Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους! Έφτιαξα το παρακάτω pc πριν απο έναν χρόνο περίπου και θέλω να το πουλήσω για να πάω σε νέο build για καθαρά 2Κ ultra γραφικά με κάρτα της nvidia (4070 Super). Το pc είχε αγοραστεί στα 2.200 ευρώ και αυτή την στιγμή  τα parts έχουν στο skroutz περί τα 1700-1800 ευρώ. Ποια θα ήταν μια λογική τιμή πώλησης αυτή τη στιγμή; Το pc είναι σε άριστη κατάσταση. Ευχαριστώ πολύ όποιον μπει στον κόπο να με βοηθήσει :)

PSU: GIGABYTE AORUS P850W GOLD
CASE: MSI MPG GUNGNIR 111R
MB: MSI PRO B650-A WIFI
CPU: AMD RYZEN 5 7600X
RAM: KINGSTON FURY BEAST RGB 6000MHZ CL36 (2x16GB)
SSD: KINGSTON KC3000 1TB
AIO: MSI MAG CORELIQUID 240R V2
GPU: GIGABYTE RX 7900XT 20GB (REFERENCE MODEL)

Επεξ/σία από JohnTheReaper89
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά θα πούλαγα την 7900XT και θα έπαιρνα την 4070 super να μπει στο build ως έχει. Και αν ήθελα και καινούριο επεξεργαστή, και αυτό είναι δυνατό με το να μπεί 7800x3d και να δοθεί ο 7600x.  Αλλά πρώτα θα δοκίμαζα τον 7600x μήπως με καλύπτει και θα περίμενα τον 9800x3d μόλις βγει του χρόνου.

Αυτό στο λέω γιατί σε γενικές γραμμές τα υπόλοιπα pc parts σε καλύπτουν. Αν πάρεις καινούρια θα έχεις ελάχιστες βελτιώσεις. Τον 1tb ssd θα τον κάνεις 2 tb. Μητρική απλά θα γίνει atx αν έχεις την b650m-a αν καταλαβαίνω σωστά, και μνήμες από cl36 θα γίνουν 30.

Και όσον αφορά το τροφοδοτικό, γιατί έχεις πέσει στην περίπτωση. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις το ap850gm, ή το p850gm. Έχει τεράστια διαφορά, ενώ στο scroutz δείχνει πλέον το όνομα του δεύτερου με τη φωτογραφία του πρώτου. Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα με ένα από τα δύο μοντέλα, και παίζει ρόλο στο αν αξίζει να πωληθεί ή να κρατηθεί. 

Για να απαντήσω στην αρχική σου ερώτηση, αν επιμένεις να το πουλήσεις, ναι μεν κάνει 1800 περίπου καινούριο το pc που έχεις διαλέξει, αλλά πέρα από ένα 30% κάτω που είναι λογικό να πέσεις όπως σε κάθε ηλεκτρονικό μεταχειρισμένο, συγκεκριμένα parts δεν μπορούν να πιάσουν αυτήν την αξία. 

Ένα είναι το κουτί που είναι ακραία overpriced, υπάρχουν Lianli με rgb στα 120 καινούρια που είναι μακράν καλύτερα, και στα 100 ευρώ βρίσκεις bequiet και corsair εξίσου καλά. Δύο είναι η υδρόψυξη, που η arctic με τις εκπτώσεις της την έχει πετάξει εκτός αγοράς. Δίνει μακράν καλύτερες υδροψύξεις στην ίδια τιμή. Aν ψάξεις liquid freezer, θα δεις ότι στα 95-100 ευρώ παίρνεις 360, 280, ό,τι θες, και έχουν και μακράν καλύτερη απόδοση.  Το τρίτο είναι το τροφοδοτικό. Ακόμα και το σωστό μοντέλο να είναι, και πάλι 120 ευρώ είναι Overpriced για b tier τροφοδοτικό. Γιατί να μην πάρει το pure power 12 στην ίδια τιμή. 

Οπότε επανέρχομαι στο, γιατί να χάσεις λεφτά και χρόνο στη μεταπώληση και απλά να μην κάνεις τις αλλαγές πάνω στο pc.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

psu εχω το AP850GM

Με 1200 ευρώ πιστεύεις μπορεί να φύγει το PC; Αλλιώς δεν αξίζει για λιγότερα. Διαφορετικά αλλάζω μόνο gpu + aio λέω να βάλω αερόψυξη δεν είμαι πολυ ικανοποιημένος από τηv MSI. Η RAM ήδη δουλεύει CL30 με tight timings stable.

Δημοσ.

Εγω το μονο που θα αλλαζα σε αυτο το μηχανημα ειναι ο επεξεργαστης με ενα;ν 7800x3d. Αν βεβαια η κυρια δουλεια του ειναι τα παιχνιδια. Καρτα γραφικων θα αλλαζα με μια 4080/4090. Δεν νομιζω οτι αξιζει να χασω καποια 300+Ε για λιγη βελτιωση που ισως μου δωσει η 4070. 

Μπορει το μηχανημα να ειναι σε αριστη κατασταση, αλλα δυσκολα πιστευω οτι θα βρεθει καποιος να δωσει πανω απο 800Ε κι αυτο γιατι αν καποιος θελει να επενδυσει 1000-1500Ε μαλλον για καινουργιο θα κοιταξει. Ευχομαι να το δωσεις στην τιμη που θελεις

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/6/2024 στις 11:59 ΠΜ, JohnTheReaper89 είπε

psu εχω το AP850GM

Με 1200 ευρώ πιστεύεις μπορεί να φύγει το PC; Αλλιώς δεν αξίζει για λιγότερα. Διαφορετικά αλλάζω μόνο gpu + aio λέω να βάλω αερόψυξη δεν είμαι πολυ ικανοποιημένος από τηv MSI. Η RAM ήδη δουλεύει CL30 με tight timings stable.

Το καλό μοντέλο έχεις. Ευτυχώς, γιατί αν είχες το άλλο ήταν άσχημα τα νέα. Ένας λόγος παραπάνω να κρατήσεις το pc. Για να απαντήσω στην ερώτηση συγκεκριμένα: 

Λίγο πάνω από 1200 μπορεί και να έδινα για αυτό το Pc προσωπικά. Η τιμή που θα έβαζα είναι 1250, με τα 1200 μίνιμουμ σε διαπραγμάτευση μόνο και μόνο λόγω κουτιού - υδρόψυξης.

Γνώμη μου και μένα είναι να βάλεις 7800x3d πάνω, αν και μόνο αν δεν σε καλύπτει ο 7600x, να πουλήσεις την msi και να πας ή σε arctic liquid freezer ή για πιο φτηνά μια αερόψυξη thermalright peerless assassin ή Phantom spirit από amazon de, έχει και με rgb και σκέτες. Για την κάρτα προσωπικά είμαι μοιρασμένος. Είναι μπαούλο η 7900xt για 2k, θα σε κρατήσει και του χρόνου. Εγώ με την 4070 super μόνο στο cyberpunk βλέπω διαφορά λιοντάρια χριστιανοί. Κατά τα άλλα, σχεδόν έχω μετανιώσει που δεν πήγα σε 7900xt. 

Τέλος, ισχύει πως τα μεμονωμένα κομμάτια θα φύγουν πιο εύκολα στην τιμή που θες από όλο το Pc. Μονόδρομος η αναβάθμιση με αλλαγή κομματιών για μένα. Σωστά λέει ο @Chris2756. Θα μείνει κάποιες μέρες σε αγγελία μέχρι να βρεθέι κάποιος να τα θέλει όλα.  Βγαίνεις κερδισμένος με το να το κρατήσεις. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, tzavardin είπε

Το καλό μοντέλο έχεις. Ευτυχώς, γιατί αν είχες το άλλο ήταν άσχημα τα νέα. Ένας λόγος παραπάνω να κρατήσεις το pc. Για να απαντήσω στην ερώτηση συγκεκριμένα: 

Λίγο πάνω από 1200 μπορεί και να έδινα για αυτό το Pc προσωπικά. Η τιμή που θα έβαζα είναι 1250, με τα 1200 μίνιμουμ σε διαπραγμάτευση μόνο και μόνο λόγω κουτιού - υδρόψυξης.

