Προς το περιεχόμενο

AirBnB: Ήρθε το τέλος;

APapsda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, k_w_t είπε

Ξεκιναμε απο το βασικο .... Ποσες φορες ενας μονιμος κατοικος θα ανεβοκατεβάσει βαλιτσες απο το ασανσερ . 2-3 φορες το χρονο που παει διακοπες και οχι μερα παρα μερα.. Πολυ μεγαλυτερο το φορτιο για το ασανσερ.

Επισης οι βαλιτσες χαλανε και τα σκαλια (σπανε στις γωνιες)

Δευτερον οι τουριστες δεν ξερουν τι ειναι ο καδος σκουπιδιων γενικα ουτε στην τουαλετα (τα πετανε μεσα στην λεκανη λες και εχουμε Φ120 αποχετευση) και το ιδιο κανουν με τα αποφαγια στο νεροχυτη .. (εχουν σκουπιδοφαγους σε πολλες χωρες).

Τριτη βλαβη που δημιουργουν τα airbnb ειναι η σουστα της πορτας.

Την κρατανε με χαλακι - βαλιτσα κτλ ανοιχτη και σιγα σιγα ξερυθμιζετε..

Μιλαμε για βλαβες που προκαλουν και ας ειναι και μουγκοι και δεν ενοχλουν κανεναν.

δεν παει ετσι οπος τα λες ομως και ειναι θεμα τυχης αυτο αν ο νοικαρης ειναι πιλοτοσ και ανεβοκατεβαινει καθε μερα με βαλιτσες τι θα πεις ? δεν μενουν μονο συνταξιουχοι σε ενα σπτη . αν ειναι φοιτητυες και ερχοντε καθε μερα 10 ατομα το ιδιο δεν ειναι με το rbnp ?

βαζουν ταμπελεσ πια και βαζεις ειδικου τυπου χατια που διαλυοντε με το νερο ....

τωρα σχετικα με τι σουστα δεν ειναι σοβαρο επιχειρημα αυτο ... καντε σηντηρηση και δεν μπορεις να μετρας ποσες φορεσ ανοιξε η πορτα .. αλλα ουσιαστικα ειναι το ιδιο με το να μενουν μονιμοι κατηκοι μεσα .... 

παντα 2-3 ατομα θα ειναι μεσα στο διαμερισμα το εαν ειναι διαφορετικα καθε φορα δεν παιζει κανενα λογο και ρολο ....

και τισ βαλιτσες παλι χανει το επιχειρημα αφου ενα ατομο ζυγηζει 80 κιλα ενω μια βαλιτσα 25 , αν ειναι μικρο το ασανσερ δεν χωρανε 2 μαζι με βαλιτσες και θα μπει μεσα ενας με μια βαλιτσα μαξ 100 κιλα απο 160 κιλα εαν εμπαιναν 2 ατομα μεσα αρα μαλακοσια το δουλευουν το ασανσερ ....

6 ώρες πριν, snot είπε

Αυτά που έγραψες είναι σωστά αλλά χάνεις την ουσία. Η ουσία είναι ότι τα ενοίκια που είναι παθητικό εισόδημα πρέπει να φορολογούνται παραπάνω από το ενεργητικό εισόδημα και όχι το ανάποδο

ποιος εχει πει οτι το παθητικο εισοδημα ειναι κακο και πρεπει να φορολογιθει παραπανω ? τι μας λετε ? δηλαδη το οτι καποιος δουλεψε και τα εκανε μασουρια με στερησεις και τα εκανε ακινητο πρεπει να τον φορολογησουν περισοτερο απο αυτων που τα εφαγε και δεν στερηθηκε τιποτα ...εμενα ο παπους μου εκοβε το τσιγαρο 2 μηνες και εβαζε ενα παραθυρο στο σπιτη και το τελειωσε σε 10 χρονια ... κσι ερχοντε τωρα να μας πουνε οτι ειναι παθητικο εισοδημα και πρεπει να το φορολογουμε περισοτερο !!! το οτι πληρωσε 40 μαστορους με πραγματικα λεφτα δεν παιζει ρολο δηλαδη ? δεν εδωσε ψωμακι σε 40 οικογενειες μεχρι να το κτηση ετσι ? δεν ταιζει με τον ενφια κοπριτεσ δημοσιους υπαλληλους με το σπιτι ετσι? το ακκινητο φορολογειτε πολλαπλα και θα πρεπει να φορολογειτε λιγοτερο απο το ενεργητικο εισοδημα γιατι προσεφερε στην ατμομηχανη τησ ελληνικης οικονομιας πολαπλως

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 432
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

δεν παει ετσι οπος τα λες ομως και ειναι θεμα τυχης αυτο αν ο νοικαρης ειναι πιλοτοσ και ανεβοκατεβαινει καθε μερα με βαλιτσες τι θα πεις ? δεν μενουν μονο συνταξιουχοι σε ενα σπτη . αν ειναι φοιτητυες και ερχοντε καθε μερα 10 ατομα το ιδιο δεν ειναι με το rbnp ?

