Προς το περιεχόμενο

Λάδια, εξέλιξη, προδιαγραφές, αναλύσεις, χαρακτηριστικά, μύθοι και αλήθειες

megapaixtaras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 278
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

δεν τα γνωριζω καθολου.η ιταλια ειναι απο τις χωρες που εχει αρκετες αγνωστες εταιρειες λιπαντικων.

εδω βλεπω οτι αυτο το λαδι εχει εγκριση μονο για μερσεντες.οχι για το φιατ σου.βεβαια αυτη η εγκριση ειναι σπουδαια ,απο τις καλυτερες.ομως εγω θα διαλεγα ενα λαδι μεσα απο την προτεινομενη λιστα με εγκεκριμενα λαδια της φιατ.

οι φρασεις perfomance levels,recommendations κ.λ.π δεν ειναι εκγρισεις.

το λαδι τωρα καθε αυτο ειναι καλο.συμφωνα με τα χαρακτηριστικα του,

13.5 κινηματικο ιξωδες στους 100, συνηθως τα μοντερνα 40αρια πλεον εχουν νεα συνθεση ,βαση λαδιου και ειναι σαυτα τα επιπεδα,δεν ειναι 14+ οπως παλια

3.7 hths,καλο σε σχεση με το παραπανω κινηματικο ιξωδες

-40 pour point, αρκετα καλο για 40ρι λαδι

νορμαλ ΝΟΑΚ για τετοιο λαδι,στο οριο για μενα

χαμηλο ομως φλασ ποιντ αλλα δεν ειναι τοσο σημαντικο για ενα φιατ.

ο συνδυασμος των χαρακτηριστικων μαρτυρουν ενα συνχρονο λαδι με καλη βαση και προσθετα.

ομως οπως εχουμε πει ,το τελικο προιον ειναι αυτο που μετραει,αυτο φαινεται στην χρηση.

παλια ειχα φιατ.δεν προτεινει πλεον τα σελενια η' καποιο πεντρονας μιας ειναι στον ιδιο ομιλο?

τα σελενια ηταν καλα λαδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, Panark είπε

@megapaixtaras

Ποιά η γνώμη σου για τα Pakelo?

Σε fiat grande punto, βάση προδιαγραφών κατασκευαστή (5w40, ACEA C3, Fiat 9.55535 S2) βάζω αυτό: Krypton XT LA - SAE 5W-40

spacer.png

Με τι κινητήρα είναι το fiat? Diesel ? Βενζίνη?

@megapaixtaras

Ευχαριστώ πολύ, ίσως δοκιμάσω και παραμείνω στα Selenia που προτείνει και η fiat.

Η Petronas, που νομίζω πλέον παράγει και τα Selenia, έχει συμβατό το PETRONAS Syntium 3000 AV 5W-40 αλλά όχι με fiat approval αλλά με fiat recommendation (το αναφέρει σαν OEM performance)

Λογικό αφού παράγει τα selenia, σε σπρώχνει εκει

@atheatos Βενζίνη, 1.4 16v 95hp

@megapaixtaras Μιας και πιασαμε τα 5W-40 για fiat. Αναμεσα σε 1) motul 8100 x-clean 5w-40 η το gen2, 2) liqui moly 4100 5W-40 και 3) titan gt1 flex 3 sae 5w-40. Για πιο εντονη χρηση και μικρη χρηση μεσα στη πολη πιο θεωρεις καλυτερη επιλογη, η θα προτεινες κατι αλλο ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Panark είπε

@megapaixtaras

Ευχαριστώ πολύ, ίσως δοκιμάσω και παραμείνω στα Selenia που προτείνει και η fiat.

