keleystis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Διαβαζω για τρελες τιμες τι ενοικια ειναι αυτα? Νοικιαζω σπιτι δικο μου Χαλκιδικη στα 200 μετρα η θαλασσα 62τμ καθαρο του 2001 180 ευρω ολα τα χρονια περσι το καναμε 200. Φετος ειπαμε να το κανουμε 270 και ειπαν να κοψουμε κατι. Κοψαμε ενα 10αρικο και κλεισαμε στα 260. Θειος μου 100τμ με τζακι στο ιδιο μερος το δινει 250 αντιστοιχα. Η ειμαστε πολυ καλοι ανθρωποι με ανθρωπια η ειμαστε μαλακες με αυτα που διαβαζω εδω μεσα και τις τρελες τιμες που διαβαζω οχι μονο εδω στο θεμα αλλα και γενικα στην περιοχη που νοικιαζουμε δεν εχει κατω απο 350 ευρω για 30τμ σπιτι. Τα 60+τμ πανε 500αρικο. Κάπως έτσι λειτουργεί η αγορά ενοικίασης το 2024. Βλέπεις εσύ ότι το νοικιάζεις "φθηνά" και αισθάνεσαι ότι σε έχουν πιάσει κότσο, οπότε στον επόμενο θα ζητήσεις 500 γιατί "χαζός είμαι εγώ να μην τα παίρνω;". Και έτσι χρόνο με τον χρόνο όλες οι τιμές πάνε προς τα πάνω. Εαν είμασταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση δεν θα σε ενδιέφεραν τόσο τα παραπάνω χρήματα όσο το να έχεις μέσα έναν άνθρωπο να το προσέχει και να είναι σωστός με τις υποχρεώσεις του. Όταν η τσέπη σου όμως "αιμορραγεί" μήνα με τον μήνα τότε μπορεί να αλλάξεις το πως βλέπεις τα πράγματα.
basilis_k6 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 εκτος κεντρου αθηνας το airbnb πρεπει να περιοριστει σε 60 μερες, ουτε καν 90. οι τιμες παντως δεν ειναι τραγικες, απλα ειχαμε καλομαθει να εχουμε πολυ φθηνα σπιτια. δεν θα ξανασυμβει αυτο. ενας μισθος σχεδον θα ειναι το σπιτι, αυτο ηρθε για να μεινει. 1
listerstorm Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Εγώ απορώ πως υπάρχει κόσμος να πληρώνει 1000+ τον μήνα για σπίτι. Θα κάτσεις 5 χρόνια, θα έχεις δώσει 60χιλ και στο τέλος ούτε μισή πόρτα δεν σου ανήκει. 3
Arkin Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, keleystis είπε Κάπως έτσι λειτουργεί η αγορά ενοικίασης το 2024. Βλέπεις εσύ ότι το νοικιάζεις "φθηνά" και αισθάνεσαι ότι σε έχουν πιάσει κότσο, οπότε στον επόμενο θα ζητήσεις 500 γιατί "χαζός είμαι εγώ να μην τα παίρνω;". Και έτσι χρόνο με τον χρόνο όλες οι τιμές πάνε προς τα πάνω. Εαν είμασταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση δεν θα σε ενδιέφεραν τόσο τα παραπάνω χρήματα όσο το να έχεις μέσα έναν άνθρωπο να το προσέχει και να είναι σωστός με τις υποχρεώσεις του. Όταν η τσέπη σου όμως "αιμορραγεί" μήνα με τον μήνα τότε μπορεί να αλλάξεις το πως βλέπεις τα πράγματα. Κοιτα εγω προσωπικα τους εχω τους ανθρωπους 10 χρονια χωρις ουτε μια αυξηση αλλα οταν βλεπεις να πηγαινουν 500αρια λες ας το κανω εστω 250 260 να βγαλω κανα ενφια καμια εφορια κατι 3 ενοικια μας τα περνει το κρατος το χρονο. Αλλος στη θεση μου θα το ειχε παει εδω και χρονια 400. Αλλα επειδη πληρωνουν παντα στην ωρα τους και γενικα κανενα θεμα ολα τα χρονια πως θα μπορουσε κιολας με 180 ευρω και πολυ καλο σπιτι. Γενικα επικρατει μια αδηφαγια και ξεδιαντροπια στις μερες μας και ολα ξεκινανε απο το κρατος το οποιο δημιουργει τετοιες ανασφαλειες στους ανθρωπους με ολα αυτα που πληρωνει καθε μηνα και προσπαθει καπως να ζησει. Δοξα το θεο τα καταφερνω για την ωρα και ελπιζω να μην καταντησω ποτε σας αυτους που βαρανε στο ψαχνο στις τιμες και δεν σηκωνουν κουβεντα και ας θελει μια οικογενεια με 3 παιδια να βρει σπιτι. Απλα σε μια φτωχοποιημενη χωρα που το κρατος δεν το ενδιαφερει καθολου ο πολιτης αλλα τον βλεπει σαν κουμπαρα και πορτοφολι και ο πολιτης απο μερος του καπως πρεπει να ζησει ο ιδιος και η οικογενεια του. Ο Ελληνας δεν πιστευω οτι ειναι κακος ανθρωπος η οτι τον ενδιαφερουν μονο τα λεφτα ισα ισα ειναι φιλοξενος απλα οι καταστασεις απο το 2008 και μετα τον εχουν φερει σε αυτη την κατασταση. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2024 από Arkin 5
Bitbit Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 12 minutes ago, keleystis said: Κάπως έτσι λειτουργεί η αγορά ενοικίασης το 2024. Βλέπεις εσύ ότι το νοικιάζεις "φθηνά" και αισθάνεσαι ότι σε έχουν πιάσει κότσο, οπότε στον επόμενο θα ζητήσεις 500 γιατί "χαζός είμαι εγώ να μην τα παίρνω;". Και έτσι χρόνο με τον χρόνο όλες οι τιμές πάνε προς τα πάνω. και το "ωραίο" της υπόθεσης είναι όλοι αυτοί που ψάχνουν σπίτια και γκρινιάζουνε για τις τιμές ότι είναι αυξημένες. Για να ποντάρουμε, όλοι αυτοί αν αποκτήσουν σπίτι και το βάλουν για ενοικίαση σε τι τιμή θα το βάλουν;
basilis_k6 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 11 λεπτά πριν, listerstorm είπε Εγώ απορώ πως υπάρχει κόσμος να πληρώνει 1000+ τον μήνα για σπίτι. Θα κάτσεις 5 χρόνια, θα έχεις δώσει 60χιλ και στο τέλος ούτε μισή πόρτα δεν σου ανήκει. μαυρα λεφτα λεγεται. υπαρχουν 3 τρόποι να τα κάψεις. ενοικιο, αμαξια και ριξιμο σε ανακαινιση της υπαρχουσας επιχειρησης η επεκτασης της. 1
k_w_t Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε μαυρα λεφτα λεγεται. υπαρχουν 3 τρόποι να τα κάψεις. ενοικιο, αμαξια και ριξιμο σε ανακαινιση της υπαρχουσας επιχειρησης η επεκτασης της. Ο καλυτερος τροπος για να ξεπλυνεις μαυρα λεφτα ειναι οι φουρνοι.... 3
keleystis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, Arkin είπε Ο Ελληνας δεν πιστευω οτι ειναι κακος ανθρωπος η οτι τον ενδιαφερουν μονο τα λεφτα ισα ισα ειναι φιλοξενος απλα οι καταστασεις απο το 2008 και μετα τον εχουν φερει σε αυτη την κατασταση. Εν μέρη συμφωνώ. Όλα γύρω μας ακριβαίνουν και εσένα ο μισθός σου μένει ο ίδιος, για να μην πω ότι μειώνεται κιόλας. Οπότε από κάπου πρέπει να πάρεις έξτρα χρήματα. Εάν έχεις λοιπόν ένα σπίτι θα κοιτάξεις να το δώσεις όσο πιο πολύ επιθυμείς. Εκεί είναι και η λεπτή γραμμή.
ougxar Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Αντε να το ξαναγραψουμε παλι,τα ενοικια γενικα ειναι αυξημενα αλλα δεν ειναι το πρωτο προβλημα.οι μισθοι ειναι σκατα και αυτο ειναι το θεμα 3
dtk-386 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 5 λεπτά πριν, ougxar είπε Αντε να το ξαναγραψουμε παλι,τα ενοικια γενικα ειναι αυξημενα αλλα δεν ειναι το πρωτο προβλημα.οι μισθοι ειναι σκατα και αυτο ειναι το θεμα Tα ενοίκια ανέβηκαν υπερβολικά, το καθημερινό κόστος ζωής πχ ΣΜ, καύσιμα κτλ επίσης. Οι μισθοί είναι σε ελεεινά επίπεδα, στον πάτο της ΕΕ. Οπότε πως θα συνεχίσει το πράγμα? Θα έχουμε άστεγους? Πάντως αν συνεχίσουμε έτσι δεν ξέρω για πόσο η κοινωνική ειρήνη θα υπάρχει. 4
Arkin Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 9 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Tα ενοίκια ανέβηκαν υπερβολικά, το καθημερινό κόστος ζωής πχ ΣΜ, καύσιμα κτλ επίσης. Οι μισθοί είναι σε ελεεινά επίπεδα, στον πάτο της ΕΕ. Οπότε πως θα συνεχίσει το πράγμα? Θα έχουμε άστεγους? Πάντως αν συνεχίσουμε έτσι δεν ξέρω για πόσο η κοινωνική ειρήνη θα υπάρχει. Δεν φαινεται να συνεχιζει οπως παει. Ολοι πανε εξωτερικο και οσοι μενουν δεν σκεφτονται για παιδια ουτε για αστειο. Οι μεγαλοι μεγαλωνουν θελουν συνταξεις παχυλες παχυλες και ο νεος δουλευει για 10ωρα για μισθους κατω απο τις συνταξεις που περνει ο περισσοτερος κοσμος που πληρωνε ελαχιστη ασφαλεια καποτε ενω τωρα το 50% παει ασφαλεια ωστε να παρεις συνταξη στα 70 500 ευρω. Δικαιο? Και στο θεμα μας. Η airbnb παρολο που αφησε πολυ κοσμο εξω απο τα σπιτια εφερε τεραστια ποσα χρηματων απο τουριστες που σε αλλη περιπτωση δεν θα ερχονταν στη χωρα μας για διακοπες. Το θεμα ειναι οκ καλο ειναι αλλα καντο για λιγο καιρο το οποιο δημιουργει το θεμα οτι δεν γινεται να νοικιαζεις σε μια οικογενεια τους 9 μηνες και τους αλλους 3 να τους λες φυγετε θα βαλω τουριστες μεσα να τσεπωσω 5 6 χιλιαρικα και μετα σας ξανα βαζω με 600 ευρω το μηνα. Μακαρι να γινει 90 ημερες max το χρονο το ιδανικο θα ειναι 60 μερες και να φαινονται καπου αυτα τα λεφτα γιατι μιλαμε για πολλα δις μαυρου χρηματος που εφερε η airbnb στην Ελλαδα απο οταν ξεκινησε. Κοινωνικη ειρηνη ηδη δεν υπαρχει παντως το καθε σπιτι εχει βαλει 10 συναγερμους και 20 κλειδαριες για να φυλαξει οπως μπορει την περιουσια του. 1
atypicalcoder Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, Arkin είπε ... Και στο θεμα μας. Η airbnb παρολο που αφησε πολυ κοσμο εξω απο τα σπιτια εφερε τεραστια ποσα χρηματων απο τουριστες που σε αλλη περιπτωση δεν θα ερχονταν στη χωρα μας για διακοπες. Το θεμα ειναι οκ καλο ειναι αλλα καντο για λιγο καιρο το οποιο δημιουργει το θεμα οτι δεν γινεται να νοικιαζεις σε μια οικογενεια τους 9 μηνες και τους αλλους 3 να τους λες φυγετε θα βαλω τουριστες μεσα να τσεπωσω 5 6 χιλιαρικα και μετα σας ξανα βαζω με 600 ευρω το μηνα. Μακαρι να γινει 90 ημερες max το χρονο το ιδανικο θα ειναι 60 μερες και να φαινονται καπου αυτα τα λεφτα γιατι μιλαμε για πολλα δις μαυρου χρηματος που εφερε η airbnb στην Ελλαδα απο οταν ξεκινησε. Κοινωνικη ειρηνη ηδη δεν υπαρχει παντως το καθε σπιτι εχει βαλει 10 συναγερμους και 20 κλειδαριες για να φυλαξει οπως μπορει την περιουσια του. 😄 αν ο άλλος δεν έρχεται διακοπές στην Ελλάδα επειδή δεν βρίσκει φθηνά δωμάτια (aka airbnb) τότε μάντεψε τι θα αφήσει στην οικονομία... τίποτα. 1 ώρα πριν, dtk-386 είπε Tα ενοίκια ανέβηκαν υπερβολικά, το καθημερινό κόστος ζωής πχ ΣΜ, καύσιμα κτλ επίσης. Οι μισθοί είναι σε ελεεινά επίπεδα, στον πάτο της ΕΕ. Οπότε πως θα συνεχίσει το πράγμα? Θα έχουμε άστεγους? Πάντως αν συνεχίσουμε έτσι δεν ξέρω για πόσο η κοινωνική ειρήνη θα υπάρχει. Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αρκετοί χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ και είναι ούτως η άλλως στο πόδι 1-2 ώρες. 😄 Για αυτό λέω ότι είναι χαζό πλέον να μένεις σε ακριβές περιοχές. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2024 από atypicalcoder
dtk-386 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 26 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε 😄 αν ο άλλος δεν έρχεται διακοπές στην Ελλάδα επειδή δεν βρίσκει φθηνά δωμάτια (aka airbnb) τότε μάντεψε τι θα αφήσει στην οικονομία... τίποτα. αν ψάχνει φθηνά δωμάτια κρίνε τι αφήνει στην οικονομία..... 1
αποστόλης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Λόγω Airbnb δουλεύουν : Ο μηχανικός Ο Αρχιτέκτονας Ο μπετατζης Ο πλακας Ο υδραυλικός Ο "μονωσας" Ο ηλεκτρολόγος Ενίοτε ο πισινας Ο κηπουρός Και όλες οι εταιρείες που παράγουν / εισάγουν τα αντίστοιχα υλικά. Σιγά μην αφήσουν τα συνδικάτα αυτά να μειωθεί το Airbnb. Ο λακιωτης έχει ξεσκιστει να εισάγει πλακάκια φτηνά σχετικά και τα δίνει με τον τόνο για Airbnb.
atypicalcoder Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, αποστόλης είπε Λόγω Airbnb δουλεύουν : Ο μηχανικός Ο Αρχιτέκτονας Ο μπετατζης Ο πλακας Ο υδραυλικός Ο "μονωσας" Ο ηλεκτρολόγος Ενίοτε ο πισινας Ο κηπουρός Και όλες οι εταιρείες που παράγουν / εισάγουν τα αντίστοιχα υλικά. Σιγά μην αφήσουν τα συνδικάτα αυτά να μειωθεί το Airbnb. Ο λακιωτης έχει ξεσκιστει να εισάγει πλακάκια φτηνά σχετικά και τα δίνει με τον τόνο για Airbnb. Μιλάμε για επαγγέλματα που κρατάνε ζωντανή την οικονομία με τους φόρους που αποδίδουν... Όλα αυτά δεν είναι τίποτα στα τόσα μαγαζιά που κλείνουν γιατί (όπως ειπώθηκε) άμα φύγει ο ντόπιος χάνονται τα μαγαζιά. Το "90 μέρες" για το AirBnB είναι δεδομένο ότι θα έρθει απλά μπορεί να το αφήσουν και για ΔΕΘ για να έχουν κάτι να παρουσιάσουν τότε. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2024 από atypicalcoder 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις