Προς το περιεχόμενο

Αποψη για συνθεση (800ευρο +)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

η συνθεση ειναι

14500

b760 plus asus prime

Kingston Fury Renegade 16GB DDR5 RAM  6000mhz

Corsair RMx Series RM750x (2021) 750W

Be Quiet Pure Rock 2 FX

αυτα βγαινουν 654,6

λοιπουν ενα κουτι και ενας ssd

υπολογιζα αλλα ~60 το κουτι, και αλλα ~80 ο ssd

gpu υπαρχει μια 6600

οθονη μια benq1080 ( στο μελλον λογικα θα παω σε κατι τετοιο LG UltraGear 27GR75Q-B IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 165Hz

1) mobo cpu ψυκτρα ειναι απο ενα μαγαζι (mmplanet), γινεται να το παραγγειλω ετοιμο και απλα να το βαλω στο κουτι?

το set θα αγοραστει απο αθηνα οταν κατεβω απο θεσ\νικη, οπως και το psu αλλα απο αλλο μαγαζι, οποτε θελω να δω αν υπαρχει θεμα

2) προτασεις για m.2 κατα προτιμηση 1Τ  (υπαρχουν 2 ssd 256gb + hdd 1T + hdd 2T) και προταση για κουτι

οι τιμες και στα 2 που γραφω επανω ειναι προχειρα υπολογισμενες δεν εχω προβλημα να παιξουν κανα 20ευρο

3) βασικα θελω να δω αν το psu ειναι overkill και αν υπαρχει παρομοια πιο φτηνη μητρικη, ή απλα καλυτερη στα ιδια

4) μηπως λεω θα ηταν καλυτερα (το budget υπολογιζοταν στην αρχη για 800-850) να πηγαινα σε amd build? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινάω από το 4. Πας σε AM5 (προσωπική μου άποψη και όχι μόνο) με τα παρακάτω (καλά) προτεινόμενα υποσυστήματα. 

• Asus TUF Gaming B650M-E WiFi (εδώ) Κόστος 196 Ευρώ
  • Corsair Vengeance 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 6000 για Desktop (εδώ) Κόστος 119 Ευρώ
  • Seasonic Focus GX ATX 3.0 750W (εδώ) - Κόστος 122 Ευρώ
  • Noctua NH-U12A chromax.black Ψύκτρα Επεξεργαστή Διπλού Ανεμιστήρα για Socket AM4/AM5/1200/115x/1700 (εδώ) Κόστος 129 Ευρώ
  • Lexar NM790 SSD 1TB (εδώ) Κόστος 90 Ευρώ
  • AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM5 σε Κουτί (εδώ) Κόστος 202 Ευρώ

Σύνολο = 196 + 119 + 122 + 129 + 90 + 202 = 858 Ευρώ

Για να πάρεις ένα καλό Case παιξε με την ψύκτρα (π.χ. μια Arctic Freezer 34 εδώ με τα μισά λεφτά), ίσως με ένα φθηνότερο τροφοδοτικό (που δε θα σου πρότεινα) και μια φθηνότερη μητρική (π.χ. MSI B650 Gaming Plus WiFi Motherboard ATX με AMD AM5 Socket εδώ - στα 160 ευρώ από κατάστημα και όχι από το skroutz).

Για το 1. Εάν έχεις πιάσει κατσαβίδι και έχεις αλλάξει μια πρίζα (που λεει ο λόγος) μπορείς να βάλεις και την ψύκτρα μόνος σου. 

Για το 2. Ο Lexar είναι σούπερ VFM λύση.

Για το 3. Αφού πήγαμε AMD η παραπάνω μητρική. 

Επεξ/σία από JPaxilleas
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστω πολυ για την προταση

παροτι ημουν υπερ του 14500 λογω επιδοσεων απο οτι βλεπω με αμ5 θα υπαρχει χωρος για αναβαθμιση στο μελλον

σε κατι τετοιο με βλεπω στην περιπτωση της amd

777,75 βγαινουν, ειναι απο ενα μαγαζι οποτε παιζει να το παρω και ετοιμο

γφδγφδφγδ.jpg

Επεξ/σία από Donalhioy
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, JPaxilleas said:

Για το 2. Ο Lexar είναι σούπερ VFM λύση.

Εγώ έχω μετανοιώσει την αγορά του Lexar με αυτά που διαβάζω. πχ https://www.reddit.com/r/PcBuild/comments/1cc86ca/3rd_ssd_failure_in_a_row/ (διάβασε και το τελευταίο σχόλιο). Και μέσα στο datahoarder γράφουν για αρκετά fail. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι φταίει το thermal throttling που παθαίνει ο controller όταν τον ζορίζεις, θέλει extra ψύξη οπότε προσωπικά τον έχω βάλει στο πιο δροσερό slot και τον χρησιμοποιώ ουσιαστικά μόνο για τα backup μου. Έχουν πιέσει τη σιλικόνη στα όρια. Γενικότερα υπάρχει η εντύπωση ότι από τότε που η Longsys αγόρασε την Lexar από την Micron η ποιότητα έχει πέσει κατακόρυφα μαζί με τις τιμές.

Οι ΝΜ790 για χρήσεις σαν τη δική μου που βάζω μόνο backup (τηρώντας το 3-2-1) δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Aν χαλάσει δεν θα χάσω data ούτε θα είναι φοβερό να περιμένω αντικατάσταση από το Amazon, νομίζω είχε 5 χρόνια εγγύηση. Για βασικός SSD δεν θεωρώ ότι είναι καλή επιλογή, ένας μήνας καθυστέρηση για αντικατάσταση θα σημαίνει ένας μήνας χωρίς PC; Από την άλλη μπορώ να βεβαιώσω ότι οι Samsung χαλάνε πάρα πάρα πολύ δύσκολα ακόμα και χωρίς ψύκτρα.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2

Πολύ άσχημο timing για αγορά AMD συστήματος.

Σε λιγότερο από μήνα βγαίνουν νέες μητρικές με σαφώς βελτιωμένα chipset. Κάνε λίγο υπομονή.

Συμφωνώ απόλυτα με @elpenor σχετικά με τους Lexar. Η εταιρεία έχει πουληθεί από την Micron σε Κινέζους, εδώ και ενάμιση χρόνο η ποιότητα τους είναι στο βούρκο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Donalhioy είπε

ευχαριστω πολυ για την προταση

παροτι ημουν υπερ του 14500 λογω επιδοσεων απο οτι βλεπω με αμ5 θα υπαρχει χωρος για αναβαθμιση στο μελλον

σε κατι τετοιο με βλεπω στην περιπτωση της amd

777,75 βγαινουν, ειναι απο ενα μαγαζι οποτε παιζει να το παρω και ετοιμο

γφδγφδφγδ.jpg

Προσωπικά σου πρότεινα τον SSD Lexar NM790 SSD 1TB γιατί έχω ήδη 2 στα 2 ΤΒ και 4 ΤΒ και δεν έχω κανένα πρόβλημα εως τώρα (βέβαια τους έχω πάρει εδώ και πολύ καιρό όταν πρωτοβγήκαν). Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν η ποιότητά τους σήμερα έχει αλλάξει λόγω της πώλησης της εταιρείας (όπως ανέφεραν άλλοι φίλοι). Οπότε η απόφαση παραμένει σε εσένα. Εναλλακτική λύση ένας Samsung (εγγύηση) και μπορείς να δεις εδώ (όποιον και να πάρεις είναι σίγουρα αξιόπιστος).

1 ώρα πριν, this.is.elia είπε

Πολύ άσχημο timing για αγορά AMD συστήματος.

Σε λιγότερο από μήνα βγαίνουν νέες μητρικές με σαφώς βελτιωμένα chipset. Κάνε λίγο υπομονή.

Επίσης όπως αναφέρει σωστά και άλλος φίλος εδώ πράγματι θα βγούν νέες μητρικές πολύ σύντομα. Η λογική λέει - εάν μπορείς - να περιμένεις λίγο. Τώρα το πόσο πρέπει να περιμένεις είναι ένα θέμα. Πρέπει να βγούν πρώτα, να αρχίσουν οι όποιες αξιολογήσεις, κ.λπ. Έτσι παει δυστυχώς. Οι τεχνολογίες τρέχουν.  

Επεξ/σία από JPaxilleas

Προσωπικά για κουτί θα πρότεινα το Coolermaster Qube 500. Στήσαμε το PC ενός φίλου πρόσφατα με το συγκεκριμένο, και προσωπικά δεν υπάρχει άλλο που να μου άφησε τόσο καλή εμπειρία στησίματος. Ερχεται σε κομμάτια το κουτί και το συναρμολογείς, και αν και αυτό μπορεί να ακούγεται παράξενο, αντίθετα κάνει τη όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη γιατί στήνεις το σύστημα τη ίδια στιγμη που συναρμολογείς το κούτι .. και κάνει πανεύκολο να περάσεις καλώδια και να βιδώσεις fans κλπ. που σε άλλα κουτιά πρέπει να έχεις δάχτυλα νίντζα.

Πάρε 14500 αν δεν έχεις σκοπό να πάρεις τη νέα γενιά amd απευθείας.Δεν αξίζει να πας σε 7000 μεθαύριο βγαίνουν οι 9000 που λέει ο λόγος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...