Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα κάποτε apple tv, αλλά σήμερα δεν καταλαβαίνω τον λόγο ύπαρξής του, όπως κάθε tv box

Επεξ/σία από gregory22
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, lost2 said:

Άλλη μια εταιρεία  που σκέφτεται την κλιματική κρίση και σε αναγκάζει να αλλάξεις συσκευή για να γίνει απόβλητα η παλιά σου και να έχεις καινούρια με λιγότερη κατανάλωση. Όλα για το καλό μας σε αυτόν τον πλανήτη... των ηλ....ων.

Μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί ότι είναι απόφαση του Netflix να μην υποστηρίζει τα Apple TV 2ης γενιάς (χρονολογία κυκλοφορίας 2010!) και 3ης γενιάς (χρονολογία κυκλοφορίας 2012!) και όχι της Apple. 

17 minutes ago, kgkaudi said:

Apple TV ούτε κατά τύχη δεν αγοράζω. 1000 φορές να έχεις καρφωμένο στην τηλεόραση ένα Chromecast, που απλά πετάς ότι έχει το κινητό πάνω και ξεμπέρδεψες. Ναι, έχει Silo,Ted Lasso και Severance ως σειρές, αλλά να πρέπει κάθε Χ χρόνια να πετάω το κουτί και να παίρνω άλλο, το λες και καταναλωτική απάτη. 

Μπερδεύεις τη συσκευή Apple TV με το συνδρομητικό 'κανάλι' Apple TV+. Δεν χρειάζεται να έχεις συσκευή Apple TV για να παρακολουθείς σειρές ή ταινίες στο Apple TV+.

Άσε που κανείς δεν σε αναγκάζει να αλλάζεις τη συσκευή κάθε Χ χρόνια. 

• Like 3
Δημοσ.
13 hours ago, JPaxilleas said:

Προσωπικά βλέπω ότι, η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας, αφενός μεν προωθεί την καινοτομία και παρέχει σε εμάς τους καταναλωτές καλύτερες και πιο αποδοτικές συσκευές / μηχανές κ.λπ., αφετέρου δε απαιτεί επίσης συχνότερες δαπάνες και φέρνει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις (περισσότερες συσκευές, μεγαλύτερη κατανάλωση πρώτων υλών, περισσότερα απόβλητα).

Με τους σημερινούς ρυθμούς ανάπτυξης νέων τεχνολογιών (οι οποίοι στην πραγματικότητα επιταχύνονται) βλέπω την εξισορρόπηση των πλεονεκτημάτων των τεχνολογιών με το οικονομικό και οικολογικό τους κόστος να παραμένει μια σημαντική πρόκληση, τόσο για τους εμάς τους καταναλωτές, όσο και για την όποια βιομηχανία παράγει τα αντίστοιχα προϊόντα.

Πέρασε θεωρώ η εποχή που αγοράζαμε ένα τεχνολογικό προϊόν και κράταγε πολύ.

• Τα νέα Windows θέλουν καινούργιο υλικό.
  • Η τάδε εφαρμογή δε θα παίζει στην παλιά συσκευή.
  • Το Wi-Fi είναι στην έκδοση 6 και έχει αρχίζει να παίζει το 7 και το 8 μας πλησιάζει.
  • Το ΑΙ θέλει νέο υλικό.
  • To 6G δεν είναι πολύ μακριά.

Και πάει λέγοντας. Αναρωτιέμαι τι θα γίνεται μετά από 10 ή ακόμα μετά από 5 χρόνια.

Βλέπω κάθε updates των Windows σε λίγο να είναι το νέο λειτουργικό 🤣

Είδωμεν.

Όταν σου προωθεί ο πωλητής την τριπλή ταχύτητα στο wifi χωρίς εσύ να έχει κάποια αναγκή μεταφορας δεδομένων,όταν σου προωθεί τις 75ιντσες ενώ το σπίτι σου είναι οριακά μεγαλύτερο από τρύπα(γενικά όχι το δικό σου) όταν σου προωθεί τα 120megapixels ενώ πλέον μικρή σημασία έχουν για την ποιότητα του απλού χρήστη,εσύ θα πρέπει να κάνεις την έρευνα σου να δείς αν αποτελεί ουσιαστική αλλαγή ή αν είναι κάτι που χρειάζεσαι ο πωλητής θα σου πεί το ποίημα που του έχουν μάθει.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Intsourapis είπε

Όλα με συνδρομή και ενημερώσεις θα γίνουν

Εκέι φαίνεται να πηγαίνει και αυτό θα συμβεί σε όλα. Είναι απλά θέμα χρόνου. 

35 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Όταν σου προωθεί ο πωλητής την τριπλή ταχύτητα στο wifi χωρίς εσύ να έχει κάποια αναγκή μεταφορας δεδομένων,όταν σου προωθεί τις 75ιντσες ενώ το σπίτι σου είναι οριακά μεγαλύτερο από τρύπα(γενικά όχι το δικό σου) όταν σου προωθεί τα 120megapixels ενώ πλέον μικρή σημασία έχουν για την ποιότητα του απλού χρήστη,εσύ θα πρέπει να κάνεις την έρευνα σου να δείς αν αποτελεί ουσιαστική αλλαγή ή αν είναι κάτι που χρειάζεσαι ο πωλητής θα σου πεί το ποίημα που του έχουν μάθει.

Συμφωνώ και επαυξάνω. Να είσαι σίγουρος ότι ανήκω σε αυτούς που κάνουν εκτεταμένη έρευνα πριν προβούν στην όποια αγορά. Αγοράζω για να ικανοποιήσω τις τρέχουσες ανάγκες μου και όχι τις ανάγκες τρίτων. Απλά ανάλογα με το αντικείμενο εργασίας του καθενός, η εξάρτησή του από τις όποιες τεχνολογίες είναι διαφορετική.   

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gregory22 είπε

Είχα κάποτε apple tv, αλλά σήμερα δεν καταλαβαίνω τον λόγο ύπαρξής του, όπως κάθε tv box

χρησιμοποιω την οθονη του pc μου με το chromecast για ταινιες/σειρες σε διαφορετικο χωρο που ειναι κανονικα στημενο το pc. δηλαδη απλα παιρνω την οθονη σε αλλο χωρο και ετσι εχω μια smart tv. να ενας λογος υπαρξης,διαφορετικα θα επρεπε να εχω αλλη μια τηλεοραση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Κάτι που λύνεται με ένα TV box από aliexpress που θα κοστίσει μπορεί και 20 ευρώ δεν αποτελεί πρόβλημα, αν θέλεις κάτι καλύτερο δίνεις και κάτι παραπάνω και δεν σε νοιάζει η κάθε τηλεόραση τι μπορεί και τι όχι, λειτουργεί σαν απλή οθόνη πλέον.

Υπάρχει μάλιστα αρκετός κόσμος που ενώ έχει smart TV έχει και ένα TV box για να έχει τα επιπλέον καλούδια που τους προσφέρει το TV box που καμία τηλεόραση δεν προσφέρει.

Έχω σόι (κάτι πρώτα ξαδέρφια της μάνας μου) που η smart TV τους σερνόταν και ήθελαν να πάρουν καινούργια και τους είπα να πάρουν TV Box και πλέον όχι μόνο τρέχει σφαίρα, είναι και android και όταν τους εγκατέστησα και το tubemate να βλέπουν youtube χωρίς διαφημίσεις ο θείος μου έγινε Γιάγκος Δράκος, με ρώτησε πάνω από 5 φορές "δηλαδή δεν θα βλέπουμε διαφημίσεις χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε για την συνδρομή;" και εγώ έγινα η Βίρνα Δράκου να επαναλαμβάνω το ίδιο ακριβώς. Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.

Άσε που το συγκεκριμένο έχει και gaming mode και μαλώνει η θεία γιατί ο θείος θέλει να παίξει παιχνίδια και εκείνη θέλει να δει την γη της κρεατοελιάς. Μέχρι και controller αγόρασε ο θείος και σκέφτεται να πάρει 2η τηλεόραση με το ίδιο TV box για να μπορούν και οι δύο να κάνουν ότι θέλουν.

(είναι από αυτούς τους μεσήλικες που όταν ανακάλυψαν το FB ανέβαζαν συνεχώς εικόνες με κείμενο και αποφθέγματα και έλεγαν καλημέρα σε όλους από δέκα φορές, μην τους παρεξηγείτε)

Στη samsung μου ενώ δούλευε μια χαρά η εφαρμογή του steamlink, από τον Νοέμβρη του 23 καταργήθηκε. Γνωρίζεις αν με μποξακι μπορεί να λειτουργήσει ξανά;

Edit: Ψάχνοντας βρήκα αυτό οπότε θα κάνω μια δοκιμή στη λύση που βρέθηκε.

Επεξ/σία από Vlad27
  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Thresh είπε

Του 2010 και 2012 αντίστοιχα είναι, πιο παλιά από την TV σου 😛

Κατα τα άλλα, λογικά είναι θέμα Netflix η απώλεια συμβατότητας, γίνεται σε ουκ ολίγες συσκευές.

Ναι απλα αυτο που σου λεει ειναι οτι μια εφαρμογη που ειναι media streaming, δεν θα επρεπε να εχει σοβαρα προβληματα ασυμβατοτητας με οποιαδηποτε συσκευη. Ουτε καν παρουσιαζουν κατι καινουργιο. Το gaming? Θα μπορουσαν να το ενεργοποιησουν σε συγκεκριμενες εκδοσεις os απλα. 

• Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, SabotazNic said:

Ναι απλα αυτο που σου λεει ειναι οτι μια εφαρμογη που ειναι media streaming, δεν θα επρεπε να εχει σοβαρα προβληματα ασυμβατοτητας με οποιαδηποτε συσκευη. Ουτε καν παρουσιαζουν κατι καινουργιο. Το gaming? Θα μπορουσαν να το ενεργοποιησουν σε συγκεκριμενες εκδοσεις os απλα. 

Όταν θέλει να Netflix να έχει DRM κτλπ, δυστυχώς δημιουργούνται θέματα.

Δημοσ.
2 hours ago, JPaxilleas said:

Εκέι φαίνεται να πηγαίνει και αυτό θα συμβεί σε όλα. Είναι απλά θέμα χρόνου. 

Συμφωνώ και επαυξάνω. Να είσαι σίγουρος ότι ανήκω σε αυτούς που κάνουν εκτεταμένη έρευνα πριν προβούν στην όποια αγορά. Αγοράζω για να ικανοποιήσω τις τρέχουσες ανάγκες μου και όχι τις ανάγκες τρίτων. Απλά ανάλογα με το αντικείμενο εργασίας του καθενός, η εξάρτησή του από τις όποιες τεχνολογίες είναι διαφορετική.   

Προφανώς και δεν πιάνω μέσα τους ανθρώπους με τις ιδιαίτερες ανάγκες λόγω δουλειάς ή σοβαρού χόμπι.Πιάνω τον χ φίλο μέσο χρήστη που βλέπει πχ νετφλιξ,κοσμοτε τβ και μετα βίας χρησιμοποιεί το cloud του κινητού για φώτο αλλά θεωρεί επιτακτική ανάγκη την 300αρα γραμμή μην γιατί αλίμονο αν θα περιμένει 20 λεπτά να ανεβούν οι φωτογραφίες που πέρασε το σκ

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, paredwse said:

Μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί ότι είναι απόφαση του Netflix να μην υποστηρίζει τα Apple TV 2ης γενιάς (χρονολογία κυκλοφορίας 2010!) και 3ης γενιάς (χρονολογία κυκλοφορίας 2012!) και όχι της Apple.

Το έχω αντιληφθεί πολύ καλά, και μιλάω σαν εταιρεία για το netflix , αλλά και η apple αν υποστήριζε την συσκευή δεν θα την σταματούσε την υποστήριξη και το netflix. Όλες οι εταιρείες θέλουν το καλό μας για το καλό της κλιματικής (βλακείας) κρίσης .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Vlad27 said:

Στη samsung μου ενώ δούλευε μια χαρά η εφαρμογή του steamlink, από τον Νοέμβρη του 23 καταργήθηκε. Γνωρίζεις αν με μποξακι μπορεί να λειτουργήσει ξανά;

Edit: Ψάχνοντας βρήκα αυτό οπότε θα κάνω μια δοκιμή στη λύση που βρέθηκε.

Ναι, όταν βάζεις TV Box στην ουσία η τηλεόρασή σου πλέον γίνεται παθητική οθόνη. Ακόμα και τα κανάλια και όλες τις εφαρμογές τις τρέχει το TV Box και η τηλεόραση απλά δέχεται εικόνα (σαν να την κάνεις οθόνη υπολογιστή ένα πράγμα).

Αν πάρεις ένα καλό TV Box θα είναι σαν να έχεις υπολογιστή συνδεδεμένο στην τηλεόραση που απλά τρέχει android, και το καλύτερο είναι ότι αν αλλάξεις τηλεόραση σε κάποια φάση, απλά μεταφέρεις το TV box στην νέα τηλεόραση.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, geomrk είπε

χρησιμοποιω την οθονη του pc μου με το chromecast για ταινιες/σειρες σε διαφορετικο χωρο που ειναι κανονικα στημενο το pc. δηλαδη απλα παιρνω την οθονη σε αλλο χωρο και ετσι εχω μια smart tv. να ενας λογος υπαρξης,διαφορετικα θα επρεπε να εχω αλλη μια τηλεοραση

ο λογος θα ήταν αν έγραφες το αντίθετο που έκανε η πλειονότητα, δηλαδή να παίρνεις το cromecast μαζί σου να το βάζεις σε άλλες τηλεοράσεις.  πλέον όλες οι τηλεοράσεις είναι smart tv. Ο λογος που το κάνεις εσύ αυτό, είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση. Εξακολουθώ να πιστεύω οτι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης ενός tv box σήμερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, gregory22 said:

ο λογος θα ήταν αν έγραφες το αντίθετο που έκανε η πλειονότητα, δηλαδή να παίρνεις το cromecast μαζί σου να το βάζεις σε άλλες τηλεοράσεις.  πλέον όλες οι τηλεοράσεις είναι smart tv. Ο λογος που το κάνεις εσύ αυτό, είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση. Εξακολουθώ να πιστεύω οτι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης ενός tv box σήμερα.

Και το chrome cast στην ίδια κατηγορία ανήκει. Τι TV box, τι TV Stick (όπως το chrome cast), αν είναι θέμα φορητότητας δεν χρειάζονται όλοι να μεταφέρουν το TV box τους συνεχώς σε πολλές τηλεοράσεις, για κάθε τηλεόραση παίρνεις και ένα TV box, δεν είναι και τόσο ακριβά και μάλιστα κατά κανόνα είναι και πιο δυνατά σε σχέση με ένα απλό TV stick.

Ακόμα και ένα TV pc ίδια δουλειά θα κάνεις και μπορεί να έχεις παραπάνω λειτουργίες προφανώς να είναι και πιο ακριβό.

Επεξ/σία από Diavolos666
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, gregory22 είπε

Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να τρέχουν εφαρμογές που δεν είναι διαθέσιμες στην smart tv τους, άλλοι θέλουν περισσότερη επεξεργαστική ισχύ από μια smart tv, άλλοι δεν ενδιαφέρονται για λήψη τηλεοπτικού σήματος και θέλουν απλά μια οθόνη. Εγώ αντιθέτως νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης smart tv.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, nvel said:

Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να τρέχουν εφαρμογές που δεν είναι διαθέσιμες στην smart tv τους, άλλοι θέλουν περισσότερη επεξεργαστική ισχύ από μια smart tv, άλλοι δεν ενδιαφέρονται για λήψη τηλεοπτικού σήματος και θέλουν απλά μια οθόνη. Εγώ αντιθέτως νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης smart tv.

Ναι ειδικά αν είναι απλώς smart και όχι τουλάχιστον android, να μπορείς να εγκαταστήσεις και καμιά εφαρμογή που χρειάζεσαι.

Ακόμα και στις android συνήθως βάζουν λίγη RAM και δεν μπορείς να βάλεις αρκετά πράγματα, οι περισσότερες δεν έχουν ούτε τις μισές δυνατότητες από το πιο απλό TV Box.

Σε κάποια φάση όλες οι smart/android θα είναι τόσο παλιές που θα αναγκαστείς να πάρεις TV Box για να μην σέρνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...