Προς το περιεχόμενο

AirBnB: Ήρθε το τέλος;

APapsda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, k_w_t said:

Βασικα στο Κουκακι μονο στο Σκλαβενιτη δεν παμε ....

Προτιμουμε το Bazaar και το MyMarket..

Spoiler

Καθώς Σκλαβενίτης = παλιό PNX και σπάσιμο σε τρεις ορόφους. Τ_Τ

υγ: Τίμιο και το Market In σε μερικά (δλδ ο παλιός Αγγελίδης). 

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 432
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 λεπτά πριν, Dante80 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Καθώς Σκλαβενίτης = παλιό PNX και σπάσιμο σε τρεις ορόφους. Τ_Τ

υγ: Τίμιο και το Market In σε μερικά (δλδ ο παλιός Αγγελίδης). 

Και για τους πιο παλιους πριν γινει Αγγελιδης .... Μπακαλικο του Ευθυμιαδη..

28 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

το μαυρο χρημα κινη την ελληνικη οικονομια 130 χρονια τωρα ... γιαυτο και ο πληθωρισμος ειναι καλο για την σχεση χρεους/αεπ

ξερω 3-4 που μενουν στο κουκακη και ολοι λενε οτι σωθηκανε με τα rbnp αλλα και με την περιουσιακη αυξηση των παλαιων διαμερισματων ...

πουλουσαν το 2010 100τμ 90.000 και τωρΑ κανει 300.000 με δεδωμενη την ιδιοκατηκηση 75% στην ελλαδα μαντεψτε οι 7 στους 10 ειναι κερδισμενοι ...

+ οτι ολοι αυτοι θα ψωνησουν εξτρα με τα μαυρα λευτα που θα βγαλουν απο την ανακαινηση του ρνβνπ ara oloi kerdhsmenoi makroprouesma ...

Μενω στο Κουκακι 46 χρονια... Και ολοι οι παλιοι Κουκακιωτες βριζουν τα AirBnb.

• Like 2
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, kostakis81 είπε

και εγω ευχομαι να ειστε καλα αγαπητε !! 

δυστηχος εγω περιεγραψα την πραγματικοτητα , παρεπιπτοντος δεν μου αρεσει αλλα αυτη ειναι .

παμε για συγκληση με ευρωπη σε ολα ...εκτος απο το μισθο...

υγ δεν μπορω ουτε εω να δεχθω επιχειρημα οτι ο αλλος θελει να μηνει σε σπιτη με βασικο μισθο... ο βασιος μισθος ειναι μεχρι να ορθοποδησει καποιος για μερικουσ μηνες και day one πρεπει να ψαχνει για καλυτερη εργασια και απολαβες ,..

το ζω με το βασικο ειναι σφαλμα λογικης και πρεπει να το εγκαταλειψουμε σαν νοοτροπια ...

υγ2 γνωρισα μια αλβανιδα με 4 παιδια που δουλευει σε κομμωτηριο και παραλληλα κανει φασινα σε rbnp , και παραλληλα μαζευει κοινοχρηστα και γενικα κανει 5 δουλειες εκτος απο την βασικη τησ που παιρνει  το βασικο ... 

γιατι δεν παει κανενας ελληνας να κανει αυτες τισ δουλειτσες για να βγαλει τα εξτραδακια ....που δεν του φτανει ο βασικος ?

εγω σαν φοιτητης εκανα -2-3 μικροδουλειες καθε μερ ΓΙΑ ΝΑ ΓΒΑΛΩ ΕΞΤΡΑΔΑΚΙΑ 

Έτσι, όλα μαύρα. Και μετά όταν θα φαληρισουν τα ταμεία και δεν θα έχεις παροχές φταίει το κράτος. 

• Like 5
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, mariosnik_ είπε

Έτσι, όλα μαύρα. Και μετά όταν θα φαληρισουν τα ταμεία και δεν θα έχεις παροχές φταίει το κράτος. 

Και δεν θα μείνουν και χρήματα για την παιδεία Θα γίνουν τα παιδιά μας ανορθόγραφα... 

• Like 1
  • Haha 8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, tigergreg είπε

Καποια  στιγμη  θα  τον  τσακωσουν  απο  τις   διασταυρωσεις   των  ρολογιων   της  δεη   και

θα  του  τον   κανουνε    αγωγο   του  μορνου....

Αν   φυσικα  δεν  ειναι  παπαντζες   ολ  αυτα.

Αμ  τι   νομιζατε?  οτι   τζαμπα  δηλωνουμε   τα  ρολογια  στις   δηλωσεις  και  οχι  μονο?

Άμα τα παίρνει μαύρα στο χέρι και δεν τα καταθέτει στην τράπεζα. Τίποτε απολύτως δεν θα του κάνουν. Όταν βέβαια πέσει στον ενοικιαστή που δεν θα πληρώνει και δεν θα μπορεί να τον βγάλει έξω εκεί να τον δω που θα μπαίνει να κλαίγεται αν υπάρχει δικηγόρος στο insomnia. 

3 ώρες πριν, ravisher34 είπε

Τα πράγματα είναι απλά...Θες να βγάζεις 10-20-30-40 χιλιάρικα το χρόνο από το airbnb, κανένα πρόβλημα άνοιξε βιβλία και όλα καλα... Να είναι υποχρεωτική η έναρξη ας πούμε μετά από 60 μέρες το χρόνο..

Αν βγάζεις 40k το έτος και είναι δηλωμένα, πληρώνεις 50% φορολογία, οπότε δεν εξυπηρετεί σε κάτι να ανοίξεις βιβλία. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 1

Στις 12/6/2024 στις 6:28 ΜΜ, mariosnik_ είπε

Μία πιθανή λύση για την στεγαστική κρίση θα ήταν η αναζήτηση ακινήτων που πέρασαν στο κράτος από κατασχέσεις, δωρεές η κληρονομιες στα αζήτητα. Ανακαινιση με λεφτά του δημοσίου και παραχώρηση η δωρεά σε πολίτες κατόπιν κριτηρίων με ρήτρα για απαγόρευση πώλησης η ενοικίασης για 15 χρόνια, μόνο για ιδιοκατοικηση δηλαδή.

Ωραία ιδέα, να πληρώσει το δημόσιο - δηλαδή εμείς που παράγουμε πλούτο και πληρώνουμε φόρους - για να πάρουν κάποιοι σπίτια που κατέσχεσε το δημόσιο επειδή κάποιοι άλλοι δε μπορούσαν να πληρώσουν τους φόρους τους (ή άλλα χρέη προς το δημόσιο). Πολύ δίκαιο, σας πήρε πολύ χρόνο να το σκεφτείτε;

Έχουμε χορτάσει από κρατισμό σε αυτή τη χώρα. Τα σπίτια αν έχουν κάποια αξία να βγουν σε δημοπρασία, ο ιδιώτης θα πληρώσει να τα πάρει, θα πληρώσει και για να τα ανακαινίσει και θα τα διαθέσει στην αγορά σε τιμή που θα βγάλει κι αυτός κέρδος. Είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να δουλέψει, η καθαρή ιδιωτική πρωτοβουλία. Το "κράτος" το μόνο που μπορεί να προσφέρει σε όλο αυτό είναι να μη ζητήσει ΦΠΑ από τις εργασίες ανακαίνισης και να μη ζητήσει φόρους για Χ χρόνια από τον ιδιώτη επενδυτή. Και φυσικά να διασφαλίσει την ισονομία, όχι να παίρνουν τα φιλέτα οι ημέτεροι για μια φέτα ψωμί και λάδι από πίσω στα χέρια των πολιτικών.

Έτσι γίνονται οι δουλειές, όχι με το "κράτος".

• Like 2
  • Thanks 2
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Και για τους πιο παλιους πριν γινει Αγγελιδης .... Μπακαλικο του Ευθυμιαδη..

Μενω στο Κουκακι 46 χρονια... Και ολοι οι παλιοι Κουκακιωτες βριζουν τα AirBnb.

Σε εμάς εδώ τα βρίζουν όσοι μένουν η έμεναν παλιά στο ενοίκιο και πρέπει να φύγουν. Είναι αλήθεια πως αλλάζει η φυσιογνωμία περιοχών, αλλά δεν ξέρω και πως αλλιώς θα μπορούσαν να εξελιχτουν τα πράγματα χωρις αυτό. Ο ερχομός του airbnb έφερε ανακαινισεις σε πολλά ακίνητα, άνοιξαν κλειστοι επαγγελματικοι χώροι επί δεκαετίες που ρημαζαν, όπως και κλειστά κτίρια. Δεν μπορώ να πω πως και η προτερη κατάσταση εδώ που δεμένα ήταν καλύτερη από τώρα. Οι παλαιοί νοικαρηδες όσο και να χτυπιούνται θα πρέπει να βρουν άλλο σπίτι. 

Και βασικά επειδή έχω κύκλο μηχανικών, η Αθήνα σε βάθος δεκαετιων θα είναι μόνο για πλούσιους και για τουρισμό, ο υπόλοιπος πληθυσμός είτε θα φύγει στο υπόλοιπο Αττικής είτε επαρχία. Η ζωή και η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη για άτομα χαμηλού εισοδήματος και χωρίς περιουσία. 

8 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ωραία ιδέα, να πληρώσει το δημόσιο - δηλαδή εμείς που παράγουμε πλούτο και πληρώνουμε φόρους - για να πάρουν κάποιοι σπίτια που κατέσχεσε το δημόσιο επειδή κάποιοι άλλοι δε μπορούσαν να πληρώσουν τους φόρους τους (ή άλλα χρέη προς το δημόσιο). Πολύ δίκαιο, σας πήρε πολύ χρόνο να το σκεφτείτε;

Έχουμε χορτάσει από κρατισμό σε αυτή τη χώρα. Τα σπίτια αν έχουν κάποια αξία να βγουν σε δημοπρασία, ο ιδιώτης θα πληρώσει να τα πάρει, θα πληρώσει και για να τα ανακαινίσει και θα τα διαθέσει στην αγορά σε τιμή που θα βγάλει κι αυτός κέρδος. Είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να δουλέψει, η καθαρή ιδιωτική πρωτοβουλία. Το "κράτος" το μόνο που μπορεί να προσφέρει σε όλο αυτό είναι να μη ζητήσει ΦΠΑ από τις εργασίες ανακαίνισης και να μη ζητήσει φόρους για Χ χρόνια από τον ιδιώτη επενδυτή. Και φυσικά να διασφαλίσει την ισονομία, όχι να παίρνουν τα φιλέτα οι ημέτεροι για μια φέτα ψωμί και λάδι από πίσω στα χέρια των πολιτικών.

Έτσι γίνονται οι δουλειές, όχι με το "κράτος".

Μην τα λες σε εμένα. Πες τα σε αυτούς που κάθε τρεις και λίγο γκρινιάζουν για τις τιμές στα ακίνητα τα ενοίκια και το airbnb. 

Παρέθεσα κάποιες ρεαλιστικές λύσεις. Αλλιώς, ας μείνουν άνθρωποι άστεγοι στον δρόμο και ας έχει γεμίσει όλη η Ελλάδα με κλειστά ακίνητα που δεν αξιοποιούνται από κανέναν. Υπάρχει τεράστιο δυναμικό τέτοιων ακινήτων που δεν πρόκειται να γίνουν τίποτε πέραν από το να καταρρευσουν, από το να μένουν έτσι, καλύτερα να γίνει αυτό που λέω. Λύσεις μέσω πλειστηριασμων και ιδιωτών μην περιμένετε για τα πάντα, οι πλειστηριασμοι βγαίνουν αγονοι 8 στους 10. 

Υπάρχουν και τα σπίτια από κληρονομιες που έμειναν άρα αζήτητα, δεν είναι μόνο οι κατασχεσεις. Οπότε, το επιχείρημα γιατί να πληρώνω εγώ για αυτόν που δεν πλήρωνε φόρους είναι άκυρο. Λεφτά γενικά πρέπει να δώσει πολλά το κράτος που δεν δίνει, όπως για στατικη ενίσχυση παλαιών κτισμάτων, σε διατηρητεα που τα έχει δεσμεύσει και οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, σε απαλλοτριωσεις κτλ. 

Επεξ/σία από mariosnik_

9 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Μην τα λες σε εμένα. Πες τα σε αυτούς που κάθε τρις και λίγο γκρινιάζουν για τις τιμές στα ακίνητα τα ενοίκια και το airbnb. 

Παρέθεσα κάποιες ρεαλιστικές λύσεις. Αλλιώς, ας μείνουν άνθρωποι άστεγοι στον δρόμο και ας έχει γεμίσει όλη η Ελλάδα με κλειστά ακίνητα που δεν αξιοποιούνται από κανέναν. Υπάρχει τεράστιο δυναμικό τέτοιων ακινήτων που δεν πρόκειται να γίνουν τίποτε πέραν από το να καταρρευσουν, από το να μένουν έτσι, καλύτερα να γίνει αυτό που λέω. Λύσεις μέσω πλειστηριασμων και ιδιωτών μην περιμένετε για τα πάντα, οι πλειστηριασμοι βγαίνουν αγονοι 8 στους 10.

Δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάμε να κάνει κάτι το κράτος. Ότι πιάνει το κράτος το κάνει χάλια. Το κράτος το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να ορίσει κανόνες στην ελεύθερη αγορά και να μη βάζει περιορισμούς. Αν εμένα με φορολογείς με 45% για εισόδημα από ενοίκια πάνω από 35.000 ευρώ και έχω 7-8 σπίτια, γιατί να τα νοικιάσω όλα; Να δίνω τα μισά μου έσοδα στο κράτος που δε μου προσφέρει τίποτα πίσω; Το 45% φόρος είναι περιορισμός. Το ίδιο ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα, όχι μόνο στα ενοίκια. Δε γίνεται η ΑΕ να έχει φορολογία 20% με εκατομμύρια κέρδη αλλά ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας να πρέπει να δίνει τα μισά!

flat tax 15% σε όλα και θα δούμε μετά από 2-3 χρόνια αν θα έχει βελτιωθεί ή όχι η κατάσταση.

• Like 2

28 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Σε εμάς εδώ τα βρίζουν όσοι μένουν η έμεναν παλιά στο ενοίκιο και πρέπει να φύγουν. Είναι αλήθεια πως αλλάζει η φυσιογνωμία περιοχών, αλλά δεν ξέρω και πως αλλιώς θα μπορούσαν να εξελιχτουν τα πράγματα χωρις αυτό. Ο ερχομός του airbnb έφερε ανακαινισεις σε πολλά ακίνητα, άνοιξαν κλειστοι επαγγελματικοι χώροι επί δεκαετίες που ρημαζαν, όπως και κλειστά κτίρια. Δεν μπορώ να πω πως και η προτερη κατάσταση εδώ που δεμένα ήταν καλύτερη από τώρα. Οι παλαιοί νοικαρηδες όσο και να χτυπιούνται θα πρέπει να βρουν άλλο σπίτι. 

Οι πιο πολλοι παλιοι Κουκακιωτες ειναι ιδιοκτητες. 

Και δεν θελουν το airbnb. Προτιμουν να εχουν στην πολυκατοικια τους νοικοκυραιους που θα λενε μια καλημερα !

Που δεν θα μπαινει η καθε φυλη του Ισραηλ στην πολυκατοικια.

Παρα πολυ δυσκολα θα βρεις καποιον που να ειναι κατοικος - ιδιοκτητης στο Κουκακι και να εφυγε για να το κανει AirBnb.

Υπαρχουν βεβαια και οι εξαιρεσεις και ειναι αυτοι που βρηκαν την ευκαιρια να πανε σε πιο μεγαλο σπιτι για να ειναι πιο ανετοι. Αλλοι αυτοι κυριως τα πουλησαν σε ξενους για Golden Visa και με τα ιδια λεφτα αγορασαν μεγαλυτερο σπιτι πχ στην Καλλιθεα. Ειναι οντως μεγαλο δελεαρ να πουλας ενα δυαρι 250Κ και με τα ιδια λεφτα να αγοραζεις 4αρι.

Το 70% των ιδιοκτητων που εδιωξαν τους νοικαρηδες για να το κανουν airbnb ειχαν στην ιδιοκτησια τους σπιτι στο Κουκακι αλλα δεν εμεναν σχεδον ποτε στην περιοχη..

ΥΓ. Εαν με τις αλλαγες που εγιναν στην GOLDEN VISA βρω και εγω να μου δωσουν 800κ και εγω θα φυγω..

ΥΓ2. Με παρακαλουσε μηχανικος του χωρου  να κοψουμε το διαμερισμα μου σε 2 (130τμ) για AirBNB και δεν το εκανα,

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πούμε και κάτι ακόμα. Λένε πολλοί ότι απαγορεύεται το κράτος να παρέμβει στο τι κάνει ο άλλος με την περιουσία του. Σωστά; Πράγματι, πολλοί υπέρμαχοι του Αirbnb (όχι rbnp φίλε μου καλέ) αυτό ισχυρίζονται. Ας φανταστούμε λοιπόν έναν άλλον τομέα και το τι θα συνέβαινε αν δεν έβαζε κανένα όριο η Πολιτεία. Ας πούμε ότι εγώ πχ, κατά ένα μαγικό τρόπο, είχα όλα τα ισόγεια ενός μη εμπορικού δρόμου σε γειτονιά της Καλλιθέας. Σε έναν δρόμο δηλαδή όπου υπάρχουν μόνο σπίτια, ζουν οικογένειες με παιδάκια κλπ. Και μου τη βάραγε να τα κάνω όλα (μα όλα!) καφετέριες και μπαρ (για να μην πω και ένα δυο στριπτιτζάδικα). Τι πιστεύετε ότι θα συνέβαινε αν είχα αυτό το δικαίωμα και δεν έμπαινε κανένα όριο λόγω οικιστικής ζώνης; Ή τι πιστεύετε θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και τα έκανα ΟΛΑ Opap Play πχ και μετέτρεπα ξαφνικά μια γειτονιά σε καζίνο; 

Είπαμε, και η ελεύθερη οικονομία (πρέπει να) έχει τα όριά της. Ειδάλλως, αν μετρούσαν δηλαδή μόνο τα χρήματα, θα ήμασταν ζούγκλα παιδιά. Γι' αυτό λοιπόν να το πούμε ξανά: Πρέπει άμεσα, άμεσα όμως, να μπουν όρια στο Αirbnb. Oι γειτονιές μας δεν είναι ξενοδοχεία, ούτε οι πολυκατοικίες μας έχουν ρεσεψιόν. 

*ΥΓ: Αν θέλουν Airbnb να αναλάβουν πολλαπλάσιο κόστος κοινοχρήστων για την τρομακτικά μεγαλύτερη επιβάρυνση του ακινήτου (βαλίτσες, βρωμιές κλπ), να πληρώσουν άλλο φόρο και φυσικά να μη μπορούν να το κάνουν όλο τον χρόνο.

Επεξ/σία από Rebirth
  • Like 8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Rebirth είπε

Να πούμε και κάτι ακόμα. Λένε πολλοί ότι απαγορεύεται το κράτος να παρέμβει στο τι κάνει ο άλλος με την περιουσία του. Σωστά; Πράγματι, πολλοί υπέρμαχοι του Αirbnb (όχι rbnp φίλε μου καλέ) αυτό ισχυρίζονται. Ας φανταστούμε λοιπόν έναν άλλον τομέα και το τι θα συνέβαινε αν δεν έβαζε κανένα όριο η Πολιτεία. Ας πούμε ότι εγώ πχ, κατά ένα μαγικό τρόπο, είχα όλα τα ισόγεια ενός μη εμπορικού δρόμου σε γειτονιά της Καλλιθέας. Σε έναν δρόμο δηλαδή όπου υπάρχουν μόνο σπίτια, ζουν οικογένειες με παιδάκια κλπ. Και μου τη βάραγε να τα κάνω όλα (μα όλα!) καφετέριες και μπαρ (για να μην πω και ένα δυο στριπτιτζάδικα). Τι πιστεύετε ότι θα συνέβαινε αν είχα αυτό το δικαίωμα και δεν έμπαινε κανένα όριο λόγω οικιστικής ζώνης; Ή τι πιστεύετε θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και τα έκανα ΟΛΑ Opap Play πχ και μετέτρεπα ξαφνικά μια γειτονιά σε καζίνο; 

Είπαμε, και η ελεύθερη οικονομία (πρέπει να) έχει τα όριά της. Ειδάλλως, αν μετρούσαν δηλαδή μόνο τα χρήματα, θα ήμασταν ζούγκλα παιδιά. Γι' αυτό λοιπόν να το πούμε ξανά: Πρέπει άμεσα, άμεσα όμως, να μπουν όρια στο Αirbnb. Oι γειτονιές μας δεν είναι ξενοδοχεία, ούτε οι πολυκατοικίες μας έχουν ρεσεψιόν. 

*ΥΓ: Αν θέλουν Airbnb να αναλάβουν πολλαπλάσιο κόστος κοινοχρήστων για την τρομακτικά μεγαλύτερη επιβάρυνση του ακινήτου (βαλίτσες, βρωμιές κλπ), να πληρώσουν άλλο φόρο και φυσικά να μη μπορούν να το κάνουν όλο τον χρόνο.

και ομως ο συλογισμος σας εχει λαθος αγαπητε ...

εφοσον ο αριθμος των ατομων σε ενα rbnp ειναι πεπερασμενος δεν υπαρχει καμι;α επιβαρυνση ουτε στην αποχετευση ουτε στο ασανσερ ουτε στο ρευμα ...παντα σε ενα ακκινητο πχ διαμενουν 4 ατομα και 30 ημερες σε 30 διαφορετικους να το εδινες rbnp παντα 4 θα ηταν καθε δεδομενη στιγμη στο ακκινητο ισωσ και λιγοτεροι στατιστικα ..

με το σκεπτικο αυτο θα πρεπει να βαζεισ και σε μονοιμους κατικους περιορισμους ποσες φορεσ θα χρησιμοποιησουν το ασανσερ ποσες φορεσ θα ανοιξουν τισ πορτες κλπ.. καταλαβαινουμ εοτι ειναι ατοπο ....

οσο για το αλλο θεμα που αναφερατε φυσικα και δεν υπαρχουν περιορισμοι σε οικιστηκες ζωνες και μη ... ο μοναδικος περιορισμος που υπαρχει ειναι μονο μεσω καταστατικου τησ εκαστοτε πολυκατικοιας στο τι μαγαζια επιτρεπετε να ανοιξουν (μπαρ ,χημικα εργαστηρια κλπ)

αρα αν καποιος κατεχει ολα τα εισογεια σε ενα δρομο καμια κυβερνηση δεν μπορει να τον εμποδισει να κανει οτι θελει και να ανοιξει οσα μαγαζια γουσταρει ... το κρατος περισοτερα εσωδα θα αρπαξει μαζι με τον δημο + το φπα απο την εμπορικη δραστηριοτητα + τισ αυξησεισ αντικειμενικων αξιων ...

ελα λιγο στην θεση καπιου που αγορασε ενα μαγαζι , ποιος εισαι εσυ που θα του πεις τι θα το κανει και ποιους περιορισμους θα του βαλει ? μονο στην ΕΣΣΔ  επαιζαν αυτα ,ΚΑΙ ΕΚΕΙ αμα λαδωνες τον σωστο κομισαριο εκανες την δουλεια σου 

οι μονοι περιορισμοι ειναι στα καζινο και στους οικους ανοχης σε σχεση με αποσταση απο σχολειο και εκκλησια ...και στα βενζιναδικα , παλια υπηρχε και στα φαρμακεια αλλα εχει καταργηθει απο καιρο ...

Επεξ/σία από kostakis81
  • Sad 1

1 ώρα πριν, malakudi είπε

Δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάμε να κάνει κάτι το κράτος. Ότι πιάνει το κράτος το κάνει χάλια. Το κράτος το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να ορίσει κανόνες στην ελεύθερη αγορά και να μη βάζει περιορισμούς. Αν εμένα με φορολογείς με 45% για εισόδημα από ενοίκια πάνω από 35.000 ευρώ και έχω 7-8 σπίτια, γιατί να τα νοικιάσω όλα; Να δίνω τα μισά μου έσοδα στο κράτος που δε μου προσφέρει τίποτα πίσω; Το 45% φόρος είναι περιορισμός. Το ίδιο ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα, όχι μόνο στα ενοίκια. Δε γίνεται η ΑΕ να έχει φορολογία 20% με εκατομμύρια κέρδη αλλά ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας να πρέπει να δίνει τα μισά!

flat tax 15% σε όλα και θα δούμε μετά από 2-3 χρόνια αν θα έχει βελτιωθεί ή όχι η κατάσταση.

Ξαναλέω, τοσο τώρα που μιλάμε όσο και τα επόμενα χρόνια, θα περάσουν στο κράτος εκατοντάδες χιλιάδες περιουσίες. Αδήλωτα από το κτηματολόγιο και αγνώστου ιδιοκτήτη, σχολαζουσες κληρονομιες. Κατασχεμενα κτλ. Επειδή δεν υπάρχει περιπτωση να τα αξιοποιήσει το κράτος και πάνε χαμένα τζάμπα, το καλύτερο είναι κάποιου είδους παραχώρηση η δωρεά σε ευπαθείς. Τώρα τα υπόλοιπα που γράφεις περί ύψους των φορων η αναγκαιότητας ύπαρξης τους, είναι κουβέντες που τις κάνω από το 2009 και ότι και να πούμε εμείς, είτε συμφωνουμε είτε διαφωνούμε, το κράτος θέλει να μαζέψει Χ λεφτά από Ψ πληθυσμό, ρίχνει φόρους για να μαζέψει τα λεφτά που θέλει είτε μας αρέσει είτε όχι και άσχετα με το αν παρέχει καλές παροχές. 

2 hours ago, malakudi said:

Εάν ένας υπάλληλος με ενεργητικό εισόδημα (δηλαδή του φεύγει ο πάτος), βγάζει πάνω από 35.000 και φορολογείται με 45% ενώ κάποιος άλλος με παθητικό εισόδημα ίδιας τάξης μεγέθους φορολογείται με 15%, τότε μιλάμε για έγκλημα. Όχι ότι στην Ελλάδα δεν είναι όλα πιθανά, πχ φόρος μερισμάτων 5% και κανείς δεν μιλάει

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Οι πιο πολλοι παλιοι Κουκακιωτες ειναι ιδιοκτητες. 

Και δεν θελουν το airbnb. Προτιμουν να εχουν στην πολυκατοικια τους νοικοκυραιους που θα λενε μια καλημερα !

Που δεν θα μπαινει η καθε φυλη του Ισραηλ στην πολυκατοικια.

Παρα πολυ δυσκολα θα βρεις καποιον που να ειναι κατοικος - ιδιοκτητης στο Κουκακι και να εφυγε για να το κανει AirBnb.

Υπαρχουν βεβαια και οι εξαιρεσεις και ειναι αυτοι που βρηκαν την ευκαιρια να πανε σε πιο μεγαλο σπιτι για να ειναι πιο ανετοι. Αλλοι αυτοι κυριως τα πουλησαν σε ξενους για Golden Visa και με τα ιδια λεφτα αγορασαν μεγαλυτερο σπιτι πχ στην Καλλιθεα. Ειναι οντως μεγαλο δελεαρ να πουλας ενα δυαρι 250Κ και με τα ιδια λεφτα να αγοραζεις 4αρι.

Το 70% των ιδιοκτητων που εδιωξαν τους νοικαρηδες για να το κανουν airbnb ειχαν στην ιδιοκτησια τους σπιτι στο Κουκακι αλλα δεν εμεναν σχεδον ποτε στην περιοχη..

ΥΓ. Εαν με τις αλλαγες που εγιναν στην GOLDEN VISA βρω και εγω να μου δωσουν 800κ και εγω θα φυγω..

ΥΓ2. Με παρακαλουσε μηχανικος του χωρου  να κοψουμε το διαμερισμα μου σε 2 (130τμ) για AirBNB και δεν το εκανα,

Εγώ κοντά στον λόφο Στρέφη μένω από πίσω και γίνεται της ποπης με τα airbnb ειδικά προς Εξάρχεια και κέντρο. Αλλά για την υποβάθμιση εδώ όπως και στο Μεταξουργείο δεν έφταιξαν τα airbnb, έσπαγαν και έκαιγαν τα πάντα εδώ, ναρκωτικά διακίνηση στο full, δεν ερχόταν η αστυνομία πουθενά, καταλήψεις και μπουκαρισματα σε σπίτια, επεισόδια πολλά και συχνά, έφυγε πολύς κόσμος, μέχρι και οι μετανάστες που ήρθαν το 90 γιατί τώρα φοβόντουσαν για την ζωή τους με αυτούς που ήταν εδώ. Τώρα που αυτά περιορίστηκαν και πλάκωσαν οι τουρίστες και τα airbnb, οι περισσότεροι δεν έχουν πρόβλημα, κάποιοι απλά εκφράζουν τους προβληματισμούς τους αλλά μέχρι εκεί, εκτός αυτών που φευγουν λόγω ενοίκιου. Υπάρχει φασαρία από μαγαζιά και καφετέριες, μπόλικη, όπως και από ακίνητα που τα κάνουν ανακαίνιση, αλλά μπροστά που σε αυτά που συνέβαιναν πριν χρόνια τώρα δεν έχουν πρόβλημα. 

1 ώρα πριν, Rebirth είπε

Εντελώς άκυρο και θεωρητικό σενάριο αυτό που λες. Όλα να γίνουν από φαγάδικα ξαφνικά στον ίδιο δρόμο δεν γίνεται. Εκτός αν μιλάμε για πολύ εμπορικό δρόμο οπότε φασαρία να έχει έτσι κι αλλιώς. Σε κάθε περίπτωση, εάν είσαι νομιμος και έχεις ανοίξει με άδεια την επιχείρηση δεν του πέφτει λόγος κανενός. Ούτε και αν θα κάνεις airbnb αρκεί να πληρώνεις τους φόρους. 

23 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

και ομως ο συλογισμος σας εχει λαθος αγαπητε ...

εφοσον ο αριθμος των ατομων σε ενα rbnp ειναι πεπερασμενος δεν υπαρχει καμι;α επιβαρυνση ουτε στην αποχετευση ουτε στο ασανσερ ουτε στο ρευμα ...παντα σε ενα ακκινητο πχ διαμενουν 4 ατομα και 30 ημερες σε 30 διαφορετικους να το εδινες rbnp παντα 4 θα ηταν καθε δεδομενη στιγμη στο ακκινητο ισωσ και λιγοτεροι στατιστικα ..

με το σκεπτικο αυτο θα πρεπει να βαζεισ και σε μονοιμους κατικους περιορισμους ποσες φορεσ θα χρησιμοποιησουν το ασανσερ ποσες φορεσ θα ανοιξουν τισ πορτες κλπ.. καταλαβαινουμ εοτι ειναι ατοπο ....

οσο για το αλλο θεμα που αναφερατε φυσικα και δεν υπαρχουν περιορισμοι σε οικιστηκες ζωνες και μη ... ο μοναδικος περιορισμος που υπαρχει ειναι μονο μεσω καταστατικου τησ εκαστοτε πολυκατικοιας στο τι μαγαζια επιτρεπετε να ανοιξουν (μπαρ ,χημικα εργαστηρια κλπ)

αρα αν καποιος κατεχει ολα τα εισογεια σε ενα δρομο καμια κυβερνηση δεν μπορει να τον εμποδισει να κανει οτι θελει και να ανοιξει οσα μαγαζια γουσταρει ... το κρατος περισοτερα εσωδα θα αρπαξει μαζι με τον δημο + το φπα απο την εμπορικη δραστηριοτητα + τισ αυξησεισ αντικειμενικων αξιων ...

ελα λιγο στην θεση καπιου που αγορασε ενα μαγαζι , ποιος εισαι εσυ που θα του πεις τι θα το κανει και ποιους περιορισμους θα του βαλει ? μονο στην ΕΣΣΔ  επαιζαν αυτα ,ΚΑΙ ΕΚΕΙ αμα λαδωνες τον σωστο κομισαριο εκανες την δουλεια σου 

οι μονοι περιορισμοι ειναι στα καζινο και στους οικους ανοχης σε σχεση με αποσταση απο σχολειο και εκκλησια ...και στα βενζιναδικα , παλια υπηρχε και στα φαρμακεια αλλα εχει καταργηθει απο καιρο ...

Υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορεί να γίνει ένας χώρος. Αλλά λύνονται αυτά εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις της άδειας. Γενικά ένας Χ χώρος δεν μπορεί να γίνει οτιδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα. 

Επεξ/σία από mariosnik_

Το θέμα των αυξημένων τιμών αγοράς και των ενοικίων έχει ήδη αναλυθεί σε άλλο θέμα

https://www.insomnia.gr/forums/topic/738434-αγορά-ακινήτων-πορεία-κτηματαγοράς-από-τώρα-και-στο-εξής/

Συνοπτικά μερικοί από τους λόγους για τους οποίους έχουν εκτοξευθεί οι τιμές και τα ενοίκια είναι:

1. Πληθωρισμός.

2. Υψηλή φορολογία.

Τα πρώτα 1000€/μήνα από ενοίκια φορολογούνται με 15% και τα παραπάνω με 35%. Αν προσθέσουμε και τον ΕΝΦΙΑ το κέρδος μειώνεται ακόμα περισσότερο.

3.Αυξημένες απαιτήσεις από την νομοθεσία στις νέες οικοδομές.

• χώρων που δεν πωλούνται αλλά το κόστος τους επιβαρύνει τους ωφέλιμους χώρους. Απαιτήσεις για προσβασιμότητα (επιπλέον κοινόχρηστοι χώροι), υποχρεωτικές θέσεις στάθμευσης (χώροι που πριν γινόντουσαν καταστήματα και έφευγαν σε μεγάλη τιμή τώρα γίνονται πάρκινγκ και πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή),πιθανή δέσμευση χώρου για μετασχηματιστή της ΔΕΗ, κλπ.
  • Υποχρεωτικά ψύξη/θέρμανση/ηλιακός θερμοσίφωνας.
  • Απαιτήσεις για πυρασφάλεια, πυρόσβεση, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, κλπ.

4. Αυξημένη ζήτηση σε σχέση με την προσφορά.

• Για πολλά χρόνια λόγω οικονομικής κρίσης είχε παγώσει η ανοικοδόμηση.
  • Όσοι έχουν φάει γερό κανόνι από κακοπληρωτές κλείνουν τα διαμερίσματα και δεν τα ξανανοικιάζουν.
  • Golden visa.
  • Μετανάστες (περίπου 820.000 νόμιμοι μετανάστες και άγνωστος αριθμός αδήλωτων).
  • Επενδυτών. Με τα χρήματα που παίρνει κάποιος γκαρσονιέρα στο Hong Kong εδώ αγοράζει διαμέρισμα πολυτελείας.
  • Έλλειψης αδόμητων οικοπέδων για ανοικοδόμηση νέων κτηρίων
  • Πολλοί χωρισμοί. Για κάθε χωρισμό ζευγαριού που συζούσε υπάρχει ανάγκη για ένα επιπλέον διαμέρισμα.

5. Πολλοί ενοικιαστές θέλουν συμφωνητικό και κατάθεση στην τράπεζα για να παίρνουν το επίδομα ενοικίου.

Καθώς εκατομμύρια ιδιοκτητών έχουν οφειλές και θα τους κατασχέσουν το ποσό πάνω από 1250€/μήνα, αν έχουν ήδη κάποιο άλλο εισόδημα (π.χ. μισθό σε αυτό το επίπεδο) τα τυχόν ενοίκια θα κατασχεθούν οπότε δεν μπαίνουν στην διαδικασία να νοικιάσουν ακίνητα και να ρισκάρουν και τυχόν ζημιές ή φέσια σε λογαριασμούς.

6. Βάνδαλοι ενοικιαστές.

7. Τώρα που καταργήθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων με μετρητά πολλοί που έχουν οφειλές πάνω από το κέρδος τυχόν πώλησης του ακινήτου δεν θα μπουν στην διαδικασία πώλησης επειδή με το που θα μπουν τα χρήματα στην τράπεζα θα κατασχεθούν.

8. Κατασχεμένα.

Μέχρι να δημοπρατηθούν είναι εκτός αγοράς.

9. Έξοδα μεταβίβασης.

Για να γίνει μια αγοραπωλησία θα πρέπει να πληρωθεί ο συμβολαιογράφος, οι μηχανικοί (ΥΔΕ, ΠΕΑ, ΗΤΚ, τυχόν τακτοποίηση αυθαιρέτου), τυχόν οφειλές, κλπ.

10. Αστικοποίηση.

Όλο και περισσότεροι φεύγουν από την επαρχία για να πάνε σε μεγάλες πόλεις.

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...