panos spain Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, geopro είπε Είμαι ακριβώς στην ίδια περίπτωση με εσένα. Το LM 4200 όσο το έφερνε ο Λαμπριανίδης στην τιμή των 40€ το πεντόλιτρο είχα κατασταλάξει εκεί μιας και είχε "καθήσει" σωστά στο VW FSI. Τώρα η διαθεσιμότητα του έχει μειωθεί (έχουν σταματήσει να το φέρνουν αρκετοί) και η τιμή έχει αυξηθεί. Ειδικά δε μετά την απαράδεκτη κίνηση άλλου γνωστού καταστήματος της Φραντζή να μου "πασάρει" παλιά παρτίδα Liqui Molly top tec 4200 ηλικίας 4+ ετών (και να μην το δέχεται πίσω) τότε και εγώ κινήθηκα προς αναζήτηση νέου λιπαντικού. Όταν λες ότι το Mobil esp δεν ταίριαξε καλά, του έδωσες το χρόνο να ταιριάξει ; Έχει παρατηρηθεί ότι απαιτούνται τουλάχιστον δύο αλλαγές με την νέα μάρκα για να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα. Ειδικά δε με την πρώτη μόνη αλλαγή κανένα συμπέρασμα δεν είναι ασφαλές. Τώρα θα δοκιμάσω με Fuchs Titan GT1 Pro C-3 ,5W-30 Τα έφερα από autodoc στην τιμή των 40€ το πεντάλιτρο σε παραγγελία με πολλά είδη για να έχει και δωρεάν μεταφορικά. Ειδικά δε αν αλιεύσεις και κάποιο εκπτωτικό κουπόνι τότε μέσω της εφαρμογής autodoc βγαίνουν όλα φθηνότερα σε σχέση με τους φθηνούς της ελληνικής αγοράς. Ωραίος. Η αλήθεια είναι ότι τα ESP τα έβαλα μόνο μια φορά οπότε το δείγμα είναι μικρό. Επίσης, πάντα ψωνίζω από επίσημους εισαγωγείς (πχ Skama) για να αποφύγω μαϊμούδες (οχι πως όλοι οι υπόλοιποι πουλανε μαϊμούδες, απλά για τον φόβο των Ιουδαίων). Τωρα λεω να πειραματιστώ με φθηνότερα λαδια και να δω διάφορες (of any).
megapaixtaras Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 fuchs παιδια ειναι τα καλυτερα λαδια.προσθετα ψωνιζουν και αυτοι απο infιneum =mobil-shell ,η βαση ειναι δικη τους και μαλιστα απο τις πιο ποιοτικες,τα χαρακτηριστικα τους πολυ καλα και τελικο προιον εξαιρετικο.τιμη νορμαλ, αν τα φερετε οπως ο φιλος απο εξω ακομα καλυτερα. τι σου κανει το μαρκετινγκ.λιγοι τα γνωριζουν και λιγοι ξερουν ποσο καλα λαδια ειναι.η εταιρεια δεν την ενδιαφερει τοσο λαινικη ,κυριως τα δινει σε επαγγελματιες γιαυτο και δεν τα διαφημιζει.επισης ριχνει το κυριως βαρος των πωλησεων στα λαδια για την βαρια βιομηχανια.γιαυτο και η ελλειψη μαρκετινγκ ,οποτε και η ελλιπης γνωση των πολλων γιαυτα. 3 ώρες πριν, geopro είπε Έχει παρατηρηθεί ότι απαιτούνται τουλάχιστον δύο αλλαγές με την νέα μάρκα για να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα. Ειδικά δε με την πρώτη μόνη αλλαγή κανένα συμπέρασμα δεν είναι ασφαλές. σε γενικες γραμμες ναι,θελει τουλαχιστον 2 φορες να το γεμισεις με το ιδιο λαδι .αυτο λεγεται οτι πρεπει να γινει γιατι τα προσθετα του νεου λαδιου υποτιθεται οτι 'την πρωτη φορα αλλαγης ''αντιμαχονται'' με τα προσθετα του προηγουμενου.αυτο δεν ισχυει παντα.
geopro Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, panos spain είπε Η αλήθεια είναι ότι τα ESP τα έβαλα μόνο μια φορά οπότε το δείγμα είναι μικρό. Τωρα λεω να πειραματιστώ με φθηνότερα λαδια και να δω διάφορες (of any). Είναι το δίλημμα ότι αν αγοράσεις από τους επίσημους θα πληρώσεις ακριβή τιμή. Οπότε το autodoc κερδίζει έδαφος σε αυτό. 3 ώρες πριν, megapaixtaras είπε σε γενικες γραμμες ναι,θελει τουλαχιστον 2 φορες να το γεμισεις με το ιδιο λαδι .αυτο λεγεται οτι πρεπει να γινει γιατι τα προσθετα του νεου λαδιου υποτιθεται οτι 'την πρωτη φορα αλλαγης ''αντιμαχονται'' με τα προσθετα του προηγουμενου.αυτο δεν ισχυει παντα. Παρεμπιπτόντως να ένα θέμα που χρειάζεται περαιτέρω ψάξιμο. Είναι γεγονός ότι σε αλλαγή μάρκας / τύπου λαδιών είναι απαραίτητο να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Δύο αλλαγές με την νέα μάρκα/ τύπο λιπαντικού είναι κάτι που έχει παρατηρηθεί στην πράξη και δεν είναι φαινόμενο placebo γιατί όντως ισχύει. Στο bitog (ή αλλού) έχουν λεπτομέρειες ? Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από geopro
megapaixtaras Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 οπως σε ολα τα φορουμ υπαρχουν ολες οι αποψεις.το συμπερασμα που εχω βγαλει ειναι οτι δεν τους ενδιαφερει. υπαρχουν οι πιο ψαγμενοι που κοιτουν χαρακτηριστικα και κανουν δοκιμες,μειοψηφια και μετα η πλειοψηφια που κοιταει τα χαρακτηριστικα,τις εγκρισεις και διαλεγουν το πιο οικονομικο απο το ραφι. αυτοι δοκιμαζουν νεα λαδια σε καθε αλλαγη και οταν λεμε για αλλαγη εκει μιλαμε παντα μεχρι 5000 μιλια δλδ. 7500χιλ, ευλαβικα!γενικα δνε τους συμβαινει αυτο, δεν παρατηρουν κατι δυσαρεστο οπως καψιμο η΄κατι τετοιο.οταν σπανια ομως παρατηρειται λενε να γινει μια δευτερη αλλαγη .οταν ας πουμε εγω ειχα θεμα με τα σελ βγηκαν και 1-2 ακομα ,εξαιρεσεις σε ολο το φορουμ που ειχαν το ιδιο θεμα.εξηγηση δεν υπαρχει επιστημονικα.προφανως εχει να κανει με τον καθε κινητηρα. να πω οτι οταν αλλαζει ο ηχος μετα απο ενα νεο λιπαντικο ειναι φυσιολογικο.και εδω σε κριτικες λιπαντικων λενε οτι ακουγεται διαφορετικα,αν δεν τους αρεσει δυσαρεστουνται.ο ηχος οπως εχω πει σε αρχικο ποστ αλλαζει γιατι αλλαζουν τα προσθετα,εκει οφειλεται.αναλογα πως εχεις συνθισει σου αρεσει η' οχι.οταν δεν τους αρεσει νομιζουν οτι δεν λειτουργει σωστα ο κινητηρας και ειναι κακο λιπαντικο.ας πουμε για το μομπιλ που μιλαμε ,οτι εκει στο φορουμ ξερουν οτι δεν βγαζει καλο ηχο,ειναι λιγο πιο τραχυς.ξερουν ομως οτι ειναι πολυ καλο λαδι,απο τα κορυφαια. μομπιλ η δημοφιλεστερη και κυριως το 0-40 και το 5-30 καποια καστρολ ,το αντιστοιχο σελ-πενζοιλ , και το hpl ενα νεο φουλ συνθετικο πολυ καλο λιπαντικο
katargedon Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Στις 20/11/2024 στις 6:57 ΜΜ, megapaixtaras είπε συνθετικο λιπαντικο(αυτα που σου αρεσουν) με το 300 V Απο που και ως που μου αρεσουν τα 300; ουτε καν...εμενα μου αρεσουν τα value for money λαδια και η motul ειναι ο ορισμός του αντιθετου.Αφου λοιπον λες οτι ολα τα λαδια της ειναι καλα ας συγκρινουμε κυριε σχετικε...motul xcess 5w40 gen 2 με το castrol edge 5w40,με το shell hx8 5w40 η με το ultra 5w40.Θα ανεβασεις εσυ αναλυσεις η να το κανω εγω;Πες μου λοιπον κατι που να δικαιολογει την τιμη του μοτουλ(το πιο ακριβο),ενω εχει την χειροτερη συνθεση.υγ...μην γραφεις σεντονια,δεν τα διαβαζει κανεις,λιγα και καλα και ενα ενα θεμα.
megapaixtaras Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 8/8/2024 στις 6:46 ΜΜ, katargedon είπε Εγω δεν ξερω τι να κανω.Το manual μου επιτρέπει να βαλω 5w20,5w30 και 10w40.Οκ το τελευταιο δεν θα το εβαζα ποτε γιατι απο χημικης απόψεως ειναι σκουπιδι.Βαζω 0w30 που εχουν pao και δεν εχω κανενα θεμα,ουτε με ζεστη,ουτε με κρυο. Θελω να δοκιμασω 0w40(pao παντα,νόμος) απλα για να εχω πιο ήσυχο μοτερ αλλα δεν ξερω κανεναν να τα εχει δοκιμασει στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο,οποτε προβληματιζομαι.Συν οτι ειναι 3 συγκεκριμενα λαδια που λόγω γνωριμιας,μπορω να τα παρω χονδρική της χονδρικής,της χονδρικής και χωρις φπα,μαυρα τελειως,τιμη ξεφτιλα.Δεν ξερω τι να κανω. Στις 7/10/2024 στις 1:23 ΠΜ, katargedon είπε Και για να ληξει μια και καλη αυτο το θεμα,τελοσπαντων,δεν θα ξαναπαντησω,θα ανοιξω αλλο τοπικ,ολοι ευπροσδεκτοι.Αν θελετε προτείνετε καποιο συγκεκριμενο θεμα περι λιπαντικων η γενικο. 3 ώρες πριν, katargedon είπε μην γραφεις σεντονια,δεν τα διαβαζει κανεις,λιγα και καλα και ενα ενα θεμα. ακολουθω την συμβουλη σου. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από megapaixtaras
katargedon Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 50 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε ακολουθω την συμβουλη σου Δεκτο
katargedon Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Στις 24/11/2024 στις 12:59 ΜΜ, geopro είπε Ειδικά δε μετά την απαράδεκτη κίνηση άλλου γνωστού καταστήματος της Φραντζή να μου "πασάρει" παλιά παρτίδα Liqui Molly top tec 4200 ηλικίας 4+ ετών (και να μην το δέχεται πίσω) τότε και εγώ κινήθηκα προς αναζήτηση νέου λιπαντικού. Γιατι δεν γραφεις το καταστημα,να μαθαινουν και οι υπόλοιποι; Αν παντως εννοεις τον Σπανο,τα 4+ χρονια,καλα ειναι.Εχω βρει εκει λιπαντικα διπλασιας ηλικιας.Δεν το ειδες;
geopro Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, katargedon είπε Γιατι δεν γραφεις το καταστημα,να μαθαινουν και οι υπόλοιποι; Αν παντως εννοεις τον Σπανο,τα 4+ χρονια,καλα ειναι.Εχω βρει εκει λιπαντικα διπλασιας ηλικιας.Δεν το ειδες; Δεν το είδα την στιγμή της αγοράς. Έχουμε και μια ηλικία που τα γυαλιά είναι απαραίτητα 🙄 . Δεν είναι και το αναμενόμενο σε ένα κεντρικό μαγαζί μεγάλης κινητικότητας να υπάρχουν παλιές παρτίδες. Το χειρότερο ήταν που την επομένη ημέρα που τα επέστρεψα δεν δεχόταν να καταβάλει όλο το ποσό παρά μόνο κρατώντας το φπα. Δεν υπήρχε από πλευράς του καμία παραδοχή ότι λιπαντικό ηλικίας 4 + ετών είναι παλαιά παρτίδα, υπόψιν δεν ήταν καν new gen αυτό που μου πούλησε. Η Liqui Molly δίνει βέβαια έως την πενταετία αποδεκτή μεν αλλά σε καλές συνθήκες αποθήκευσης δε. Όμως τέτοιου είδους συζητήσεις προορίζονται να γίνονται όταν έχει πάρει κάποιος λιπαντικά και τα έχει ξεχάσει στο ράφι του σπιτιού του και αναρωτιέται "να τα βάλω τί να κάνω ? " Δεν αρμόζει σε ένα κεντρικό μαγαζί να διαθέτει προς πώληση παλαιές παρτίδες, (παρατήρησες και διπλάσιας ηλικίας από 4+ ?) Το μαγαζί δεν το ονομάτισα στο ποστ διότι δεν ήθελα να το αδικήσω σε περίπτωση μεμονωμένου περιστατικού . Ναι, ο Σπανός είναι. Κατά τά φαινόμενα δεν έχει κάποιο ενδοιασμό να ξεστοκάρει επιστροφές από διάφορες αποθήκες. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2024 από geopro 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Στις 27/11/2024 στις 6:12 ΠΜ, katargedon είπε εμενα μου αρεσουν τα value for money λαδια και η motul ειναι ο ορισμός του αντιθετου. Ετσι ακριβως! Και γω βρηκα/πηρα 5w30 full synth. SN, A1/B1-12, A5/B5-12, VW 502.00/505.00,BMW LL-04,GM DEXOS 2. Μου βγηκαν στα 5ευρω το λιτρο!!! 1
katargedon Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, geopro είπε Δεν το είδα την στιγμή της αγοράς. Έχουμε και μια ηλικία που τα γυαλιά είναι απαραίτητα 🙄 . Δεν είναι και το αναμενόμενο σε ένα κεντρικό μαγαζί μεγάλης κινητικότητας να υπάρχουν παλιές παρτίδες. Το χειρότερο ήταν που την επομένη ημέρα που τα επέστρεψα δεν δεχόταν να καταβάλει όλο το ποσό παρά μόνο κρατώντας το φπα. Δεν υπήρχε από πλευράς του καμία παραδοχή ότι λιπαντικό ηλικίας 4 + ετών είναι παλαιά παρτίδα, υπόψιν δεν ήταν καν new gen αυτό που μου πούλησε. Η Liqui Molly δίνει βέβαια έως την πενταετία αποδεκτή μεν αλλά σε καλές συνθήκες αποθήκευσης δε. Όμως τέτοιου είδους συζητήσεις προορίζονται να γίνονται όταν έχει πάρει κάποιος λιπαντικά και τα έχει ξεχάσει στο ράφι του σπιτιού του και αναρωτιέται "να τα βάλω τί να κάνω ? " Δεν αρμόζει σε ένα κεντρικό μαγαζί να διαθέτει προς πώληση παλαιές παρτίδες, (παρατήρησες και διπλάσιας ηλικίας από 4+ ?) Το μαγαζί δεν το ονομάτισα στο ποστ διότι δεν ήθελα να το αδικήσω σε περίπτωση μεμονωμένου περιστατικού . Ναι, ο Σπανός είναι. Κατά τά φαινόμενα δεν έχει κάποιο ενδοιασμό να ξεστοκάρει επιστροφές από διάφορες αποθήκες. Ξερω οτι αγοραζει πολυ μεγαλες ποσοτητες για να εχει καλες τιμες,γιατι οντως εχει.Οποτε λογικα του μενουν και πολλα στο ραφι.Εγω παιρνω φιλτρα και μπουζι απο εκει λογω χαμηλης τιμης.Τωρα θα παρω και διακοπλακες,τακακια γιατι σφιξαν οι κ.λοι οποτε το diy θα πάει συννεφο. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2024 από katargedon 2
megapaixtaras Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε 5w30 full synth. SN, A1/B1-12, A5/B5-12, VW 502.00/505.00,BMW LL-04,GM DEXOS 2. εκανα αυτο το τοπικ για αυτους που ψυριζουν,την ψαχνουν.οπως ειπα στην αμερικη ,πανε στα μεγαλα σουπερ μαρκετ,που εκει εχουν ολες τις μαρκες ,βλεπουν αυτα που εχουν την εγκριση τους,συγκρινουν ποιο ειναι πιο οικονομικο απο αυτα και ψωνιζουν. εμεις ομως εδω ειμαστε για αυτους που την ψαχνουν,ειτε για χομπυ ειτε γιατι ψαχνουν το καλυτερο για την φροντιδα του κινητηρα,οπως κανουν καποιοι για το χρωμα.εγω ας πουμε παω σε βουρτσα και πλενω με 2 ευρω εξωτερικο καθαρισμα.αλλος παει σε ντιτειλερ και δινει 20 ευρω. η bmw εχει ενα καταλογο με εγκεκριμενα λαδια που φτανει τα 50-60 ? καπου εκει δεν τα εχω μετρησει.εχει ακομα και ελληνικα.εχει λαδια πολυ ακριβα και λαδια πολυ οικονομικα,οπως τα lukoil.περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.κανεις δεν ειπε οτι το ακριβοτερο ειναι και καλυτερο.κανεις δεν ειπε οτι και το φθηνοτερο ειναι καλυτερο.δοκιμαζετε και βλεπετε. τα μομπιλ κοστιζουν στην αμερικη τα 5 λιτρα 40 ευρω.στην φιλανδια που εχει εργοστασιο παραγωγης 38 ευρω,πιο φθηνα ακομα και απο την αμερικη.στην ελλαδα και υπολοιπη ευρωπη 65-75 ευρω τα 5 λιτρα. αυτο που θελω να παω ειναι οι τιμες ειναι θεμα πολλων παραγοντων.δεν σημαινει κατι για την ποιοτητα. η μοτουλ εχει ιδιες τιμες για τα λαδια της που παραγονται στην ευρωπη και ιδιες τιμες για τα λαδια της που εδω και 2 χρονια παραγονται σε αμερικανικα εργοστασια.κανεις δεν την χωνευει γιαυτο.αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχει καλα λαδια. καλο λαδι σημαινει να κανει την δουλεια του σωστα.εμεις εδω ψυριζουμε.γνωστος μου βαζει εκο λαδια.μια χαρα παει.ο καθενας οτι γουσταρει.εγω προτιμω τα επωνυμα .αλλος ψωνιζει ρουχα απο το λιντλ και αλλος απο καταστημα εμπορικου.αλλος απο αλυσιδα με φθηνα ρουχα στο εμπορικο και αλλος απο μπουτικ. οταν ομως ψυριζουμε ακολουθουμε καποιους κανονες ψυρισματος.αυτους που εγραψα στην αρχη.συμφωνα με αυτους λοιπον κρινουμε την ποιοτητα καθε λαδιου ,το τελικο προιον.πανω απο ολα ομως η δοκιμη.η πραγματικοτητα μπορει να διαφερει και να διαψευδει αυτα που λενε τα χαρτια,εχει συμβει πολλες φορες. εγω εχω βαλει 4-5 μαρες ,τις αριθμησα πριν.με την σελ μονο ημουν πληρως δυσαρεστημενος.δεν την χωνεψε καλα ο κινητηρας μου.οι αλλες ηταν καλες,εκαναν την δουλεια τους.τις επιλεγω ομως πλεον συμφωνα με το ψυρισμα,παντα. 1
katargedon Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 14 ώρες πριν, megapaixtaras είπε πανω απο ολα ομως η δοκιμη.η πραγματικοτητα μπορει να διαφερει και να διαψευδει αυτα που λενε τα χαρτια,εχει συμβει πολλες φορες Φυσικά και ισχύει αυτο και οχι μονο πολλές φορές αλλα τις περισσότερες.Γι'αυτο λεω να κανω τοπικ η αν θελει να κανει καποιος αλλος μονο με reviews.Τι λαδι βαλατε,τι σας άρεσε,τι δεν σας αρεσε κλπ.Αλλα να το δοκιμασατε οι ιδιοι.Οχι μου ειπε ο μπατζανακης του φιλου,του ξαδελφου μου.
merkon Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Ζηταω τα φωτα των εμπειρων του forum σχετικα με λαδι κινητηρα. Σε V8 BiTurbo κινητηρα της Audi η εταιρεια προτεινει 5w 30 ή 5w 40, εννοειται που να εχουν τις καταλληλες και αντιστοιχες προδιαγραφες VW 504 / 507 νομιζω. Το αυτοκινητο δεν το εχω καιρο (το πηρα πριν το καλοκαιρι) και βλεπω πως με βαση το ιστορικο επαιρνε 5w 40, αυτο ειναι το λαδι που εβαλα και εγω στην τελευταια αλλαγη λαδιου (συγκεκριμενα εβαλα PETRONAS Syntium 3000 E 5W40 Fully Synthetic). Θα ηταν σωστο να αλλαξω σε 5w 30 για τον χειμωνα προκειμενου να μην ειναι τοσο παχυρευστο και να ρεει πιο ευκολα; Οι θερμοκρασιες που εχουμε εδω ειναι απο -5 εως 5 κατα την διαρκεια του χειμωνα. Οταν η θερμοκρασια ανεβει παλι και παμε προς το καλοκαιρι τοτε σκεφτομαι να αλλαξω σε 5w 40 παλι. Εχει λογικη ο συγκεκριμενος συλλογισμος μου ή οχι; Επισης σε καθε περιπτωση ποιο λαδι θα προτεινατε; Το αυτοκινητο βγαινει για ενα σαββατοκυριακο συνηθως και οταν ζεσταθει τρωει λιγο ξυλο, οχι συνεχομενο, αλλα τρωει.
PLACEBO_89 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, megapaixtaras είπε εκανα αυτο το τοπικ για αυτους που ψυριζουν,την ψαχνουν.οπως ειπα στην αμερικη ,πανε στα μεγαλα σουπερ μαρκετ,που εκει εχουν ολες τις μαρκες ,βλεπουν αυτα που εχουν την εγκριση τους,συγκρινουν ποιο ειναι πιο οικονομικο απο αυτα και ψωνιζουν. εμεις ομως εδω ειμαστε για αυτους που την ψαχνουν,ειτε για χομπυ ειτε γιατι ψαχνουν το καλυτερο για την φροντιδα του κινητηρα,οπως κανουν καποιοι για το χρωμα.εγω ας πουμε παω σε βουρτσα και πλενω με 2 ευρω εξωτερικο καθαρισμα.αλλος παει σε ντιτειλερ και δινει 20 ευρω. εγω εχω βαλει 4-5 μαρες ,τις αριθμησα πριν.με την σελ μονο ημουν πληρως δυσαρεστημενος.δεν την χωνεψε καλα ο κινητηρας μου.οι αλλες ηταν καλες,εκαναν την δουλεια τους.τις επιλεγω ομως πλεον συμφωνα με το ψυρισμα,παντα. Μα και γω αυτα τα βαζω τα τελυταια χρονια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος! Στις κρυες εκκινησεις το μοτερ δεν ακουγεται οπως με καποιες αλλες μαρκες που ειχα δοκιμασει.. Καλο στροφαρισμα και ευαισθησια γκαζιου απο τις χαμηλες στροφες και τελος δεν μου τσιμπαει σταγονα! Επισης αρχιζει και μου τα σκουραινει μετα τα 6000χλμ. 23 λεπτά πριν, merkon είπε Ζηταω τα φωτα των εμπειρων του forum σχετικα με λαδι κινητηρα. Σε V8 BiTurbo κινητηρα της Audi η εταιρεια προτεινει 5w 30 ή 5w 40, εννοειται που να εχουν τις καταλληλες και αντιστοιχες προδιαγραφες VW 504 / 507 νομιζω. Το αυτοκινητο δεν το εχω καιρο (το πηρα πριν το καλοκαιρι) και βλεπω πως με βαση το ιστορικο επαιρνε 5w 40, αυτο ειναι το λαδι που εβαλα και εγω στην τελευταια αλλαγη λαδιου (συγκεκριμενα εβαλα PETRONAS Syntium 3000 E 5W40 Fully Synthetic). Θα ηταν σωστο να αλλαξω σε 5w 30 για τον χειμωνα προκειμενου να μην ειναι τοσο παχυρευστο και να ρεει πιο ευκολα; Οι θερμοκρασιες που εχουμε εδω ειναι απο -5 εως 5 κατα την διαρκεια του χειμωνα. Οταν η θερμοκρασια ανεβει παλι και παμε προς το καλοκαιρι τοτε σκεφτομαι να αλλαξω σε 5w 40 παλι. Εχει λογικη ο συγκεκριμενος συλλογισμος μου ή οχι; Επισης σε καθε περιπτωση ποιο λαδι θα προτεινατε; Το αυτοκινητο βγαινει για ενα σαββατοκυριακο συνηθως και οταν ζεσταθει τρωει λιγο ξυλο, οχι συνεχομενο, αλλα τρωει. Αν σου τσιμπαει ελαχιστο ή καθολου να βαζεις 5/30 σε τετοιες θερμοκρασιες! Απο κει και περα οσο και καλο λαδι να βαζεις μην αφηνεις το μοτερ για μερες χωρις να το βαλεις μπροστα γιατι ''στεγνωνει'' απο λαδι. VW 504 / 507 Ειναι τσιμπητο σε τιμη. Αν τα βρισκεις σε καλη τιμη παιξε αφοβα σε cyclon και mannol. CYCLON MAGMA SYN V1 5W30 Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2024 από PLACEBO_89
Προτεινόμενες αναρτήσεις