Varnavas89 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα σε όλους. Μενω πρώτο όροφο και από επάνω έχω σκεπή με θερμομονωτικό πάνελ σαν κιόσκι δλδ ανοιχτό απο τις δύο πλευρές μπρος πίσω. Ολη την ταράτσα δεν την βλέπει ο ηλιος καθώς καλύπτεται πλην μιας λωρίδας 18-20 τμ όπου δεν καλύπτεται, (ειναι πλάκα σκέτη), οπότε το έδαφος της ανεβάζει έως και 15 βαθμούς παραπάνω απο τα υπό σκιά μέρη. Το πρόβλημα ειναι ότι αυτή η λωρίδα ειναι η μιση μου σαλοκουζινα και πιστεύω για αυτό αναβει μισο με ενα βαθμό παραπάνω απο το υπόλοιπο σπίτι. Έχει νοημα να την καλυψω πρόχειρα με πετροβαμβακα με αλουμίνιο άς πούμε ή κατι αλλο, θα κανει δουλειά ή πάλι θα υπάρχουν θερμογεφυρες οπότε τζαμπα λεφτά; Ευχαριστώ
SeNNinhA Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε Καλησπέρα σε όλους. Μενω πρώτο όροφο και από επάνω έχω σκεπή με θερμομονωτικό πάνελ σαν κιόσκι δλδ ανοιχτό απο τις δύο πλευρές μπρος πίσω. Ολη την ταράτσα δεν την βλέπει ο ηλιος καθώς καλύπτεται πλην μιας λωρίδας 18-20 τμ όπου δεν καλύπτεται, (ειναι πλάκα σκέτη), οπότε το έδαφος της ανεβάζει έως και 15 βαθμούς παραπάνω απο τα υπό σκιά μέρη. Το πρόβλημα ειναι ότι αυτή η λωρίδα ειναι η μιση μου σαλοκουζινα και πιστεύω για αυτό αναβει μισο με ενα βαθμό παραπάνω απο το υπόλοιπο σπίτι. Έχει νοημα να την καλυψω πρόχειρα με πετροβαμβακα με αλουμίνιο άς πούμε ή κατι αλλο, θα κανει δουλειά ή πάλι θα υπάρχουν θερμογεφυρες οπότε τζαμπα λεφτά; Ευχαριστώ Τι καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις από πάνω θερμονωτικες πλάκες EPS κουμπωμενες η μία στην άλλη με λίγο αφρό πολυουρεθανης στις 4 γωνίες και το κεντρο του κάθε κομματιού ώστε να σταθεροποιηθουν στην πλάκα και να γεμίσεις το περιμετρικά κενό του τελικού περίγραμματος τους με αφρό και πάλι για να μην περνάει αέρας από κάτω και στις σηκώσει σαν πανί. Ο πετροβαμβακας εκτεθημενος σε καιρικές συνθήκες δεν προτείνεται. Θα σου μαζέψει υγρασία. Έτσι θα έχεις και δροσισμο αλλά και 2-3 βαθμούς περισσότερους στο σπίτι το χειμώνα. 1
hp8 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Varnavas89 είπε Έχει νοημα να την καλυψω πρόχειρα με πετροβαμβακα με αλουμίνιο άς πούμε ή κατι αλλο, δεν έχει νόημα καθ όσον η πλάκα είναι αμονωτη απ οτι λες Άρα τον χειμώνα παγώνει Μόνωση σωστή σε όλη την ταράτσα Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και λεφτά για αυτούς που πουλάνε και τους μαστοροες Τώρα αν θες να κόψεις λίγο τον ήλιο η φτηνή λύση είναι δίχτυ σκίασης Εννοείται οτι η ταράτσα θα αποκτά την θερμοκρασία περιβάλλοντος Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2024 από hp8 1
SeNNinhA Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, hp8 είπε δεν έχει νόημα καθ όσον η πλάκα είναι αμονωτη απ οτι λες Άρα τον χειμώνα παγώνει Μόνωση σωστή σε όλη την ταράτσα Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και λεφτά για αυτούς που πουλάνε και τους μαστοροες Τώρα αν θες να κόψεις λίγο τον ήλιο η φτηνή λύση είναι δίχτυ σκίασης Εννοείται οτι η ταράτσα θα αποκτά την θερμοκρασία περιβάλλοντος @Varnavas89 Η αλλη σου επιλογη μονο για την καλοκαιρινη προστασία του κομματιου που λες ειναι να τοποθετησεις φυλλα απο αντανακλαστικη μονωση. Στην πραξη φυλλα αμουμινιου πανω σε μια λεπτή θερμομονωτική στρωση. Συνηθως θα βρισκεις σε ρολλα αλλα θα βρεις και πλακες Θελει ομως να τα σταθεροποιήσεις με καποιο τροπο.
Varnavas89 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε @Varnavas89 Η αλλη σου επιλογη μονο για την καλοκαιρινη προστασία του κομματιου που λες ειναι να τοποθετησεις φυλλα απο αντανακλαστικη μονωση. Στην πραξη φυλλα αμουμινιου πανω σε μια λεπτή θερμομονωτική στρωση. Συνηθως θα βρισκεις σε ρολλα αλλα θα βρεις και πλακες Θελει ομως να τα σταθεροποιήσεις με καποιο τροπο. Ωραία θα τα ψάξω, ευχαριστώ . Απο οτι είδα σε τιμη/τμ βγαίνει φθηνοτερο απο fibran Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2024 από Varnavas89
SeNNinhA Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 18 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε Απο οτι είδα σε τιμη/τμ βγαίνει φθηνοτερο απο fibran Ε ναι. Αφου ειναι μια φλουδα. Αλλα δεν κανει την ιδια ομως δουλεια. 1
SeNNinhA Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 15 λεπτά πριν, hp8 είπε και πως θα στερεωθεί αυτό το υλικό στην ταράτσα Εαν μιλαμε για τις πλακες διογκωμενης/εξηλασμενης το ανεφερα. Εαν μιλαμε για το ρολό της αντανακλαστικής μονωσης μιας και μιλάμε για πατεντες πια ο καθενας βρίσκει τους δικούς του τρόπους εκ των ενώντων. Μια απλή λύση ειναι να πάρεις μερικά λεπτά καδρόνια ξύλου και να το καρφώσεις στις ακρες του με τα ξυλα απο πάνω του να το κρατανε σταθερό. Να κανεις δηλαδή μερικά πλασιάκια ξύλου πανω από αυτο.
hp8 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 10 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Εαν μιλαμε για το ρολό της αντανακλαστικής μονωσης μιας και μιλάμε για πατεντες πια ο καθενας βρίσκει τους δικούς του τρόπους εκ των ενώντων. στο ρολό αναφέρομαι και αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι μόνο για εσωτερική χρήση Κυρίως δάπεδο - πάτωμα Σε ότι άλλο απαιτεί σκελετό Πόσο λες να αντέξει στο πρώτο βοριαδάκι των 5-6 μποφόρ ?
SeNNinhA Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 24 λεπτά πριν, hp8 είπε στο ρολό αναφέρομαι και αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι μόνο για εσωτερική χρήση Κυρίως δάπεδο - πάτωμα Σε ότι άλλο απαιτεί σκελετό Πόσο λες να αντέξει στο πρώτο βοριαδάκι των 5-6 μποφόρ ? Εάν το καρφώσεις καλά περιμετρικά με ξύλινες τάβλες δεν έχεις πρόβλημα. Τίποτε δεν θα σου πάρει ο αέρας εάν δεν τον αφήσεις να μπει από κάτω. Εάν είδες ίδιες οδηγίες έδωσα και σρ περίπτωση που θέλεις να βάλεις κανονικες θερμομονωτικες πλάκες. Σφραγίζεις περιμετρικα τα κενά. Είπαμε. Αυτό είναι πατέντα άρα με πατέντα το τοποθετείς. 30 λεπτά πριν, hp8 είπε στο ρολό αναφέρομαι και αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι μόνο για εσωτερική χρήση Κυρίως δάπεδο - πάτωμα Σε ότι άλλο απαιτεί σκελετό Πόσο λες να αντέξει στο πρώτο βοριαδάκι των 5-6 μποφόρ ? Είναι κατά βάση για χρήση σε ενδοδαπεδια θέρμανση τα περισσότερα από αυτά και σε ξυλινη στέγη και συμπληρωματικα σε χρήση τοιχοποιίας
basilis_k6 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 εγω παντως πηρα πανι σκιασης (λιοπανο) και το βαζω τετοια εποχη και το βγαζω σε 3 μηνες. επειδη δεν μπορω να εχω κατι μονιμο και δεν ηθελα να εχω θεμα με αερα κτλ. Σε δεκα λεπτα το βαζω και σε τρια το βγαζω. δεν ακουμπαει κατω. κανει δουλιτσα. θα ελεγα οτι ειναι 1 βαθμο κατω το σπιτι αλλα εχω και ακαλυπτα σημεια.
go2jimmys1 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Στις 6/6/2024 στις 6:39 ΜΜ, basilis_k6 είπε εγω παντως πηρα πανι σκιασης (λιοπανο) και το βαζω τετοια εποχη και το βγαζω σε 3 μηνες. επειδη δεν μπορω να εχω κατι μονιμο και δεν ηθελα να εχω θεμα με αερα κτλ. Σε δεκα λεπτα το βαζω και σε τρια το βγαζω. δεν ακουμπαει κατω. κανει δουλιτσα. θα ελεγα οτι ειναι 1 βαθμο κατω το σπιτι αλλα εχω και ακαλυπτα σημεια. Επειδή ενδιαφέρομαι, πώς σταθεροποιείται αυτό το πανί και καλύπτεις πόσο μέρος της ταράτσας;
basilis_k6 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, go2jimmys1 είπε Επειδή ενδιαφέρομαι, πώς σταθεροποιείται αυτό το πανί και καλύπτεις πόσο μέρος της ταράτσας; οσο θες καλύπτεις. εχει κατι κλιπ πλαστικα που αντεχουν ενα καλοκαιρι πριν σπασουν (δεν ειναι ακριβα) και περνας απο μεσα σκινακια. τα δενεις σε καγκελα αν εχεις η τέτοια στον τοιχο https://www.skroutz.gr/s/25770217/Tradesor-Vida-Gantzos-me-Diametro-M5mm-658132.html 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα