asdfnikos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Σκεφτόμαστε να πάμε κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά από Θεσσαλονίκη ώστε να μην έχουμε και το ταξίδι της Αθήνας και δεν βρήκα κανένα topic που να αναφέρετε σε αυτές ( Εκτός απο κάποια εποχές covid) Έχετε πάει κρουαζιέρα; Ποια η εμπειρία σας; Προτίμηση σε εταιρία / πλοίο; Tips και τι να προσέξεις σε ένα τέτοιο ταξίδι;
flienky Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Όλη μερα μεσα στο πλοιο. Δεν εχει και φουλ δραστηριοτητες. Εχει πολυ φαί. Σταματας στα νησακια και εισαι με την ψυχη στο στομα να δεις λιγο το κεντρο. Καλυτερα παραδοσιακες διακοπες 1
asdfnikos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 12 ώρες πριν, flienky είπε Όλη μερα μεσα στο πλοιο. Δεν εχει και φουλ δραστηριοτητες. Εχει πολυ φαί. Σταματας στα νησακια και εισαι με την ψυχη στο στομα να δεις λιγο το κεντρο. Καλυτερα παραδοσιακες διακοπες Όταν όμως αναζητάς τέτοιες διακοπές; Αν και είδα το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε αφήνει 8:00 το πρωί π.χ. Μύκονο και Σαντορίνη και φεύγει στης 2 την νύχτα οπότε δεν ειναι και τόσο πολύ περιοριστικό. 1
Andytse13 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Και εγώ το σκέφτομαι για κρουαζιέρα φέτος 7ημερη στα Ελληνικά νησιά.Νομιζω οποίος θέλει ξεκούραστες διακοπές είναι must.Δεν έχω ξαναπάει βέβαια θα δούμε...
Bitbit Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Χίλιες φορές να πάρετε ένα ιστιοπλοϊκό και να κάνετε την κρουαζιέρα σας. Πας όπου θέλεις, όποτε θέλεις, κάθεσαι όσο θέλεις. Είναι και το θέμα του κόστους βέβαια που παίζει ρόλο. Εμένα μου τη δίνουν απίστευτα οι διακοπές που σε περιφέρουν σαν άβουλο ον όπου θέλουν. Είτε είναι κρουαζιέρα, είτε ένα απλό ταξίδι με ΚΤΕΛ που κι εκεί θα κάνουν στάση σε συγκεκριμένο μέρος επειδή παίρνουν προμήθεια. Θέλω να εξαρτώνται όλα από εμένα και να κάνω ο,τι γουστάρω , οπότε το γουστάρω και για όσο το γουστάρω. Διακοπές με πρόγραμμα λες και είναι δρομολόγια του μετρό, δεν είναι διακοπές. Γούστα είναι αυτά όμως 1 1 1 2
Mpiftekis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, Bitbit είπε Χίλιες φορές να πάρετε ένα ιστιοπλοϊκό και να κάνετε την κρουαζιέρα σας. Πας όπου θέλεις, όποτε θέλεις, κάθεσαι όσο θέλεις. Είναι και το θέμα του κόστους βέβαια που παίζει ρόλο. Εμένα μου τη δίνουν απίστευτα οι διακοπές που σε περιφέρουν σαν άβουλο ον όπου θέλουν. Είτε είναι κρουαζιέρα, είτε ένα απλό ταξίδι με ΚΤΕΛ που κι εκεί θα κάνουν στάση σε συγκεκριμένο μέρος επειδή παίρνουν προμήθεια. Θέλω να εξαρτώνται όλα από εμένα και να κάνω ο,τι γουστάρω , οπότε το γουστάρω και για όσο το γουστάρω. Διακοπές με πρόγραμμα λες και είναι δρομολόγια του μετρό, δεν είναι διακοπές. Γούστα είναι αυτά όμως Αν μπορείς να ανεχτείς το κόστος αυτό. Συνήθως οι προγραμματισμένες κρουαζιέρες είναι πολύ πιο φθηνές από το ιστιοπλοϊκό, που είναι μια καλή λύση αλλά ακριβή. Μην σκέφτεστε ότι πάει 1 άτομο, σκεφτείτε ότι πάει ολόκληρη οικογένεια 4-5 ατόμων... Η διαφορά τιμής είναι τεράστια
ProponitisTouKanape Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 3 ώρες πριν, Bitbit είπε Χίλιες φορές να πάρετε ένα ιστιοπλοϊκό και να κάνετε την κρουαζιέρα σας. Πας όπου θέλεις, όποτε θέλεις, κάθεσαι όσο θέλεις. Είναι και το θέμα του κόστους βέβαια που παίζει ρόλο. Εμένα μου τη δίνουν απίστευτα οι διακοπές που σε περιφέρουν σαν άβουλο ον όπου θέλουν. Είτε είναι κρουαζιέρα, είτε ένα απλό ταξίδι με ΚΤΕΛ που κι εκεί θα κάνουν στάση σε συγκεκριμένο μέρος επειδή παίρνουν προμήθεια. Θέλω να εξαρτώνται όλα από εμένα και να κάνω ο,τι γουστάρω , οπότε το γουστάρω και για όσο το γουστάρω. Διακοπές με πρόγραμμα λες και είναι δρομολόγια του μετρό, δεν είναι διακοπές. Γούστα είναι αυτά όμως Κι άλλος κόσμος πάει στην Ιταλία με γκρουπ και τους πηγαινουν βόλτα με την ομπρέλα. Μερικοί θέλουν να είναι όλα pre-arranged στις διακοπές τους και να μη ψάχνουν τίποτα.
asdfnikos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Όταν υπολογίζεις για ταξίδι σε ένα νησί 150 ευρώ αεροπορικα , 350 με 400 Ενοίκιαση αυτοκινήτου , 500 για ένα αξιόλογο ξεναδοχείο ( Για 7 μέρες όλο το πρόγραμμα) + ότι φας / πιεις βγαίνουν περίπου ίδια με μια κρουαζιέρα και βλέπεις διαφορετικά μέρη κάθε μέρα. Το μόνο που βρήκα εξωφρενικό είναι το κόστος των εκδρομών που παρέχουν εκεί που δένει. 80 ευρώ το άτομο για ξενάγηση στην ακρόπολη και στο μουσείο... 🫠 Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2024 από asdfnikos
ProponitisTouKanape Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Απλώς αν σε ενα μέρος σε αφήσουν 8 το πρωί και γυρίζεις στο πλοίο βράδυ, κι εκεί που θα είσαι μια χαρά θα ξοδέψεις χρήματα. Οπότε και αυτά θα πρέπει να προστεθούν στο μπάτζετ. Δεν είναι οτι θα μείνεις ολη μέρα νηστικος να περιμένεις να γυρίσεις στο καράβι να φας. Και θα φας, και θα παρεις καφέ, και λεφτά σε ΚΤΕΛ/ταξί/αυτοκίνητο θα χαλάσεις και ξαπλώστρες θα πληρώσεις κλπ. Εκτος αν αράζεις μόνιμα στο κρουαζιερόπλοιο και κατεβαίνεις μόνο για βόλτα και να πάρεις αναμνηστικά
esertas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Αν σε αφήσουν το πρωί Μύκονο και μπεις το βράδυ, το μεσημέρι θα γυρίσεις πίσω για μεσημεριανό; Άρα εξτρά λεφτά.
Bitbit Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2024 8 hours ago, ProponitisTouKanape said: Κι άλλος κόσμος πάει στην Ιταλία με γκρουπ και τους πηγαινουν βόλτα με την ομπρέλα. Μερικοί θέλουν να είναι όλα pre-arranged στις διακοπές τους και να μη ψάχνουν τίποτα. εντάξει γούστα είναι αυτά. Άλλος πάει διακοπές και θέλει ένα σπίτι μπροστά στη θάλασσα να βγαίνει και απέναντι να είναι το νερό και όλες τις μέρες δε κάνει βήμα. άλλος θέλει να γυρίζει παντού. Κάποιοι πάνε διακοπές για να ξεκουραστούνε και άλλοι γυρίζουν από τις διακοπές για να ξεκουραστούνε Εγώ απλά πέταξα μια ιδέα που γνωρίζω ότι κοστίζει πολύ αλλά είναι κάτι διαφορετικό.
asdfnikos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 14 ώρες πριν, esertas είπε Αν σε αφήσουν το πρωί Μύκονο και μπεις το βράδυ, το μεσημέρι θα γυρίσεις πίσω για μεσημεριανό; Άρα εξτρά λεφτά. Δεν γνωρίζω αλλά δεν θα έχεις την δυνατότητα αν θέλεις; Φαντάζομαι δεν είναι σαν το λιμάνι της θεσσαλονίκης που το κέντρο και κάποια κυρία αξιοθέατα είναι πολύ κοντά μεταξύ τους.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Μα και να μπορεις να γυρίσεις, θα θέλεις; Ή απλά θα το κάνεις για να κάνεις απόσβεση τα χρήματα της κρουαζιέρας; Μπορεί να φαίνεται οτι πρακτικά με το πακέτο της κρουαζιέρας τα έχεις όλα μέσα, ωστόσο αν δεν είσαι μπρος-πίσω στο καράβι όλη μέρα, το ημερήσιο μπάτζετ σου (φαγητό, παραλία, μεταφορά κλπ) δε θα διαφέρει και πάρα πολύ απο των κλασικών διακοπών. 1
CONAN_ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2024 Στις 6/6/2024 στις 11:10 ΠΜ, asdfnikos είπε Σκεφτόμαστε να πάμε κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά από Θεσσαλονίκη ώστε να μην έχουμε και το ταξίδι της Αθήνας και δεν βρήκα κανένα topic που να αναφέρετε σε αυτές ( Εκτός απο κάποια εποχές covid) Έχετε πάει κρουαζιέρα; Ποια η εμπειρία σας; Προτίμηση σε εταιρία / πλοίο; Tips και τι να προσέξεις σε ένα τέτοιο ταξίδι; Εχω κάνει δύο κρουαζιέρες, μια 10ήμερη στην δυτική Μεσόγειο και την κλάσσική στις Κυκλάδες - Κουσάντασι. Προσωπικά αν μου παρουσιαστεί ξανά η ευκαιρία θα το ξανάκανα. Ειδικά η μεγάλη ήταν φανταστική. Τα κρουαζιερόπλοια δεν εχουν καμμία σχέση με τα πλοία της γραμμής, είναι τεράστια, με πολλές επιλογές για διασκέδαση και όχι μονο εν πλώ. Πίστευα οτι θα βαρεθώ τοσες ώρες στην θάλασσα, αλλα είναι τόσο γεμάτες οι μέρες που μόνο για ύπνο γυρνουσα στην καμπίνα. Χοντρικά αυτά μπορώ να σου πω, αν εχεις καμμία απορία εδώ είμαστε. και ένα τιπ. : φρόντισε να απέχεις απο το φαγητό μέρες πρίν οσο μπορείς. Θα βαρεθείς να τρως στο πλοίο
asdfnikos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2024 11 ώρες πριν, CONAN_ είπε Εχω κάνει δύο κρουαζιέρες, μια 10ήμερη στην δυτική Μεσόγειο και την κλάσσική στις Κυκλάδες - Κουσάντασι. Προσωπικά αν μου παρουσιαστεί ξανά η ευκαιρία θα το ξανάκανα. Ειδικά η μεγάλη ήταν φανταστική. Τα κρουαζιερόπλοια δεν εχουν καμμία σχέση με τα πλοία της γραμμής, είναι τεράστια, με πολλές επιλογές για διασκέδαση και όχι μονο εν πλώ. Πίστευα οτι θα βαρεθώ τοσες ώρες στην θάλασσα, αλλα είναι τόσο γεμάτες οι μέρες που μόνο για ύπνο γυρνουσα στην καμπίνα. Χοντρικά αυτά μπορώ να σου πω, αν εχεις καμμία απορία εδώ είμαστε. και ένα τιπ. : φρόντισε να απέχεις απο το φαγητό μέρες πρίν οσο μπορείς. Θα βαρεθείς να τρως στο πλοίο Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι θα απέχω από της εκδρομές του πλοίου (Εκτός απο μια που περιλαμβάνεται και στην τιμή) και στα περισσότερα νησιά θα κατέβουμε για βόλτα στην χώρα , είτε αξιοθέατα , είτε για Θάλασσα με κάποιο ΚΤΕΛ σε παραλία με δική μας ομπρέλα ειδικά σε Μύκονο δεν έχουν αφήσει πουθενά κάτω απο 20 ευρώ την ξαπλώστρα (Σύμφωνα με κριτικές που διαβάζω). Φαντάζομαι όμως στα νησιά που δεν δένει το πλοίο στο λιμάνι είναι πιο δύσκολο να μπαινοβγαίνεις σε αυτό μέσα στην μέρα; Η ανάβαση στην Σαντορίνη που σταματάει στο παλιό λιμάνι και έχεις την επιλογή πόδια είτε τελεφερικ που έχει αρκετό κόσμο σε περίπτωση που έρθουν πολλά πλοία ταυτόχρονα ( γαϊδούράκια δεν μπαίνει καν στην λίστα για ανέβασμα - κατέβασμα). Ποιά η εμπειρία με όλα αυτά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα