great Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, δεν ειναι θεμα Παρασκευής ειναι πρώτη φορα μου το στέλνουν (καινούρια δουλεια) και πρωτη φορα το βλέπω. Για να μην κανω trigger AI και με απολύσουν, αποφασίστηκε οτι για "διευκόλυνσή" και γιατι αγαπάμε τους εργαζομενους επειδή 15/8 πέφτει Πέμπτη οποτε σου λεει 16/8 ο αλλος θα βαριετέ να δουλέψει αρα αποφασίζουμε οτι 16/8 είμαστε κλειστά και άρα σου χρεώνω υποχρεωτική άδεια. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2024 από great 1
Bitbit Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει θέμα. Επειδή πάει 4ημερο, είναι και καλοκαιράκι ή θα θέλουν όλοι άδεια ή θα "αρρωστήσουν". Είναι μόνιμο πρόβλημα. Θυμάμαι πέρυσι νομίζω σε δουλειά φίλου μου τους είχαν προειδοποιήσει. Δε θα έπαιρνε κανείς άδεια αυτή τη μέρα για να μην υπάρχουν αδικίες και μη τολμήσει κανείς να "αρρωστήσει". Στο θέμα τώρα, νομίζω ότι όσον αφορά την άδεια μπορεί ο εργοδότης κάποιες μέρες να τις αποφασίσει αυτός. Για εμένα το καλύτερο θα ήταν να κλείσει η επιχείρηση και να μη χρεώσει άδεια σε κανέναν. Εγώ αυτό θα έκανα επειδή είμαι large. Αλλά εγώ δεν έχω επιχείρηση οπότε λέω ό,τι θέλω. Τι σας χαλάει 1 μέρα άδεια ρε μάγκες. Γίνεται και 4ημερο. Εγώ θα έκανα πάρτυ. Μακάρι να γίνει και σε εμας έτσι 2
vagos789 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Εννοειται οτι μπορει να το κανει η επιχειρηση εφοσον ειδοποιησει εγκαιρα Κι εμεις καθε Αυγουστο κλεινουμε για Χ μερες και κανεις δεν διαμαρτυρεται
pontez2 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) H τακτική αυτή υπάρχει σε πολλές επιχειρήσεις. Παλαιότερα πχ κάποιοι έκλειναν ολο τον Αυγουστο και χρέωναν μονο το 10ημερο στον κόσμο. Συνηθως αυτά ειναι προσυμφωνημένα ομως, δηλαδη οταν πας να πιασεις δουλειά στο λένε οτι τις τάδε ημερομηνίες, ειμαστε κλειστά, χρεωνεσαι άδεια ξερω γω. Κακό δε το βρισκω, ισα ισα ειναι και βολικό, αρκει να μη χρειαζεται να χαλάσεις ολη σου την άδεια για κάτι τέτοιο. Το τελευταιο ειδικά δε μπορουν να σε υποχρεωσουν. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2024 από pontez2
TuXaKoS Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Νομίζω είναι νόμιμο και γίνεται παντού (π.χ. και στη δική μου εταιρία, κοντά σε γιορτές όπως Χριστούγεννα κτλ υπάρχει υποχρεωτική άδεια για συγκεκριμένες μέρες και χρειάζεται ειδική εξαίρεση για να μην βάλεις).
Mpakaoukas14 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Και εμείς κλείνουμε Αύγουστο δύο εβδομάδες και εννοείται χρεώνεται άδεια. 2
great Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 μαλιστα οκ, κατανοητο. Απλά δεν το εχω ξαναδει για αυτό το ρώτησα.
