Προς το περιεχόμενο

Αγορά σκούτερ 125cc πιο να πάρω?

Titos_lalas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα θέλω να αγοράσω ένα σκούτερ 125 για μέσα και λίγο έξω από την πόλη για δικαβαλο πιο πολύ μέχρι 3.500€ και είμαι ανάμεσα σε sym symphony st 125 και sym jet x 125 πιο προτείνετε από αυτά η κάτι άλλο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα πρότεινα Honda PCX και είναι ακριβώς στα λεφτά σου 

Όχι ότι είναι άσχημα τα 2 Sym ,αλλά το Honda είναι πιο ποιοτικό,πιο δυνατό,πιο οικονομικό σε καταναλωση και για μένα και πιο όμορφο.

Αν θες όμως scooter με πάτωμα ,τότε το Symphony είναι μια χαρά.Και χώρους έχει,και 16" τροχούς,και ABS.

Άλλη καλή λύση για σκούτερ με πάτωμα είναι και το Honda Sh mode125,αλλά δεν έχει ABS.Ομως είναι πολύ οικονομικό κι αξιόπιστο και μόνο το μονό πίσω αμορτισέρ που έχει είναι λίγο πιο άνετο σε λακούβες.Ομως για δικαβαλο δεν είναι και το πιο άνετο.

• Like 1

1 hour ago, Fronimitis said:

Εγώ θα πρότεινα Honda PCX και είναι ακριβώς στα λεφτά σου 

Όχι ότι είναι άσχημα τα 2 Sym ,αλλά το Honda είναι πιο ποιοτικό,πιο δυνατό,πιο οικονομικό σε καταναλωση και για μένα και πιο όμορφο.

Αν θες όμως scooter με πάτωμα ,τότε το Symphony είναι μια χαρά.Και χώρους έχει,και 16" τροχούς,και ABS.

Άλλη καλή λύση για σκούτερ με πάτωμα είναι και το Honda Sh mode125,αλλά δεν έχει ABS.Ομως είναι πολύ οικονομικό κι αξιόπιστο και μόνο το μονό πίσω αμορτισέρ που έχει είναι λίγο πιο άνετο σε λακούβες.Ομως για δικαβαλο δεν είναι και το πιο άνετο.

ποιο ποιοτικο (πλαστικά κλπ) δεν ειναι ειναι ακριβός ο ίδιος κουβάς με το καινουργιο sh (εκτος και αν εχεις μεινει στα παλια pcx που οντος ηταν πολυ καλα )
ενα καλο εοχυν κινητήρα και κατανάλωση σε αυτο ειναι οτι καλυτερο υπαρχει

2 ώρες πριν, Fronimitis είπε

το Honda Sh mode125,αλλά δεν έχει ABS

ενω δηλωνει 125 για καποιο λογο μπορει να εισαχθει στην ΕΕ χωρις abs. μάλλον ο κανονισμός δεν ειναι "125 και ανω" αλλα "άνω των 125" και την γλυτώνει. Περιέργο..

9 minutes ago, basilis_k6 said:

ενω δηλωνει 125 για καποιο λογο μπορει να εισαχθει στην ΕΕ χωρις abs. μάλλον ο κανονισμός δεν ειναι "125 και ανω" αλλα "άνω των 125" και την γλυτώνει. Περιέργο..

Εχει CBS, αλλιως δεν θα επαιρνε εγκριση. Στα 125 εχουν επιλογη για CBS ή ABS. Για πανω απο 125 υποχρεωτικα ABS…

7 ώρες πριν, Black Demis είπε

ποιο ποιοτικο (πλαστικά κλπ) δεν ειναι ειναι ακριβός ο ίδιος κουβάς με το καινουργιο sh (εκτος και αν εχεις μεινει στα παλια pcx που οντος ηταν πολυ καλα )

Είναι σιγουρα πιο ποιοτικό από τα 2 Sym που ανέφερε ο TS.

Και το μοτέρ είναι ίσως το καλύτερο της κατηγορίας.

Έχω το jet x 125. Οικονομικό τα το, άνετο. Μέσα στην πόλη είναι φοβερό. 

Απλά του έβαλα παρμπρίζ για το χειμώνα. 

7000χιλ όλα μια χαρά. 

10 ώρες πριν, Black Demis είπε

Μάλλον δεν έχεις τσεκάρει από κοντά τα πλαστικά του symphony.

21 minutes ago, Pwpwpw said:

Μάλλον δεν έχεις τσεκάρει από κοντά τα πλαστικά του symphony.

μια χαρά εχω δει τελευταια δυο χρονια φοράνε τα μαλακά πλαστικά (το κανουν ποιο βαρύ αλλά αντοχή ειναι άπειρη ακομη και στην πτώση )

3 hours ago, Fronimitis said:

Είναι σιγουρα πιο ποιοτικό από τα 2 Sym που ανέφερε ο TS.

Και το μοτέρ είναι ίσως το καλύτερο της κατηγορίας.

τελευταίο sym που περασε απο τα χερια μου ηταν JET14 EVO 125 L/C ABS που ήταν άριστο με άθλια λάστιχα που αν ήταν διάκο μου θα τα άλλαζα χθες οχι οτι στο sh 150 2022 που είχα ηταν πολύ καλύτερα αλλα τουλαχιστον πατούσαν κάπως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Black Demis είπε

μια χαρά εχω δει τελευταια δυο χρονια φοράνε τα μαλακά πλαστικά (το κανουν ποιο βαρύ αλλά αντοχή ειναι άπειρη ακομη και στην πτώση )

τελευταίο sym που περασε απο τα χερια μου ηταν JET14 EVO 125 L/C ABS που ήταν άριστο με άθλια λάστιχα που αν ήταν διάκο μου θα τα άλλαζα χθες οχι οτι στο sh 150 2022 που είχα ηταν πολύ καλύτερα αλλα τουλαχιστον πατούσαν κάπως

Ήμουν κάτοχος του symphony e4 επι 3χρονια, είχε μετριότατη ποιότητα πλάστικων και οι τριγμοί δίναν και περνάν, κατά τα αλλά τίμιο. Στο e5 symphony η ποιότητα των πλαστικών έχει πεσει και άλλο. Η ποιότητα του pcx είναι σε διαφορετικό επίπεδο , τόσο στα πλαστικά όσο και στην ποιότητα κύλισης που θυμίζει μαγικό χαλί με πλήρη απουσία τριγμών και κραδασμών . Δεν έχω pcx αλλά αγόρασε πρόσφατα   καινουργιο πρώτος μου ξάδερφος και μόλις το καβάλησα μου κανανε τρομερή εντύπωση αυτά που περιγράφω πιο πάνω. Να συμπληρώσω ότι ο κινητήρας του είναι ο πιο οικονομικός της κατηγορίας με πραγματική κατανάλωση καυσίμου(στην αντλία όχι ένδειξη trip computer) 2lt/100 εντος πόλης, σε αντίθεση με το symphony st200 που είχα που παρόλα τα μόλις 12 άλογα έκαιγε το πάτο του, είχε ίδια κατανάλωση καυσίμου με το 300αρι που έχω τώρα το οποιο έχει πάνω από την διπλάσια  ιπποδύναμη.
Βολικό το symphony για μέσα στην πόλη με το επίπεδο πάτωμα να βολεύει απίστευτα να κουβαλάς πράγματα, αλλά το να μιλάμε για ποιότητα και να συγκρίνουμε με Honda είναι άτοπη σύγκριση δεν είναι αυτό το δυνατό του σημείο.

Επεξ/σία από Pwpwpw

16 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Ήμουν κάτοχος του symphony e4 επι 3χρονια, είχε μετριότατη ποιότητα πλάστικων και οι τριγμοί δίναν και περνάν, κατά τα αλλά τίμιο. Στο e5 symphony η ποιότητα των πλαστικών έχει πεσει και άλλο. Η ποιότητα του pcx είναι σε διαφορετικό επίπεδο , τόσο στα πλαστικά όσο και στην ποιότητα κύλισης που θυμίζει μαγικό χαλί με πλήρη απουσία τριγμών και κραδασμών . Δεν έχω pcx αλλά αγόρασε πρόσφατα   καινουργιο πρώτος μου ξάδερφος και μόλις το καβάλησα μου κανανε τρομερή εντύπωση αυτά που περιγράφω πιο πάνω. Να συμπληρώσω ότι ο κινητήρας του είναι ο πιο οικονομικός της κατηγορίας με πραγματική κατανάλωση καυσίμου(στην αντλία όχι ένδειξη trip computer) 2lt/100 εντος πόλης, σε αντίθεση με το symphony st200 που είχα που παρόλα τα μόλις 12 άλογα έκαιγε το πάτο του, είχε ίδια κατανάλωση καυσίμου με το 300αρι που έχω τώρα το οποιο έχει πάνω από την διπλάσια  ιπποδύναμη.
Βολικό το symphony για μέσα στην πόλη με το επίπεδο πάτωμα να βολεύει απίστευτα να κουβαλάς πράγματα, αλλά το να μιλάμε για ποιότητα και να συγκρίνουμε με Honda είναι άτοπη σύγκριση δεν είναι αυτό το δυνατό του σημείο.

Δεδομένου ότι δεν άφησες και τίποτα άθαφτο από το μηχανάκι για πες τουλάχιστον ποιό είναι αυτό το δυνατό σημείο που αναφέρεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, dpolal είπε

Δεδομένου ότι δεν άφησες και τίποτα άθαφτο από το μηχανάκι για πες τουλάχιστον ποιό είναι αυτό το δυνατό σημείο που αναφέρεις.

Δεν ξερω που το ειδες το θαψιμο, απο την 3ετη συμβιωση μαζι του απλα ανεφερα τα αρνητικα που παρατηρησα,. Τα αρνητικα που ανεφερα ηταν 2, μετρια ποιοτητα πλαστικων με τριγμους και υψηλη καταναλωση για τα δεδομενα της κατηγοριας. Υπαρχει και τριτο αρνητικο και αυτο ειναι τα ελαστικα πρωτης τοποθετησης τα οποια ειδικα με το που ερθουν σε επαφη με νερο γλισταρνε απιστευτα, καλο θα ειναι με το που βγει απο την αντιπροσωπεια να αλλαχθουν την ιδια μερα εαν υπαρχει η δυνατοτητα.Ειναι θαψιμο που ειπα οτι τα honda ειναι πιο ποιοτικα? Γιατι εμενα το αντιθετο που φαινεται το λιγοτερο αστειο.

Παμε στα θετικα.

Καλη τιμη, απο τα φθηνοτερο της κατηγοριας.Ειναι αξιοπιστο, δεν βγαζει βλαβες, 3 χρονια που το ειχε ουσιαστικα δεν ζητησε τιποτα. Φθηνα σερβις και ανταλλακτικα. Ελαφρυ και ευελικτο που το κανει αριστο οχημα πολης. Επιπεδο πατωμα το οποιο σε σκουτερ βολευει απιστευτα, δεν φανταζεται κανεις τι μπορει να κουβαλησει εκει πανω. Καλα φρενα.

Επεξ/σία από Pwpwpw

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...