Γνώμη μου και μένα είναι να βάλεις 7800x3d πάνω, αν και μόνο αν δεν σε καλύπτει ο 7600x, να πουλήσεις την msi και να πας ή σε arctic liquid freezer ή για πιο φτηνά μια αερόψυξη thermalright peerless assassin ή Phantom spirit από amazon de, έχει και με rgb και σκέτες. Για την κάρτα προσωπικά είμαι μοιρασμένος. Είναι μπαούλο η 7900xt για 2k, θα σε κρατήσει και του χρόνου. Εγώ με την 4070 super μόνο στο cyberpunk βλέπω διαφορά λιοντάρια χριστιανοί. Κατά τα άλλα, σχεδόν έχω μετανιώσει που δεν πήγα σε 7900xt. 

Τέλος, ισχύει πως τα μεμονωμένα κομμάτια θα φύγουν πιο εύκολα στην τιμή που θες από όλο το Pc. Μονόδρομος η αναβάθμιση με αλλαγή κομματιών για μένα. Σωστά λέει ο @Chris2756. Θα μείνει κάποιες μέρες σε αγγελία μέχρι να βρεθέι κάποιος να τα θέλει όλα.  Βγαίνεις κερδισμένος με το να το κρατήσεις. 

Έχεις δίκιο σε όλα όσα λες. Σκέφτομαι για την 4070 Super γιατί είναι πολύ πιο power friendly από την 7900XT και επίσης η nvidia έχει DLSS 3 + FG κλάσεις ανώτερα από την AMD.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σου πω την εμπειρία μου, γιατί από amd πήγα σε nvidia μετά από καιρό και συγκεκριμένα έχω την 4070s σε 2k, και εσύ κρίνεις. 

Τρία πράγματα έχει υπερ της η nvidia. Rt σε μετρημένα παιχνίδια (κυρίως cp77), το dlss όπως λες, και καλύτερη απόδοση σε συγκεκριμένους competitive τίτλους που είναι σχεδόν sponsoŕed ειδικά στο pubg. Από την άλλη η amd έχει κάπως καλύτερο performance per dollar, και τους δικούς της sponsored τίτλους όπως το starfield. 

Επειδή ήθελα να παίξω συγκεκριμένους τίτλους από το ένα και επειδή παίζω pubg, σε συνδυασμό με τις τραγικες τιμές στο midrange της κυρίας Su, πήγα στην 4070 super πρόσφατα. Προφανώς μετρησα και το δεύτερο, δηλαδή το dlss

Έχω να πω το εξής:Ναι, είναι ορατά καλύτερο σε συγκεκριμένα πράγματα το dlss στο 2k, αλλά όχι σε όλες τις περιπτωσεις, και αν  με το fsr2 είχε ψιλοκλεισει η ψαλίδα και η amd ήταν απλά αξιοπρεπής, με το 3 φαίνεται να κλείνει κι άλλο. Και όσον αφορά τους drivers, ψιλοθεματακια είχα και με τις δύο τελευταία, τίποτα major όμως. 

Εγώ θα σου έλεγα αν δεν παίξεις παιχνίδια με rt, ή nvidia sponsored συγκεκριμένα, να σκεφτείς να κρατήσεις την κάρτα. 

Πέρα από το +20% raster που είναι σοβαρό ποσοστό υπερ της 7900xt, πιστεύω και τα 20gb ram είναι χρήσιμα. Του χρόνου η rockstar θα βγάλει gta6 που θα φέρει καινούρια standards στα specs.

Ήδη πολλά παιχνίδια στο 2k ultra φλερτάρουν με τα 12 όπως το cyberpunk. Πιστεύω έχει έρθει η στιγμή με τα next gen να το περάσουμε. Πιστεύω θα φανει αυτό και με την 5070 όταν βγει του χρόνου, δεν γίνεται να είναι πάλι στα 12. 

Οπότε αν ήμουν στη θέση σου, θα κράταγα την κάρτα για να αναβαθμίσω με κάτι που θα μου βγάλει όλη την επόμενη γενιά κονσολών σε specs. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η 4070s δε θα το κάνει αυτό. Εκτός όπως είπαμε αν σήμερα σου δώσει καλύτερη απόδοση. Είναι και το τι παίζεις.

Ό,τι και να διαλέξεις βέβαια δεν προκειται να είναι κακό. Είναι καλές κάρτες και οι δύο. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, tzavardin είπε

Θα σου πω την εμπειρία μου, γιατί από amd πήγα σε nvidia μετά από καιρό και συγκεκριμένα έχω την 4070s σε 2k, και εσύ κρίνεις. 

Τρία πράγματα έχει υπερ της η nvidia. Rt σε μετρημένα παιχνίδια (κυρίως cp77), το dlss όπως λες, και καλύτερη απόδοση σε συγκεκριμένους competitive τίτλους που είναι σχεδόν sponsoŕed ειδικά στο pubg. Από την άλλη η amd έχει κάπως καλύτερο performance per dollar, και τους δικούς της sponsored τίτλους όπως το starfield. 

Επειδή ήθελα να παίξω συγκεκριμένους τίτλους από το ένα και επειδή παίζω pubg, σε συνδυασμό με τις τραγικες τιμές στο midrange της κυρίας Su, πήγα στην 4070 super πρόσφατα. Προφανώς μετρησα και το δεύτερο, δηλαδή το dlss

Έχω να πω το εξής:Ναι, είναι ορατά καλύτερο σε συγκεκριμένα πράγματα το dlss στο 2k, αλλά όχι σε όλες τις περιπτωσεις, και αν  με το fsr2 είχε ψιλοκλεισει η ψαλίδα και η amd ήταν απλά αξιοπρεπής, με το 3 φαίνεται να κλείνει κι άλλο. Και όσον αφορά τους drivers, ψιλοθεματακια είχα και με τις δύο τελευταία, τίποτα major όμως. 

Εγώ θα σου έλεγα αν δεν παίξεις παιχνίδια με rt, ή nvidia sponsored συγκεκριμένα, να σκεφτείς να κρατήσεις την κάρτα. 

Πέρα από το +20% raster που είναι σοβαρό ποσοστό υπερ της 7900xt, πιστεύω και τα 20gb ram είναι χρήσιμα. Του χρόνου η rockstar θα βγάλει gta6 που θα φέρει καινούρια standards στα specs.

Ήδη πολλά παιχνίδια στο 2k ultra φλερτάρουν με τα 12 όπως το cyberpunk. Πιστεύω έχει έρθει η στιγμή με τα next gen να το περάσουμε. Πιστεύω θα φανει αυτό και με την 5070 όταν βγει του χρόνου, δεν γίνεται να είναι πάλι στα 12. 

Οπότε αν ήμουν στη θέση σου, θα κράταγα την κάρτα για να αναβαθμίσω με κάτι που θα μου βγάλει όλη την επόμενη γενιά κονσολών σε specs. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η 4070s δε θα το κάνει αυτό. Εκτός όπως είπαμε αν σήμερα σου δώσει καλύτερη απόδοση. Είναι και το τι παίζεις.

Ό,τι και να διαλέξεις βέβαια δεν προκειται να είναι κακό. Είναι καλές κάρτες και οι δύο. 

Το μόνο κακό με την 7900XT που έχω είναι ότι σαν reference model που είναι δεν έχει καλές θερμοκρασίες ειδικά το hotspot και αναγκαστικά της έχω κάνει σοβαρό uc + uv αν και έχω χάσει ελάχιστα σε απόδοση.

Δημοσ.

Παντως και η 7900ΧΤ καρταρα ειναι, δεν ειναι καποια του πεταματου. Αν υπαρχει προβλημα με θερμοκρασιες, θα ψαχνομουν με σωστοτερη τοποθετηση ανεμιστηρων, περισσοτερων η μεγαλυτερων. Και το MSI MPG GUNGNIR 111R κουτι, συμφωνα με τις κριτικες του, μπορει να ειναι ποιοτικη κατασκευη, αλλα δεν φημιζεται και για το airflow του

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδή έχω 4070s και 7900gre οι προσωπικές απόψεις μου:

Για καθαρά ultra γραφικά qhd στα βαριά παιχνίδια δεν φτάνουν.... 

RT με την 4070s είναι bare minimum.

12gb είναι οριακά ΟΚ για την ώρα. 

Γνώμη μου κράτα το σύστημα όπως έχει ή κοίτα για 4080 αν πραγματικά θες καλύτερη κάρτα απο αυτή που έχεις.

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...