Η Petronas, που νομίζω πλέον παράγει και τα Selenia, έχει συμβατό το PETRONAS Syntium 3000 AV 5W-40 αλλά όχι με fiat approval αλλά με fiat recommendation (το αναφέρει σαν OEM performance)

https://www.skroutz.gr/c/1228/Ladia-Autokinhtou/m/8408/Aral/f/449370/5W-40.html?keyphrase=HighTronic&utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Aral Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου HighTronic 5W-40 C3

Επεξ/σία από atheatos

2 ώρες πριν, Panark είπε

@megapaixtaras

Κάποτε είχα κολλήσει με τα AGIP Syntκάτι σε 10W40 για punto hgt.

• Like 1

3 ώρες πριν, atheatos είπε

bp ποιοτητα λαδι πλεον,μετα την εξαγορα.

2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Κάποτε είχα κολλήσει με τα AGIP Syntκάτι σε 10W40 για punto hgt.

που τα θυμηθηκες τωρα? καποτε αυτα τα λαδια στην αμερικη τα εβαζαν σε φεραρι οι αντιπροσωποι για κανα χρονο.αλλα επειδη δεν τα εβρισακν διαθεσιμα ευκολα ,το γυρισαν σε καστρολ,παντου και παντα τα βρισκεις.

4 ώρες πριν, rafail1994 είπε

@megapaixtaras Μιας και πιασαμε τα 5W-40 για fiat. Αναμεσα σε 1) motul 8100 x-clean 5w-40 η το gen2, 2) liqui moly 4100 5W-40 και 3) titan gt1 flex 3 sae 5w-40. Για πιο εντονη χρηση και μικρη χρηση μεσα στη πολη πιο θεωρεις καλυτερη επιλογη, η θα προτεινες κατι αλλο ;

Top Tec 4100 5W-40

Λεπτόρρευστο λιπαντικό κινητήρων βασισμένο σε τεχνολογία σύνθεσης. Προστατεύει εξαιρετικά από φθορά, μειώνει την κατανάλωση λιπαντικού και καυσίμου και φροντίζει για γρήγορη λίπανση του κινητήρα. Ανάλογα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, μπορούν έτσι να υλοποιηθούν διαστήματα αλλαγής λιπαντικού έως και 30.000 km.

Μάθετε Περισσότερα

προδιαγραφές / Εγκρίσεις: ACEA C3, API SN, MB-Freigabe 229.31, Porsche A40, VW 505 00/505 01 Η LIQUI MOLY συνιστά αυτό το προϊόν για οχήματα ή/και μηχανικά σύνολα για τα οποία απαιτούνται οι ακόλουθες προδιαγραφές ή αριθμοί γνήσιων ανταλλακτικών: BMW Longlife-04 (bis MJ 2018), Fiat 9.55535-H2/9.55535-M2/9.55535-S2,

αφου δινεις 4 επιλογες αυτο αποριπτεται γιατι δεν εχει εκγριση αλλα απλως συνισταται.και θεωρω οτι δεν ειναι και στην κατηγορια των αλλων.τουλαχιστον μεχρι ο tim, ο μανατζερ πωλησεων με τον οποιο ειχα ενα δυνατο τσατ να μας αποκαλυψει γιατι τοσο μουλαρωμενα δεν δινει το hths στα λαδια τους,που αποτι  προσπαθησε να με πεισει δεν εχει κανενα λογο εκτος οτι φοβαται μην βγαλουμε λαθος συμπερασμα γιατι αυτος ξερει ενω εμεις οχι.φυσικα οι αλλες εταιρειες δεν εχουν τετοια κομπεξ κατωτεροτητας.το χειροτερο μαρκετινγκ εβερ.

λοιπον ραφαηλ με εντυπωσιασες.εδω εχουμε να κανουμε με εναν γνωστη με μια πολυ καλη στοχευμενη ερωτηση.δινεις 3 λαδια πολυ καλα και πολυ δυνατα.

η εκπληξη ειναι το τιταν,κανεις δεν μιλαει γιαυτα.η εταιρεια αυτη με την μεγαλη παραδοση στα λιπαντικα εχει ενα μεγαλο μειονεκτημα ,το μαρκετινγκ αλλα δεν την ενδιαφερει κιολας γιατι στοχευει κυριως στα βιομηχανικα και σε συνεργεια.ομως παραγει για μενα λαδια που ειναι αναμεσα στα 3 καλυτερα εβερ.απλα ειναι δυσκολο να βρεθουν γιατι εχουν και δυσκολη διανομη.εχω μιλησει και με τον μανατζερ πωλησεων εδω θεσσαλονικη,πολυ καλος τυπος.παρδεχθηκε οτι ειναι δυσκολο να βρεθουν καταστηματα για πωληση των λαδιων τους και αν βρεις δεν θα βρεις αυτο που ψαχνεις παντα γιατι δεν ερχονται ολες οι σειρες εδω,τουλαχιστον ενα που εψαχνα εγω και ειναι λαδαρα.παραδεχθηκε οτι δουλευουν στην ελλαδα περισοτερο με συνεργεια.

το λαδι σου εχιε πολυ καλα χαρακτηριστικα οπως του μοτουλ

https://shop.classic-oil.de/sites/default/files/produktdaten/pdb/pdb_titan_gt1_flex_3_sae_5w-40_en.pdf

και μια αναλυση με κινητηρα φιατ.

https://oil-club.de/index.php?thread/12946-fuchs-titan-gt1-flex-3-5w-40-fiat-tipo-1-3-multijet-8-723-km-212-betriebsstunden/

στις αναλυσεις μην δινεις μεγαλο βαρος γιατι εξαρταται και πως δουλευει καποιος τον κινητηρα του.και δεν ειναι παντα η αληθεια  ουτε του λαδιου ,ουτε της καταστασης της μηχανης,ειναι απλα μια μετρηση να δει πως αντιδρα το λαδι με την μηχανη σου.

τα μοτουλ ειναι μοτουλ.οτι και να παρεις απο τα 2 αυτα ειναι εγγυηση.σαφως καλυτερο το gen 2 για την χρηση που θες .αυτην την στιγμη ειναι ενα απο τα 3 καλυτερα λαδια που κυκλοφορουν.υποτιθεται οτι το gen 1 στην ελλαδα και ευρωπη θα σταματουσε καποτε αλλα μαλλον φοβουνται επειδη ειναι φθηνοτερο απο το 2 ,μην χασουν πωλησεις.οποιος εχει τα παραπανω παει στο 2 οποιος οχι παει στο 1 ...10 ευρω διαφορα εχουν τωρα στο 5λτ.

οποτε για εμενα  gen 2 και τιταν ειναι πρωτα μαζι.αν ηξερα και το hths θα σου ελεγα με μεγαλυτερη βεβαιοτητα ποιο υπερισχυει.αλλα εχω μεγαλη εμπιστοσυνη στην fuchs σιγουρα ειναι μεγαλο και χρησιμοποιει πολυ καλη συνθετικη βαση.

οταν εχουμε ισοπαλια η αγοραζεις σαν φαν καποιου,brandακιας δλδ. η΄το φθηνοτερο εκεινη την στιγμη οπως κανουν στην αμερικη.

6 ώρες πριν, Panark είπε

@megapaixtaras

ξεχασα να σου προτεινω το μοτουλ 5-40 αν εχει την προδιαγραφη σου-εκγριση.ειναι πολυ καλο λαδι

8 ώρες πριν, atheatos είπε

Τι εννοείς BP ποιότητα? Γιατί και τα Castrol της BP είναι. 

αυτο ακριβως.και σαυτα εχει πεσει η ποιοτητα,μια στις τοσες να αξιζει κατι καλο ,συνηθως ειναι μετρια λαδια..ειχε βγαλει 0-30 και 0-40 μεχρι πριν 10 χρονια που ηταν οτι καλυτερο.ολα αυτα αν ψαχνουμε το καλυτερο αλλιως οτι εχει εγκριση καλο ειναι.σαν χαρακτηριστικα ομως που ψυριζουμε εδω στα περισοτερα ειναι πισω.μιλαω για εδω.αμερικη εχει 1-2 πιο καλα,ειναι διαφορετικες εκδοσεις εκει.

η καστρολ ειναι μια απο τις εταιρειες που δεν δινουν ευκολα hths .επισης να ξερεις οτι πριν  BP ,τα λαδια παραγονταν απο εργοστασια καστρολ.τωρα παραγονται στην  BP. υπαρχει προβλημα εξτρα ομως με την νοθεια επειδη ειναι πολυ διαδεδομενα και σε καλη τιμη σχετικα.εγω πλεον δεν τα προτιμω για ολα αυτα.επισης υπαρχει μια αποψη στα ξενα φορουμ οτι αυτα που παραγονται σε γερμανια ,βελγιο ειναι καλυτερα απο αυτα που εχουμε εμεις εδω απο ιταλια.δνε ξερω αν ισχυει.

5 ώρες πριν, megapaixtaras είπε

αυτο ακριβως.και σαυτα εχει πεσει η ποιοτητα,μια στις τοσες να αξιζει κατι καλο ,συνηθως ειναι μετρια λαδια..ειχε βγαλει 0-30 και 0-40 μεχρι πριν 10 χρονια που ηταν οτι καλυτερο.ολα αυτα αν ψαχνουμε το καλυτερο αλλιως οτι εχει εγκριση καλο ειναι.σαν χαρακτηριστικα ομως που ψυριζουμε εδω στα περισοτερα ειναι πισω.μιλαω για εδω.αμερικη εχει 1-2 πιο καλα,ειναι διαφορετικες εκδοσεις εκει.

η καστρολ ειναι μια απο τις εταιρειες που δεν δινουν ευκολα hths .επισης να ξερεις οτι πριν  BP ,τα λαδια παραγονταν απο εργοστασια καστρολ.τωρα παραγονται στην  BP. υπαρχει προβλημα εξτρα ομως με την νοθεια επειδη ειναι πολυ διαδεδομενα και σε καλη τιμη σχετικα.εγω πλεον δεν τα προτιμω για ολα αυτα.επισης υπαρχει μια αποψη στα ξενα φορουμ οτι αυτα που παραγονται σε γερμανια ,βελγιο ειναι καλυτερα απο αυτα που εχουμε εμεις εδω απο ιταλια.δνε ξερω αν ισχυει.

Η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκεις στα Βαλκανια πολλές από τις εκδόσεις λαδιών τις Castrol που να ειναι καλές. Η Castrol βγάζει περιπου 10 διαφορετικά λάδια για παράδειγμα 5w-30 ,που όμως τα μισά προωθεί στην Ελλάδα και στις Βαλκανικές χώρες, γενικότερα.

Ένα δυο απο αυτά που φέρνει στην Ελλάδα να είναι καλά στην έκδοση 5w-30  και αυτά συνήθως είναι ακριβά.

Στην Γερμανία μπορείς πέρα από τις περίπου δέκα εκδόσεις πχ. 5-30 , να βρεις τα ίδια λάδια που πωλούνται στην Ελλάδα , φθηνότερα εκεί.

Επισης θα βρεις και τις οικονομικές συσκευασίες των 20lt που εδώ πρέπει να κανείς ειδική παραγγελία .

https://www.atp-autoteile.de/de/product/3729814-castrol-20-l-gtx-5w-30-a5-b5?utm_source=awin&utm_medium=affiliate&utm_content=Comparison+Engine&utm_campaign=http%3A%2F%2Fgeizhals.at%2F&utm_id=332667&awc=20228_1704129080_649f7796d8eb91005691c53fd4eb8c22
Αυτο είναι παράδειγμα ενός λαδιού , που στην κυριολεξία έχει σώσει οικονομικά εμένα και τους φίλους μου που έχουμε σχεδόν ίδιους κινητήρες. Δεν μπορούμε να το βρούμε εύκολα Ελλάδα και το αντίστοιχο της Castrol  , που έχει τα ανάλογα χαρακτηριστικά ,κοστίζει….

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπως εχω ξαναπει,εχω μιλησει τυχαια με τον προισταμενο βορειου ελλαδος και ο ανθρωπος ηταν πολυ διαθεσιμος για κουβεντα οταν καταλαβε οτι γνωριζα.μιλησαμε περιπου 3 τεταρτα και καταλαβα πολλα.πλεον μετα την BP δνε υπαρχει καστρολ ελλας,υπαρχουν αντιπροσωποι σε καθε περιοχη ,μπορει και πανω απο 2.διανομεις αλλοι τοσοι.καιαυτοι δεν ειναι ευχαριστημενοι με το δικτυο πλεον.

το θεμα ομως ειναι οτι γινονται και πολλες παραεισαγωγες .αλλα το κακο ειναι οτι γινονται απο χωρες ,ιταλια ας πουμε που εχει τα ιδια με εμας,φυσιολογικο αφου εκει φτιαχνονται ολα για τα βαλκανια.και απλα τα αγοραζουν και πουλανε πιο φτηνα εδω και γενικα στα βαλκανια.γερμανικο να βρεις εδω μαλλον απιθανο.ακομα και τα καλα τοτε 0-30 ,0-40( ενα πρασινο ,που το ονομαζαν πρασινο θησαυρο και ηταν αναπαρστο σε βορεια ευρωπη και αμερικη) σπανια να τα εβρισκες,ειχαμε αλλες εκδοσεις εμεις.

εχει ομως τοσα λαδια , πολυ καλυτερα στην ελλαδα απο τα καστρολ και σε καλες τιμες.αγοραζω το μοτουλ 5-40 42 τα 5 λιτρα μια καλη τιμη για μια λαδαρα,εχει κιαλλα...

στην αμερικη ειναι παμφθηνα,εκτος των μοτουλ ,ισως και τα LM που εκει τα προμοταρουν σαν boutique oils,κατι αντιστοιχο γινεται εδω με τα αμερικανικα ρεντλαιν και αμσοιλ.

Επεξ/σία από megapaixtaras

5 ώρες πριν, megapaixtaras είπε

οπως εχω ξαναπει,εχω μιλησει τυχαια με τον προισταμενο βορειου ελλαδος και ο ανθρωπος ηταν πολυ διαθεσιμος για κουβεντα οταν καταλαβε οτι γνωριζα.μιλησαμε περιπου 3 τεταρτα και καταλαβα πολλα.πλεον μετα την BP δνε υπαρχει καστρολ ελλας,υπαρχουν αντιπροσωποι σε καθε περιοχη ,μπορει και πανω απο 2.διανομεις αλλοι τοσοι.καιαυτοι δεν ειναι ευχαριστημενοι με το δικτυο πλεον.

το θεμα ομως ειναι οτι γινονται και πολλες παραεισαγωγες .αλλα το κακο ειναι οτι γινονται απο χωρες ,ιταλια ας πουμε που εχει τα ιδια με εμας,φυσιολογικο αφου εκει φτιαχνονται ολα για τα βαλκανια.και απλα τα αγοραζουν και πουλανε πιο φτηνα εδω και γενικα στα βαλκανια.γερμανικο να βρεις εδω μαλλον απιθανο.ακομα και τα καλα τοτε 0-30 ,0-40( ενα πρασινο ,που το ονομαζαν πρασινο θησαυρο και ηταν αναπαρστο σε βορεια ευρωπη και αμερικη) σπανια να τα εβρισκες,ειχαμε αλλες εκδοσεις εμεις.

εχει ομως τοσα λαδια , πολυ καλυτερα στην ελλαδα απο τα καστρολ και σε καλες τιμες.αγοραζω το μοτουλ 5-40 42 τα 5 λιτρα μια καλη τιμη για μια λαδαρα,εχει κιαλλα...

στην αμερικη ειναι παμφθηνα,εκτος των μοτουλ ,ισως και τα LM που εκει τα προμοταρουν σαν boutique oils,κατι αντιστοιχο γινεται εδω με τα αμερικανικα ρεντλαιν και αμσοιλ.

Δεν διαφωνώ ότι μπορείς να βρεις καλά και φτηνά  λάδια στην Ελλάδα. Απλά η Castrol και BP γενικότερα έχουν μια τεράστια γκάμα από λάδια για ότι μπορείς να φανταστείς. Το αν εδώ έρχονται τα σκάρτα , δεν κάνει όλα τα Castrol και την BP ειδικότερα, σκάρτη εταιρεία. Η ποιότητα BP είναι κάτι το σχετικό. 

Δεν υποστηρίζω την BP  αλλά την τσέπη μου. Αν βρω το λάδι που να καλύπτει τις προδιαγραφές που θέλω και είναι πιστοποιημένο , θα το πάρω και ας μην θεωρείτε το καλύτερο λάδι στον κόσμο.

Για παράδειγμα το παραπάνω λάδι που έβαλα της Castrol,ήταν ότι φτηνότερο βρηκα για τις προδιαγραφές του κινητήρα, εμένα και των φίλων μου. Υπάρχει το αντίστοιχο Ελλαδα:

https://www.skroutz.gr/s/16305965/Castrol-Synthetiko-Ladi-Aytokinitou-Edge-Professional-A5-5W-30-A5-1lt.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Αλλά προτιμώ να το παραγγείλω φτηνότερα για μένα και τους φίλους μου και τα λεφτά που θα γλυτώσουμε να πάμε να τα πιούμε μπύρες....

22 hours ago, megapaixtaras said:

Top Tec 4100 5W-40

Λεπτόρρευστο λιπαντικό κινητήρων βασισμένο σε τεχνολογία σύνθεσης. Προστατεύει εξαιρετικά από φθορά, μειώνει την κατανάλωση λιπαντικού και καυσίμου και φροντίζει για γρήγορη λίπανση του κινητήρα. Ανάλογα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, μπορούν έτσι να υλοποιηθούν διαστήματα αλλαγής λιπαντικού έως και 30.000 km.

Μάθετε Περισσότερα

προδιαγραφές / Εγκρίσεις: ACEA C3, API SN, MB-Freigabe 229.31, Porsche A40, VW 505 00/505 01 Η LIQUI MOLY συνιστά αυτό το προϊόν για οχήματα ή/και μηχανικά σύνολα για τα οποία απαιτούνται οι ακόλουθες προδιαγραφές ή αριθμοί γνήσιων ανταλλακτικών: BMW Longlife-04 (bis MJ 2018), Fiat 9.55535-H2/9.55535-M2/9.55535-S2,

αφου δινεις 4 επιλογες αυτο αποριπτεται γιατι δεν εχει εκγριση αλλα απλως συνισταται.και θεωρω οτι δεν ειναι και στην κατηγορια των αλλων.τουλαχιστον μεχρι ο tim, ο μανατζερ πωλησεων με τον οποιο ειχα ενα δυνατο τσατ να μας αποκαλυψει γιατι τοσο μουλαρωμενα δεν δινει το hths στα λαδια τους,που αποτι  προσπαθησε να με πεισει δεν εχει κανενα λογο εκτος οτι φοβαται μην βγαλουμε λαθος συμπερασμα γιατι αυτος ξερει ενω εμεις οχι.φυσικα οι αλλες εταιρειες δεν εχουν τετοια κομπεξ κατωτεροτητας.το χειροτερο μαρκετινγκ εβερ.

λοιπον ραφαηλ με εντυπωσιασες.εδω εχουμε να κανουμε με εναν γνωστη με μια πολυ καλη στοχευμενη ερωτηση.δινεις 3 λαδια πολυ καλα και πολυ δυνατα.

η εκπληξη ειναι το τιταν,κανεις δεν μιλαει γιαυτα.η εταιρεια αυτη με την μεγαλη παραδοση στα λιπαντικα εχει ενα μεγαλο μειονεκτημα ,το μαρκετινγκ αλλα δεν την ενδιαφερει κιολας γιατι στοχευει κυριως στα βιομηχανικα και σε συνεργεια.ομως παραγει για μενα λαδια που ειναι αναμεσα στα 3 καλυτερα εβερ.απλα ειναι δυσκολο να βρεθουν γιατι εχουν και δυσκολη διανομη.εχω μιλησει και με τον μανατζερ πωλησεων εδω θεσσαλονικη,πολυ καλος τυπος.παρδεχθηκε οτι ειναι δυσκολο να βρεθουν καταστηματα για πωληση των λαδιων τους και αν βρεις δεν θα βρεις αυτο που ψαχνεις παντα γιατι δεν ερχονται ολες οι σειρες εδω,τουλαχιστον ενα που εψαχνα εγω και ειναι λαδαρα.παραδεχθηκε οτι δουλευουν στην ελλαδα περισοτερο με συνεργεια.

το λαδι σου εχιε πολυ καλα χαρακτηριστικα οπως του μοτουλ

https://shop.classic-oil.de/sites/default/files/produktdaten/pdb/pdb_titan_gt1_flex_3_sae_5w-40_en.pdf

και μια αναλυση με κινητηρα φιατ.

https://oil-club.de/index.php?thread/12946-fuchs-titan-gt1-flex-3-5w-40-fiat-tipo-1-3-multijet-8-723-km-212-betriebsstunden/

στις αναλυσεις μην δινεις μεγαλο βαρος γιατι εξαρταται και πως δουλευει καποιος τον κινητηρα του.και δεν ειναι παντα η αληθεια  ουτε του λαδιου ,ουτε της καταστασης της μηχανης,ειναι απλα μια μετρηση να δει πως αντιδρα το λαδι με την μηχανη σου.

τα μοτουλ ειναι μοτουλ.οτι και να παρεις απο τα 2 αυτα ειναι εγγυηση.σαφως καλυτερο το gen 2 για την χρηση που θες .αυτην την στιγμη ειναι ενα απο τα 3 καλυτερα λαδια που κυκλοφορουν.υποτιθεται οτι το gen 1 στην ελλαδα και ευρωπη θα σταματουσε καποτε αλλα μαλλον φοβουνται επειδη ειναι φθηνοτερο απο το 2 ,μην χασουν πωλησεις.οποιος εχει τα παραπανω παει στο 2 οποιος οχι παει στο 1 ...10 ευρω διαφορα εχουν τωρα στο 5λτ.

οποτε για εμενα  gen 2 και τιταν ειναι πρωτα μαζι.αν ηξερα και το hths θα σου ελεγα με μεγαλυτερη βεβαιοτητα ποιο υπερισχυει.αλλα εχω μεγαλη εμπιστοσυνη στην fuchs σιγουρα ειναι μεγαλο και χρησιμοποιει πολυ καλη συνθετικη βαση.

οταν εχουμε ισοπαλια η αγοραζεις σαν φαν καποιου,brandακιας δλδ. η΄το φθηνοτερο εκεινη την στιγμη οπως κανουν στην αμερικη.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, πολύ ενδιαφέρον και το γερμανικό forum με τις αναλύσεις, θα το τσεκάρω. Μιας και το ανέφερες, μήπως γνωρίζεις Θεσσαλονίκη κατάστημα που να πουλάει τα fuchs; .Τα εχω ψάξει εδω και μερικα χρόνια αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να τα βρω. Και κάποια online που τα είχαν στη λιστα τους, δεν υπήρχαν διαθέσιμα.

Έχω δει και τα Eurol Turbo DI 5W-40 δεν ξέρω εαν τα γνωρίζεις. (Και αυτα δεν βλεπω βεβαια να υπάρχουν Ελλάδα). Εαν δεν βρω τα fuchs γιατι θέλω να τα δοκιμάσω, θα παω στα motul gen2. Τα liqui moly 4100 τα δοκίμασα τελευταία αλλά σε έντονη χρήση δεν μου άρεσε πως δούλευε ο κινητήρας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rafail1994 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, πολύ ενδιαφέρον και το γερμανικό forum με τις αναλύσεις, θα το τσεκάρω. Μιας και το ανέφερες, μήπως γνωρίζεις Θεσσαλονίκη κατάστημα που να πουλάει τα fuchs; .Τα εχω ψάξει εδω και μερικα χρόνια αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να τα βρω. Και κάποια online που τα είχαν στη λιστα τους, δεν υπήρχαν διαθέσιμα.

παρακαλω....google is your friend. 2 θα βρεις δυτικα,το 5-40 που ψαχνεις σε ενα κοσμο που πλεον το 5-30 θεωρειται το χοντρο λαδι αλλα ταυτοχρονα και το πιο διαδεδομενο,μαλλον δυσκολα θα το βρεις αν και ειναι νομιζω το καλυτερο λαδι τους.αλλιως αν το θες πολυ απο εξω.

επισης μπορεις να καλεσεις τον πωλητη τους ,νομιζω μου προτεινε καποια συνεργεια να πας εκει να αγορασεις.ειναι πολυ εξυπηρετικος.

ενα συνεργειο θυμηθηκα στην τουμπα

2024-06-2012_29_08.png.a49fe75085addf7b0c221a709fe5e198.png

1 ώρα πριν, rafail1994 είπε

Έχω δει και τα Eurol Turbo DI 5W-40 δεν ξέρω εαν τα γνωρίζεις. (Και αυτα δεν βλεπω βεβαια να υπάρχουν Ελλάδα). Εαν δεν βρω τα fuchs γιατι θέλω να τα δοκιμάσω, θα παω στα motul gen2. Τα liqui moly 4100 τα δοκίμασα τελευταία αλλά σε έντονη χρήση δεν μου άρεσε πως δούλευε ο κινητήρας.

τα εχω συναντησει σε σερφαρισμα οπως και τα https://www.kroon-oil.com/en/catalogue/motor-oils-automotive/. γενικα οι ολλανδοι εχουν παραδοση,μην ξαχναμε οτι η σελ ειναι απο τις πιο δυνατες.εχει ξεπερασει την καστρολ σε τεχνογνωσια και ερευνα ειδικα οταν ιδρυσε με την μομπιλ την εταιρεια infineum exxon shell. 

το λαδι ομως που ποσταρες οπως και της κρουν δεν ειναι τιποτα σημαντικα,μετρια ειναι.εχω περασει και εγω το θεμα ψαξιμο αγνωστων  μπραντ αλλα δεν βρηκα κατι καλυτερο,ουτε σημαντικα φθηνοτερο,βαζοντας και μεταφορικα μεσα στον λογαριασμο.

δυστυχως στην χωρα που ζουμε και αυτο το προιον ειναι ακριβο σπορ.ψαχνω και βρισκω να αγορασω απο εκει που βρισκω φθηνοτερο αυτο που θελω.πολλα καταστηματα εχουν καλες προσφορες,θελει ψαξιμο ακομα και οταν εχετε λαδι να το αγορασετε αν το δειτε με ειδοποιηση οτι βγαινει σε προσφορα.

Επεξ/σία από megapaixtaras

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...