βαζουν ταμπελεσ πια και βαζεις ειδικου τυπου χατια που διαλυοντε με το νερο ....

τωρα σχετικα με τι σουστα δεν ειναι σοβαρο επιχειρημα αυτο ... καντε σηντηρηση και δεν μπορεις να μετρας ποσες φορεσ ανοιξε η πορτα .. αλλα ουσιαστικα ειναι το ιδιο με το να μενουν μονιμοι κατηκοι μεσα .... 

παντα 2-3 ατομα θα ειναι μεσα στο διαμερισμα το εαν ειναι διαφορετικα καθε φορα δεν παιζει κανενα λογο και ρολο ....

και τισ βαλιτσες παλι χανει το επιχειρημα αφου ενα ατομο ζυγηζει 80 κιλα ενω μια βαλιτσα 25 , αν ειναι μικρο το ασανσερ δεν χωρανε 2 μαζι με βαλιτσες και θα μπει μεσα ενας με μια βαλιτσα μαξ 100 κιλα απο 160 κιλα εαν εμπαιναν 2 ατομα μεσα αρα μαλακοσια το δουλευουν το ασανσερ ....

Ρε παλικαρι μην το συνεχιζεις και να προσπαθεις να μου αποδειξεις κατι...

Ειμαι ο διαχειρηστης σε πολυκατοικια που ειχε AirBnb  και μετα δεν ειχε ...

Εβλεπα τις ζημιες και πριν και μετα.

Αποφραξεις ,ζημιες στο ασανσερ, σπασμενα σκαλια, κουδουνια κτλ

Εχεις αποψη για κατι που δεν το εχεις ζησει .. Plz σταματα να επιμενεις...

Σου αρεσει το airbnb και τα κοναμας απο αυτο μαγκια σου...

Αλλα θελω να πας να μενεις σε μια πολυκατοικια με 4-5 airbnb για  1 μηνα μαζι με γυναικα και παιδι

Αλλα οχι σε στυλ ειμαι  διακοπες.

Να ξυπνας για να πας στην δουλεια, το παιδι να διαβαζει για το σχολειο..να πρεπει να δουλεψεις τηλεργασια  κτλ.

Εκει θα δεις τι τραβαμε...

Μαζευτητε ολοι εσεις που σας αρεσει το airbnb και καντε ανταλλαγες με αυτους που δεν τους αρεσει.

Να εχουν πολυκατοικιες μονο με κατοικους και πολυκατοικιες ολοκληρες airbnb...

Αλλα ξεχασα το "live like a local" πουλαει στους ξενους....

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 6

3 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Αλλα θελω να πας να μενεις σε μια πολυκατοικια με 4-5 airbnb για  1 μηνα μαζι με γυναικα και παιδι

Να ξυπνας για να πας στην δουλεια, το παιδι να διαβαζει για το σχολειο..να πρεπει να δουλεψεις τηλεργασια  κτλ.

Μαζευτητε ολοι εσεις που σας αρεσει το airbnb και καντε ανταλλαγες με αυτους που δεν τους αρεσει.

Θεωρώ απλά ότι πέσατε στην περίπτωση. Δεν είναι η πλειοψηφία των airbnb έτσι. Αλλά ναι, το να έχεις την μισή πολυκατοικία με airbnb δεν μου κάνει εντύπωση το πρόβλημα που λες, αποτελεί όντως πρόβλημα αυτό. Το θέμα είναι να βρεθεί μια χρυσή τομή ώστε και ο ιδιοκτήτης να μπορεί να αξιοποιήσει την περιουσία του και να μην γίνεται λαμπογυαλο η πολυκατοικία. Θα μπορούσε πχ να τεθεί όριο στα πόσα διαμερίσματα ανά κτίριο μπορούν να είναι με βραχυχρόνια μίσθωση. 5 διαμερίσματα είναι πάρα πολλά, εγω μέχρι δύο έχω υπόψη μου, εκτός φυσικά περιπτώσεων που εταιρεία έχει αγοράσει ολόκληρη την πολυκατοικία μόνο για αυτό. 

39 λεπτά πριν, james01gr είπε

Η καθυστέρηση στην ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης οφείλεται στο μπλόκο που επέβαλε  το Ελεγκτικό Συνέδριο στη σύμβαση, αξίας 9,85 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία ΕΥΔΡΟΜΟΣ ΑΤΕ, η οποία είχε ανακηρυχθεί ανάδοχος του έργου για την εγκατάσταση των μόνιμων φορτιστών, γεγονός που οδήγησε σε καθυστέρηση περίπου 2 μηνών στο χρονοδιάγραμμα.

Τα  αρθρα  ειναι  μαρτιου  και  μαιου  2024  και  δεν  εφταιγαν  οι  οργανισμοι   αλλα  το  ελεγκτικο  συνεδριο.

Προφανως  εχει  λυθει  αυτο  το   προβλημα  γιατι   σημερα  στο  κεντρο  ειδα  πανω  απο  10.

Εκτος  βεβαια  και  ετυχε   να  τα  δω  μαζεμενα....

18 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ξεχαρβαλωθήκαν τα κουδούνια;

3 λεπτά πριν, george1807 είπε

Ξεχαρβαλωθήκαν τα κουδούνια;

Να σου στειλω φωτο ? 

Καποιο μ@λ@κες τουριστες εχασαν τα κλειδια και παταγανε μεθυσμενοι στο κεντρο του κουδουνιου (εκει που γραφει ονομα)  και οχι στο κουμπακι. 

Τα σπασανε τελειως.. Και ο μαγκας που ειχε το airbnb τι εκανε ? Πηγε και κολλησε ενα ασυσματο κουδουνι πανω στα χαλασμενα για να εχει ....

Βαζω μια φωτο απο  maps για να καταλαβεις

image.jpeg.1fbad7141170910f9d641a09688c14ae.jpeg

24 λεπτά πριν, k_w_t είπε

ΚΥΡΙΕ εγω γραφω τα λογικα επιχειρηματα .. το αν χαλασε κατι θα μπορουσε να χαλασει και εμ μακροχρονιες μισθωσεις ...

αποφραξεις ειχαμε και πριν τα rbnp πολλες μαζι με ζημιες.. κουδουνια αλλαξαμε οταν αυτα επιασαν τα 50 ετη και πολυμεριστικε το πλαστικο τους .. ασε που τα rbnp δεν πατανε κουδουνια .. εχουν κουτακι που πας και παιρνεις το κλειδι σου και ολα οκ ...

.

το οτι μαζευτηκαν εριπια και ξανα ενοιωσαν ολοκληρεσ γειτονιες δεν το υπολογιζετε ? σας αρεσε η μιζερια του μεταξουργιου για παραδειγμα ? 

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειτονιές χωρίς κατοίκους, όσο και γυαλισμένες να είναι, παύουν να είναι γειτονιές.

Πρόσφατα είδα μια ομάδα στην Κυψέλη που μοίραζε κείμενα για το θέμα του Airbnb καθώς και το τι γίνεται στο εξωτερικό, εννοώντας τι μέτρα λαμβάνονται. Θα βρω το κείμενο και θα το ανεβάσω, γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον. Η ομάδα λέγεται Γειτονιές για το δικαίωμα στη Στέγη. 

Επεξ/σία από Rebirth
  • Like 1
  • Haha 1

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
  • Το θέμα έχει ενεργοποιηθεί και πάλι
2 ώρες πριν, Rebirth είπε

Γειτονιές χωρίς κατοίκους, όσο και γυαλισμένες να είναι, παύουν να είναι γειτονιές.

Πρόσφατα είδα μια ομάδα στην Κυψέλη που μοίραζε κείμενα για το θέμα του Airbnb καθώς και το τι γίνεται στο εξωτερικό, εννοώντας τι μέτρα λαμβάνονται. Θα βρω το κείμενο και θα το ανεβάσω, γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον. Η ομάδα λέγεται Γειτονιές για το δικαίωμα στη Στέγη. 

Ανεβασε  το  να  γελασουμε  λιγακι...

Στην   κυψελη  που  μιλαει   ελληνικα  1  στους  10   εδω  και   20  χρονια....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Ανεβασε  το  να  γελασουμε  λιγακι...

Στην   κυψελη  που  μιλαει   ελληνικα  1  στους  10   εδω  και   20  χρονια....

2 ώρες πριν, Rebirth είπε

Καλα και αυτες οι ομαδες δεν εχουν σχεση με τους κατοικους...

Πιασανε εδω καποιους που ειχανε στενσιλ και βαζανε με σπρεϊ στους τοιχους το "AirBnB Παντου..Γειτονες πουθενα"

Κατοικοι Πετραλωνων ,Ταυρου και Πατησιων ηταν!  κανενας Κουκακιωτης...

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 1

4 hours ago, kostakis81 said:

ποιος εχει πει οτι το παθητικο εισοδημα ειναι κακο και πρεπει να φορολογιθει παραπανω ? τι μας λετε ? δηλαδη το οτι καποιος δουλεψε και τα εκανε μασουρια με στερησεις και τα εκανε ακινητο πρεπει να τον φορολογησουν περισοτερο απο αυτων που τα εφαγε και δεν στερηθηκε τιποτα ...εμενα ο παπους μου εκοβε το τσιγαρο 2 μηνες και εβαζε ενα παραθυρο στο σπιτη και το τελειωσε σε 10 χρονια ... κσι ερχοντε τωρα να μας πουνε οτι ειναι παθητικο εισοδημα και πρεπει να το φορολογουμε περισοτερο !!! το οτι πληρωσε 40 μαστορους με πραγματικα λεφτα δεν παιζει ρολο δηλαδη ? δεν εδωσε ψωμακι σε 40 οικογενειες μεχρι να το κτηση ετσι ? δεν ταιζει με τον ενφια κοπριτεσ δημοσιους υπαλληλους με το σπιτι ετσι? το ακκινητο φορολογειτε πολλαπλα και θα πρεπει να φορολογειτε λιγοτερο απο το ενεργητικο εισοδημα γιατι προσεφερε στην ατμομηχανη τησ ελληνικης οικονομιας πολαπλως

Καταρχάς παρουσιάζεις τον παππού σου που στερήθηκε και κόπιασε (άρα πρέπει να φορολογηθεί λιγότερο) ως επιχείρημα για ακριβώς το αντίθετο (το παθητικό εισόδημα να φορολογείται λιγότερο του ενεργητικού)

Εκτός από τον παππού σου, υπάρχουν ένα σωρό που έκαναν περιουσία με κληρονομιά, τύχη, λαμόγια/βίσματα/παράσιτα που ρουφάνε το δημόσιο χρήμα ή ακόμα χειρότερα παράνομα. Η ερώτηση είναι απλή, ξέχνα πως απέκτησε ο καθένας την περιουσία του και πες μου ποιος πιστεύεις ότι πρέπει να φορολογείται περισσότερο. Αυτός που κάθεται όλη μέρα σπίτι/παραλία ή δεν ξέρω εγώ πού ή ο άλλος που βγάζει τα ίδια αλλά δουλεύοντας.

Πάντως εάν θες να θέσουμε φορολογικό κριτήριο το πώς απέκτησε ο καθένας την περιουσία του, κανένα πρόβλημα από εμένα αλλά να έχεις υπόψη το ότι ναι μεν θα έπρεπε η φορολογία στον παππού σου να είναι χαμηλή γιατί κόπιασε να την αποκτήσει αλλά όχι για εσένα αν την κληρονομήσεις.

• Like 3

7 ώρες πριν, tigergreg είπε

Απο  που  ενημερωνεσαι?  Εδω  κι  ενα  μηνα  οι  γραμμες   που  χρησιμοποιω  (813-224) εχει  ηλεκτρικα

YUTONG  E12  αριστης  ποιοτητας  με  αεροσουστα  και  κλιματισμο   και  αισθανεσαι   πολυ  ανετα

μεσα. Διαθετει  μαλιστα  και  2  USB   υποδοχες  σε  καθε  σειρα  καθισματων  για  να  φορτιζεις

το  κινητο  σου.

ΥΓ.Οσο  και  να  φτασει  η  μπεντζινα   ο  ελληνας  δεν  την  ακουει....

100,000   περνανε  το  τριημερο   τα  διοδια....

Μετρηστε  την  αλλη  βδομαδα  που  εχουμε  τριημερο   του   αγιου  πνευματος  για  τραπεζες,

δημοσιο  κλπ  24/07  ποσα  αυτοκινητα  θα  περασουν  τα  διοδια....

μεσα σε αυτα τα 100000 να υποθεσουμε οτι βαζεις και αυτους που για λογους δουλειας περνανε και πανε λουτρακι ή καπανδριτι; σοβαρεψου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, geoliol είπε

μεσα σε αυτα τα 100000 να υποθεσουμε οτι βαζεις και αυτους που για λογους δουλειας περνανε και πανε λουτρακι ή καπανδριτι; σοβαρεψου 

Γιατι....μεχρι  το  λουτρακι  η  το  καπανδριτι  καινε  φασολαδα?

Αν  δουλευουν   καθε  μερα  μαζι  και  τα  τριημερα  γνωριζεις  το  ποσοστο  των  εργαζομενων αυτων?

Αλλωστε  οταν  γινονται   αυτες  οι  μετρησεις  προφανως  ειναι  οι   επιπλεον....

Επεξ/σία από tigergreg

Στις 12/6/2024 στις 8:53 ΠΜ, csontheline είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Δεν γράφει με 2 κενά, έτσι του το βγάζει το Insomnia και

φαίνεται σαν 2

αλλά στην πραγματικότητα

είναι 1!

(Βασικά είναι θέμα μορφοποίησης)

Αυτό είναι κείμενο
που αντεγράφει
και επικολλήθηκε
από το σημειωματάριο των windows

@StamTheMan, γιατί παραείναι hidden

Σου απαντησα,ακομα και hidden μου εβγαλε ειδοποιηση,αλλα δε βλεπω καπου την απαντηση.
Δεν ξερω αν κριθηκε ως offtopic ενω ηταν hidden,αλλα τι να πω.

3 ώρες πριν, snot είπε

Καταρχάς παρουσιάζεις τον παππού σου που στερήθηκε και κόπιασε (άρα πρέπει να φορολογηθεί λιγότερο) ως επιχείρημα για ακριβώς το αντίθετο (το παθητικό εισόδημα να φορολογείται λιγότερο του ενεργητικού)

Εκτός από τον παππού σου, υπάρχουν ένα σωρό που έκαναν περιουσία με κληρονομιά, τύχη, λαμόγια/βίσματα/παράσιτα που ρουφάνε το δημόσιο χρήμα ή ακόμα χειρότερα παράνομα. Η ερώτηση είναι απλή, ξέχνα πως απέκτησε ο καθένας την περιουσία του και πες μου ποιος πιστεύεις ότι πρέπει να φορολογείται περισσότερο. Αυτός που κάθεται όλη μέρα σπίτι/παραλία ή δεν ξέρω εγώ πού ή ο άλλος που βγάζει τα ίδια αλλά δουλεύοντας.

Πάντως εάν θες να θέσουμε φορολογικό κριτήριο το πώς απέκτησε ο καθένας την περιουσία του, κανένα πρόβλημα από εμένα αλλά να έχεις υπόψη το ότι ναι μεν θα έπρεπε η φορολογία στον παππού σου να είναι χαμηλή γιατί κόπιασε να την αποκτήσει αλλά όχι για εσένα αν την κληρονομήσεις.

για τον απλο λογο οτι ο καθε ελευθερος επαγγελματιας εχει απαλαγες φπα , εχει εκπτωση φορου ενω το ακκινητο δεν εχει ... οτι και να χαλασει το πληρωνεις μετρητα χωρις απαλαγη φπα , ακομα και στα rbnp τα υλικα καθαρισμου τα αγοραζεισ σαν ιδιωτης ενω οι εταιριες εκπαιπτουν φπα ακομα και σε αυτα , αρα φορολογειτε παραπανω ουτος η αλλως .

στο ακκινητο δεν υπαρχοιν αποσβεσεις παγιων που υπαρχουν σε οποιον αλλο ελευθερο εππαγελματια , οπυτε αφορολογιτο ..

οι εταιριες και τα ατομα κοβουν τιμολογιο ακομα και για τισ λαμπεσ που αλλαζουν σε ενα σπιτη και καουν ,,,

γενικα το θεμα κληρονομια ειναι πολυ περιεργο και απορω πωσ σας ενοχλει τοσο ...κληρονομια = πλουτος και αρα ενοικια ειναι εκμεταλευση του πλουτου αυτου . ειναι απολυτα φυσιολογικο , πλουτος ειναι και οι γνωσεις που απεκτησεσ σε ενα καλο πανεπιστημιο , θα πρεπει  λοιπον εγω που τελειωσα το τει κολοπετινιτσας να σε φορολογισω διπλα εσενα που τελειωσες το lse και παιρνεις 10κ το μηνα , κληρονομια το ενα κληρονομια και το αλλο .. εετσι δεν ειναι ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...