SeNNinhA Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, great είπε Καλησπέρα, δεν ειναι θεμα Παρασκευής ειναι πρώτη φορα μου το στέλνουν (καινούρια δουλεια) και πρωτη φορα το βλέπω. Για να μην κανω trigger AI και με απολύσουν, αποφασίστηκε οτι για "διευκόλυνσή" και γιατι αγαπάμε τους εργαζομενους επειδή 15/8 πέφτει Πέμπτη οποτε σου λεει 16/8 ο αλλος θα βαριετέ να δουλέψει αρα αποφασίζουμε οτι 16/8 είμαστε κλειστά και άρα σου χρεώνω υποχρεωτική άδεια. Λυσσάξτε. Οχι δεν ειναι νομιμο σε καμία περίπτωση Δεν ειναι νομιμο να σου δωσει υποχρεωτικη αδεια εαν δεν συμφωνεις (εαν διαφωνειτε αποφασιζει η Επιθεωρηση Εργασιας) Δεν ειναι νομιμο να σου δωσει μια ημερα αδειας (δεν μπορει να ειναι λιγοτερες απο 6 εργασιμες ημερες) Οι ημέρες που η επιχείρηση είναι κλειστή ούτως ή αλλως δεν λογίζονται ως ημερες αδειας. Το τι κανουν παρανομα πολλοι δεν εχει σημασια. Εσυ ρώτησες για το τι προβλέπεται. Διαβαζεις παρακάτω Ό,τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι για την κανονική άδεια | VlachopoulosLaw ----- Αναγκαστική χορήγηση της άδειας Η μονομερής υποχρεωτική χορήγηση άδειας από τον εργοδότη (θέτοντας τον εργαζόμενο σε «υποχρεωτική ανάπαυση») δεν επιτρέπεται. Τυχόν «υποχρεωτική ανάπαυση» δεν αποτελεί άδεια και δεν συμψηφίζεται με τις ημέρες αδείας. Μόνο κατ’ εξαίρεση ο εργοδότης μπορεί να χορηγήσει μονομερώς την ετήσια άδεια όταν πλησιάζει η 31η Μαρτίου του επόμενου ημερολογιακού έτους και μόνο εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει ζητήσει και λάβει την ετήσια άδειά του. ---- Στην άδεια υπολογίζονται μόνο οι εργάσιμες ημέρες. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι Κυριακές, οι αργίες και οι ημέρες ασθενείας (κατά τις οποίες ο μισθωτός παρέμεινε στο σπίτι του ή νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο), που εμπίπτουν στο διάστημα της άδειας. Για τους εργαζόμενους με πενθήμερο δεν περιλαμβάνεται στον αριθμό ημερών αδείας, η ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία δεν παρέχουν εργασία λόγω πενθημέρου (ρεπό). ---- Τι γίνεται αν δεν συμφωνεί ο εργοδότης με τον εργαζόμενο για τον χρόνο χορήγησης της άδειας και για τη διάρκειά της; Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου για τη διάρκεια της άδειας (όχι λιγότερο από 6 ημέρες) και τον χρόνο χορήγησής της, αποφασίζει τριμελής επιτροπή της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασίας, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων. ---- Τμηματική χορήγηση της άδειας. Είναι επιτρεπτή από τον εργοδότη η κατάτμηση του χρόνου αδείας εξαιτίας ιδιαίτερα σοβαρής ή επείγουσας ανάγκης που προκύπτει στο πλαίσιο της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης. Η κατάτμηση μπορεί να γίνει σε δυο περιόδους εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους. Η πρώτη περίοδος της άδειας που χορηγείται με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να είναι μικρότερη των έξι (6) εργάσιμων ημερών επί εξαημέρου εβδομαδιαίας εργασίας και των πέντε (5) εργάσιμων ημερών επί πενθημέρου ή δώδεκα (12) εργάσιμων ημερών εάν πρόκειται για ανήλικο εργαζόμενο. Επίσης, μετά από έγγραφη αίτηση του εργαζόμενου, η κατάτμηση μπορεί να γίνει σε περισσότερες από δύο περιόδους, αρκεί το ένα τμήμα να περιλαμβάνει τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες επί πενθημέρου ή 12 εργάσιμες ημέρες επί εξαημέρου ή 12 εργάσιμες ημέρες εάν πρόκειται για ανήλικο εργαζόμενο. Ειδικά σε επιχειρήσεις που απασχολούν τακτικό και εποχικό προσωπικό και παρουσιάζουν, σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο του έτους, μεγάλη σώρευση εργασίας εξαιτίας του είδους ή του αντικειμένου εργασιών τους, ο εργοδότης μπορεί, με απόφασή του, να χορηγεί στο τακτικό προσωπικό το τμήμα της άδειας των 10 εργάσιμων ημερών επί πενθημέρου ή 12 εργάσιμων ημερών επί εξαημέρου, οποτεδήποτε εντός του ημερολογιακού έτους. ---- Σύμφωνα με το άρθρο 61 του Ν.4808/2021, η δικαιούμενη, κατ’ έτος, άδεια πρέπει να εξαντλείται μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου ημερολογιακού έτους. Επιπλέον, όπως ορίζει η παρ. 1 του άρθρου 4 του Α.Ν.539/1945, τουλάχιστον οι μισοί από τους εργαζόμενους πρέπει να λάβουν άδεια εντός του χρονικού διαστήματος 1 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου. ---- Άρθρα Άδειες εργαζομένων (taxheaven.gr) Odigos-Adeion.pdf (inegsee.gr) Ετήσια κανονική άδεια: Ημέρες υπολογισμού και χρόνος χορήγησης – Βιβλίο αδειών και Έντυπο Ε11 - e-forologia - Φορολογική, Λογιστική και Εργατική Ενημέρωση Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA 12 1
great Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 4 minutes ago, SeNNinhA said: Οχι δεν ειναι νομιμο σε καμία περίπτωση Δεν ειναι νομιμο να σου δωσει υποχρεωτικη αδεια εαν δεν συμφωνεις (εαν διαφωνειτε αποφασιζει η Επιθεωρηση Εργασιας) Δεν ειναι νομιμο να σου δωσει μια ημερα αδειας (δεν μπορει να ειναι λιγοτερες απο 6 εργασιμες ημερες) Οι ημέρες που η επιχείρηση είναι κλειστή ούτως ή αλλως δεν λογίζονται ως ημερες αδειας. Το τι κανουν παρανομα πολλοι δεν εχει σημασια. Εσυ ρώτησες για το τι προβλέπεται. Διαβαζεις παρακάτω Ό,τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι για την κανονική άδεια | VlachopoulosLaw ----- Αναγκαστική χορήγηση της άδειας Η μονομερής υποχρεωτική χορήγηση άδειας από τον εργοδότη (θέτοντας τον εργαζόμενο σε «υποχρεωτική ανάπαυση») δεν επιτρέπεται. Τυχόν «υποχρεωτική ανάπαυση» δεν αποτελεί άδεια και δεν συμψηφίζεται με τις ημέρες αδείας. Μόνο κατ’ εξαίρεση ο εργοδότης μπορεί να χορηγήσει μονομερώς την ετήσια άδεια όταν πλησιάζει η 31η Μαρτίου του επόμενου ημερολογιακού έτους και μόνο εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει ζητήσει και λάβει την ετήσια άδειά του. ---- Στην άδεια υπολογίζονται μόνο οι εργάσιμες ημέρες. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι Κυριακές, οι αργίες και οι ημέρες ασθενείας (κατά τις οποίες ο μισθωτός παρέμεινε στο σπίτι του ή νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο), που εμπίπτουν στο διάστημα της άδειας. Για τους εργαζόμενους με πενθήμερο δεν περιλαμβάνεται στον αριθμό ημερών αδείας, η ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία δεν παρέχουν εργασία λόγω πενθημέρου (ρεπό). ---- Τι γίνεται αν δεν συμφωνεί ο εργοδότης με τον εργαζόμενο για τον χρόνο χορήγησης της άδειας και για τη διάρκειά της; Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου για τη διάρκεια της άδειας (όχι λιγότερο από 6 ημέρες) και τον χρόνο χορήγησής της, αποφασίζει τριμελής επιτροπή της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασίας, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων. ---- Τμηματική χορήγηση της άδειας. Είναι επιτρεπτή από τον εργοδότη η κατάτμηση του χρόνου αδείας εξαιτίας ιδιαίτερα σοβαρής ή επείγουσας ανάγκης που προκύπτει στο πλαίσιο της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης. Η κατάτμηση μπορεί να γίνει σε δυο περιόδους εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους. Η πρώτη περίοδος της άδειας που χορηγείται με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να είναι μικρότερη των έξι (6) εργάσιμων ημερών επί εξαημέρου εβδομαδιαίας εργασίας και των πέντε (5) εργάσιμων ημερών επί πενθημέρου ή δώδεκα (12) εργάσιμων ημερών εάν πρόκειται για ανήλικο εργαζόμενο. Επίσης, μετά από έγγραφη αίτηση του εργαζόμενου, η κατάτμηση μπορεί να γίνει σε περισσότερες από δύο περιόδους, αρκεί το ένα τμήμα να περιλαμβάνει τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες επί πενθημέρου ή 12 εργάσιμες ημέρες επί εξαημέρου ή 12 εργάσιμες ημέρες εάν πρόκειται για ανήλικο εργαζόμενο. Ειδικά σε επιχειρήσεις που απασχολούν τακτικό και εποχικό προσωπικό και παρουσιάζουν, σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο του έτους, μεγάλη σώρευση εργασίας εξαιτίας του είδους ή του αντικειμένου εργασιών τους, ο εργοδότης μπορεί, με απόφασή του, να χορηγεί στο τακτικό προσωπικό το τμήμα της άδειας των 10 εργάσιμων ημερών επί πενθημέρου ή 12 εργάσιμων ημερών επί εξαημέρου, οποτεδήποτε εντός του ημερολογιακού έτους. ---- Σύμφωνα με το άρθρο 61 του Ν.4808/2021, η δικαιούμενη, κατ’ έτος, άδεια πρέπει να εξαντλείται μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου ημερολογιακού έτους. Επιπλέον, όπως ορίζει η παρ. 1 του άρθρου 4 του Α.Ν.539/1945, τουλάχιστον οι μισοί από τους εργαζόμενους πρέπει να λάβουν άδεια εντός του χρονικού διαστήματος 1 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου. ---- Άρθρα Άδειες εργαζομένων (taxheaven.gr) Odigos-Adeion.pdf (inegsee.gr) Ετήσια κανονική άδεια: Ημέρες υπολογισμού και χρόνος χορήγησης – Βιβλίο αδειών και Έντυπο Ε11 - e-forologia - Φορολογική, Λογιστική και Εργατική Ενημέρωση ωραια, δεν αντιλεγω κατι τετοιο σκεφτομουν. Αλλα Ελλάδα. καπως ετσι παει. Επισης ενδιαφερον περιμενω τους απο πάνω να αντικρούσουν με επιχειρήματα.
SeNNinhA Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 31 λεπτά πριν, Mpakaoukas14 είπε Και εμείς κλείνουμε Αύγουστο δύο εβδομάδες και εννοείται χρεώνεται άδεια. Δεν ειναι νομιμο και ας ειναι συνηθης πρακτικη 1 λεπτό πριν, great είπε ωραια, δεν αντιλεγω κατι τετοιο σκεφτομουν. Αλλα Ελλάδα. καπως ετσι παει. Επισης ενδιαφερον περιμενω τους απο πάνω να αντικρούσουν με επιχειρήματα. Σε ενδιαφερει να μαθεις ή σε ενδιαφερει να κανεις αλλο ενα θεμα μπαχαλο? Καπου σε εχασα. 49 λεπτά πριν, vagos789 είπε Εννοειται οτι μπορει να το κανει η επιχειρηση εφοσον ειδοποιησει εγκαιρα Κι εμεις καθε Αυγουστο κλεινουμε για Χ μερες και κανεις δεν διαμαρτυρεται Αλλο το οτι μπορει να το επιβαλει νομιμως η επιχειρηση και αλλο το οτι ολοι το δεχεστε για τους δικους σας λογους Το πρωτο δεν εχει δικαιωμα να το κανει και να σας χρεωσει αδεια. Μπορει να κλεισει μεν αλλα χωρις να βαλετε αδειες. Το δευτερο ειναι δικο σας ζητημα να το δεχθειτε ή οχι. 3 1
great Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 1 minute ago, SeNNinhA said: Σε ενδιαφερει να μαθεις ή σε ενδιαφερει να κανεις αλλο ενα θεμα μπαχαλο? Καπου σε εχασα. καταρχην μην αρπάζεσε, και δεν κατλααβινω το "αλλο ενα θεμα μπαχαλο" δεν το συνηθιζω αν το εννοείς προσωπικά Να μαθω προφανως ξεκαθαρα, εσυ ηρθες με αρθρα και νομους. Οι αλλοι λενε τι κανουν και οτι το λενε νομιμο. Οποτε πως βγαινει ? ισχυει το απλα "Ελλάδα" και σταματα εκει, το κανουν και αλλοι αρα αυομτατ ειναι "νομιμο". Μπορεις να φερεις αντιρηση η οποια δεν θα σημαινει την απολυση σου ή την μαυρη λιστα. Επισης σε αυτους που ειπαν μια μερα ειναι γιατι γκρινιαζεις, γιατι απλα δεν θελω να την παρω, επισης ειμαι νεος εδψ και δεν εχω μερες οποτε μια μερα μου την τρωει απο καποια αλλη φορα που ΘΑ ΘΕΛΩ Να παρω αδεια και θα μου πουν εχεις 2 μερες γιατι ηρθες πριν 2 μηνες (οπως παει τελος παντων το κομματι των αδειων) να συμπηρωσω επειδη γινεται σχεδον παντα θεμα με χιονι και κακοκκαιρια. Λενε οτι βαζουναδεια με το ζορι γιατι δεν πανε δουλεια. Και καπου θυμαμαι υπηρχε μεγαλη διαφορα με το αν η εταιρεια δηλωνει κλειστη εκεινη την ημερα με το αν η εταιρεια δουλευει και εσυ αδυνατείς να πας.
SeNNinhA Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 5 λεπτά πριν, great είπε καταρχην μην αρπάζεσε, και δεν κατλααβινω το "αλλο ενα θεμα μπαχαλο" δεν το συνηθιζω αν το εννοείς προσωπικά Πραγματικα με εχεις μπερδεψει διοτι ξεκινας με.... 2 ώρες πριν, great είπε ...... Λυσσάξτε. Οποτε δεν μπορω να ξερω εαν η ερωτηση ειναι οντως προς απαντηση ή ως αφορμη για debate. Δεν θα ειναι η πρωτη φορα. 5 λεπτά πριν, great είπε δεν το συνηθιζω αν το εννοείς προσωπικά Το δεχομαι. 1
Skrobo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 12 minutes ago, great said: ωραια, δεν αντιλεγω κατι τετοιο σκεφτομουν. Αλλα Ελλάδα. καπως ετσι παει. Επισης ενδιαφερον περιμενω τους απο πάνω να αντικρούσουν με επιχειρήματα. Δεν νομιζω να εχουν επιχειρήματα γιατι ειναι όντως παράνομο. Η ερώτηση ειναι αν θα θες να ασχοληθείς και να χαλάσεις την ζαχαρένια σου για κάτι τέτοιο. Γιατι, αν διαβάσεις ολη την νομοθεσία, ειναι αρκετές χαζομάρες ο νόμος για τις άδειες και κανείς (εργοδότης και εργαζόμενος) δεν θέλει να ασχοληθεί με αυτά. Για παράδειγμα, είσαι σίγουρος οτι θες υποχρεωτικά να μην μπορείς να λαμβάνεις άδειες μικρότερες απο 6 ημέρες ή να πρέπει να κάνεις αίτηση και να αποφασίζει ο εργοδότης ακριβως τις ημερομηνίες μέσα στο επόμενο 2μηνο που θα την πάρεις; 3
SeNNinhA Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, great είπε καταρχην μην αρπάζεσε, και δεν κατλααβινω το "αλλο ενα θεμα μπαχαλο" δεν το συνηθιζω αν το εννοείς προσωπικά Να μαθω προφανως ξεκαθαρα, εσυ ηρθες με αρθρα και νομους. Οι αλλοι λενε τι κανουν και οτι το λενε νομιμο. Οποτε πως βγαινει ? ισχυει το απλα "Ελλάδα" και σταματα εκει, το κανουν και αλλοι αρα αυομτατ ειναι "νομιμο". Μπορεις να φερεις αντιρηση η οποια δεν θα σημαινει την απολυση σου ή την μαυρη λιστα. Επισης σε αυτους που ειπαν μια μερα ειναι γιατι γκρινιαζεις, γιατι απλα δεν θελω να την παρω, επισης ειμαι νεος εδψ και δεν εχω μερες οποτε μια μερα μου την τρωει απο καποια αλλη φορα που ΘΑ ΘΕΛΩ Να παρω αδεια και θα μου πουν εχεις 2 μερες γιατι ηρθες πριν 2 μηνες (οπως παει τελος παντων το κομματι των αδειων) να συμπηρωσω επειδη γινεται σχεδον παντα θεμα με χιονι και κακοκκαιρια. Λενε οτι βαζουναδεια με το ζορι γιατι δεν πανε δουλεια. Και καπου θυμαμαι υπηρχε μεγαλη διαφορα με το αν η εταιρεια δηλωνει κλειστη εκεινη την ημερα με το αν η εταιρεια δουλευει και εσυ αδυνατείς να πας. Τα δικαιώματά σου ειναι στα link που σου παρέθεσα. Απο εκει και πέρα ποτέ δεν ειναι ευκολο να τα διεκδικήσεις εαν ο εργοδότης σου δεν ειναι διατεθημένος να σου τα παραχωρήσει. Σε αυτή την περίπτωση εχεις δυο επιλογές: Τα διεκδικείς με ρίσκο είτε να χάσεις την δουλειά σου είτε να πέσεις σε δυσμένεια Δεν τα διεκδικείς και δεχεσαι την μοίρα σου. Ολα εχουν να κάνουν με το ποιος εχει αναγκη ποιον και τις επιλογες που υπαρχουν για τον καθενα. Οταν δεν σε ενδιαφερει να χασεις την δουλειά σου τότε εχεις περιθώριο να παίξεις εσύ το παιχνίδι Οταν υπάρχει βιοποριστικό πρόβλημα και δεν μπορεις να μεινεις χωρίς δουλειά τότε δυστυχώς ο εργοδότης κανει το δικό του παιχνίδι Οταν ο εργοδότης σου σε εχει αναγκη είτε διότι εισαι πολύτιμος είτε διότι δεν υπαρχουν αλλα αμεσα διαθεσιμα ατομα στην αγορα είτε διοτι ειναι περιοδος αιχμής και καίγεται τότε κανεις εσυ παιχνίδι. Οταν υπαρχει ελλειψη στην αγορα εργασίας και ψαχνουν κοσμο με το ντουφεκι και μπορεις να βρεις οποτε θελεις αλλη δουλεια κανεις και παλι εσυ παιχνιδι. Εαν βρηκες δουλεια μετά απο πολλους μηνες ανεργος και εαν απολυθεις η επομενη θα ειναι μετα απο ενα χρόνο τοτε σκυβεις το κεφαλι και προσευχεσαι να εχεις πεσει σε εργοδοτη με κατανοηση. Δεν υπαρχει κατι αλλο να πει καποιος εδω. Ειναι ασπρο και μαυρο. Η μεση λύση ειναι να συζητήσεις φιλικά με τον εργοδότη σου και να του εξηγησεις γιατι δεν θελεις να παρεις την συγκεκριμενη αδεια και να του δωσεις την ευκαιρια να σου εξηγησει και αυτος τις αναγκες του. Υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα να τα βρείτε. Αν και στην συγκεκριμενη περιπτωση ετσι οπως την κοβω ειναι οτι απλα θελει τα δικα σου δικα του και τα δικα του δικα του. Μπορει να υποχωρήσεις σε αυτο εαν πχ ο εργοδοτης σου ειναι πιο flexible σε μικρες αδειες οταν εσυ τις χρειαζεσαι είτε σε flexibility για τις ωρες προελευσης και αποχωρησης κλπ κλπ Εαν σου παρεχει κατι αλλο ανταποδοτικα γιατι οχι. Προσωπικα θα εριχνα κλεφτες ματιες αν βρω εαν υπαρχει κατι αλλο στην αγορα. Δεν ξερω τι δουλεια κανεις αλλα γενικα υπαρχει μια ελλειψη προσωπικου σε παρα πολλες εργασιες. Εαν εισαι απο αυτες τις περιπτωσεις παρε το πανω χερι. Εαν εχεις οικογενεια να υποστηριξεις ή αλλες υποχρεωσεις τοτε ζυγίζεις τα πραγματα. Το οτι μια παρανομια ειναι ευρεως διαδεδομενη δεν την κανει και νομιμη ούτε και υποχρεωση να την αποδεκτεις ως παραδοση. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2024 από SeNNinhA 9 6
great Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 23 minutes ago, SeNNinhA said: Το οτι μια παρανομια ειναι ευρεως διαδεδομενη δεν την κανει και νομιμη ούτε και υποχρεωση να την αποδεκτεις ως παραδοση. αυτο μενει νομιζω απο το thread. Απλά καλο ειναι να μην αναφερουν ολοι μα τι λες ολοι το κανουν φυσικα και γινεται. Το κανουν γιατι υπάρχει το πατημα και απλα δεν φωναζει κανεις. Το κανουν ολοι αρα ειανι νομιμο Σε ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις