βγάζει τα ίδια αλλά δουλεύοντας; Και ποιος σου είπε ότι αυτός που νοικιάζει κάθεται όλη μέρα; Μπορεί να είναι εργαζόμενος και να έχει ένα έξτρα εισόδημα από την περιουσία του που είναι και η συνηθέστερη περιπτωση. Το ότι κάθεται όλη μέρα και δεν κάνει τίποτα το υποθέτεις εσύ. 11 hours ago, snot said: Έλα ρε συ με έπιασες, ζαχάρωνα τα ακίνητά σου γιατί εγώ δεν έχω μία. Είσαι σίγουρος ότι φόρο πληρώνεις για γονική παροχή και για κληρονομιά; Μέχρι πριν θεσπιστεί το αφορολογητο 800000 ευρώ για δωρεά και γονική παροχή φυσικά και πληρωνες. Για κληρονομιά ανέκαθεν πληρωνες. Φίλος με περιουσία 600000 αντικειμενική τώρα, το 2010 είχε πληρώσει 60000 φόρο κληρονομιάς, όσο μια γκαρσονιέρα δηλαδή, και έσκασε και πολλά άλλα λεφτά μετά γιατί ήταν πολυ παλιό το ακίνητο να το φτιάξει. Τώρα το νοικιάζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george1807 Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 31 λεπτά πριν, snot είπε Μπλα μπλα μπλα. Κάνεις παράθεση την ανάρτησή μου αλλά γράφεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι. Θα σε ξαναρωτήσω μία τελευταία. Ποιος πιστεύεις ότι πρέπει να φορολογείται περισσότερο, αυτός που κάθεται όλη μέρα σπίτι/παραλία ή δεν ξέρω εγώ πού ή ο άλλος που βγάζει τα ίδια αλλά δουλεύοντας; Με βάση την ισονομία και οι δυο το ίδιο, εκτός και αν το σπίτι φύτρωσε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snot Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 1 minute ago, mariosnik_ said: Και ποιος σου είπε ότι αυτός που νοικιάζει κάθεται όλη μέρα; Μπορεί να είναι εργαζόμενος και να έχει ένα έξτρα εισόδημα από την περιουσία του που είναι και η συνηθέστερη περιπτωση. Το ότι κάθεται όλη μέρα και δεν κάνει τίποτα το υποθέτεις εσύ. Άνθρωπέ μου η ερώτηση είναι θεωρητική, την έβγαλα από το μυαλό μου. Δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο άνθρωπο που μπορεί να βγάζει από ενοίκια και να εργάζεται ταυτόχρονα. Κάτσε να το γράψω απλά μπας και μου απαντήσει κανείς. Έχουμε 2 ανθρώπους. Ο Α που δεν εργάζεται, αλλά έχει εισόδημα X και περνάει την ημέρα κάνοντας ό,τι γουστάρει. Έχουμε και τον Β οποίος έχει επίσης εισόδημα Χ ως μισθωτός. Περνάει την ημέρα του δουλεύοντας Εάν ήσουν κυβέρνηση, ποιον θα θεώρουσες σωστό να φορολογήσεις παραπάνω; Just now, george1807 said: Με βάση την ισονομία και οι δυο το ίδιο, εκτός και αν το σπίτι φύτρωσε. Θα το δεχτώ. Υπενθυμίζω ότι η συζήτηση ξεκίνησε ότι είναι άδικο κάποιος που έχει πολλά ακίνητα να φορολογείται με κλίμακα που φτάνει 45% και θα πρέπει να πέσει στο 15% 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, snot είπε Άνθρωπέ μου η ερώτηση είναι θεωρητική, την έβγαλα από το μυαλό μου. Δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο άνθρωπο που μπορεί να βγάζει από ενοίκια και να εργάζεται ταυτόχρονα. Κάτσε να το γράψω απλά μπας και μου απαντήσει κανείς. Έχουμε 2 ανθρώπους. Ο Α που δεν εργάζεται, αλλά έχει εισόδημα X και περνάει την ημέρα κάνοντας ό,τι γουστάρει. Έχουμε και τον Β οποίος έχει επίσης εισόδημα Χ ως μισθωτός. Περνάει την ημέρα του δουλεύοντας Εάν ήσουν κυβέρνηση, ποιον θα θεώρουσες σωστό να φορολογήσεις παραπάνω; Θα το δεχτώ. Υπενθυμίζω ότι η συζήτηση ξεκίνησε ότι είναι άδικο κάποιος που έχει πολλά ακίνητα να φορολογείται με κλίμακα που φτάνει 45% και θα πρέπει να πέσει στο 15% Ανούσια ερώτηση και θέμα προς συζήτηση, σε καμία χώρα του πλανήτη η φορολογική νομοθεσία δεν καθορίζει το αν θα πρέπει και πόσο υψηλή θα πρέπει να είναι η φορολογία σε μια Χ δραστηριότητα / αντικείμενο με βάση αν ο ασκων την δραστηριότητα εργάζεται η όχι. Ο νόμος σε όλον τον πλανήτη καθορίζει κάποιους συντελεστές με βάση την εκάστοτε φορολογική δραστηριότητα και λήγει εκεί το θέμα. Έχεις ακίνητο που νοικιάζεις; Τόσο τις %. Είσαι μισθωτός; Τάδε τις %. Είσαι Ελ. Επ.; Τόσο τις %. Κάνεις πάνω από ένα από τα παραπάνω; Υπάρχει και εκεί νόμος. Γενικά το σκεπτικό σου πάσχει σε πολλά θέματα. Μπορώ ακόμα να σου πω και για το προηγούμενο αφεντικό στην εταιρεία που εργαζόταν ο ξάδερφος μου. Τζίρο ετήσιο 300-400k, εταιρεία παροχής υπηρεσιών στα οικονομικά. Ο εργοδότης είχε τους υπαλλήλους 14ωρα, έστελνε δικούς του να είναι στην εταιρεία να επιβλέπουν τι γίνεται, αυτός ωραία χαλαρη και ακριβή ζωή με ταξίδια στο εξωτερικό, μαγαζιά κτλ. Μετά τέλειωναν τα λεφτά γρήγορα και γκρίνιαζε στους εργαζόμενους. Μήπως θα έπρεπε τον σύγκρινενο σε σχεση με άλλους εργοδότες να τον φορολόγισει το κράτος περισσότερο επειδή δεν δούλευε πρακτικά και είχε τους άλλους να τους βγαίνει το λάδι; Αν πάλι είχε και ακίνητα θα έπρεπε να πληρώνει παραπάνω φόρο στο ενοίκιο επειδή; Και πως θα τον βρει το κράτος; Οπως καταλαβαίνεις, δεν γίνονται και δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. 17 λεπτά πριν, snot είπε Θα το δεχτώ. Υπενθυμίζω ότι η συζήτηση ξεκίνησε ότι είναι άδικο κάποιος που έχει πολλά ακίνητα να φορολογείται με κλίμακα που φτάνει 45% και θα πρέπει να πέσει στο 15% Για εμένα γενικά, οτιδήποτε πάνω από 15 αντε 20% φορολογία το θεωρώ κλεψιά. Είτε σε ενοίκιο, είτε σε μισθούς, είτε σε εισόδημα από επαγγελματία, είτε από ΦΠΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snot Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 3 minutes ago, mariosnik_ said: Ανούσια ερώτηση και θέμα προς συζήτηση, σε καμία χώρα του πλανήτη η φορολογική νομοθεσία δεν καθορίζει το αν θα πρέπει και πόσο υψηλή θα πρέπει να είναι η φορολογία σε μια Χ δραστηριότητα / αντικείμενο με βάση αν ο ασκων την δραστηριότητα εργάζεται η όχι. Ο νόμος σε όλον τον πλανήτη καθορίζει κάποιους συντελεστές με βάση την εκάστοτε φορολογική δραστηριότητα και λήγει εκεί το θέμα. Έχεις ακίνητο που νοικιάζεις; Τόσο τις %. Είσαι μισθωτός; Τάδε τις %. Είσαι Ελ. Επ.; Τόσο τις %. Κάνεις πάνω από ένα από τα παραπάνω; Υπάρχει και εκεί νόμος. Η ερώτηση δεν είναι ανούσια, απλά δεν σου αρέσει η απάντηση που και εσύ ο ίδιος θα έδινες. Σε όλες τις χώρες του κόσμου -που εγώ γνωρίζω- η φορολογία ορίζεται με κριτήριο την πηγή του εισοδήματος και ένα από αυτά είναι εάν εργάζεσαι ως μισθωτός, εε, κτλ. Το γράφεις και μόνος σου βασικά. Αν δεν ίσχυε αυτό, η φορολογία για το εισόδημα θα ήταν η ίδια για όλους είτε αυτό ήταν από εργασία είτε από μερίσματα είτε από ενοίκια είτε δεν ξέρω εγώ τι Επίσης το ερώτημα είναι τί θα ήταν σωστό, όχι τί γίνεται στην πράξη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 3 ώρες πριν, snot είπε Μπλα μπλα μπλα. Κάνεις παράθεση την ανάρτησή μου αλλά γράφεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι. Θα σε ξαναρωτήσω μία τελευταία. Ποιος πιστεύεις ότι πρέπει να φορολογείται περισσότερο, αυτός που κάθεται όλη μέρα σπίτι/παραλία ή δεν ξέρω εγώ πού ή ο άλλος που βγάζει τα ίδια αλλά δουλεύοντας; Εσυ ποιος πιστευεις οτι πρεπει; Και γιατι πρεπει; Επειδη εσυ , εγω και καποιοι αλλοι κοπιαζουμε στο μεροκαματο,αρα μας αξιζει να φορολογουμαστε λιγοτερο; Μηπως εχεις μπερδεψει λιγο τι σημαινει φορολογια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου Οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ότι φορολογούμαστε 3 φορές. Φορολογούμαστε μια φορά για τα έσοδά μας (φόρος εισοδήματος). Φορολογούμαστε δεύτερη φορά για τα έξοδά μας (ΦΠΑ). Φορολογούμαστε τρίτη φορά για την περιουσία μας (ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια, τέλη κυκλοφορίας, φόρος πολυτελείας, κλπ). Ακόμα και αυτός που εργάζεται μόνο με μαύρα φορολογείται έστω με 24% στο φαγητό του. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2 ώρες πριν, snot είπε Η ερώτηση δεν είναι ανούσια, απλά δεν σου αρέσει η απάντηση που και εσύ ο ίδιος θα έδινες. Σε όλες τις χώρες του κόσμου -που εγώ γνωρίζω- η φορολογία ορίζεται με κριτήριο την πηγή του εισοδήματος και ένα από αυτά είναι εάν εργάζεσαι ως μισθωτός, εε, κτλ. Το γράφεις και μόνος σου βασικά. Αν δεν ίσχυε αυτό, η φορολογία για το εισόδημα θα ήταν η ίδια για όλους είτε αυτό ήταν από εργασία είτε από μερίσματα είτε από ενοίκια είτε δεν ξέρω εγώ τι Επίσης το ερώτημα είναι τί θα ήταν σωστό, όχι τί γίνεται στην πράξη Με βάση την πηγή του εισοδήματος φυσικά, το ίδιο πράγμα λέμε. Και η κάθε πηγή έχει τους δικούς της συντελεστες. Εσύ θες να μπει και η διάκριση του αν αυτός που έχει εισόδημα από μια πηγή, εργάζεται η δεν εργάζεται ώστε με επιπλέον συντελεστες να αυξομειωνει τους συντελεστες της πηγής. Ε, δεν υπάρχει πουθενά αυτό που ψάχνεις. Και όχι σημασία δεν έχει τι ρωτάς εσύ ή εγώ, αλλά το τι ισχύει στην πράξη και όχι μόνο εδώ αλλά σε όλον τον πλανήτη. Σου ανέφερα παραδείγματα πόσο πάσχει η λογική σου, μην λέμε τα ίδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tigergreg Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Αμα θελει κανεις να φτιαξει αγραφους νομους κατα το δοκουν...τους φτιαχνει... Αραγε ποιος πρεπει να φορολογηθει λιγοτερο....ενας ο οποιος εισαγει τουριστικο συναλλαγμα προς οφελος της ελληνικης οικονομιας στο ισοζυγιο η ενας γραφιας υπουργειου που παρασιτει στην φορολογικη αλυσιδα και μαλιστα αν ειναι σε δημο μπορει να παρει μεχρι και 13 χρονια αναρρωτικη αδεια?🤣 https://www.lifo.gr/now/greece/meteora-ede-kai-i-ereyna-tha-ftasei-sto-kokkalo-gia-ton-ypallilo-poy-eleipe-13-hronia Να θυμισω οτι απο την δεκαετια του 70 οι επιχειρηματιες που ειχαν δραστηριοποιηθει στις ενοικιασεις σκαφων αναψυχης ειχαν πετυχει το 100% αφορολογητο καθοτι εφερναν συναλλαγμα. Κατι που ισχυει ως σημερα. Επισης αγοραζουν αφορολογητο πετρελαιο!!! Επεξ/σία 15 Ιουνίου από tigergreg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis2002s Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου Αντί να φωνάζουμε για του μισθούς που είναι οι χειρότεροι της Ευρώπης μετά τη Βουλγαρία μας πειράζουν τα airbnb. Ακρίβεια απίστευτή σε τρόφιμα και καύσιμα αλλά εκεί δεν μιλάει κανείς, ποιος θα τα βάλει με τις πολυεθνικές και τα σουπερμαρκετ. Το πρόβλημα είναι οι μικροιδιοκτήτες που έχουν 1-2 airbnb σε περιοχές που παλαιότερα ήταν υποβαθμισμένες. Σε ακριβές περιοχές με υψηλά ενοίκια δεν ανθεί το ίδιο η βραχυχρόνια μίσθωση.... Για να λυθεί το στεγαστικό δεν φταίει μόνο ο πολίτης που προσπαθεί να βρει ένα τρόπο να αξιοποιήσει την περιουσία του. Τόσα χρόνια τον έκλεψαν με ΕΝΦΙΑ, φόρους ενοικίων άθλιους, ρήτρες στη ΔΕΗ και στο πετρέλαιο - παντού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snot Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 3 hours ago, mariosnik_ said: Με βάση την πηγή του εισοδήματος φυσικά, το ίδιο πράγμα λέμε. Και η κάθε πηγή έχει τους δικούς της συντελεστες. Εσύ θες να μπει και η διάκριση του αν αυτός που έχει εισόδημα από μια πηγή, εργάζεται η δεν εργάζεται ώστε με επιπλέον συντελεστες να αυξομειωνει τους συντελεστες της πηγής. Ε, δεν υπάρχει πουθενά αυτό που ψάχνεις. Και όχι σημασία δεν έχει τι ρωτάς εσύ ή εγώ, αλλά το τι ισχύει στην πράξη και όχι μόνο εδώ αλλά σε όλον τον πλανήτη. Σου ανέφερα παραδείγματα πόσο πάσχει η λογική σου, μην λέμε τα ίδια. Άνθρωπέ μου στο έχω γράψει από την αρχή, θεωρώ ότι το παθητικό εισόδημα θα έπρεπε να φορολογείται παραπάνω από το ενεργητικό και όχι το ανάποδο. Το παθητικό και το ενεργητικό εισόδημα ήδη φορολογούνται διαφορετικά, στην χώρα που εγώ ζω, γιατί μάλλον ζούμε σε διαφορετική. Δεν θέλω γίνει καμμία περαιτέρω διάκριση. Βασικά αυτό που εσύ νομίζεις ότι θέλω γίνεται ήδη στην Ελλάδα, το εισόδημα από τα ενοίκια ήδη φορολογείται περισσότερο, δεν ζήτησα, ούτε θέλω να αλλάξει. Έγραψα ότι θα είναι έγκλημα η μέγιστη κλίμακα να πέσει στο 15% (εάν στα ενεργητικά εισοδήματα η φορολογία δεν μειωθεί ανάλογα) 4 hours ago, StamTheMan said: Εσυ ποιος πιστευεις οτι πρεπει; Και γιατι πρεπει; Επειδη εσυ , εγω και καποιοι αλλοι κοπιαζουμε στο μεροκαματο,αρα μας αξιζει να φορολογουμαστε λιγοτερο; Μηπως εχεις μπερδεψει λιγο τι σημαινει φορολογια; ΓΙα εμένα είναι αυτονόητο πως εάν έπρεπε κάποιος από τους 2 να φορολογηθεί περισσότερο από τον άλλο θα ήταν αυτός που κάθεται. Η κοινωνία εάν θέλει να πάει μπροστά πρέπει να δίνει κίνητρο στο έργο και όχι το ανάποδο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_w_t Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου Για να καταλαβετε τι γινεται.... Μεση πολυκατοικια στο Κουκακι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις