Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Black Demis είπε

απο που να δώσει μισθούς κύρια ασχολία στην ελλαδα ειναι εστίαση τουρισμός και λιανικό εμπόριο....... και προφανώς μεταφορές....... αυτά δεν πληρώνονται ετσι και αλλιώς και σε άλλες χώρες καλα
ετσι πρακτικά έχουμε σπιτια σε τημες γερμανιας χωρίς να έχουμε μισθούς και δυνατότητες της γερμανιας σε αυτον τον τομεα και ουτε θα αποκτήσουμε ποτε

Έχω μια ερώτηση εδώ όμως : Στην Γερμανία και στην Ολλανδία και στην Γαλλία και στην Σουηδία τα εμπορεύματα δεν είναι κοντά στον μέσο όρο τον δικό μας όσον αφορά τις τιμές ;

Ένα βαζάκι coca cola κάνει 70 λεπτά εδώ και άντε να κάνει εκεί 75. Ένα iphone εδώ κάνει 1400 ευρώ, άντε να κάνει 1500 εκεί. Ένα αμάξι κάνει εδώ 35000, να μην σου πώ πώς σε μερικές περιπτώσεις στο εξωτερικό μπορεί να κάνει και λιγότερο.

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις πώς μπορούν και πληρώνουν τουλάχιστον 3 και 4 και μπορεί και παραπάνω φορές τον μισθό που έχει μια αντίστοιχη επιχείρηση στην Ελλάδα;

Εγώ όταν το σκέφτομαι αυτό αισθάνομαι λίγο... κορόιδο, για να μην βάλω άλλη λέξη. 

• Like 2
  • Απαντ. 432
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
27 minutes ago, keleystis said:

Έχω μια ερώτηση εδώ όμως : Στην Γερμανία και στην Ολλανδία και στην Γαλλία και στην Σουηδία τα εμπορεύματα δεν είναι κοντά στον μέσο όρο τον δικό μας όσον αφορά τις τιμές ;

Ένα βαζάκι coca cola κάνει 70 λεπτά εδώ και άντε να κάνει εκεί 75. Ένα iphone εδώ κάνει 1400 ευρώ, άντε να κάνει 1500 εκεί. Ένα αμάξι κάνει εδώ 35000, να μην σου πώ πώς σε μερικές περιπτώσεις στο εξωτερικό μπορεί να κάνει και λιγότερο.

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις πώς μπορούν και πληρώνουν τουλάχιστον 3 και 4 και μπορεί και παραπάνω φορές τον μισθό που έχει μια αντίστοιχη επιχείρηση στην Ελλάδα;

Εγώ όταν το σκέφτομαι αυτό αισθάνομαι λίγο... κορόιδο, για να μην βάλω άλλη λέξη. 

Υπηρεσίες εκεί βαράνε στον Θεό και δεν υπάρχει τόσο εξοντοτικη φορολογία λόγο ότι η χώρες αυτές βγάζουν χρήμα από πολλούς τομείς ενώ στην Ελλάδα υπολόγισαν αν μειώσουν φορολογία στην βενζίνη 20 λεπτά θα αρέσουμε χρεοκοπία τα ειπωμένα 2 χρόνια 🤣(και όχι δεν έκαναν πλάκα είναι τόσο τραγικά τα πράγματα)

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Disrespect είπε

Αν ζούσαμε σε ενα σοβαρό κράτος που τα χρήματα της φορολογίας θα μας εξασφάλιζαν μια καλυτερη ποιότητα ζωης, ασφάλεια, καλύτερες υποδομές, παιδεία, υγεία και κοινωνικές παροχές, ευχαρίστως θα πληρώναμε όλους τους φόρους. Τωρα ομως δεν παίζει να στερήσω πράγματα απο τα παιδιά μου. Εχω 5 διαμερίσματα και τα νοικιάζω ολα μαυρα, και είναι και οι ανθρωποι που μένουν σε αυτά ευχαριστημένοι γιατί δινουν λογικό ενοικίο, και εγω δεν δίνω τα μισά στα λαμόγια. Το ίδιο κανω οσο μπορώ και στην επιχείρηση μου και ειμαι περήφανος για αυτό.

Διαβάζω, διαβάζω, δεν συμμετέχω, αλλά το post σου με ξεπερνάει. Λες δημόσια ότι κλέβεις (5 σπίτια και επιχείρηση για να μην πεινάσουν τα παιδάκια σου) και είσαι περήφανος γι' αυτό. "Ένα σοβαρό κράτος" όπως το αναφέρεις χρειάζεται και σοβαρούς πολίτες, σοβαρούς ανθρώπους, όπως θέλεις πες το.

• Like 15
Δημοσ.

ρε παιδες και τι δεν διαβασα εδω μεσα σε 2 ωρες ? τι πλαφον στα ενικοια ζηταει ο ενας , τι οτι κλεινουν τα συνηκοιακα μαγαζια λεει ο αλλος .. ολα αυτα ειναι μπαρουφες ...

1 στισ γειτονιες που ανθει το rbnp ανθουν και τα μικρομαγαζακια παντος τυπου , ο ντοπιος δεν θα παει στο μικρο ψιλικατζιδικο-παντοπωλειο αλλα στον σκλαβενιτη 1 φορα την εβδομαδα , αρα το επιχειρημα παει ακλαφτο .. οι επιχειρησεισ θελουν τυριστες που δεν θα παν στο σκλαβενιτη αλλ αστο καφε σαντουιτσαδικο -ψιλικατζιδικο της κυρα σουλας ...

2 τα πλαφον στα ενικοια δεν παιζουν σε καπιταλιστικες χωρες , μονο σε ρουμανια του τσαουσεσκου και εκει υπηρχε ενφια απο το 1950 ..

ο αλλος που χαλασε 50κ για να κανει ανακαινησεις στο διαμερισμα του αν του κοψεισ το rbnp θα βαλει το ενικοιο 1000 το μηνα για να κανει την αποσβεση του και καμια κυβερνηση στον γαλαξια δεν μπορει να του το απαγορευσει αυτο..

ο νομος προσφορας ζητησης λειτουργει και ασ μην μας αρεσει .. οταν γραφει ο αλλος οτι θελει να μενει διπλα στην δουλεια του στο κεντρο τοτε ερχετε η αγορα και του λεει θεσ διπλα θα πλερωσεις διπλη τιμη ... γιαυτο το λογο στο λονδινο παιρνεις τρενο για να πας στη δουλεια σου και δεν λες κιχ ...

η αγορα εκμεταλευαιτε την αδυναμια σου ...

Στις 11/6/2024 στις 2:40 ΠΜ, Rebirth είπε

Θα απαντήσω γενικά, γιατί έχει τεθεί από αρκετούς δυστυχώς: Αγαπητοί, πολλοί έχουμε μεγαλώσει στο κέντρο. Γεννηθήκαμε σε αυτές τις γειτονιές, παίξαμε, αλητέψαμε, ερωτευτήκαμε, θάψαμε δικούς μας, παντρευτήκαμε, κάναμε παιδιά. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου πει "γιατί θες να μένεις κέντρο πήγαινε λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα". Μένω κέντρο γιατί είναι το "χωριό" μου, ο τόπος που γεννήθηκα, αγάπησα και αγαπώ. Και αυτός ο τόπος πρέπει να πάψει να είναι λούνα παρκ για τουρίστες. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για να προστατευτούν και οι κάτοικοι. Δεν είπαμε να απαγορευτεί η βραχυχρόνια, αλλά πρέπει άμεσα να μπουν όρια, γενναία όρια. 

*διευκρινίζω ότι το παραπάνω δεν σημαίνει ότι δικαίωμα στο κέντρο έχουμε μόνο οι... γηγενείς, όσοι γεννηθήκαμε εκεί. Φυσικά το κέντρο απευθύνεται σε όλους. Προτεραιότητα στους πολίτες λοιπόν, έπονται οι τουρίστες. 

κυριε μιλατε σοβαρα ?? αυτο που περιγραφετε ειναι οπισθοδρομικο και η επιστημη το εχει εξηγησει 500 χρονια τωρα 

η αποψη σας ειναι δεινοσαυρικη και ο δαρβινος απεδειξε την εξελιξη των ειδων ...

τους γειτονες σας που εχουν 2-3 ακκινητα τουσ ρωτησατε εαν θελουν τα ωραι λεφτουδακια απο τους τουριστες ? τισ επιχεηρησεισ τησ γειτωνια σας τησ ρωτησατε ? 

ωραια και ρομαντικα οσα λετε αλλα οσοι εχουν οικονομικη δραστηριοτητα στην γειτονια σας εχουν και παραπανω λογο στο τι θα γινει τελικα ...

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 2
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

ρε παιδες και τι δεν διαβασα εδω μεσα σε 2 ωρες ? τι πλαφον στα ενικοια ζηταει ο ενας , τι οτι κλεινουν τα συνηκοιακα μαγαζια λεει ο αλλος .. ολα αυτα ειναι μπαρουφες ...

1 στισ γειτονιες που ανθει το rbnp ανθουν και τα μικρομαγαζακια παντος τυπου , ο ντοπιος δεν θα παει στο μικρο ψιλικατζιδικο-παντοπωλειο αλλα στον σκλαβενιτη 1 φορα την εβδομαδα , αρα το επιχειρημα παει ακλαφτο .. οι επιχειρησεισ θελουν τυριστες που δεν θα παν στο σκλαβενιτη αλλ αστο καφε σαντουιτσαδικο -ψιλικατζιδικο της κυρα σουλας ...

2 τα πλαφον στα ενικοια δεν παιζουν σε καπιταλιστικες χωρες , μονο σε ρουμανια του τσαουσεσκου και εκει υπηρχε ενφια απο το 1950 ..

ο αλλος που χαλασε 50κ για να κανει ανακαινησεις στο διαμερισμα του αν του κοψεισ το rbnp θα βαλει το ενικοιο 1000 το μηνα για να κανει την αποσβεση του και καμια κυβερνηση στον γαλαξια δεν μπορει να του το απαγορευσει αυτο..

ο νομος προσφορας ζητησης λειτουργει και ασ μην μας αρεσει .. οταν γραφει ο αλλος οτι θελει να μενει διπλα στην δουλεια του στο κεντρο τοτε ερχετε η αγορα και του λεει θεσ διπλα θα πλερωσεις διπλη τιμη ... γιαυτο το λογο στο λονδινο παιρνεις τρενο για να πας στη δουλεια σου και δεν λες κιχ ...

η αγορα εκμεταλευαιτε την

κυριε μιλατε σοβαρα ?? αυτο που περιγραφετε ειναι οπισθοδρομικο και η επιστημη το εχει εξηγησει 500 χρονια τωρα 

η αποψη σας ειναι δεινοσαυρικη και ο δαρβινος απεδειξε την εξελιξη των ειδων ...

τους γειτονες σας που εχουν 2-3 ακκινητα τουσ ρωτησατε εαν θελουν τα ωραι λεφτουδακια απο τους τουριστες ? τισ επιχεηρησεισ τησ γειτωνια σας τησ ρωτησατε ? 

ωραια και ρομαντικα οσα λετε αλλα οσοι εχουν οικονομικη δραστηριοτητα στην γειτονια σας εχουν και παραπανω λογο στο τι θα γινει τελικα ...

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι αγαπητέ. Τα λόγια σας, παρότι μας βγήκαν λίγο τα μάτια για να διαβάσουμε με την ορθογραφία των άριστων, περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τη ζοφερή πραγματικότητα που φέρνουν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις  και τα "λεφτάκια" στις γειτονιές και τις ζωές μας. Δεν πειράζει, ας είμαστε κάποιοι οπισθοδρομικοι όπως λέτε, μην είμαστε όλοι ξαφνικά τόσο προχωρημένοι και αναπτυξιακοί και εκτοξευτεί η οικονομία απότομα. Να είστε καλά εύχομαι. 

Επεξ/σία από Rebirth
  • Like 12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πράγματα είναι απλά...Θες να βγάζεις 10-20-30-40 χιλιάρικα το χρόνο από το airbnb, κανένα πρόβλημα άνοιξε βιβλία και όλα καλα... Να είναι υποχρεωτική η έναρξη ας πούμε μετά από 60 μέρες το χρόνο..

Επεξ/σία από ravisher34
  • Like 4
Δημοσ.
9 ώρες πριν, keleystis είπε

3 και 4 φορές πάνω δεν νομίζω πως πληρώνουν. Αλλά μια απάντηση είναι πως εκεί έχουν δουλειές υψηλής προστιθέμενης αξίας που εδώ δεν υπάρχουν. Αυτό μετά συμπαρασύρει και τους μισθούς σε αντίστοιχες δουλειές που υπάρχουν σε αφθονία εδώ (πχ σερβιτόροι).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/6/2024 στις 10:30 ΠΜ, Rebirth είπε

Συγγνώμη αγαπητέ, αλλά η έλλειψη δόμησης δεν έχει σχέση. Μιλάμε για δόμηση πάνω σε ήδη δομημένες ζώνες (άρα αντικατάσταση ουσιαστικά ακινήτων, όχι δημιουργία νέων). Επιπλέον, η οικοδομή πάει αρκετά καλά.

Η ιδιοκατοίκηση; Από το 2006 έως το 2023 η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα υποχώρησε κατά 11-12%. Ειδικά τα χρόνια από το 2019 έως το 2023 το ποσοστό ήταν κάπου στο -3,5%. Θες να δούμε τι συνέβη το ίδιο διάστημα με τη βραχυχρόνια; 

Σύμφωνα με τη Lighthouse, σήμερα, μόνο στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχουν σχεδόν 16.000 AirBnB, ενώ το 2023 ήταν 12.900! Μιλάμε για τερατώδη αύξηση, κοντά στο 21%. Νομίζω δεν χρειάζεται καν να αναφερθώ στα προηγούμενα χρόνια (απλώς θα έβγαζε πιο τερατώδη ποσοστά αύξησης). 

Ζω στο Παγκράτι (όχι στην πλατεία Αττικής και το Μεταξουργείο, που επίσης είναι υπό βαρύ εξευγενισμό φυσικά) και δεν υπάρχει φυσιολογικό ακίνητο ούτε με το κιάλι. Κανένα γλυκό δεν έδεσε το AirBnΒ. Ήταν η αιτία, μαζί με τη Golden Visa και φυσικά τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, που διέλυσαν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. 

Οχι, δε πρόκειται για αντικατάσταση ίδιου αριθμού ακινητων. Μπορεί στο κέντρο να ισχύει, εκτος κέντρου γκρεμίζουν μονοκατοικίες και κυρίως χαμόσπιτα που τα είχαν εγκαταλείψει και σηκώνουν πολυκατοικίες. Κι η οικοδομή ξεκινησε να πάει καλά μετά τον κόβιντ, δεν εχει ανέβει αρκετά για να καλύψει το κενό της κρίσης

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι αγαπητέ. Τα λόγια σας, παρότι μας βγήκαν λίγο τα μάτια για να διαβάσουμε με την ορθογραφία των άριστων, περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τη ζοφερή πραγματικότητα που φέρνουν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις  και τα "λεφτάκια" στις γειτονιές και τις ζωές μας. Δεν πειράζει, ας είμαστε κάποιοι οπισθοδρομικοι όπως λέτε, μην είμαστε όλοι ξαφνικά τόσο προχωρημένοι και αναπτυξιακοί και εκτοξευτεί η οικονομία απότομα. Να είστε καλά εύχομαι. 

και εγω ευχομαι να ειστε καλα αγαπητε !! 

δυστηχος εγω περιεγραψα την πραγματικοτητα , παρεπιπτοντος δεν μου αρεσει αλλα αυτη ειναι .

παμε για συγκληση με ευρωπη σε ολα ...εκτος απο το μισθο...

υγ δεν μπορω ουτε εω να δεχθω επιχειρημα οτι ο αλλος θελει να μηνει σε σπιτη με βασικο μισθο... ο βασιος μισθος ειναι μεχρι να ορθοποδησει καποιος για μερικουσ μηνες και day one πρεπει να ψαχνει για καλυτερη εργασια και απολαβες ,..

το ζω με το βασικο ειναι σφαλμα λογικης και πρεπει να το εγκαταλειψουμε σαν νοοτροπια ...

υγ2 γνωρισα μια αλβανιδα με 4 παιδια που δουλευει σε κομμωτηριο και παραλληλα κανει φασινα σε rbnp , και παραλληλα μαζευει κοινοχρηστα και γενικα κανει 5 δουλειες εκτος απο την βασικη τησ που παιρνει  το βασικο ... 

γιατι δεν παει κανενας ελληνας να κανει αυτες τισ δουλειτσες για να βγαλει τα εξτραδακια ....που δεν του φτανει ο βασικος ?

εγω σαν φοιτητης εκανα -2-3 μικροδουλειες καθε μερ ΓΙΑ ΝΑ ΓΒΑΛΩ ΕΞΤΡΑΔΑΚΙΑ 

• Thanks 1
  • Haha 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν ήρθε το τέλος, ξέρω ότι στον Άλιμο πλέον σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο υπάρχουν αρκετά airbnb

Δημοσ.
10 hours ago, Black Demis said:

Υπηρεσίες εκεί βαράνε στον Θεό και δεν υπάρχει τόσο εξοντοτικη φορολογία λόγο ότι η χώρες αυτές βγάζουν χρήμα από πολλούς τομείς ενώ στην Ελλάδα υπολόγισαν αν μειώσουν φορολογία στην βενζίνη 20 λεπτά θα αρέσουμε χρεοκοπία τα ειπωμένα 2 χρόνια 🤣(και όχι δεν έκαναν πλάκα είναι τόσο τραγικά τα πράγματα)

Αν μειωθεί η τιμή των καυσίμων, τα έσοδα θα είναι τα ίδια ή και περισσότερα από την αύξηση της κατανάλωσης. Ας κατεβάσουν το φόρο στη βενζίνη για 6 μήνες να δούμε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kostakis81 είπε

1 στισ γειτονιες που ανθει το rbnp ανθουν και τα μικρομαγαζακια παντος τυπου , ο ντοπιος δεν θα παει στο μικρο ψιλικατζιδικο-παντοπωλειο αλλα στον σκλαβενιτη 1 φορα την εβδομαδα , αρα το επιχειρημα παει ακλαφτο .. οι επιχειρησεισ θελουν τυριστες που δεν θα παν στο σκλαβενιτη αλλ αστο καφε σαντουιτσαδικο -ψιλικατζιδικο της κυρα σουλας .....

Εχεις τουριστα σε κρεοπωλειο ? Σε μαναβικο ? Σε ανθοπωλειο ? Σε τσαγκαρη ? Σε ραφειο ? Σε κουρειο ? Σε βιβλιοπωλειο ?  Σε καταστημα με βρεφικα ?  Σε λευκα ειδη ? Σε φυτωριο ? Σε σχολη χορου ,καρατε ?

Δεν ειναι ολα τα μαγαζια σουβλακι,καφε μουζακα.....

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, k_w_t είπε

Εχεις τουριστα σε κρεοπωλειο ? Σε μαναβικο ? Σε ανθοπωλειο ? Σε τσαγκαρι ? Σε ραφειο ? Σε κουρειο ? Σε βιβλιοπωλειο ?  Σε καταστημα με βρεφικα ?  Σε λευκα ειδη ? Σε φυτωριο ? Σε σχολη χορου ,καρατε ?

Δεν ειναι ολα τα μαγαζια σουβλακι,καφε μουζακα.....

ΕΣΥ εχεις ντοπιο σε ψιλικατζιδικο (πανε σκλαβενιτη και lidl) , σε ταβερνες (τρωνε σπιτη τους) σε μπυραριες ? 1 φορα το μηνα και αν , καταστηματα τουριστικων ? 

σε βρεφικα πανε στα λυτω (μεγαλα καταστηματα μακρεια απο γειτονιες )σε λευκα ειδη πανε σε πιατσες κεντρο σηνηθος απο ολη την ελλαδα,σε φυτωριο ?(ειναι σηνηθος εξω απο την πολη σε χωραφια ) τα μαναβικα και τ α ανθοπωλεια εχουν πεθανει χρονια τωρα μαζι με τα κρεοπωλεια και τους τσαγκαριδες )σκλαβενιτης τα εφαε η μαμΓΚΑ . ΜΟΝΟΙ ΣΤΗΣ ΣΧΟΛΕΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΕ ΕΧΕΙς ΔΙΚΙΟ ...

ΚΑΙ ΔΕΝ υπολογιζω τα 140 επαγγελματα που δουλευουν για ανακαινησεις rbnp πλακακια ηλεκτρολογοι, κουζιναδεσ,ξυλουργοι , κτηστες,σοβατζιδεσ ελαιοχρωματιστες κλπ...

με το rbnp δουλευουν ταξιτζιδες ,σερβιτοροι, σουβλατζιδικα αλλα και μικρα ψιλικατζιδικα τοπικα γιαι ο τουριστας θα ψωνησει απο κατω απο το σπιτη του και δεν θα τρεξει να παρει μπυρα λιντλ 25λεπτα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικα στο Κουκακι μονο στο Σκλαβενιτη δεν παμε ....

Προτιμουμε το Bazaar και το MyMarket..

Και ναι ολα αυτα τα μαγαζια που εγραψα υπαρχουν ακομα στην περιοχη και πρεπει να παραμεινουν..

ΥΓ Τα  140 επαγγελματα που λες εσυ ειναι στην κορυφη των φοροφυγαδων!!

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Βασικα στο Κουκακι μονο στο Σκλαβενιτη δεν παμε ....

Προτιμουμε το Bazaar και το MyMarket..

Και ναι ολα αυτα τα μαγαζια που εγραψα υπαρχουν ακομα στην περιοχη και πρεπει να παραμεινουν..

ΥΓ Τα  140 επαγγελματα που λες εσυ ειναι στην κορυφη των φορογυγαδων!!

το μαυρο χρημα κινη την ελληνικη οικονομια 130 χρονια τωρα ... γιαυτο και ο πληθωρισμος ειναι καλο για την σχεση χρεους/αεπ

ξερω 3-4 που μενουν στο κουκακη και ολοι λενε οτι σωθηκανε με τα rbnp αλλα και με την περιουσιακη αυξηση των παλαιων διαμερισματων ...

πουλουσαν το 2010 100τμ 90.000 και τωρΑ κανει 300.000 με δεδωμενη την ιδιοκατηκηση 75% στην ελλαδα μαντεψτε οι 7 στους 10 ειναι κερδισμενοι ...

+ οτι ολοι αυτοι θα ψωνησουν εξτρα με τα μαυρα λευτα που θα βγαλουν απο την ανακαινηση του ρνβνπ ara oloi kerdhsmenoi makroprouesma ...

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...